Fra Canada til Grønland over Baffin Bugten

Canada - Baffin Island, St. John's, Ilulissat, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq

 • Oplev Nordamerikas ældste by, St. John's, i Newfoundland
 • Spændende sejlads langs Labradors kyst
 • Opdag inuitternes storslåede hjemland, Baffin Island, og vikingelejr fra oldtiden
 • Oplev gletsjere og enestående arktisk natur i Nordvestgrønland

Kom med på en 15-dages uforglemmelig, arktisk ekspeditionssejlads i vildt og uberørt landskab i Canada og Grønland.

Turkode: CENSPGRE1701

Rejsedatoer: Afgang fra St. John's den 24. juli kl. 23:59 nordover og med hjemkomst til København den 7. august kl. 07:30

Det moderne ekspeditionsskib MS Spitsbergen danner rammerne for en tur, der rummer storslåede polarlandskaber, spændende arkæologiske fund og et fantastisk dyreliv.

Med udgangspunkt i St. Johns sejler vi langs Nordamerikas kyster i Newfoundland og Labrador. Her skal vi vandre i smukke landskaber, se pukkelhvaler og udforske arkæologiske rester fra vikingetiden i L’Anse aux Meadows. 

Vi skal besøge inuitsamfund i Rigolet og opleve det storslåede landskab på Canadas største ø, Baffin Island, der nu går under sit oprindelige navn, Nunavut. Her har den indfødte befolkning boet i de sidste 4.000 år.  

Vi sejler over Baffin-bugten til Grønland og på overfarten kan du nyde udsigten fra skibet og deltage i spændende foredrag. 

Grønland byder på majestætiske isbjerge ved Ilulissat Isfjord og kælvende gletsjere. Vi møder lokalbefolkningen, og i Itilleq befinder vi os blot 200 menter fra polarcirklen.  Eventyrlige, arktiske oplevelser venter også på kajakture, iskrydstogter og på en ekspedition til den enorme, grønlandske indlandsis.  

rutekort from canada to greenland crossing baffin bay

Rejseprogram:
Da det er vejr-, vind- og isforholdene, der hersker på denne ekspedition, er rejseplanen blot foreløbig og en indikation af oplevelserne på turen. Sikkerhed har den højeste prioritet, og det er op til kaptajnen at lave den fuldgyldige sejlplan undervejs. Dette gør hver ekspedition med Hurtigruten unik. Vi tager forbehold for ændringer i program og rejserute.

Bemærk: Helbredserklæring er obligatorisk


Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Canada

Baffin Island, St. John's, Ilulissat, Qeqertarsuaq, Kangerlussuaq

14 nætter / 15 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ilulissat Qeqertarsuaq (Godhavn)

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere
Ilulissat Qeqertarsuaq (Godhavn) Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Qeqertarsuaq (Godhavn)

Grønlandske Qeqertarsuaq ligger på Diskoøen - den største ø ved Nordgrønlands kyst. Byen, der hedder Godhavn på dansk, er et mindre samfund med ca. 1000 indbyggere. Et lille sted, hvor det traditionelle fangerliv og grønlænderes gæstfrihed træder mere i karakter end i de større byer på fastlandet.
Læs mere
Qeqertarsuaq (Godhavn) Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Lige nord for polarcirklen, tæt på Indlandsisen i det vestlige Grønland, ligger Kangerlussuaq. Her – kun 4½ times flyvning fra København - venter dig en verden fyldt med kontraster. Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel og løfter sig som en katedral over den frosne fjord.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Hurtigruten Explorer - 14 nætter

M/S Spitsbergen

M/S Spitsbergen

Beliggenhed: , Hurtigruten Explorer

I sommeren 2016 blev Hurtigrutens helt nyrenoverede skib, M/S Spitsbergen, sat ind. Det besejler den norske kystrute fra Bergen til Kirkenes, hvor det fra maj vil sejle parallelt med det klassiske skib M/S Lofoten. MS Spitsbergen lægger med sit ekspeditions team til i udvalgte, spændende havne, hvor der sædvanligvis lægges til om natten. Derved får passagererne mulighed for til lands at opleve og deltage på interessante og længere udflugter.

Skibet er moderne, miljøvenligt og udstyret og bygget til sejladser i arktiske farvande. Skibets exceptionelle manøvredygtighed og optimale størrelse gør hende meget velegnet til sejladser langs Norges vilde kyst og kan bringe dig endnu tættere på den fantastiske, rå natur. Skibets ekspeditionsteam afholder foredrag og ledsager de rejsende på udflugter til lands.

Skibet har komfortable, moderne kahytter af forskellige typer fra indvendige til udvendige og suiter. Alle kahytter har eget bad/wc.
Skibet blev bygget i 2009 på skibsværftet Estaleiro Navais de Viana do Castelo i Portugal. Det har en passagerkapacitet på 320 og 200 sengepladser. 
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1
St. John’s, Newfoundland, Canada
Dag 2
Sejlads langs Newfoundlands kyst
Dag 3
L’Anse aux Meadows
Dag 4 - 6
Sejlads langs Labradors kyst
Dag 7 - 9
Baffin Island
Dag 10
Til søs
Dag 11 - 13
Oplev Nordvestgrønland
Dag 14
Kangerlussuaq, Grønland
Dag 15
København

Dag 1

St. John’s, Newfoundland, Canada

Ekspeditionen begynder i St. John’s, en af de ældste østligste byer i Nordamerika, grundlagt omkring 1630. St. John's er en by, der oser af karakter, og man mærker stadigvæk stemningen af en gammel fiskerby. Det labyrintiske netværk af smalle gader og gyder byder på mange oplevelser.

Læs mere

Dag 2

Sejlads langs Newfoundlands kyst

Vi sejler i hvalområde, og der bliver rig lejlighed til at observere de fascinerende kæmper fra dækket. Omkring 10.000 pukkelhvaler svømmer hvert år i området. Langs kysten ligger små samfund omgivet af skove, moser, ferskvandsfjorde og klipper og bidrager til den komplekse geologi og det unikke dyreliv, som området er så kendt for.

Læs mere

Dag 3

L’Anse aux Meadows

For over 1000 år siden opførtes en vikinglejr i L’Anse aux Meadows, og dette er stedet, hvor man finder de ældste og første, kendte tegn på europæere i Amerika. To norske arkæologer startede i 1960 en udgravning her og stødte på de enestående levn fra vikingelejren. L’Anse aux Meadows blev i 1979 optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal se den rekonstruerede lejr, hvor der er oprindelige genstande fra dette internationalt anerkendte arkæologiske fund.

Læs mere

Dag 4 - 6

Sejlads langs Labradors kyst

Dag 4
Vi sejler langs Labradors kyst i tre dage og udforsker området. Her er en uendelighed af vild og fascinerende natur og med de mange vandrestier kan naturelskeren få virkelig skønne oplevelser. Er du mere til historie og kultur, så tag med på ekskursioner til de mange historiske steder, vi besøger.

Dag 5
Et af de steder, vi måske besøger, er Red Bay. Her har fund af skibsfartøjer, i form af galeoner og chalupper, der er blevet anvendt ved hvalfangst, gjort Red Bay til en af Amerikas bedste destinationer, når det gælder arkæologiske fund under vandet. Af den grund er Red Bay nu på UNESCOs verdensarvsliste. 

Dag 6
Vi besøger inuitsamfundet, Rigolet – en smuk landsby med 300 indbyggere. Byen er ikke forbundet med noget vejnet på landjorden men man kan komme dertil via vandvejen hele året rundt og på snescooter om vinteren. Der er mulighed for flere udflugter, f.eks. at opleve havet fra speedbåd, tage på fisketur eller på hvalsafari. Muligvis besøger vi også Hopedale, der blev grundlagt som en inuitbosættelse ved navnet Agvituk, der betyder ”stedet med hvalerne” og Hebron, en tidligere mährisk mission, der var den nordligste bosættelse i Labrador. 

Læs mere

Dag 7 - 9

Baffin Island

Dag 7
På Baffin Island skal vi opleve inuitternes storslåede hjemland. Her, i dette enorme, geografiske område og storslåede landskab, der går under navnet Nunavut, har den indfødte befolkning boet de sidste 4.000 år. 

Dag 8
Baffin Island er stedet de fleste historikere forbinder med ”Helluland” (stedet med de sorte sten), som beskrives i de gamle vikingesagaer. Det menes, at indbyggerne i egnene omkring både Dorset og Thule var i regelmæssig kontakt med de nordiske søfolk for over tusind år siden. 

Dag 9
På Baffin Island er der fundet arkæologiske levn fra vikingerne, der indbefatter nordiske byggematerialer. Der er fundet garn spundet af harepels, karvestokke og en udskåret træmaske med europæiske træk.  

Læs mere

Dag 10

Til søs

Vi sætter kursen mod Grønland, og der er god tid til at deltage i foredrag, nyde udsigten fra udkigssalonen eller måske slappe af med en god bog.

Læs mere

Dag 11 - 13

Oplev Nordvestgrønland

Dag 11
Vi besøger den gamle vulkanø, Diskoøen. Her er Qeqertsarsuaq den eneste by, og det omgivende landskab byder på fantastiske, arktiske oplevelser. Der er mulighed for at tage på kajaktur, iskrydstogt eller på byvandring. Et besøg på det lokale museum i Qasigiannguit er også et besøg værd, hvis du interesserer dig for arkæologi og historie. 

Dag 12
I dag byder på en enestående mulighed for at gå på en gletsjer og mærke naturens nærmest overnaturlige kræfter. Eqip Sermia-gletsjeren kælver isbjerge ud i det åbne hav, og ved Ilulissat i Ilulissat Isfjord kan du opleve de gigantiske isbjerge ved fjordens udmunding. Stedet blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2004. Der er også mulighed for at tage på en af vores udflugter, f.eks. en rundtur i byen med historietema, en vandretur eller en sejltur til isfjorden. 

Dag 13
Itilleq er en bygd, der ligger i en lavning omkranset af gletsjere og høje bjerge. I bygden bor cirka 130 mennesker, der primært ernærer sig ved jagt og fiskeri. Itilleq kaldes også for polarcirkelbyen, da polarcirklen kun ligger 200 meter syd for byen. 


Læs mere

Dag 14

Kangerlussuaq, Grønland

Ved ankomst til Kangerlussuaq er vores ekspedition ved at være ved vejs ende. Du har, efter landgang, mulighed for at tage med på en fantastisk tur til den grønlandske indlandsis. Indlandsisen er et ubeskriveligt islandskab, der strækker sig hele 2.500 kilometer i nordlig retning. Dit fly til København afgår sent om aftenen.
Læs mere

Dag 15

København

Ankomst til København tidligt om morgenen.
Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Canada

  Pas/Visum
  Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Canada. Det anbefales dog også at kontakte rejselandets ambassade eller konsulat forinden rejsen. 
  Dit pas skal være gyldigt under hele opholdet i Canada, og visum kræves ved ophold over 90 dage.

  eTA (Electronic Travel Authorization)
  Fra marts 2016 skal alle danske statsborgere pre-registreres og godkendes før indrejse i Canada. Rejsende skal søge godkendelse online på hjemmesiden: www.canada.ca/eta
  Prisen er 7 CAD pr. person og eTA er gyldig til passets udløbsdato, dog max. 5 år. Registrering bør foretages i god tid og senest 72 timer før afrejse.


  Hvis du på din rejse skal mellemlande i USA, kræver de nye ESTA-regler, at du skal søge om indrejsetilladelse senest 72 timer før afrejse.

  De fleste danske statsborgere kan rejse til USA uden visum under det såkaldte Visa Waiver Program. Indrejsereglerne kræver, du laver en ESTA forhåndsregistrering og denne skal laves senest 72 timer før afrejse. En ESTA-forhåndsgodkendelse er gyldig i to år og koster 14 dollars. Få adgang til ESTA (Electronic System for Travel Authorization). 

  Du skal kun søge om visum: 
  - Hvis du ikke er dansk statsborger 
  - Hvis du skal arbejde eller studere i USA 
  - Hvis du tidligere er blevet nægtet visum til USA 
  - Hvis du vil opholde dig i USA i mere end 90 dage 
  - Hvis du ikke er i besiddelse af en ren straffeattest 
  - Hvis du tidligere ikke har forladt USA inden udløbet af en 90 dages visumfri periode
  - Du har besøgt Iran, Irak, Sudan eller Syrien på eller efter den 1. marts 2011 og/eller har dobbelt statsborgerskab, til ét af nævnte lande. 
   

  Kontakt den amerikanske ambassade i Danmark, hvis du ønsker flere oplysninger om pas- og visumreglerne samt generelle indrejseregler: 

  Embassy of the United States of America 
  Dag Hammerskjölds Alle 24 
  2100 København Ø 
  Tlf. 3341 7100 - hverdage 14.00 – 16.00 
  www.denmark.usembassy.gov  Kontakt den amerikanske ambassade i Danmark, hvis du ønsker flere oplysninger om pas- og visumreglerne: 

  Embassy of the United States of America 
  Dag Hammerskjölds Alle 24 
  2100 København Ø 
  Tlf. 3341 7100 - hverdage 14.00 – 16.00 
  www.denmark.usembassy.gov

  Vaccinationer
  Inden din rejse til Canada bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

  Rejseklinikken.dk

  Tidszone
  Canada er inddelt i 5 tidszoner:
   
  ADT: -5 timer 
  EDT: -6 timer 
  CDT: -7 timer 
  MDT: -8 timer 
  PDT: -9 timer

  Elektricitet
  I USA og Canada er strømspændingen i el-nettet forskelligt fra den i Europa. Således er der kun 120 volt i de nordamerikanske stikkontakter i forhold til vores 230 volt. Kontakterne har også en anden form i stedet for de 'runde ben', der bruges i Europa. Du kan således ikke uden videre bruge dine elektriske apparater og mobil- og computeropladere fra Danmark i de amerikanske stikkontakter. Du er derfor nødt til at bruge en såkaldt 'adapter'. Du skal købe et lille adapter stik, der populært sagt laver en nordamerikansk stikkontakt om til en europæisk/dansk. Det bedste vil være at købe det hjemmefra, så det ikke er det første, du skal ud at lede efter på din rejse.
  Du kan købe stikket i de fleste større supermakeder og hos el-forhandlere, men også visse butikker i København Lufthavn forhandler dem. En god idé er desuden at tage en dansk multistikdåse med forlængerledning med, så du har flere stikudtag at gøre godt med. Så kan du oplade flere apparater på én gang på hotelværelset.

  Læs mere om forskellige stiktyper her

  Strømstyrke og spænding i USA og Canada

  På grund af den lave spænding på 120 volt er det ikke alle elektriske apparater fra Europa, der kan bruges i USA. Det er f.eks. gældende for hårtørrere. I stedet for at købe en elektrisk omformer er det langt billigere - og nemmere - at købe en helt ny hårtørrer i USA. I langt de fleste tilfælde kan du uden problemer bruge dine medbragte elektriske apparater i USA. Det gælder f.eks. computere, diverse opladere til mobiltelefoner, computere, barbermaskiner m.m. Du skal blot bruge den førnævnte adapter.
  Man skal dog overordnet undgå at købe elektriske apparater i USA, som f.eks. køkkenmaskiner og andet husholdningsudstyr, da de er produceret til at køre på 120 volt og efterfølgende skal bruges med en dyr omformer i Danmark.

  Særlige forhold
  I Canada bruges der 110 volt og stikkene er forskellige fra de danske. Et adaptersæt er nødvendigt hvis du medbringer egne elektriske apparater.

 • Under din rejse i Canada

  Valuta
  Nationalbankens hjemmeside kan du se den seneste kurs på Canadiske Dollar.

  Drikkepenge
  Drikkepenge er frivillige, men da de er del af den kultur man besøger og bør som sådan bør de respekteres. I Canada er det normalt at give 10-15 % af det regningen lyder på, alt efter din tilfredshed med den service du får.

 • Før du rejser til Grønland

  Tidszone
  Grønland er opdelt i tre forskellige tidszoner:
   
  Nuuk området er 4 timer efter dansk tid. 
  Qaanaaq området er 5 timer efter dansk tid. 
  Ittoqqortoormiit området er 2 timer efter dansk tid.

  Pas/Visum
  Som dansk statsborger behøver man kun medbringe legitimationsbevis med fotografi, såsom pas eller kørekort.

  Vaccinationer
  Man behøver ingen vaccinationer for at rejse til Grønland. Om sommeren er det dog en god ide at have en myggespray med.

 • Under din rejse på Grønland

  Drikkepenge
  Drikkepenge gives som i Danmark. Hvis man mener, at betjeningen og maden har været god, lægger man som regel det der svarer til 10 % af prisen i drikkepenge. Det er også kutyme at give turguiderne drikkepenge, hvis udflugten har været god og man er tilfreds.

  Mad og drikke
  Man kan sagtens drikke vand direkte fra hanen i Grønland, ligesom man også kan drikke direkte fra elvene.

  Valuta
  Grønland er en del af det danske rigsfællesskab og derfor benyttes den danske krone. Der findes hæveautomater i alle byer, hvor man kan hæve med de fleste kreditkort. De kan ligeledes bruges på mange hoteller, restauranter og butikker, men vi anbefaler at have nogle kontanter med på rejsen, da nogle bankautomater kan være lukket i weekenden.

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.