Rejser til Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

  • Rejsetid

    4-5

  • Bedste årstid

    februar - september

  • Tidsforskel

    - 4

Ittoqqortoormiit (ja, navnet ER svært at udtale) er Grønlands mest isolerede by og et sted, hvor hundeslædeture, dyrelivet og krydstogter sætter dagsordenen for dine oplevelsesmuligheder

Ittoqqortoormiit, tidligere kaldet Scoresbysund, er en af de yngste byer i Grønland og samtidigt den mest isolerede. Byen ligger på Grønlands østkyst, langt mod nord og fjernt fra resten af verden. 

Rejser til Ittoqqortoormiit i Østgrønland - isbjørn spist dræbt bytte

Ittoqqortoormiit – lidt historie...

Beboelsen blev anlagt i 1925, hvor 70 voksne og børn fra Tasiilaq blev fragtet til Ittoqqortoormiit, fordi indbyggertallet i Tasiilaq var blevet for stort i forhold til jagtmulighederne. Allerede dengang var området omkring Ittoqqortoormiit kendt for sine gode jagtmuligheder på sæler, hvalrosser og isbjørne, og fangst er derfor fortsat byens hovederhverv sammen med turisme. Byen husede i 2010 469 sjæle.

Ittoqqortoormiit – nabo til verdens største nationalpark

Ittoqqortoormiit / Scoresbysund er ikke som Grønlands andre byer eller andre byer i det hele taget. For de fleste gæster er et besøg her et sandt eventyr, fordi byen ligger langt fra alt og hvor nærmeste nabo er verdens største nationalpark. Landskabet er domineret af småvildt, isbjørne, rensdyr, fugle, moskusokser, hvalrosser og en uvejsom kystlinje på 18.000 kilometer.

Ittoqqortoormiit – ved verdens længste fjord

Ittoqqortoormiit / Scoresbysund ligger ved Scoresby Sund, som med sine sidefjorde er det største fjordkompleks i verden og samtidig verdens længste fjord. Der kommer kun få turister til dette afsidesliggende område, hvor vinteren er lang og havet er frosset til ni måneder af året. Områdets uspolerede natur er særlig rigt på dyreliv og har som en markant forskel fra Grønlands andre rejsemål basaltfjelde med vandrette linjer gennem klippen.

Ittoqqortoormiit – en cruisedestination

Det er havet, der skaber lokalsamfundets eksistensgrundlag med fangstmulighederne, og samtidigt er havisen en landvej, der med en hundeslæde eller snescooter åbner nye ruter i ødemarken, særligt i forårsvinteren, tager mange lokale på hundeslæde- og snescootertur i weekenden. Her er havisen nemlig stadig tyk, selvom solen står højt på himlen. Havisen blokerer for skibsadgang til Ittoqqortoormiit i ni af årets måneder. Alligevel er byen en vigtig cruisedestination i Østgrønland for små ekspeditionsskibe, der i sommermånederne udforsker naturen og dyrelivet i Nordøstgrønland. Se vores aktuelle krydstogter her  

Hvad skal du opleve i Ittoqqortoormiit?

Ittoqqortoormiit / Scoresbysund byder på arktiske naturoplevelser i særklasse - både sommer og vinter. Tag på hundeslædetur med de lokale fangere, udfordrende skiløb eller gå på trofæjagt. Ro i havkajak som grønlænderne gør det, tag på magiske vandreture og slut dagen af med en dukkert i de varme kilder. I den korte, intense sommertid kan du leje kajakker til ture i fjordkomplekset og tage på sejlture til de nu ubeboede bygder Kap Hope og Kap Tobin og til sandstranden ved Hvalrosbugten i det isfyldte Scoresby Sund. Nær Kap Tobin finder du Grønlands varmeste kilde UUnartoq, som betyder ”Det man brænder sig på”, da vandet er 62 grader varmt. 

Ittoqqortoormiit – hvornår er bedst?

Den bedste tid på året at rejse til Ittoqqortoormiit er fra februar til september. Du kan læse mere om vejret året rundt i den øde del af Østgrønland på vores side om vejret i Grønland

Skal vi hjælpe dig?

Ønsker du en ekspeditionsrejse til Ittoqqortoormiit i foråret, hvor sæsonen stadig er til hundeslædeture og nordlys? Eller om sommeren hvor du kan sejle til destinationen på et ekspeditionskrydstogt? Uanset hvordan din drømmerejse skal se ud, kan vores dygtige rejsekonsulenter helt sikkert hjælpe dig. De kan skræddersy din rejse til Ittoqqortoormiit i Grønland, så den passer perfekt til dine behov og de oplevelser du ønsker.

Send en rejseforespørgsel

Din rejse - vores ansvar

Læs mere
Vil du til Ittoqqortoormiit?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.