Rejser til Uummannaq

  • Rejsetid

    4-5

  • Bedste årstid

    maj - september

  • Tidsforskel

    - 5

Uummannaq ligger på en 12 km2 stor ø, som blandt andet huser selveste Julemandens kongsgård. Området er kendt for hvaler, som særligt kan opleves i august og september.

I de nærliggende bygder, kan du fornemme hverdagslivet i det lille fangersamfund og indsnuse stemningen. Oprindeligt byggede levegrundlaget i Uummannaq udelukkende på fangst, som foregik ved hjælp af hundeslæde og kajak og indbyggerne boede i små jordhuse. I det 17.- og 18. århundrede var der flere hvalfangerstationer i området, dog uden de helt store fangstresultater. I hvalfangernes kølvand kom købmænd og missionærer til, og i 1763 blev Uummannaq grundlagt som koloni af den danske kolonibestyrer I.H. Bruun.

Uummannaq har mange arkæologiske og historiske mindesmærker, og i byen findes en del gamle bygninger og bevarede jordhuse. I nærheden af byen ligger en gammel vinterboplads ved navn Qilakitsoq, som ligger på Nuussuaq-halvøen overfor Uummannaq, hvor et af Grønlands mest værdigfulde arkæologiske fund er blevet gjort. I 1972 fandt man en gruppe særdeles velbevarede ismumier af seks voksne og to børn, der er blevet dateret til at have levet ca. år 1475. Mumierne er nu udstillet på Grønlands Nationalmuseum i Nuuk, og er det ældste kendte fund af velbevarede mennesker og dragter i hele den arktiske kulturkreds.

Læs mere
Vil du til Uummannaq?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.