Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Sisimiut (Holsteinsborg)

Sisimiut er udover at være Grønlands næststørste by alt det man forventer af en grønlandsk by.

Små hyggelige træhuse i alle regnbuens farver, livlige slædehunde og en venlig og imødekommende lokalbefolkning.

Sisimiut er en by i sund vækst med mange muligheder for at opleve inuitkulturen såvel som det moderne Grønland.

Profil Rejser samarbejde med World of Greenland Arctic Cirkle, der også koordinerer gennemførelse af de udflugter, som kræver minimum deltagerantal. Vi anbefaler tilmelding hjemmefra.
Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Byrundtur i Sisimiut | Sisimiut

På busturen rundt i Sisimiut får du et godt indtryk af byen og livet her. Turen starter ved den gamle heliport (helikopterlandingsplads), som var eneste indfaldsvej til Sisimiut indtil 1998.

Stedet bliver i dag brugt til hundeholdsplads. På vejen gennem byen gør vi holdt ved "Brættet", hvor dagens nyfangede fisk og dyr findes. Vi kommer forbi rådhuset på vej til byens sydlige del, hvor mange af de oprindelige fanger- og fiskerhuse stadig kan ses.

Vi kører op til byens højeste udsigtspunkt, hvor der er en imponerende udsigt mod syd. Endelig besøger vi den gamle bydel i centrum, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i dag huser museet.

Bemærk: Gennemføres ved min. 4 personer.

Varighed: 1,5 time
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 245
Barn fra kr. 125

Bådudflugt til Assaqutaq med hvaler i kikkerten | Sisimiut

I 60'erne og 70'erne blev adskillige bygder i Grønland nedlagt fordi folk valgte at flytte til de større byer for at finde arbejde og få gavn af de moderne faciliteter.
Assaqutaq, der ligger for foden af Kællingehættens sydside, er en af disse bygder. Den bliver i dag brugt som sommerlejr for de lokale folkeskoler og i juni måned er der stor aktivitet i bygden, da indbyggerne fra Sisimiut kommer til området for at fiske ammasetter, en loddelignende fisk, der er vigtig som hundefoder og også bruges som snack af grønlænderne. På den korte gåtur gennem bygden ser man den gamle fiskefabrik, sommerlejren og den smukke gamle kirke.

De seneste somre har budt på helt fænomenale gode muligheder for at spotte hvaler. Der er ingen jagt på pukkelhvaler i Grønland og om sommeren kommer disse enorme og fotogene dyr tæt op ad kysterne ved Sisimiut for at æde ammasset (lodde). Der er meget store chancer for at se hvaler og evt. også våge- og finhvaler på denne tur til Assaqutaq og vi stopper naturligvis op, hvis vi har heldet med os.

Bemærk: Gennemføres ved min. 6 personer. Prisen er inkl. transfer, forfriskning ombord og guide.

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt (maj til september)

Voksen fra kr. 950
Barn fra kr. 500

Havsafari | Sisimiut

Vi sejler ud i skærgården og fjordene omkring Sisimiut, og nyder den fantastiske udsigt mod land og Kællingehætten bag Sisimiut.
Her får vi også et indtryk af livet til søs med de mange fugle. Er heldet med os, ser vi måske også både sæler og hvaler. I vinterperioden har vi mulighed for at sejle i og nær iskanten.

Bemærk: Gennemføres ved min. 6 personer. Prisen er inkl. transfer.

Varighed:
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 795
Barn fra kr. 450

Hundeslædetur - hele dagen | Sisimiut

Dette er en betagende tur med masser af oplevelser af Vinter-Grønland.
Man kører først til udsigtspunktet ”Qiterlinnguaq”, hvorfra der er udsigt over Kangerluarsuk Tulleq (Første Fjord), samt mod syd, byen og fjeldtoppen ”Kællingehætten”. Derefter fortsætter turen ned ad den stejle nordlige fjeldside og ad fjordisen til bunden af Kangerluarsuk Tulleq.

Oplev at køre i kuperet terræn med stejle skrænter og fjeldsider. Det er en smuk og nervepirrende oplevelse, hvor føreren, hundespandet og naturen går op i en højere enhed.

Bemærk: Anbefales ikke til folk med rygproblemer. Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen.

Prisen er inkl. transfer, andwich og varm drikkelse.


Varighed: 7 timer
Afgang: Dagligt (jan til april)

Voksen fra kr. 2.550
Barn fra kr. 1.300

Hundeslædetur - let | Sisimiut

Slædehunden er en betydningsfuld del af den grønlandske kultur og har gennem tiderne været eneste transportmiddel, når landskabet er frosset til.

Turen går til foden af Niujarfik, et naturligt stop inden de store stigninger nordøst for Sisimiut. Inden turen tilbage, vil der være en kort pause og mulighed for lidt varmt at drikke.

Turen er uden de store op- og nedkørsler, men giver alligevel et særdeles godt indtryk af at køre hundeslæde.

Bemærk: Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen. 

Prisen er inkl. transfer og noget varmt at drikke.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (december til maj)

Voksen fra kr. 1.100
Barn fra kr. 550

Hundeslædetur - middel | Sisimiut

Turen går til udsigtspunktet Qiterlinguaq, hvor der ligger en pudsig hytte formet som en ufo.
Hytten har gennem tiden resulteret i en del kommentarer og gætterier. På turen kører man i et varieret og kuperet terræn, hvor man virkelig oplever slædehundens arbejdsomhed og kuskens færdigheder.

Bemærk: Anbefales ikke til folk med rygproblemer. Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen.

Prisen er inkl. transfer.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt (januar til april)

Voksen fra kr. 1.500
Barn fra kr. 750

Kaffemik - besøg en grønlandsk familie | Sisimiut

Særlige begivenheder bliver af grønlænderne fejret med en selskabelig sammenkomst kaldet en "kaffemik".
Kaffemik er ikke bare eftermiddagskaffe, men en invitation til kaffe og grønlandsk kage eller boller, hvor man udveksler historier og snakker om alt under solen.

Få en aftale med et grønlandsk hjem i Sisimiut, hvor du besøger hjemmet og hører lidt om familiens dagligdag i Grønlands andenstørste by, Sisimiut.

Bemærk: Gennemføres ved min. 4 personer. Prisen er inkl. transfer og guide.


Varighed: 1 time
Afgang: Eftermiddag

Voksen fra kr. 175
Barn fra kr. 100

Snescootertur til Førstefjord | Sisimiut

Terrænet øst for Sisimiut er en ideel legeplads for snescooterkørsel og det varer ikke mange øjeblikke før man er ude af byen og på tur.
Området er delt op i zoner, som er forbeholdt hundeslæder. Guiden sikrer, at turens rute holder sig uden for slædezonerne, og er ligeledes meget opmærksom på kørernes ønsker om sværhedsgrad og fart.
Som regel kører man forbi byens skilift, og videre ind til bunden af den nærtliggende fjord, hvor udsigten er helt fantastisk.

Bemærk: Evt. leje af skindtøj, anden polar-beklædning og eller støvler tilbydes, men er ikke inkluderet i prisen. Transfer er med i prisen.

Varighed: 1-2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 595
Barn fra kr. 595

Vandretur og bestigning af Præstefjeldet | Sisimiut

En sansefuld oplevelse hvor alle sanser frydes over de smukke grønne fjelde, den klare luft og det rene vand.
En smuk vandretur på en frodig sydvendt skråning, hvor man hele vejen kan nyde udsigten ned over byen og de omkringliggende områder. Vandreturen foregår i et meget grønt terræn med mange buske, blomster og mos. På vejen møder vi også små vandfald, hvor vi kan fylde vandflaskerne op med det klareste kildevand.

Fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt over byen og Kangerluarsuk Tulleq (Første fjord). I området er der set moskusokser de sidste par år.

Bemærk: Gennemføres ved min. 4 personer. Turen kan også gennemføres i regnvejr. Prisen er inkl. transfer og forsfriskning.

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 475
Barn fra kr. 100