Rejser til Narsarsuaq

  • Rejsetid

    4-5

  • Bedste årstid

    februar - oktober

  • Tidsforskel

    - 4

Narsarsuaq betyder "den store slette" på dansk og kan også karakteriseres som indgangsporten til Sydgrønland. I et bjergrigt land som Grønland med få store, flade strækninger, er det meget naturligt, at Sydgrønlands internationale lufthavn kom til at ligge lige her.

I byen finder du et interessant lokalmuseum, som fortæller om 2. verdenskrig, hvor lufthavnen fungerede som amerikansk base og blev kaldt ”Blue West One”. Narsarsuaq blev anlagt i 1941 som amerikansk luftbase kun 9 km væk fra Indlandsisen - eller omkring 3-4 timer til fods gennem den frodige "Blomsterdal", hvor sydgrønlandske fåreholdere dyrker græs til vinterfoder. Særligt for det sydlige Grønland er netop at egnen har et stabilt klima med varme somre og et frodigt grønt landskab. 

Fra Narsarsuaq er der en fantastisk udsigt over de isfyldte fjorde og man kan se bygden Qassiarsuk på den modsatte side af fjorden, hvor Erik den Røde grundlagde sin gård "Brattahlid" i år 985. Området var dengang centrum for hele nordboaktiviteten i Grønland, og der er stadig mange levn fra nordboernes liv i omegnen af fjorden deriblandt den såkaldte Landnamsgård fra år 1000. Den er således en af de ældste daterede nordboruiner i landet. Du kan besøge ruinerne i bygderne med båd fra Narsarsuaq.
Læs mere

Top oplevelser

Narsarsuaq

Vil du til Narsarsuaq?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.