Rejser til Narsaq

 • Rejsetid

  4-5

 • Bedste årstid

  februar - oktober

 • Tidsforskel

  - 4

Narsaq betyder ”sletten” på dansk, og byen breder sig da også ud over et stort, fladt område, der brat afløses af høje fjelde. Byen ligger på en halvø adskilt af sundene mellem Tunulliarfik (Eriks Fjord) og Ikersuaq, og den beskrives med rette som et af Sydgrønlands smukkeste steder. Narsaq er beliggende ved foden af det 685 m. høje fjeldmassiv, Qaqqarsua og byen har ca. 1.800 indbyggere.

I året 985 og indtil 1400-tallet blev området omkring Narsaq befolket af nordboere. Især historien om Erik den Røde er af stor betydning for området. Pga. manddrab på Island blev Erik den Røde dømt fredløs, ligesom hans far i sin tid blev i Norge, og han besluttede sig for at finde det forjættede land mod vest. Erik den røde finder Grønland med 14 skibe som følge og slår sig ned i en frodig fjord, som han ydmygt døber ”Eriks Fjord”. Han opfører gården Brattahlid, hvor den nuværende bygd Qassiarsuk ligger i dag. Der er mange levn fra nordboernes liv i Grønland, og de er primært centreret i netop dette område, deriblandt den såkaldte Landnamsgård fra år 1000. Den er således en af de ældste daterede nordboruiner i landet. 

I dag er Narsaq en by af farvestrålende huse, som næsten alle har udsigt over det altid isfyldte Narsaq Sund. Hovederhvervene i området er fangst og fiskeri, pelsfabrikation, servicefag samt turistaktiviteter. Det lokale fiskemarked "Brættet" summer af liv og aktivitet, og Narsaq er kendt for et mildt og venligt klima, som giver grobund for sommerens blomsterhav. Geologisk set er Narsaq-området ganske interessant med det kendte uranholdige Kvanefjeld og her findes sjældne smykkesten som f.eks. tugtupit.
Læs mere

Top oplevelser

Narsaq

 1. 1

  Byrundtur i Narsaq

  Turen starter med et besøg på lokalmuseet, der har til huse i byens ældste bygninger.
 2. 2

  Bådtur til Indlandsisen

  Denne bådtur går gennem den isfyldte Bredefjord til et andet fjordsystem nordvest for Narsaq, som fører op til de imponerende "Tvillinge gletsjere".
 3. 3

  Vandretur til Kvanefjeldet

  Kvanefjeldet ligger ca. 10 km fra Narsaq og er verdensberømt for sine sjældne og smukke mineraler og sten.
Vil du til Narsaq?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.