Det ekstreme Arktis med M/S Fram

Grønland - Ittoqqortoormiit

 • Tre arktiske øer med hver deres historie og kultur
 • En af verdens nordligste bosætteler, øgruppen Svalbard
 • Den enestående nationalpark i det nordøstlige Grønland
 • Sagaøen Island med besøg i Grundarfjördur, Flateyri og Ísafjördur

Tag med på en helt særlig ekspedition, hvor du får mulighed for at besøge alle de tre arktiske øer: Svalbard, Grønland og Island.

Afrejse 24. august: Sydgående rute  |  Bestillingskode 1606

Afrejse 8. september: Nordgående rute  |  Bestillingskode 1607

Her får du en sjælden oplevelse af den enestående nationalpark i det nordøstlige Grønland, der er en af verdens største, men også den mindst besøgte. Krydstogtet foregår ombord på skibet M/S Fram i nordgående rute.

På denne usædvanlige ekspedition med skibet M/S Fram besøger vi alle tre øer i det Arktiske Hav. Fra Svalbard går krydstogtet forbi den nordøstlige kyst af Grønland, hvor du får den unikke mulighed for at opleve den enorme nationalpark med sin enestående natur. Du vil deltage i spændende udflugter undervejs, hvor det er muligt at se nordlyset og kongen af Arktis – isbjørnen.

Vores krydstogt starter i en verdens nordligste bosættelser, Longyearbyen på Svalbard. De kommende dage bliver fyldt med spænding og unikke oplevelser, når vi krydser Danmarkstrædet til Nordøstgrønland. Her ser vi muligvis både moskusokser, polarharer og polarræve.  Hvis vi er heldige, ser vi måske endda den sjældne polarulv. Og hvor der er is er der også isbjørne på disse kanter. Nyd udsigten over de store gletsjere, de høje bjerge, dalene og de spredte søer. Du får virkelig følelsen af at du befinder dig på et af verdens mest isolerede steder. Undervejs vil vi udforske trange fjorde, hvilket er muligt med skibet M/S Fram (større skibe kan ikke komme frem). Vi vil bevæge os ind i bjergegne, besøge afsidesliggende jagthytter og vandre i det smukke terræn. Hvis isforholdene tillader det, vil vi også besøge Daneborg, som nu er Siriuspatruljens hovedbase. Her bor der kun 12 mennesker året rundt.

Byen Ittoqqortoormiit (også kendt som Scoresbysund) er vores sidste stop i Nordøstgrønland. Det er det mest isolerede sted i Grønland, og det er kun jægerne der bor her, der har lov til at jage i nationalparken. Herefter sætter vi kursen mod Island, hvor vi vil bruge de sidste tre dage af vores krydstogt på at opleve sagaøen, inklusive Grundarfjördur, Flateyri og Ísafjördur. Du kan tage med på udflugter og få oplevelser der spænder fra smagsprøver på den lokale islandske mad til vandreture. Vores eventyr slutter i Reykjavik.

Læs mere

Rejseoverblik

 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ

Grønland

Ittoqqortoormiit

14 nætter / 15 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Rejsemål

Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

Rejser til Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

Ittoqqortoormiit, tidligere kaldet Scoresbysund, er en af de yngste byer i Grønland og samtidig én af de mest isolerede. Byen ligger på Grønlands østkyst, langt mod nord og fjernt fra resten af verden. 
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Longyearbyen
Dag 3
Nordvestspitsbergen
Dag 4 - 11
Nordøstgrønland nationalpark
Dag 12
Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)
Dag 13 - 15
Islands vestfjorde
Dag 16
Reykjavik

Dag 1 - 2

Longyearbyen

Rejsen begynder i Longyearbyen på Svalbard, en af verdens nordligste bosættelser. Efter ombordstigning på M/S Fram sættes kursen mod den russiske mineby, Barentsburg.

Læs mere

Dag 3

Nordvestspitsbergen

Nordvestspitsbergen Nationalpark er et imponerende syn af Svalbards imponerende fjorde, Kongsfjord, Krossfjord og Magdalenefjord. M/S Fram sejler rundt i de smukke farvande med udsigter til bjergtoppe og gletsjere, der kælver i det iskolde hav. Landgang i Ny Ålesund.

Læs mere

Dag 4 - 11

Nordøstgrønland nationalpark

Til søs gennem Fram Stræde - Nordøstgrønland Nationalpark

Dag 4

Ombord på skibet fortæller ekspeditionsteamet om det arktiske område, mens Grønlands østkyst dukker op i horisonten.

Dag 5-11

I dagene i Nordøstgrønland og Grønlands Nationalpark er det let af få en følelse af at være isoleret fra al civilisation. På vandreturene i land fortæller de erfarne ekspeditionsledere om den barske natur, og der bliver også sejladser i mindre både i de isfyldte farvande. Hvis isen tillader det, er der også et besøg i slædepatruljen Sirius’ hovedkvarter, Daneborg.

Læs mere

Dag 12

Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

Ankomst til Ittoqqortoormiit (Scoresbysund), der er den mest isolerede by i Grønland, og de pelsjægere, der bor her, er de eneste, der må jage i nationalparken.

Læs mere

Dag 13 - 15

Islands vestfjorde

Fra Grønland sætter M/S Fram kursen sydover mod Island gennem Danmarksstrædet. Vel fremme ved sagaøens smukke vestfjorde venter oplevelser ved den gamle handelsstation Flateyri, i Grundarfjördur og i den hyggelige by, Isafjordur.

Læs mere

Dag 16

Reykjavik

Skibsekspeditionen slutter i Islands hovedstad, Reykjavik. 

Hvis du ønsker at forlænge rejsens varighed, enten før eller efter krydstogtet, er du velkommen til at kontakte en af vores rejseeksperter og få et tilbud og hjælp til alle rejsens detaljer.

Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.