Grønland kalder på dig

Grønland - Kangerlussuaq, Ilulissat

 • Lys døgnet rundt og varme dage i Kangerlussuaq
 • Nyd flyveturen til Ilulissat med udsigt over naturen
 • Gå på Indlandsisen og oplev Isfjorden
 • Hvalsafari, isbjerge og kaffemik hos de lokale

Brug sommerferien på verdens største ø, hvor der er lyst døgnet rundt, så du kan opleve landet dag og nat.

Bo nær Indlandsisen, sejl på den smukke Isfjord og vandre i fjeldene. Store hvaler venter i det iskolde vand, mens de lokale er klar med kaffemik. 

Du vil på rejsen besøge to forskellige destinationer – begge ved Grønlands vestkyst. Bo to nætter i Kangerlussuaq for dernæst at flyve ydereligere nordpå til Ilulissat, hvor du har hele fem nætter.

Første stop: Kangerlussuaq

Eventyret starter nærmest på den mægtige Indlandsis. I Kangerlussuaq, der betyder den lange fjord – også kendt som Søndre Strømfjord, bor du nemlig så tæt på Indlandsisen, at du faktisk har mulighed for at gå på den. Mød Moskusoksen eller tag på vandretur i både det veludbyggede vejnet og det let tilgængelige fjeldterræn. Om sommeren er det til tider så varmt i Kangerlussuaq, at en t-shirt kan være tilstrækkelig.

Andet stop: Ilulissat

Med en DASH-8 Air Greenland flyvemaskine ankommer du til Diskobugtens hovedby Ilulissat – på dansk Jakobshavn. Hovedattraktionen er den fantastiske Isfjord, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Fjorden producerer nemlig dagligt en imponerende mængde is svarende til New Yorks vandforbrug på et år. Konstant forandrer Isfjorden sig, og det er en oplevelse i sig selv at iagttage de store klodser af is, der enten går på grund eller driver med strømmen ud i Diskobugten. Diskobugten løber lige forbi dit hotelvindue, mens du til fods kan nå Isfjorden på en halv time. 

Den aktive storby er kendt for at være stedet, hvor alverdens politikere valfarter til for at opleve klimaforandringernes indvirkning på omgivelserne. Her er liv døgnet rundt med alt fra hoteller og vandrehjem til restauranter, supermarkeder og bank. Derudover er der masser at give sig til, da byen rummer op til flere turudbydere med guidede udflugter. Besøg Rodebay eller Klaushavn, hop på en sejltur til Isfjorden både dag og nat, oplev hvalsafari, kaffemik og tag på vandreture af forskellige sværhedsgrader.

Det med småt

På denne rejse kan du bo på enten vandrehjem eller hotel. Det er også muligt at kombinere disse, hvis ønsket. Prisen, der er angivet, er for vandrehjem i både Kangerlussuaq og Ilulissat. Merprisen ved ophold på vandrehjem i Kangerlussuaq og hotel i Ilulissat er DKK 3000,-, mens merprisen for at bo på hotel begge steder er DKK 3225,-. Alle ovennævnte priser er per person i et topersoners værelse.

Afrejseperiode: Udvalgte tirsdage i perioden 26. juni til 21. august 2018

Visit Greenland har venligt stillet billederne fra denne rejse til rådighed. Alle fotos tilhører Visit Greenland og fotografen Mads Pihl.
Læs mere

Rejseoverblik

 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR

Grønland

Kangerlussuaq, Ilulissat

7 nætter / 8 dage

fra kr. 12.995

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Ilulissat

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Lige nord for polarcirklen, tæt på Indlandsisen i det vestlige Grønland, ligger Kangerlussuaq. Her – kun 4½ times flyvning fra København - venter dig en verden fyldt med kontraster. Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel og løfter sig som en katedral over den frosne fjord.
Læs mere
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Kangerlussuaq - 2 nætter

Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Billigste hotelmulighed
Se kort

Old Camp

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Velfungerende hostel ca. 2 km fra byen, med fælles bad/toilet på gangen. Old Camp tilbyder både værelser med køjesenge samt dobbeltværelser med enkeltstående senge, skriveborde, stole og klædeskabe. Desuden er der gode køkkenfaciliteter og en fælles tv-stue med tv og musikanlæg. På vandrehjemmet finder du både kiosk og cykeludlejning. Derudover er der et udendørs opholdsareal, hvor der afholdes grillarrangementer om sommeren. Det er muligt at tilkøbe helpension.
Læs mere her
Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Se kort

Hotel Kangerlussuaq

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Dette er et moderne, lufthavnshotel med gode faciliteter såsom restaurant, bar, cafeteria og konferencelokaler. Hotellet har 77 værelser med bad/toilet. Alle værelser har tv og radio.

Læs mere her

Ilulissat - 5 nætter

Ilulissat Vandrehjem Hotel Icefiord
Billigste hotelmulighed
Se kort

Ilulissat Vandrehjem

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

Velfungerende og hyggeligt, men gammelt og slidt. Vandrehjemmet har 2-personers-værelser med køje- såvel som enkeltsenge. Sengetøj, håndklæde og morgenmad er inkluderet i prisen. Fælles køkken og bade/toilet-faciliteter. Beliggenheden er perfekt - lige midt i Ilulissat, 5 minutter fra centrum.

Læs mere her
Ilulissat Vandrehjem Hotel Icefiord
Se kort

Hotel Icefiord

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

2-etages hotel beliggende direkte ned til vandet. I alt 30 lyse værelser, alle med en pragtfuld udsigt over Diskobugten og udstyret med bad/ toilet, tv og trådløst internet. Hotellet er indrettet i moderne stil med kunst fra den arktiske natur og kultur. Her er en dejlig afslappet atmosfære, og hotellet har en stor terrasse med næsten håndafstand til de forbi sejlende isfjelde. Der er reception, café og loungeområde med brændeovn. Transfer fra og til lufthavn og Arctic Umiaq Line skibsanløb/-afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 2 - 4
Kangerlussuaq
Dag 5 - 9
Ilulissat

Dag 2 - 4

Kangerlussuaq

Dag 2-4

Første stop er Kangerlussuaq – betyder den lange fjord – også kendt som Søndre Strømfjord. Her kommer du tæt på den mægtige Indlandsis – ja du kan sågar gå en tur på den – der er stadig lidt tilbage. Moskusoksen er også en af Kangerlussuaq attraktioner – du kan være heldig og se den tæt på eller også gennem en kikkert – de går jo som det passer dem. Der er masser af muligheder for gå-ture, både på det veludbyggede vejnet og i det let tilgængelige fjeld terræn. Om sommeren er der meget varmt i Kangerlussuaq – Grønland taget i betragtning – en t-shirt kan være tilstrækkelig.

Læs mere

Dag 5 - 9

Ilulissat

Dag 5-9

Fra Kangerlussuaq flyver du videre med en DASH-8 Air Greenland maskine op nordpå til Diskobugtens hovedby Ilulissat / Jakobshavn. Det er her alverdens politikere valfarter til for ved selvsyn at opleve klimaforandringernes indvirken på omgivelserne. Hovedattraktionen er den fantastiske Isfjord – der også er på UNESCOS Verdenarvs liste – kælver dagligt is ud i fjorden svarende til New Yorks vandforbrug på 1 år !!!!

Du skal nok få is at se – i Diskobugten lige udenfor dit hotelvindue, i isfjorden du kan gå til i løbet af bare en ½ time – ja omdrejningspunktet i Ilulissat er is. Isfjorden forandrer sig hele tiden – døgnet rundt – og man bliver aldrig træt af at se på de mega store klodser der enten går på grund eller driver med strømme og vinden ud i Diskobugten. Ilulissat er en aktiv storby på 4.600 indbyggere med fiskerierhvervet og turisme som vigtigste indtægtskilde. Her er liv døgnet rundt med hoteller, vandrehjem, restauranter, supermarkeder, bank og flere turudbydere med guidede udflugter til bygden Rodebay eller Klaushavn, sejlture til Isfjorden om dagen såvel som midnat, hvalsafari, kaffemik og vandreture af forskellige sværhedsgrader.

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser