Oplev det bedste af Grønland

Grønland - Kangerlussuaq, Ilulissat
 • Lyst døgnet rundt og varme dage i Kangerlussuaq
 • Nyd flyveturen til Ilulissat med udsigt over Ilulissat Isfjord
 • Gå på Indlandsisen og oplev Isfjorden
 • Bo med udsigt til Diskobugten

Brug sommerferien på verdens største ø, hvor der er lyst døgnet rundt, så du kan opleve landet dag og nat.

Visit Greenland har venligt stillet billederne fra denne rejse til rådighed. Alle fotos tilhører Visit Greenland og fotografen Mads Pihl.
 

Bo nær Indlandsisen, sejl på den smukke Isfjord og tag på vandretur i fjeldene. Store hvaler venter i det iskolde vand, blandt de enorme isbjerge. På rejsen besøger du to forskellige destinationer – begge ved Grønlands vestkyst. Bo første nat i Kangerlussuaq og flyv dernæst yderligere nordpå til Ilulissat, hvor du har hele seks nætter, med mulighed for at overnatte i en lodge syd for isfjorden.

Første stop: Kangerlussuaq

Eventyret starter nærmest på den mægtige Indlandsis. I Kangerlussuaq, der betyder den lange fjord – også kendt som Søndre Strømfjord, bor du nemlig så tæt på Indlandsisen, at du faktisk har mulighed for at gå på den. Mød moskusoksen eller tag på vandretur i både det veludbyggede vejnet og det lettilgængelige fjeldterræn. Om sommeren er det til tider så varmt i Kangerlussuaq, at en t-shirt kan være tilstrækkelig.

Andet stop: Ilulissat

Med en DASH-8 Air Greenland flyvemaskine ankommer du til Diskobugtens hovedby Ilulissat – på dansk Jakobshavn. Hovedattraktionen er den fantastiske Isfjord, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Fjorden producerer nemlig dagligt en imponerende mængde is svarende til New Yorks vandforbrug på et år. Konstant forandrer Isfjorden sig, og det er en oplevelse i sig selv at iagttage de store klodser af is, der enten går på grund eller driver med strømmen ud i Diskobugten. Diskobugten løber lige forbi dit hotelvindue, mens du til fods kan nå Isfjorden på en halv time. 

Guidede ture til bygder, Isfjorden, hvalsafari og tid på egen hånd

Den aktive by er kendt for at være stedet, hvor alverdens politikere valfarter til for at opleve klimaforandringernes indvirkning på omgivelserne. Her er liv døgnet rundt med alt fra hoteller og vandrehjem til restauranter, supermarkeder og bank. Derudover er der masser at give sig til, da byen rummer op til flere turudbydere med guidede udflugter. Besøg bygderne Oqaatsut eller Ilimanaq, tag på en sejltur til Isfjorden både dag og aften, oplev hvalsafari, kajaksejlads og tag på vandreture af forskellige sværhedsgrader.

Afrejsedatoer i 2021:

25. juni , 09. og 23. juli samt 06. og 20. august - ønsker du at rejse på andre tidspunkter, så kontakt os for pris og muligheder.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Grønland

Kangerlussuaq, Ilulissat

8 dage

fra kr. 15.955

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Ilulissat

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Kangerlussuaq er porten til Grønland. Det er her du lander på din rejse til Grønland, og dagen lang kommer rejsende til Kangerlussuaq for derefter at tage videre rundt i det store land eller ud til resten af verden
Læs mere
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Smukke isfjelde, hundeslædekørsel og kulturelle oplevelser venter dig i Ilulissat, der betyder ”isbjerge” på grønlandsk. Isfjeldene og isfjorden ved byen er af UNESCO udpeget som en del af verdensarven
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Kangerlussuaq - 1 nætter

Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Billigste hotelmulighed
Se kort

Old Camp

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Et velfungerende vandrehjem beliggende ca. 2 km fra lufthavnen, og med nyrenoveret fælles bad/toilet på gangen. Old Camp har både værelser med køjesenge samt dobbeltværelser med enkeltstående senge, skriveborde, stole og klædeskabe. Desuden er der gode køkkenfaciliteter og en fælles tv-stue med tv. På vandrehjemmet finder du en kiosk med et lille udvalg af souvenirs og drikkevarer. Derudover er der et udendørs opholdsareal. 
Læs mere her
Old Camp Hotel Kangerlussuaq
Se kort

Hotel Kangerlussuaq

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Dette er et moderne, lufthavnshotel med gode faciliteter såsom restaurant, bar, cafeteria og konferencelokaler. Hotellet har 77 værelser med bad/toilet. Alle værelser har tv og radio.

Læs mere her

Ilulissat - 6 nætter

Nuka Hostel Hotel Icefiord
Billigste hotelmulighed
Se kort

Nuka Hostel

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

Hyggeligt guesthouse beliggende i hjertet Ilulissat, tæt ved butikker og cafér. Der er 32 værelser, heraf et enkelt singleværelse, som har tekøkken med enkelt udstyr samt TV. Værelserne har eget toilet og bad. Prisen inkluderer håndklæder og lagener.

Læs mere her
Nuka Hostel Hotel Icefiord Hotel Hvide Falk
Se kort

Hotel Icefiord

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

2-etages hotel beliggende direkte ned til vandet. I alt 30 lyse værelser, alle med en pragtfuld udsigt over Diskobugten og udstyret med bad/ toilet, tv og trådløst internet. Hotellet er indrettet i moderne stil med kunst fra den arktiske natur og kultur. Her er en dejlig afslappet atmosfære, og hotellet har en stor terrasse med næsten håndafstand til de forbi sejlende isfjelde. Der er reception, café og loungeområde med brændeovn. Transfer fra og til lufthavn og Arctic Umiaq Line skibsanløb/-afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her
Hotel Icefiord Hotel Hvide Falk
Se kort

Hotel Hvide Falk

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

Godt hotel i centrum af Ilulissat med en smuk udsigt over Diskobugten. 38 dobbeltværelser med bad/toilet, telefon, radio, tv og trådløst internet. Desuden 1 familieværelse, 2 enkeltværelser og et anneks med 3 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse. Værelserne i annekset  (bjælkehytten) har fælles bad/ toilet, og her er køkken, opholdsstue og en dejlig terrasse. En ny værelsesafdeling er blevet opført nedenfor selve hotellet og rummer helt moderne familieværelser med hems. Hotellet har thai-restaurant, à la carte-restaurant, engelsk pub, solarium, hotelbus og biludlejning. Morgenmad samt transfer fra og til lufthavn eller Arctic Umiaq Line skibsanløb/ -afgange inkl. i værelsesprisen.
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 1
København - Kangerlussuaq / Sdr. Strømfjord
Dag 2 - 7
Ilulissat / Jakobshavn
Dag 8
Ilulissat / Jakobshavn - København

Dag 1 - 1

København - Kangerlussuaq / Sdr. Strømfjord

Første stop er Kangerlussuaq – betyder den lange fjord – også kendt som Søndre Strømfjord. Her kommer du tæt på den mægtige Indlandsis – ja du kan sågar gå en tur på den – der er stadig lidt tilbage. Moskusoksen er også en af Kangerlussuaq attraktioner – du kan være heldig og se den tæt på eller også gennem en kikkert – de går jo som det passer dem. Der er masser af muligheder for gå-ture, både på det veludbyggede vejnet og i det let tilgængelige fjeld terræn. Om sommeren er der meget varmt i Kangerlussuaq – Grønland taget i betragtning – en t-shirt kan være tilstrækkelig.
Vi anbefaler en tur til Indlandsisen.

Læs mere

Dag 2 - 7

Ilulissat / Jakobshavn

Fra Kangerlussuaq flyver du videre med en DASH-8 Air Greenland maskine op nordpå til Diskobugtens hovedby Ilulissat / Jakobshavn. Det er her alverdens politikere valfarter til for ved selvsyn at opleve klimaforandringernes indvirken på omgivelserne. Hovedattraktionen er den fantastiske Isfjord – der også er på UNESCOS Verdenarvs liste – kælver dagligt is ud i fjorden svarende til New Yorks vandforbrug på 1 år !!!!

Du skal nok få is at se – i Diskobugten lige udenfor dit hotelvindue, i isfjorden du kan gå til i løbet af bare en ½ time – ja omdrejningspunktet i Ilulissat er is. Isfjorden forandrer sig hele tiden – døgnet rundt – og man bliver aldrig træt af at se på de mega store klodser der enten går på grund eller driver med strømme og vinden ud i Diskobugten. Ilulissat er en aktiv storby på 4.600 indbyggere med fiskerierhvervet og turisme som vigtigste indtægtskilde. Her er liv døgnet rundt med hoteller, vandrehjem, restauranter, supermarkeder, bank og flere turudbydere med guidede udflugter til bygderne Oqaatsut eller Ilimanaq, sejlture til Isfjorden om dagen såvel som midnat, hvalsafari, kajakture og vandreture af forskellige sværhedsgrader, også på egen hånd.

Vi hjælper med at sammensætte dine udflugter på forhånd, tag endelig fat i os, så vi får rejsen sammensat efter dine ønsker og drømme.

Som et ekstra krydderi til din rejse, kan vi anbefale at skifte en af nætterne i Ilulissat ud med en overnatning i den lækre Ilimanaq Lodge, der ligger i bygden af samme navn, lige syd for isfjorden.
Her kan du vandre på egen hånd, spise lækker middag i Restaurant Egede, der er et fint restaureret hus fra 1700 tallet.

Lodgen består af 15 luksus hytter, der alle ligger lige i vandkanten, med udsigt til Diskobugten, isbjerge og på en god dag, også hvaler.
Nyd et ophold her i 1-2 dage, og tag evt. på en ekstraordinær udflugt, til en isfjord der meget sjældent besøges, da der skal krydse land og vand for at nå dertil.

En enestående mulighed for at krydre din rejse med en helt speciel oplevelse.

1 nat her koster fra 1625 kr pr person i tillæg, fratrukket 1 nat i Ilulissat. Det inkluderer sejlads fra Ilulissat t/r, 1 overnatning i egen hytte og morgenmad.

Tag fat I os og hør nærmere.

 

Læs mere

Dag 8

Ilulissat / Jakobshavn - København

Afrejse via Kangerlussuaq til København
Læs mere

Video

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser