Besøgsrejse til Nuuk med kystsejlads til Ilulissat

Grønland - Kangerlussuaq, Nuuk, Ilulissat
 • Kangerlussuaq nær indlandsisen
 • Dage i Nuuk med tid til at besøge familie og venner
 • Sejlads med kystskib op langs vestkysten til Ilulissat
 • Vandrehjem i Ilulissat med udsigt til de gigantiske isfjelde

Har du venner eller familie i Nuuk, kan du besøge dem lige så længe du ønsker, blot du når den ugentlige fredagsafgang fra Nuuk med kystskibet M/S Sarfaq Ittuk. Rejsen starter i Kangerlussuaq og slutter i Ilulissat, byen der er hjemsted for den verdensberømte Kangia Isfjord med de kolossale isbjerge.

Visit Greenland har venligt stillet billederne fra denne rejse til rådighed. Alle fotos tilhører Visit Greenland og fotograferne er Mads Pihl, Aningaaq R. Carlsen, Rebecca Gustafsson og Malik Milfeldt

Mange har familie eller venner, der arbejder i Nuuk, Grønlands hovedstad. Besøg dem i nogle dage og rejs derefter videre på den spektakulære kystrejse langs Grønlands vestkyst mod Ilulissat, der venter med sine mange og store isbjerge.

Kangerlussuaq og indlandsisen

Rejsen starter med fly til Kangerlussuaq, hvor der gøres ophold for en enkelt overnatning på Hotel Kangerlussuaq. Bygden Kangerlussuaq ligger tæt på indlandsisen, hvorfor det er oplagt at tage på en spændende udflugt til det imponerende og kolossale is-øde.

På besøg i Nuuk..

Dagen efter går rejsen videre til Nuuk, hvor der forhåbentligt bliver glædeligt gensyn med kendte ansigter og familie. Da opholdets varighed er valgfrit har vi ikke inkluderet overnatning i Nuuk (og måske bor du hos dine venner). Indkvartering på Sømandshjemmet kan dog tilvælges - hvis ønsket - senere i bestillingsforløbet. 

To dages kystsejlads med Sarfaq Ittuk

Efter opholdet i Nuuk bliver det tid at rejse videre og opleve noget mere af Grønland. Vi går ombord på kystskibet, som i stille, roligt og nærmest majestætisk tempo bringer os til Ilulissat. Sejladsen varer to dage, så her er rig mulighed for at slappe af, mens naturen omkring opleves. Efterhånden som vi bevæger os længere nordpå møder vi flere og flere isbjerge og midnatssolen bibringer hele sceneriet et fantastisk skær. 

Ilulissat og den berømte isfjord

Med oplevelserne fra en forhåbentlig fantastisk sejlads ankommer du efter to dage til Ilulissat, som med sin berømte isfjord er blevet et naturligt centrum i Nordgrønland for både turisme, erhverv og politik. Brug dagene her til korte eller længere vandreture til isfjorden, besøg Knud Rasmussens fødehjem, der nu er museum og tag på en af de mange sejlture, der bringer dig endnu tættere på de gigantiske isfjelde. Hotel Icefiord, som bliver base for dagene i Ilulissat er beliggende, så alle værelser har udsigt til isen og vandet. 

Efter fire dages ophold i Ilulissat tæt på Kangia Isfjord går turen igen tilbage til Danmark via Kangerlussuaq.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2021
 • JAN
 • FEB

Grønland

Kangerlussuaq, Nuuk, Ilulissat

15 dage

fra kr. 17.590

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Nuuk (Godthåb)

Rejser til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord)

Kangerlussuaq er porten til Grønland. Det er her du lander på din rejse til Grønland, og dagen lang kommer rejsende til Kangerlussuaq for derefter at tage videre rundt i det store land eller ud til resten af verden
Læs mere
Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) Nuuk (Godthåb) Ilulissat

Rejser til Nuuk (Godthåb)

Nuuk, Grønlands lille hovedstad er en arktisk metropol, der i den grad er præget af naturen omkring sig. Nuuk er også kendt for sin kulturelle mangfoldighed.

Læs mere
Nuuk (Godthåb) Ilulissat

Rejser til Ilulissat

Smukke isfjelde, hundeslædekørsel og kulturelle oplevelser venter dig i Ilulissat, der betyder ”isbjerge” på grønlandsk. Isfjeldene og isfjorden ved byen er af UNESCO udpeget som en del af verdensarven
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Kangerlussuaq - 1 nætter

Hotel Kangerlussuaq
Se kort

Hotel Kangerlussuaq

Beliggenhed: Grønland, Kangerlussuaq

Dette er et moderne, lufthavnshotel med gode faciliteter såsom restaurant, bar, cafeteria og konferencelokaler. Hotellet har 77 værelser med bad/toilet. Alle værelser har tv og radio.

Læs mere her

Nuuk på egen hånd (privat indkvartering) - 7 nætter

Privat indkvartering
Se kort

Privat indkvartering

Beliggenhed: Grønland, Nuuk på egen hånd (privat indkvartering)

Opholdet i Nuuk er på egen hånd. Såfremt I ønsker tilbud på indkvartering, er Profil Rejser selvfølgelig behjælpelige med dette.

Læs mere her

kystskibet MS Sarfaq Ittuk - 2 nætter

Sarfaq Ittuk - Liggeplads med dyne

Sarfaq Ittuk - Liggeplads med dyne

Beliggenhed: Grønland, kystskibet MS Sarfaq Ittuk

Sarfaq Ittuk blev bygget i 1992 og moderniseret i 1999/2000. Med en længde på 73 meter, en bredde på 11 meter og en motor på 2000 HK skyder skibet en fart af 13 knob. Skibet har cafeteria, agtersalon med panoramavinduer, legerum og klinik. Skibets kapacitet er 239 passagerer med en besætning på 22 personer.

Skibet har to forskellige indkvarteringsmuligheder, liggepladser og kahytter.

Liggepladserne er grupperet med 2,4 eller 8 køjer i hvert afsnit. Liggepladserne findes på dæk 1, 2 og 3. På dæk 1 er liggepladserne uden vinduer. Der er fælles bad og toilet på gangen. Oftest medbringer passagerer egen sovepose, men der er mulighed for tilkøb af tæppe.

Kahytterne, der findes på 3. og 4. dæk, er udstyret med fire opredte køjer. De kan købes som en-, to-, tre-, eller fire-personers kahytter. Der er bord, stol, skuffer og TV med et udvalg af film, ligesom eget bad/toilet. Der er håndklæder i kahytterne. 

 • Kapacitet, antal passagerer.: 239
 • Kahytspladser med eget bad/toilet: 104
 • Liggepladser: 135

Passagerer med liggeplads har adgang til aflåselige brusekabiner i fællesområder. Skibet er af Det Norske Veritas klassificeret til sejlads i isfyldte farvande.

Daglig åbningstid i Cafe Sarfaq: kl. 07:00 – 22:00

 • Morgenmad kl. 07:00 – 09:00 - stor morgenmadsbuffet
 • Frokost kl. 12:00 – 13:00
 • Aftensmad kl. 18:00 – 19:30
  Hver aften tilbydes en kold forret, dagens varme hovedret og en lille dessert.
 • Lørdag* kl. 17:00 - 18:00
  *Åbnings- og spisetiderne kan tilpasses dagens anløb.
Læs mere her

Ilulissat - 4 nætter

Nuka Hostel
Se kort

Nuka Hostel

Beliggenhed: Grønland, Ilulissat

Hyggeligt guesthouse beliggende i hjertet Ilulissat, tæt ved butikker og cafér. Der er 32 værelser, heraf et enkelt singleværelse, som har tekøkken med enkelt udstyr samt TV. Værelserne har eget toilet og bad. Prisen inkluderer håndklæder og lagener.

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1
Kangerlussuaq
Dag 2 - 9
Nuuk
Dag 10 - 12
Til søs
Dag 13 - 17
Ilulissat

Dag 1

Kangerlussuaq

Rejsen starter med fly til Kangerlussuaq, hvor der gøres ophold for en enkelt overnatning på Hotel Kangerlussuaq. Bygden Kangerlussuaq ligger tæt på indlandsisen, hvorfor det er oplagt at tage på en spændende udflugt til det imponerende og kolossale is-øde.

Læs mere

Dag 2 - 9

Nuuk

(med udgangspunkt i en uges ophold i Nuuk)

Dagen efter går rejsen videre til Nuuk, hvor der forhåbentligt bliver glædeligt gensyn med kendte ansigter og familie. Af samme grund er der ikke automatisk inkluderet overnatning i Nuuk på denne rejse, da mange indkvarteres privat. Indkvartering på Sømandshjemmet kan dog tilvælges - hvis ønsket - senere i bestillingsforløbet.

Læs mere

Dag 10 - 12

Til søs

(med udgangspunkt i en uges ophold i Nuuk)

Sejlads med kystskibet M/S Sarfaq Ittuk

Efter opholdet i Nuuk bliver det tid at rejse videre og opleve noget mere af Grønland. Vi går ombord på kystskibet, som i stille, roligt og nærmest majestætisk tempo bringer os til Ilulissat. Skibsrejsen varer to dage, så her er rig mulighed for at slappe af, mens naturen omkring opleves. Efterhånden som vi bevæger os længere nordpå møder vi flere og flere isbjerge og midnatssolen bibringer hele scenariet et fantastisk skær, som kan gøre det svært at passe sin seng i de ellers komfortable udvendige kahytter.

Læs mere

Dag 13 - 17

Ilulissat

(med udgangspunkt i en uges ophold i Nuuk)

Med oplevelserne fra en forhåbentlig fantastisk skibsrejse er der efter 2 dage ankomst i Ilulissat, som med sin berømte isfjord er blevet et naturligt centrum i Nordgrønland for både turisme, erhverv og politik. Brug dagene her til korte eller længere vandreture til isfjorden, besøg Knud Rasmussens fødehjem, der nu er museum og tag på en af de mange sejlture, der bringer dig endnu tættere på de gigantiske isfjelde. Nuka Hostels, som bliver base for dagene i Ilulissat er beliggende, så i centrum af byen, og alle værelser er med eget bad/toilet samt tekøkken.

Efter yderligere 4 dage med intense oplevelser tæt på Isfjorden går turen igen tilbage til Danmark via Kangerlussuaq.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.