Rejser til Narsaq

  • Rejsetid

    4-5

  • Bedste årstid

    februar - oktober

  • Tidsforskel

    - 4

Oplevelserne i Narsaq har en særlig sydgrønlandsk klang med nordbohistorie, landbrugskultur og en natur med grønne ådale, råt fjeld og isfyldte fjorde

Narsaq betyder ”sletten” på dansk, og byen breder sig da også ud over et stort, fladt område, der brat afløses af høje fjelde. Byen ligger på en halvø adskilt af sundene mellem Tunulliarfik (Eriks Fjord) og Ikersuaq, og den beskrives med rette som et af Sydgrønlands smukkeste steder. Narsaq er beliggende ved foden af det 685 m. høje fjeldmassiv, Qaqqarsua, og byen har ca. 1.800 indbyggere.

Rejser til Narsaq i Sydgrønland - Tvillinge gletjsere i Bredefjord

Narsaq – lidt historie…

Fra år 985 og frem til 1400-tallet blev området omkring Narsaq befolket af nordboere. Især historien om Erik den Røde er af stor betydning for Narsaq og det omkringliggende område. På grund af manddrab på Island blev Erik den Røde dømt fredløs, ligesom hans far i sin tid blev det i Norge, og han besluttede sig for at finde det forjættede land mod vest. Erik den Røde finder Grønland med 14 skibe som følge og slår sig ned i en frodig fjord, som han ydmygt døber ”Eriks Fjord”. Han opfører gården Brattahlid, hvor den nuværende bygd Qassiarsuk ligger i dag. Der er mange levn fra nordboernes liv i Grønland, og de er primært centreret i netop dette område, deriblandt den såkaldte Landnamsgård fra år 1000. Den er således en af de ældst daterede nordboruiner i landet. 

Narsaq – et frugtbart område

I dag er Narsaq en by af farvestrålende huse, som næsten alle har udsigt over det altid isfyldte Narsaq Sund. Hovederhvervene i området er fangst og fiskeri, pelsfabrikation, servicefag samt turistaktiviteter. Jagtområder og fangstpladser ligger i kort afstand fra byen, hvilket i Syd- og Vestgrønland er usædvanligt. Det lokale fiskemarked "Brættet" summer af liv og aktivitet, og Narsaq er kendt for et mildt og venligt klima, som giver grobund for sommerens blomsterhav. Haverne er i dag byens spisekammer og dækker lokalbefolkningens behov for blandt andet kartofler, gulerødder, roer, salat og jordbær. 

Narsaq – og fjeldets mineralrigdomme

Geologisk set er Narsaq-området ganske interessant med det kendte uranholdige Kvanefjeld. Her er store koncentrationer af blandt andet granit, sandsten, lavaer og den farveskiftende sten tugtubit, som er en sjælden smykkesten. 

Narsaq – hvor skal man bo?

I Narsaq kan du vælge mellem et hotel, et guest house eller en youth hostel. Sidstnævnte to har fælles toilet- og badefacilitter. I guesthouse-kategorien kan man spise på restaurant og i youth hostel-kategorien kan man selv tilberede mad i køkkener med tilhørende spisesal.  På det familiedrevne Hotel Narsaq er der restaurant på hotellet og kaffe/te-faciliteter på værelserne. Læs mere om indlogeringsmulighederne her

Narsaq - hvad skal man opleve?

På din rejse til Narsaq i Grønland kan du tage på en byrundtur til de historiske seværdigheder som lokalmuseet og ”Eskimo Pels” som er Grønlands ældste skindsystue. Du kan også tage på bådtur til de imponerende ”Tvillinge gletsjere” i den isfyldte Bredefjord. Sidst, men ikke mindst, kan du tage på vandretur ved Kvanefjeldet, der er verdensberømt for sine sjældne og smukke mineraler og sten. Se alle udflugter fra Narsaq her

Narsaq – hvornår er bedst?

Vi anbefaler, at du besøger Narsaq i sommerhalvåret fra februar til oktober. Sydgrønland har et mildt klima året rundt, men dagene er som bekendt længere om sommeren. Læs mere om vejret i Sydgrønland her

Skal vi hjælpe dig?

Ønsker du en rejse til Narsaq i påsken, hvor du stadig kan opleve nordlys? Eller om sommeren med lange lyse nætter og den smukke natur i sommerfarver? Uanset hvordan din drømmerejse skal se ud, kan vores dygtige rejsekonsulenter helt sikkert hjælpe dig. De kan skræddersy din rejse til Narsaq i Grønland, så den passer perfekt til dine behov og de oplevelser du ønsker.

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Top oplevelser

Narsaq

Vil du til Narsaq?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.