Rejser til Qeqertarsuaq (Godhavn)

  • Rejsetid

    4-5

  • Bedste årstid

    maj - september

  • Tidsforskel

    - 5

Grønlandske Qeqertarsuaq ligger på Diskoøen - den største ø ved Nordgrønlands kyst. Byen, der hedder Godhavn på dansk, er et mindre samfund med ca. 1000 indbyggere. Et lille sted, hvor det traditionelle fangerliv og grønlænderes gæstfrihed træder mere i karakter end i de større byer på fastlandet.

Her er vejret mere bestemmende end tiden, og livet går sin stille omend barske gang under de arktiske himmelstrøg, der her i den stabile vinterperiode ofte viser sig med høj klar blå himmel og udsyn over fantastiske og uberørte vidder. Over byen ligger Lyngmarksbræen i 8-900 meters højde. Her ligger hytter, hvor det er muligt at overnatte, og det er et perfekt sted for at opleve nordlyset langt fra menneskeskabte lys - i klart vejr med udsigt til hele Diskobugten. 

Fra Qeqertarsuaq er der mulighed for hundeslædeture ind i dalen bag byen. Forestil dig ivrige hunde, der rører utålmodigt på sig, mens de venter på kuskens startsignal. De sidste seler sættes på plads, og du bliver også klar og tager plads på slædens rensdyrskind iført sælskindstøj, mens solen bager på dit ansigt. Skaglerne strækkes, slæden sættes i bevægelse og bringer naturen på meget tæt hold, mens hundene veloplagte halser af sted gennem det storslåede, snedækkede landskab. 

Hvalfangst har igennem tiden haft en afgørende betydning for området, der er en oplagt destination for naturelskeren. Der er gode muligheder for vandreture i naturen, hvor du bl.a. kan finde flere orkidéarter, "varme" kilder og kulsorte strande på øen, pga. den vulkanske oprindelse.
Læs mere
Vil du til Qeqertarsuaq?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.