Arktisk ekspedition: Den ultimative Thuletur 2018

Grønland - Kangerlussuaq, Sisimiut, Ilulissat, Qeqertarsuaq, Uummannaq
 • OBS: Kun to afgange i 2018!
 • Sejlads langs Grønlands vestkyst fra Kangerlussuaq i syd til Thule i nord
 • Oplev polarkalottens uendelige ismasse ved 80. breddegrad
 • Se med egne øjne den 900 år gamle bygd Dundas nær Thule

Vi sejler langs Grønlands vestkyst - så langt nordpå som isen tillader – ombord på MS Fram.

THULE, NORTH AND BEYOND

Nyd denne enestående, arktiske ekspedition, hvor skibet MS Frams faciliteter danner et perfekt udgangspunkt for en sejlads, hvor oplevelserne sidder som perler på en snor.

I løbet af de 16 dage ekspeditionen varer, skal vi udforske historiske og afsidesliggende bygder – deriblandt Siorapaluk, verdens nordligste bygd og det affolkede Dundas med 900 år gamle arkæologiske udgravninger. 

Vi skal se den fascinerende grønlandske indlandsis, gigantiske gletsjere og ved den UNESCO fredede Ilulissat Isfjord, kan man både se og mærke naturens overvældende kræfter, når et isbjerg støder på grund i fjorden.

Turens absolutte højdepunkt er ankomsten til Qaanaaq (Thule) og oplevelsen af Grønlands nordligste by, der samtidigt er et af de nordligst beboede områder i verden. Dette sted er ikke som noget andet, og de grønlandske inuitter, der bor her, lever af fiskeri, jagt på sæler, hvaler og en lille kvote isbjørne og har gennem tiderne indrettet sig efter de barske livsvilkår, som naturen påbyder. 
Vi nyder godt af friheden ved at sejle med et ekspeditionsskib. Er der melding om hvaler et stykke væk fra ruten, kan vi tage en afstikker og observere de fantastiske dyr. Får vi øje på isbjørne på isen eller inde på land, kan vi sejle nærmere og se dem på tætteste hold.

Afgang med fly fra København den 30. juli 2018 og hjemkomst til København den 

Prisen fra DKK 69.240 er pr. person i indvendig dobbeltkahyt.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2020
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR

Grønland

Kangerlussuaq, Sisimiut, Ilulissat, Qeqertarsuaq, Uummannaq

16 nætter / 17 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Lige nord for polarcirklen, tæt på Indlandsisen i det vestlige Grønland, ligger Kangerlussuaq. Her – kun 4½ times flyvning fra København - venter dig en verden fyldt med kontraster. Om vinteren kan du i Kangerlussuaq opleve syn, du aldrig glemmer, når nordlyset flammer hen over den frostklare nattehimmel og løfter sig som en katedral over den frosne fjord.
Læs mere
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat

Rejser til Sisimiut (Holsteinsborg)

Sisimiut betyder på grønlandsk ”ved rævehulerne” og har hele 5.900 indbyggere. 
Læs mere
Sisimiut (Holsteinsborg) Ilulissat Qeqertarsuaq (Godhavn)

Rejser til Ilulissat

Ilulissat betyder "isbjerge" på grønlandsk, men bliver på dansk kaldt ”Jakobshavn” efter grundlæggeren Jakob Severin, 1691 – 1753. Ilulissat er den største by i ”Diskobugten” med ca. 5000 indbyggere og derved den tredje største by i Grønland. Byen er kendt for sine farvestrålende huse og den fantastiske isfjord som er 45 km lang og 7 km bred og er fyldt med gigantiske isbjerge.
Læs mere
Ilulissat Qeqertarsuaq (Godhavn) Uummannaq

Rejser til Qeqertarsuaq (Godhavn)

Grønlandske Qeqertarsuaq ligger på Diskoøen - den største ø ved Nordgrønlands kyst. Byen, der hedder Godhavn på dansk, er et mindre samfund med ca. 1000 indbyggere. Et lille sted, hvor det traditionelle fangerliv og grønlænderes gæstfrihed træder mere i karakter end i de større byer på fastlandet.
Læs mere
Qeqertarsuaq (Godhavn) Uummannaq

Rejser til Uummannaq

Uummannaq ligger på en 12 km2 stor ø, som blandt andet huser selveste Julemandens kongsgård. Området er kendt for hvaler, som særligt kan opleves i august og september.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Hurtigruten Explorer - 16 nætter

M/S Fram

M/S Fram

Beliggenhed: , Hurtigruten Explorer

Et krydstogt i de arktiske egne byder på sjældne naturoplevelser, som er svære at få på egen hånd. Vi giver dig muligheden for at blive en af de indviede! På et krydstogt med M/S Fram kommer du tæt på den vilde natur og oplever dens råhed og styrke, mens du står ved rælingen og ser de gigantiske isbjerge glide forbi.

Skibet M/S Fram er bygget i 2007 på skibsværftet Fincantieri i Italien; men vil i 2020 gennemgå en større renovering. Skibets design forener luksus og høj komfort med en hyggelig atmosfære. Skibets indretning og interiør er designet af arkitekten Arne Johansen og er inspireret af grønlandske og skandinaviske traditioner. Den grønlandske kunstner Ane Birthe Hove er hovedkunstneren bag udsmykningen. Andre kunstnere, hvis værker pryder M/S Fram, er grønlænderne Miki Jakobsen, Julia Pars og Isle Hessner.

Ombord finder man kahytter og suiter af forskellig karakter og størrelse, alle med privat bad og toilet. Den flotte natur kan nydes udendørs fra observationsdækket eller indendørs fra den luksuriøse panoramalounge. Små skylights i loftet giver et smukt lysindfald og loungens kæmpe panoramavinduer strækker sig helt op og udgør den yderste del af loftet.

Den store spisesalon, med panoramavinduer, står klar til at servicerer gæsterne ombord når sulten melder sig. Udenfor på dækket kan du nyde varmen fra den opvarmede jacuzzi, i kombinationen med den frostklare luft. Trænger du til at røre dig rummer skibets spa-afdeling også et fitnesscenter med udsigt over dækket, samt 2 saunaer. Konferencerummet i biografstil giver også mulighed for at høre spændende foredrag undervejs. På skibet findes også en internetcafé.

M/S Fram er bygget som ekspeditionsskib og designet til at sejle i vanskelige isforhold, også steder hvor ingen andre skibe før har været. Derfor er udstyret ombord også specialudviklet til denne slags ekspeditioner.

Fordelene ved en skibsrejse er mange. Du skal f.eks. kun pakke ud én gang, og så følger dit værelse med på hele ruten. Du bestemmer selv, hvilke udflugter du vil deltage i, og der er god tid til besøg i byer og bygder undervejs. Udsigten til den storslåede natur kan nydes overalt på skibet - ja sågar fra jacuzzien – det er hvad vi kalder en moderne oplevelsesrejse! Skal du med?

Tekniske data: Antal passagerer: 318 / Antal kahytter/suiter: 127 / Antal dæk: 8

Skibsbilledet er venligt stillet til rådighed af Hurtigruten. Fotograf: Andrea Klaussner
Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Kangerlussuaq
Dag 2
Sisimiut
Dag 3
Qeqertarsuaq
Dag 4 - 5
Uummannaq
Dag 6
Qaanaaq (Thule)
Dag 7 - 8
Siorapaluk
Dag 9 - 10
Dundas - "gamle Thule"
Dag 11
Upernavik
Dag 12
Eqip Sermia-gletsjeren
Dag 13
Ilulissat
Dag 14
Itilleq
Dag 15 - 16
Kangerlussuaq

Dag 1

Kangerlussuaq

Ankomst til Kangerlussuaq med aftenfly. Skibet ligger ved kaj og venter på dig.

Læs mere

Dag 2

Sisimiut

Sisimiut er den sydligst beliggende by på Grønlands vestkyst. Der er en række kystudflugter du kan du vælge i mellem, herunder vandreture, bådture og sightseeing. der er også mulighed for at købe lokalt produceret kunsthåndværk og opleve den grønlandske madkultur på forskellige spisesteder.

Læs mere

Dag 3

Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq ligger på vulkanøen Disko. Herfra kan du eksempelvis tage på byvandring, kajaktur eller iskrydstogt. Hvis du interesserer dig for arkæologi og historie, er det lokale museum et besøg værd. Alternativt kan du tilbrige dagen i byen på egen hånd.

Læs mere

Dag 4 - 5

Uummannaq

Dag 4
På et naturskønt sted ved foden af et hjerteformet fjeld ligger byen Uummannaq. Vores rejsepakke omfatter et møde med lokalbefolkningen eller en tur med en af vores Zodiac™ gummibåde. Båden sejler dig ud til Qilakitsoq, hvor mumierne fra Thulekulturen blev fundet.

Dag 5
Til søs

Læs mere

Dag 6

Qaanaaq (Thule)

Qaanaaq-distriktet, af os nok bedre kendt som Thule-distriktet, var den første del af Grønland, der blev koloniseret af inuitter vestfra. Området er et af de nordligst beboede områder i verden med et indbyggertal på omkring 1.000. Det er også det amerikanske militærs sidste bastion i Grønland. Sæl-, hval- og isbjørnefangst er den eneste beskæftigelse i byen og de omkringliggende beboelser. Benyt den enestående mulighed for at besøge souvenirbutikken ”Ultima Thule”. Her kan du købe autentisk og traditionel kunst og kunsthåndværk fra Qaanaaq-distriktet.

Læs mere

Dag 7 - 8

Siorapaluk

Dag 7
Siorapaluk er verdens nordligste natursamfund i og med det ligger blot 1.362 km fra NordpolenBygden blev etableret i 1933 og er kendt for sine smukke omgivelser og geologi. Siorapaluk betyder på grønlandsk "lille sandbred" og er opkaldt efter den lille sandstrand foran bygden. Det er ekspeditionens nordligste landgang, og her kan du besøge den lokale kirke, museet og butikken.

Dag 8
Dagen tilbringer vi til søs, vi sejler så langt nordpå som polarkalottens ismasser tillader og ser, om vi kan nå op til 80° N.

Læs mere

Dag 9 - 10

Dundas - "gamle Thule"

Dag 9
Igennem 900 år har grønlænderne boet i bygden, der i dag kendes som Dundas. Stik nord for Dundasbjerget finder vi den såkaldte ”Comer’s Midden” og andre møddinger. Disse arkæologiske udgravninger af ruiner og forhøjninger indeholder muslingeskaller, dyreknogler og andre levn, der beviser, at her har levet mennesker. I 1910 grundlagde den danske opdagelsesrejsende

Knud Rasmussen handelsstationen der blev starten på Thule som vi kender det i dag. Dog først i 1963 fik området officiel status som Thule, Grønlands 17. kommune og verdens nordligste samfund.
I dag bor her ingen mennesker. Vi går i land og går på opdagelse i området. Du kan opleve den gamle handelsstation og resterne af de gamle tørvehytter fra tidligere bosættelser på den anden side af halvøen.

Dag 10
Nyd dagen til søs og hold øje med dyrelivet eller deltag i foredrag.

Læs mere

Dag 11

Upernavik

Lokalbefolkningen har gennem århundreder vandret om foråret til de gavmilde jagtområder i Upernavik. Denne lille bosættelse ligger på N 72° 47 og V 56° 10 i Melvillebugten, hvor alt befinder sig inden for gåafstand. Mange af de lokale har jagt og fiskeri som deres levebrød. Tag et kig i gaderne, måske hænger der isbjørneskind eller sælskind til tørre rundt omkring. I Upernavik finder du også verdens

nordligste frilandsmuseum.
Læs mere

Dag 12

Eqip Sermia-gletsjeren

Eqip Sermia-gletsjeren kælver isbjergene direkte ud i det åbne hav. I dag får du muligheden for at gå på en gletsjer og mærke naturens næsten overnaturlige kræfter. Vi sejler ud i skibets Zodiac™ gummibåde og går i land på særlige og smukke sted. Har du lyst, kan du udforske området lidt på egen hånd. Alle, der går i land, inviteres til arktisk grillaften med en fantastisk udsigt ud over gletsjeren.

Læs mere

Dag 13

Ilulissat

Ilulissat Isfjord omkranser på smukkeste vis byen Ilulissat. I 2004 blev mrådet tilføjet UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du opleve de enorme isbjerge støde på grund ved fjordmundingen lige uden for byen. Isbjergene kommer fra gletsjeren i Jakobshavn - en af den nordlige halvkugles mest aktive gletsjere. Vi tilbyder en række forskellige kystekspeditioner som vandreture, byvandringer med historisk tema og en bådtur i isfjorden.

Læs mere

Dag 14

Itilleq

Itilleq betyder ”lavningen”, og byen ligger også i en lille lavning, smukt omkranset af høje bjerge og gletsjere. Omkring 130 mennesker bor her, og de ernærer sig primært ved jagt og fiskeri. Der er ingen ferskvandskilde på øen, og derfor benytter Itilleq en anordning, der omdanner saltvand til ferskvand. Kirken har en interessant historie. Den blev bygget i Thule (Umanak, Nordgrønland) i 1930 og blev flyttet til Itilleq i 1963. Itilleq kaldes også polarcirkelbyen, da polarcirklen ligger 200 meter syd for byen.

Læs mere

Dag 15 - 16

Kangerlussuaq

Dag 15
Vores Grønlandsrejse slutter, når vi ankommer til Kangerlussuaq med MS Spitsbergen. Efter landgang kan du tage med på en ekspedition til den grønlandske indlandsis. Den enorme indlandsis er et ubeskriveligt islandskab, der  strækker sig 2.500 kilometer i nordlig retning. Det højeste punkt ligger 3.200 meter over havets overflade. Vejen dertil går igennem et meget varieret og smukt landskab, fra arktisk ørken og tundra med lav bevoksning til bjergrige egne med en enestående udsigt til kanten af indlandsisen. Dit fly til København afgår sent om aftenen.

Dag 16
Du ankommer til København tidligt om morgenen.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.