Rejser til Ittoqqortoormiit (Scoresbysund)

  • Rejsetid

    4-5

  • Bedste årstid

    februar - september

  • Tidsforskel

    - 4

Ittoqqortoormiit, tidligere kaldet Scoresbysund, er en af de yngste byer i Grønland og samtidig én af de mest isolerede. Byen ligger på Grønlands østkyst, langt mod nord og fjernt fra resten af verden. 

Den blev anlagt i 1925, hvor 70 voksne og børn fra Tasiilaq blev fragtet til Ittoqqortoormiit, fordi indbyggertallet i Tasiilaq var blevet for stort i forhold til jagtmulighederne. Allerede dengang var området omkring Ittoqqortoormiit kendt for sine gode jagtmuligheder på sæler, hvalrosser og isbjørne, og fangst er derfor fortsat byens hovederhverv sammen med turisme. I dag huser byen 472 sjæle.

Ittoqqortoormiit ligger ved Scoresby Sund, som med sine sidefjorde er det største fjordkompleks i verden og samtidig verdens længste fjord. Der kommer kun få turister til dette afsidesliggende område, hvor vinteren er lang og havet er frosset til ni måneder af året. Områdets uspolerede natur er særlig rigt på dyreliv og ligger tæt på verdens største nationalpark. Ittoqqortoormiit byder på arktiske naturoplevelser i særklasse - både sommer og vinter. Tag på hundeslædetur med de lokale fangere, udfordrende skiløb eller gå på trofæjagt. Ro i havkajak som grønlænderne gør det, tag på magiske vandreture og slut dagen af med en dukkert i de varme kilder.

Læs mere
Vil du til Ittoqqortoormiit?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.