Fra Canada til Grønland over Baffin Bugten

Canada - Baffin Island, St. John's, Ilulissat, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq

 • Oplev Nordamerikas ældste by, St. John's, i Newfoundland
 • Spændende sejlads langs Labradors kyst
 • Opdag inuitternes storslåede hjemland, Baffin Island, og vikingelejr fra oldtiden
 • Oplev gletsjere og enestående arktisk natur i Nordvestgrønland

Kom med på en 15-dages uforglemmelig, arktisk ekspeditionssejlads i vildt og uberørt landskab i Canada og Grønland.

Turkode: CENSPGRE1701

Rejsedatoer: Afgang fra St. John's den 24. juli kl. 23:59 nordover og med hjemkomst til København den 7. august kl. 07:30

Det moderne ekspeditionsskib MS Spitsbergen danner rammerne for en tur, der rummer storslåede polarlandskaber, spændende arkæologiske fund og et fantastisk dyreliv.

Med udgangspunkt i St. Johns sejler vi langs Nordamerikas kyster i Newfoundland og Labrador. Her skal vi vandre i smukke landskaber, se pukkelhvaler og udforske arkæologiske rester fra vikingetiden i L’Anse aux Meadows. 

Vi skal besøge inuitsamfund i Rigolet og opleve det storslåede landskab på Canadas største ø, Baffin Island, der nu går under sit oprindelige navn, Nunavut. Her har den indfødte befolkning boet i de sidste 4.000 år.  

Vi sejler over Baffin-bugten til Grønland og på overfarten kan du nyde udsigten fra skibet og deltage i spændende foredrag. 

Grønland byder på majestætiske isbjerge ved Ilulissat Isfjord og kælvende gletsjere. Vi møder lokalbefolkningen, og i Itilleq befinder vi os blot 200 menter fra polarcirklen.  Eventyrlige, arktiske oplevelser venter også på kajakture, iskrydstogter og på en ekspedition til den enorme, grønlandske indlandsis.  

rutekort from canada to greenland crossing baffin bay

Rejseprogram:
Da det er vejr-, vind- og isforholdene, der hersker på denne ekspedition, er rejseplanen blot foreløbig og en indikation af oplevelserne på turen. Sikkerhed har den højeste prioritet, og det er op til kaptajnen at lave den fuldgyldige sejlplan undervejs. Dette gør hver ekspedition med Hurtigruten unik. Vi tager forbehold for ændringer i program og rejserute.

Bemærk: Helbredserklæring er obligatorisk


Læs mere

Rejseoverblik

 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ

Canada

Baffin Island, St. John's, Ilulissat, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq

14 nætter / 15 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ilulissat Qeqertarsuaq (Godhavn)

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere
Ilulissat Qeqertarsuaq (Godhavn) Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Qeqertarsuaq (Godhavn)

Grønlandske Qeqertarsuaq ligger på Diskoøen - den største ø ved Nordgrønlands kyst. Byen, der hedder Godhavn på dansk, er et mindre samfund med ca. 1000 indbyggere. Et lille sted, hvor det traditionelle fangerliv og grønlænderes gæstfrihed træder mere i karakter end i de større byer på fastlandet.
Læs mere
Qeqertarsuaq (Godhavn) Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Lige nord for polarcirklen, tæt på Indlandsisen i det vestlige Grønland, ligger Kangerlussuaq. Her – kun 4½ times flyvning fra København - venter dig en verden fyldt med kontraster. Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel og løfter sig som en katedral over den frosne fjord.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Hurtigruten Explorer - 14 nætter

M/S Spitsbergen

M/S Spitsbergen

Beliggenhed: , Hurtigruten Explorer

I sommeren 2016 blev Hurtigrutens helt nyrenoverede skib, M/S Spitsbergen, sat ind. Det besejler den norske kystrute fra Bergen til Kirkenes, hvor det fra maj vil sejle parallelt med det klassiske skib M/S Lofoten. MS Spitsbergen lægger med sit ekspeditions team til i udvalgte, spændende havne, hvor der sædvanligvis lægges til om natten. Derved får passagererne mulighed for til lands at opleve og deltage på interessante og længere udflugter.

Skibet er moderne, miljøvenligt og udstyret og bygget til sejladser i arktiske farvande. Skibets exceptionelle manøvredygtighed og optimale størrelse gør hende meget velegnet til sejladser langs Norges vilde kyst og kan bringe dig endnu tættere på den fantastiske, rå natur. Skibets ekspeditionsteam afholder foredrag og ledsager de rejsende på udflugter til lands.

Skibet har komfortable, moderne kahytter af forskellige typer fra indvendige til udvendige og suiter. Alle kahytter har eget bad/wc.
Skibet blev bygget i 2009 på skibsværftet Estaleiro Navais de Viana do Castelo i Portugal. Det har en passagerkapacitet på 320 og 200 sengepladser. 
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1
St. John’s, Newfoundland, Canada
Dag 2
Sejlads langs Newfoundlands kyst
Dag 3
L’Anse aux Meadows
Dag 4 - 6
Sejlads langs Labradors kyst
Dag 7 - 9
Baffin Island
Dag 10
Til søs
Dag 11 - 13
Oplev Nordvestgrønland
Dag 14
Kangerlussuaq, Grønland
Dag 15
København

Dag 1

St. John’s, Newfoundland, Canada

Ekspeditionen begynder i St. John’s, en af de ældste østligste byer i Nordamerika, grundlagt omkring 1630. St. John's er en by, der oser af karakter, og man mærker stadigvæk stemningen af en gammel fiskerby. Det labyrintiske netværk af smalle gader og gyder byder på mange oplevelser.

Læs mere

Dag 2

Sejlads langs Newfoundlands kyst

Vi sejler i hvalområde, og der bliver rig lejlighed til at observere de fascinerende kæmper fra dækket. Omkring 10.000 pukkelhvaler svømmer hvert år i området. Langs kysten ligger små samfund omgivet af skove, moser, ferskvandsfjorde og klipper og bidrager til den komplekse geologi og det unikke dyreliv, som området er så kendt for.

Læs mere

Dag 3

L’Anse aux Meadows

For over 1000 år siden opførtes en vikinglejr i L’Anse aux Meadows, og dette er stedet, hvor man finder de ældste og første, kendte tegn på europæere i Amerika. To norske arkæologer startede i 1960 en udgravning her og stødte på de enestående levn fra vikingelejren. L’Anse aux Meadows blev i 1979 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal se den rekonstruerede lejr, hvor der er oprindelige genstande fra dette internationalt anerkendte arkæologiske fund.

Læs mere

Dag 4 - 6

Sejlads langs Labradors kyst

Dag 4
Vi sejler langs Labradors kyst i tre dage og udforsker området. Her er en uendelighed af vild og fascinerende natur og med de mange vandrestier kan naturelskeren få virkelig skønne oplevelser. Er du mere til historie og kultur, så tag med på ekskursioner til de mange historiske steder, vi besøger.

Dag 5
Et af de steder, vi måske besøger, er Red Bay. Her har fund af skibsfartøjer, i form af galeoner og chalupper, der er blevet anvendt ved hvalfangst, gjort Red Bay til en af Amerikas bedste destinationer, når det gælder arkæologiske fund under vandet. Af den grund er Red Bay nu på UNESCOs verdensarvsliste. 

Dag 6
Vi besøger inuitsamfundet, Rigolet – en smuk landsby med 300 indbyggere. Byen er ikke forbundet med noget vejnet på landjorden men man kan komme dertil via vandvejen hele året rundt og på snescooter om vinteren. Der er mulighed for flere udflugter, f.eks. at opleve havet fra speedbåd, tage på fisketur eller på hvalsafari. Muligvis besøger vi også Hopedale, der blev grundlagt som en inuitbosættelse ved navnet Agvituk, der betyder ”stedet med hvalerne” og Hebron, en tidligere mährisk mission, der var den nordligste bosættelse i Labrador. 

Læs mere

Dag 7 - 9

Baffin Island

Dag 7
På Baffin Island skal vi opleve inuitternes storslåede hjemland. Her, i dette enorme, geografiske område og storslåede landskab, der går under navnet Nunavut, har den indfødte befolkning boet de sidste 4.000 år. 

Dag 8
Baffin Island er stedet de fleste historikere forbinder med ”Helluland” (stedet med de sorte sten), som beskrives i de gamle vikingesagaer. Det menes, at indbyggerne i egnene omkring både Dorset og Thule var i regelmæssig kontakt med de nordiske søfolk for over tusind år siden. 

Dag 9
På Baffin Island er der fundet arkæologiske levn fra vikingerne, der indbefatter nordiske byggematerialer. Der er fundet garn spundet af harepels, karvestokke og en udskåret træmaske med europæiske træk.  

Læs mere

Dag 10

Til søs

Vi sætter kursen mod Grønland, og der er god tid til at deltage i foredrag, nyde udsigten fra udkigssalonen eller måske slappe af med en god bog.

Læs mere

Dag 11 - 13

Oplev Nordvestgrønland

Dag 11
Vi besøger den gamle vulkanø, Diskoøen. Her er Qeqertsarsuaq den eneste by, og det omgivende landskab byder på fantastiske, arktiske oplevelser. Der er mulighed for at tage på kajaktur, iskrydstogt eller på byvandring. Et besøg på det lokale museum i Qasigiannguit er også et besøg værd, hvis du interesserer dig for arkæologi og historie. 

Dag 12
I dag byder på en enestående mulighed for at gå på en gletsjer og mærke naturens nærmest overnaturlige kræfter. Eqip Sermia-gletsjeren kælver isbjerge ud i det åbne hav, og ved Ilulissat i Ilulissat Isfjord kan du opleve de gigantiske isbjerge ved fjordens udmunding. Stedet blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2004. Der er også mulighed for at tage på en af vores udflugter, f.eks. en rundtur i byen med historietema, en vandretur eller en sejltur til isfjorden. 

Dag 13
Itilleq er en bygd, der ligger i en lavning omkranset af gletsjere og høje bjerge. I bygden bor cirka 130 mennesker, der primært ernærer sig ved jagt og fiskeri. Itilleq kaldes også for polarcirkelbyen, da polarcirklen kun ligger 200 meter syd for byen. 


Læs mere

Dag 14

Kangerlussuaq, Grønland

Ved ankomst til Kangerlussuaq er vores ekspedition ved at være ved vejs ende. Du har, efter landgang, mulighed for at tage med på en fantastisk tur til den grønlandske indlandsis. Indlandsisen er et ubeskriveligt islandskab, der strækker sig hele 2.500 kilometer i nordlig retning. Dit fly til København afgår sent om aftenen.
Læs mere

Dag 15

København

Ankomst til København tidligt om morgenen.
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.