Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Nuuk (Godthåb)

Nuuk ligger naturskønt om givet af vand på tre sider, generelt lavt bebygget og spredt ud over et større areal, så byen på ingen måde virker kompakt eller uoverskuelig.

Her kan du besøge den gamle kolonihavn med statuen af Godthåbs grundlægger, Hans Egede, Nationalmuseet med det smukke udvalg af nationaldragter og tupilakker, og meget mere. Her finder du også de velbevarede mumier fra Qilatkisoq ved Uummannaq, der er 500 år gamle.

Profil Rejser samarbejder i Nuuk med Tupilak Travel, der med stort lokalkendskab vejleder vore gæster og tager dig med på velfungerende, professionelt guidede udflugter.
Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Bådtur til Kangeq & Håbets Ø | Nuuk

Vi sejler mod spidsen af Nordlandet/Akia hvor den nedlagte bygd Kangeq befinder sig.
Kangeq blev nedlagt i 1960´erne, men her boede den berømte kunstner Aron (1822 – 1969), og det var blandt andet her han malede sine akvareller baseret på grønlandske myter og fortællinger. Vi opholder os ved Kangeq i ca ½ time.

Efter at have besøgt Kangeq fortsætter vi mod Håbets Ø. Det var hertil Hans Egede ankom i 1721 og han boede på Øen i 8 år. Man kan stadig se ruinerne af hans gamle hus. Udover dette er der mange eskimoruiner i området, der tyder på, at Kangeq har haft en central rolle for Nord- og Sydgrønland. På turen er der gode muligheder for at se dyreliv såsom fugle og sæler. Hvis vi er heldige, ser vi hvaler.

Bemærk: Praktisk at medbringe varmt tøj og en madpakke.

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt (maj-oktober)

Voksen fra kr. 900
Barn fra kr. 450

Bådtur til Kapisillit | Nuuk

Båden M/S Malik sejler fra Nuuk ind mod fjorden gennem Uummannaq passagen mod Kapisillit.
Efter ca. 2½ timers sejlads lægger vi ind til Kapisillit, hvor man på egen hånd har mulighed for at vandre rundt. Der er ca. 1½ times ophold. På hverdagene er skindsystuen et besøg værd (hvis man ønsker at købe produkter fra skindsystuen, er det en god ide at medbringe kontanter).

Efter ophold i Kapisillit sejler vi videre mod Qoornoq, hvor der vil være mulighed for at komme i land afhængig af vindforholdene.

Der vil blive serveret en let anretning på turen.

Bemærk: Mødested: Tidevandstrappen 15 min før afgang. Min. 6 personer/max. 12 personer. Praktisk at medbringe: Varmt tøj, gode støvler og myggenet (i perioden juni, juli og august) samt kontanter, hvis der skal købes noget hos skindsystuen.

Varighed: 7 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 1.800
Barn fra kr. 1.800

Nationaldragter & kaffemik | Nuuk

Turen starter ved Tupilak Travel´s kontor. Første stop er skindsystuen ”Kittat”, hvor guiden fortæller om traditionel garvning af skind, om nationaldragten og brodering af skind.
Næste stop er kajakhuset, hvor guiden fortæller om kajakkens funktion i gamle dage og i dag. Derefter Vi går turen mod "Brædtet" hvor dagens fangst sælges, så med lidt held er der mulighed for at se en hel sæl på tæt hold. Sidste stop er hos lokal familie, hvor konen fortæller om traditionel perlebrodering. Der vil blive serveret kaffe, te og hjemmebagte kager.

Varighed: 2,5 time
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 250
Barn fra kr. 250