Rejser til Oqaatsut (Rodebay)

 • Rejsetid

  4-5

 • Bedste årstid

  februar - september

 • Tidsforskel

  - 4

Oqaatsut, med det hollandske navn Rodebay - ”rødebugt”, er en lille bygd med kun 46 indbyggere. Navnet 'Rodebay' stammer fra hvalfangertiden, og her ved bygdens flade klipper blev hvalerne trukket på land og parteret – deraf det drabelige navn. Selv den dag i dag trækkes hvalerne i land her, når der er hvalfangst i området ved Ilulissat. Det grønlandske navn betyder ”skarvene” på grund af de mange skarvefjælde i området. Bygden ligger på en halvø med udsigt til Diskobugtens isbjerge, og her har boet mennesker langt tilbage i tiden; først som inuit boplads, derefter hollandsk hvalfangersted, for til sidst at få status som dansk koloni i 1877. 

I dag er Oqaatsut på trods af sin lille størrelse en by beboet af ildsjæle. Byen har både en skole, et lokalt fiskefirma kaldet Rodebay Fish, dagligvarer-butik, posthus, servicehus og sygeplejestation. Du vil også have mulighed for at opleve en ægte grønlandsk kaffemik arrangeret af kvindeforeningens medlemmer. Byen har været del af projektet ”Hånd i hånd i Arktis”, som med støtte fra WWF (Verdensnaturfonden) arbejder for at skabe bæredygtig turisme og naturbevaring i Oqaasut. I denne forbindelse blev bygdens gamle butik, pakhuset samt bødkerværkstedet indrettet som vandrehjem. Den gamle lagerbygning H8 blev istandsat som restaurant med grønlandske specialiteter, og sidst men ikke mindst blev Hotel Nordlys i 2011 indviet i den tidligere udstedsbestyrerbolig. 

Bygden kan med fordel besøges både sommer og vinter. Sommeren giver mulighed for lange vandreture langs kysterne, samt bådture til og fra Ilulissat. Om vinteren kan man for eksempel køre med hundseslæde.
Læs mere

Top oplevelser

Oqaatsut (Rodebay)

 1. 1

  Kaffemik på Hotel Nordlys

  Kaffemik er en grønlandsk "specialitet", som kan sammenlignes med et Sønderjysk kaffebord.
 2. 2

  Kørekort til hundeslæde

  Nu kan du, udover den almindelige hundeslædekørsel fra Oqaatsut, tage kørekort til hundeslædekørsel og få bevis på, at du er blevet godkendt som kusk på hundeslædeture.
 3. 3

  Langrend

  Hvis du ønsker at opleve området omkring Oqaatsut på ski, kan du leje ski på Hotel Nordlys.
 4. 4

  Lystfiskeri

  I Oqaatsut arrangeres der et utal af fiskeudflugter, hvor der fanges både torsk, fjeldørred, havkat, rødfisk og enda krabber (snowcrabs).
 5. 5

  Sælmiddag på Hotel Nordlys

  Vær med til en hyggelig grønlandsk middag på Hotel Nordlys hvor Grønlands mest populære spise, nemlig sælen, tilberedes over bål og spises udendørs ved bålpladsen eller på hotellets terrasse.

Vil du til Oqaatsut?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.