Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Narsarsuaq

Alle udflugter begynder og slutter ved Blue Ice Cafe, som er populært samlingssted nær lufthavnen og Hotellet. Blue Ice Cafe er også turistkontor og udlejer blandt andet mountenbikes. Endvidere er Blue Ice Cafe indgangen til det lokale egnsmuseum.

Profil Rejser samarbejder i Sydgrønland med Blue Ice Explorer, som også driver cafeen. Alle efterfølgende udflugter er dagsudflugter, ønsker du flere dages ture, hav-kajak eller lystfiskeri, indhent tilbud.
Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Bådtur til Qooroq isfjord | Narsarsuaq

Vi sejler fra Narsarsuaq til den undersøiske moræne ved Qooroq fjordens udmunding.
Her går mange af de store isfjelde på grund, og vi sejler tæt forbi dem for at komme igennem og ind i Qooroq fjorden. Derinde åbenbarer der sig en fantastisk udsigt; tusinder af isbjerge, stejle klippevægge og i bunden af fjorden den store gletsjer.

Gletsjeren frigiver ikke mindre end 200.000 tons is om dagen! Mange af disse isbjerge har de flotteste turkise farver. Inde i Qooroq fjorden nyder vi udsigten, motoren stoppes, og vi driver med strømmen. Stilheden er "larmende" kun afbrudt af de mange isbjerges knasende og bragende lyde, når de roterer og knækker i mindre stykker. Et syn og en oplevelse, der ikke kan fås større. Undervejs på turen indsamler vi is, og nyder en drink med den klingende lyd af tusinde år gamle luftbobler som springer i glasset. Vi returnerer til Narsarsuaq efter en tur, der har budt på masser af is og enorme udsigter.

Bemærk: Inkl. sejlads, guide, og forfriskning med 1000 år gammel is.

Varighed: 3 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 475
Barn fra kr. 475

Igaliku - Sejlads og vandretur til nordboernes Grønland | Narsarsuaq

Turen går via Eriks Fjord til Itilleq - havneanløbet for bygden Igaliku. Derfra har du en mindre vandretur (4 km) af Kongevejen til den lille historiske bygd Igaliku.
Bygden er en af de smukkeste i Grønland. Fra passet på Kongevejen ser man ned på de spredte, farvestrålende huse, grønne marker og den azurblå fjord. På den anden side af fjorden knejser Illerfissalik stolt med sin sneklædte tinde op mod himlen. Igaliku var nordboernes bispesæde, og ruinerne fra deres tid på egnen er imponerende. Bygdens ca. 40 indbyggere lever i dag af fårehold. Der er en skole, kirke og butik. 

På vores café kan man bestille en frokost, hvor der indgår lokale produkter, kr. 80 (Madpakke kan også bestilles på hotellet) Dagsturen går tilbage med båd til Narsarsuaq sidst på eftermiddagen/aftenen.

Bemærk: Der er ingen specielle krav til deltagerne på denne tur. Landgang i Itilleq foregår via lejder. Medbring gode travesko.

Prisen er inkl. sejlads Narsarsuaq - Itilleq t/r, vandretur fra Itilleq til Igaliku samt folder med kort. Tillæg til pris ved transport med bil (enkelttransport kr. 60,- pr. person).

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 600
Barn fra kr. 600

Qassiarsuk, Brattahlid - Erik den Rødes Land | Narsarsuaq

Bygden Qassiarsuk ligger ca. 20 minutters sejlads over fjorden fra Narsarsuaq. Du vandrer på egen hånd ad grusvejen gennem bygden og oplever stemningen i et lille Sydgrønlandsk samfund.
De ca. 50 beboere lever hovedsalig af fåreavl, men der er også en skole, en kirke og en butik. Qassiarsuk er også kendt som Brattahlid, stedet hvor Erik den Røde bosatte sig i år 985. I år 2000 blev rekonstruktioner af Erik den Rødes gård og Tjodhildes kirke indviet. De står i dag som et frilandsmuseum, hvor guider i nordbodragter viser rundt og fortæller de gamle historier (Dette er inkluderet i turen). 

Fra Qassiarsuk kan du vandre af traktorspor over mod den isfyldte Bredefjord. På halvvejen er der den flotteste udsigt over begge fjorde og et vildt landskab spækket med små søer. Går man hele vejen ned til fåreholderstedet Tasiusaq er det 16 km tur/retur. Du kan også slappe af på den hyggelige Café Brattahlid (lige ved ruinerne).

Prisen er inkl. sejlads Narsarsuaq - Qassiarsuk t/r, folder med kort og indgang samt guide ved rekonstruktionerne.

Varighed: 3 timer (eller en hel dag)
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 375
Barn fra kr. 375

Vandretur til Narsarsuaq gletsjer | Narsarsuaq

Efter en kort køretur, som bringer os det første stykke vej gennem Hospitalsdalen, vandrer vi ud gennem den maleriske Blomsterdal og videre mod gletsjeren - Den døde bræ.
En død bræ er en bræ, som smelter, inden den når havet - altså producerer den ingen isbjerge. De første kilometer går nemt i ret fladt terræn, hvor rislende bække passeres, og der er mulighed for at se svævende havørne.

For at få udsyn over den fantastiske ismasse, må vi først klatre små 300 m op på fjeldet. Opstigningen er ikke farlig, men giver sved på panden. På fjeldtoppen nyder vi vores mad med en pragtfuld udsigt over gletsjeren. Derefter kan vandringen fortsættes det sidste stykke ned til isen. Efterhånden som vi nærmere os gletsjeren opdager vi, at det der lignede små ujævnheder, nu er høje tårne og dybe sprækker. Helt nede ved iskanten forbavses man over at se blomster, som har tilpasset sig det barske liv i naboskab med en bræ. Om eftermiddagen går turen samme vej tilbage til Narsarsuaq.

Bemærk: Krav til deltagerne, god kondition er påkrævet. Lidt hårdere vandring, af og til i vanskeligt terræn med nogle lange stigninger. Medbring vandrestøvler. Denne udflugt kræver mindst 4 deltagere for at blive gennemført.

Prisen er inkl. transport til og fra Hospitalsdalen, madpakke og guide.

Varighed: Hele dagen
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 400
Barn fra kr. 400