Grønlandsekspedition ombord på skonnert

Grønland - Ittoqqortoormiit

 • Sejlads med en af de robuste skonnerter Donna Wood eller Opal: OBS! Få ledige afgange for 2016
 • Grønlands storslåede natur i Scoresbysund Fjord
 • Øfjord med frygtindgydende bjergtoppe og granitvægge 
 • Vandretur på maleriske Bjørneø  

En unik ekspedition med en af de robuste skonnerter Donna Wood eller Opal.

Turen foregår med fly fra Reykjavik til Østgrønland, hvor sejladsen foregår i Scoresbysund fjorden. Oplev Grønlands storslåede natur i dette kæmpe fjordsystem der stækker sig 350 km ind i landet og er rig på spektakulære landskaber, isfjelde og fauna.

Læs mere

Rejseoverblik

 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ

Grønland

Ittoqqortoormiit

9 nætter / 10 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

Rejser til Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

Ittoqqortoormiit, tidligere kaldet Scoresbysund, er en af de yngste byer i Grønland og samtidig én af de mest isolerede. Byen ligger på Grønlands østkyst, langt mod nord og fjernt fra resten af verden. 
Læs mere

Overnatningsmuligheder

- 7 nætter

Skonnerterne Donna Wood og Opal

Skonnerterne Donna Wood og Opal

Beliggenhed: ,

En unik ekspedition med en af de robuste skonnerter Donna Wood eller Opal. Fra Reykjavik flyver du til Østgrønland, hvor sejladsen begynder. Oplev Grønlands storslåede natur i Scoresbysund Fjord, der strækker sig 350 kilometer ind i landet.

Donna Wood sejler i Østgrønland hele sæsonen.
Skibet tager kun 12 gæster med ombord, så der er god plads til at opholde sig både inde og ude.
Tomastet træskonnert bygget i 1918 som fyrskib i dansk farvand. Skonnerten har 7 kahytter, med over- og underkøje samt håndvaske.
Toilet og bad er fælles på gangen. Derudover har skibet en stor kabys samt en større salon over dækket.


Opal sejler i Østgrønland fra 17. august – 21. september.
Skibet tager kun 12 gæster ombord, og har 7 små kahytter. Fælles bad og toilet på gangen.
Tomastet træskonnert, og som noget helt nyt sejler Opal med eldrevet motor og er derfor helt lydløs. Det giver en helt særlig oplevelse at sejle i verdens største fjordsystem uden en lyd fra skibet.
Der er 3-4 besætningsmedlemmer ombord, og den lille hyggelige kabys med brændeovn er ofte samlingssted for hyggelige måltider og historier.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 8
Ittoqqortoormiit

Dag 1 - 8

Ittoqqortoormiit

Dag 1 - tirsdag
Afrejse fra København til Keflavik, indkvartering på hotel i Keflavik en nat. (mulighed for overnatning i Reykjavik i stedet).

Dag 2 - onsdag

Afrejse fra fra Keflavik internationale lufthavn til Constable Pynt i Østgrønland, en lille flyveplads på den vestlige side af Hurry Inlet i Jameson Land. Transport til kysten og videre ud til skonnerten, hvor besætningen introducerer og giver den obligatoriske sikkerheds orientering. Herefter sejles til den nærmeste by - måske den mest isolerede by i verden - Ittoqqortoormiit / Scoresbysund, hvor aftenen tilbringes i hyggeligt samvær med lokalbefolkningen.

Ittoqqortoormiit blev grundlagt i 1925 af folk fra Ammassalik øen. Det er den nordligste bosættelse på østkysten af Grønland. De 450 indbyggere lever hovedsageligt af jagt på sæler, narhval, moskusokser og isbjørn. De maleriske små huse ligger på de sydvendte klippeskråninger, på Liverpool Land, med en storslået udsigt over Kap Brewster og Volquart Boons kysten mod syd. 

Dag 3 - torsdag 

Mellem gigantiske isfjelde sejler vi mod vest ind i det store fjordsystem. Disse giganter fødes af gletsjere, der kælver ud i fjordene – presset ud af den mægtige indlandsis, der dækker 80 % af Grønlands samlede areal. Havstrømme og vind får isfjeldene til at drive rundt, indtil de brækker i mindre stykker for til sidst at smelte. Vi anker op ved Hekla Havn, Danmark Ø, stedet for en gammel boplads og overvintringssted for den første videnskabelige ekspedition til Scoresbysund for over hundrede år siden. På en kort aftentur udforsker vi Hekla Havn og de nærliggende områder. 

Dag 4 - fredag 

Vi fortsætter vest på gennem den smalle Føhnfjord med de majestætiske basalt bjerge, Gåseland på bagbords side og op til 2000 meter høje stejle granitklipper af Milne Land på styrbords side. Efter at være helt tæt på den ejendommeligt udseende Red Island og landgang på den røde sandstens strand fortsætter sejladsen mod nord gennem Rødefjord, der ofte er fyldt med både større isfjelde og isskosser. Sent om eftermiddag ankommer vi til Harefjordm, hvor vi ankrer op for de næste 2 nætter. 

Dag 5 - lørdag 

Vi tilbringer hele dagen i land ved Harefjord for at lede efter og studere moskusokser, sneharer, ryper, gæs og andre vilde dyr, der normalt græsser på den sydvendte skråning. Mellem 6 og 7 timer i let til moderat vandring med en frokostpause på toppen af en højderyg med en betagende udsigt over Harefjord, hvor gletsjertunger flyder ud i fjorden. De af deltagerne, der ikke ønsker at vandre, kan slentre langs kysten og bare nyde det fascinerende landskab. Vil du hellere være ombord, så gør du det. Middagen tilberedes af besætningen over bål på stranden.

Dag 6 - søndag 

Sejladsen fortsætter østpå gennem den fantastiske Øfjord. Dette er en af de mest spektakulære dele af turen. Frygtindgydende bjergtoppe og granitvægge rejser sig 200 meter op fra havet, som var det Cerro Torre (et af de majestætiske bjerge i det sydlige patagoniske Ice Field i Sydamerika) og Fitzroy-floden (i Queensland, Australien), der var blevet flyttet til Arktis. En sand fest for øjnene. Da der midt på dagen er en kraftig havbrise i Øfjord må sejlene stryges. Vi sejler tæt på land og kigger både på utrolige klippeformationer og sejler ind foran en gletsjer front. Sent eftermiddag kaster vi anker for natten ved Jyttes Havn på Bjørneø. 

Dag 7 - mandag 

I dag står der vandreture på programmet. Jyttes Havn på Bjørneø er muligvis en af de bedste og mest maleriske ankerpladser i Scoresbysund. Der er en kort eller længere vandretur på Bjørnø eller på den nordligste spids af Milneland, kun en kort sejltur væk. Jyttes Havn er også stedet, hvor du kan tage en dukkert i det friske hav ved 71 °N. Lufttemperaturen kan overraskende nå op på 13 °C om sommeren. Om aftenen tilberedes et lækkert måltid om bord, og vi tænder bål på stranden med historiefortælling eller synger en sang. 

Dag 8 - tirsdag 

Denne dag foregår med sejlads i kanalen mellem Bjørneø og Milne Land med en imponerende udsigt over smukke skærgård. Dette er rejsens sidst dag til søs. Vi sejler igen ind i et område med gigantiske isfjelde – så du skal huske at gemme plads til de sidste billeder. Næste morgen ankrer vi op ved Constable Pynt med den lille lufthavn. 

Dag 9 - onsdag 

Den sidste morgen nyder vi morgenmaden sammen – får skrevet de afsluttende linjer i dagbogen – og får udvekslet kontaktoplysninger med hinanden. Vi forlader skonnerten for sidste gang. Sejler i land med gummibåden og flyver tilbage til civilisationen og lander i Keflavik. Mulighed for transfer til Reykjavik og overnatning her i stedet for Keflavik.

Dag 10 - torsdag

Fly retur til København.

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.