Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Ilulissat

Profil Rejsers udflugter og guide-service sker i tæt samarbejde med Ilulissat Tourist Nature, der har en meget personlig betjening og udflugterne inkluderer transport fra og til dit hotel, med mindre andet er aftalt. Bureauets chef, Silver, er af italiensk herkomst, der i sin begejstring for naturen og kulturen, grundlagde virksomheden i 1993. Så oplev Silvers accent og ”armbevægelser” som en ekstra charme og nyd at han personligt er så engageret i hver enkelt gæsts arrangementer og trivsel.

Profil Rejser samarbejder også med Ilulissats største arrangør, World Of Greenland (WOG), især om flere helikopterudflugter. WOGs udflugter udgår fra bycentrum og transport til og fra dit hotel IKKE inkluderet.

Vind- og vejrforhold samt ikke mindst snemængderne (for hundeslædeture) og isforhold (for sejlture), kan medføre ændringer og aflysninger.. Ligeledes kan kapacitetsforhold have indflydelse på tidspunktet for gennemførelsen af udflugterne. Vor repræsentant kender dine forudbestilte udflugter og gør sit yderste for at du får alle de oplevelser, du har forudbestilt.

Profil Rejser anbefaler, at du bestiller dine udflugter i god tid hjemmefra. Generelt er kapaciteten begrænset og forudbestilte udflugter vil altid blive gennemført først.
Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Byrundtur i Ilulissat | Ilulissat

Spændende og informativ gåtur, hvor vi fortæller om byens historie, kultur- og erhvervsliv og meget mere.
Vi går bl.a. forbi Zionskirken, egnsmuseet i Knud Rasmussens fødehjem og havnen. Livet her 300 km nord for polarcirklen har helt andre livsvilkår end dem vi kender og turen vil sætte dine oplevelser i en grønlandsk by i et dybere perspektiv.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 250
Barn fra kr. 125

Bådtur til bygden Ilimanaq/Claushavn | Ilulissat

Denne udflugt tilbydes som dagstur.

Da sejladsen til Ilimanaq t/r også passerer Isfjorden, kan du med fordel vælge denne tur, hvor både Isfjorden og besøg i bygden Ilimanaq kan kombineres

Ilimanaq er en lille bygd beliggende syd for Isfjorden. Der er omkring 80 indbyggere og bygden blev grundlagt ca. år 1741. Hovedbeskæftigelsen er stadig jagt og fiskeri. Bådturen til Ilimanaq giver dig mulighed for at besøge et af de mest uberørte samfund og samtidig se de mægtige isbjerge, som ligger i udmundingen af Isfjorden.

I Ilimanaq vil der være ca. 2-3 timers ophold, hvor du kan besøge bygden og se den lille kirke, som blev grundlagt i 1904. Der er mulighed for at spise på Restaurant Egede, som med sin unikke beliggenhed, serverer grønlandske specialiteter med priser fra kr. 195,- per person.

 

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 990
Barn fra kr. 495

Bådtur til bygden Oqaatsut - Rodebay | Ilulissat

Oplev en dag i den lille fisker- og fangerbygd Oqaatsut / Rodebay, som har en lang og traditionsrig fortid.

Kun 2 times sejlads nord for Ilulissat ligger bygdes Oqaatsut, i folkemunde Rodebay. Navnet Rodebay, den Røde Bugt, stammer fra den periode, hvor de hollanske hvalfangere havde deres tilholdsted her. Her kunne de i læ af bugten, slagte og partere deres fangst. Bygden har i dag ca. 435 indbyggere og egen skole, kirke, købmand, hotel, forsamlingshus og restaurant H8. Her er udsigt til hav og fjord og i godt vejr serveres på terrassen lige ud til vandet.

Det er muligt at vandre retur til Ilullisat, påregn at turen vil tage ca. 6,5 time.

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 1.300
Barn fra kr. 650

Bådtur til den kælvende bræ - Eqi Sermia | Ilulissat

Bræen der kælver skal opleves fra vandsiden! Efter en fantastisk 3 timers sejlads har vi den imponerende Eqi Sermia gletsjer foran os.
Vi går ikke i land, men krydser foran den 5 km brede front. Frokosten nydes enten ombord foran brækanten eller i den lille nedlagte bygd Ataa. En uforglemmelig tur med fantastiske fotomotiver. Det er også muligt at blive sat af ved Eqi og overnatte i Ice Camp Eqi, hvor komfortable hytter giver dig en uforglemmelig oplevelse.

Bemærk: Prisen er inkl. frokost.

Varighed: 10-12 timer afhængig af bådtype
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 2.445
Barn fra kr. 1.225

Glacier Lodge Eqi | Ilulissat

En fantastisk oplevelse venter dem, som vælger at indlogere sig på Glacier Lodge Eqi, ca. 80 km nord for Ilulissat, med direkte udsigt til "Den Kælvende bræ". Eqip Sermia, på dansk kaldt "den kælvende bræ" er omdrejningspunktet for et spændende sceneri i Diskobugten. Bræen kælver så ofte, at de fleste vil opleve både lyden og synet af dette fantastiske naturfænomen. Den kælvende bræ kan opleves på en dagstur med skib eller på en flerdages tur med overnatning i den populære hytteby, Glacier Lodge Eqi. Fra Glacier Lodge Eqi er der mulighed for at tage på en 2 dages vandretur til og på indlandsisen.

Standard hytte: kr. 3.400,- (pr. person v/2 personer i samme hytte)
Prisen inkluderer sejlads frem og tilbage, frokost på udturen, ophold foran bræen med skibet, 1 nat i standardhytte med fuld pension i Café Victor. I hytterne er der sengelinned og håndklæder. Fællesbad og toilet ved Café Victor. Desuden en 3-4 timers vandretur med gletsjer view – med guide, turen er ca. 8 km.
Ekstra nat pr. person inkl. fuld pension: DKK 1.400,-

Comfort hytte: kr. 4.600,- (pr. person v/2 personer i samme hytte)
Prisen inkluderer sejlads frem og tilbage, frokost på udturen, ophold foran bræen med skibet, 1 nat i comfort hytte med fuld pension i Café Victor. Hytterne har panoramaudsigt til bræen og fjorden. Der er toilet, brusebad med varmt vand, som opvarmes fra solceller. Desuden en 3-4 timers vandretur med gletsjer view – med guide. Turen er ca. 8 km.
Ekstra nat pr. person i comfort hytte inkl. morgenmad: DKK 2.000,-
 
Vandretur med guide fra Glacier Lodge Eqi til gletsjer-lagunen, morænen og selve gletsjeren: Varighed 3-4 timer. Pris kr. 350,- pp.
 
Bemærk: Adgangsforholdene til Glacier Lodge Eqi er ikke egnede for gangbesværede. Bagagen bedes pakket i bløde tasker eller rygsæk. Ved anløb / afgang er personalet altid behjælpelig for at sikre at alle kommer i land / ombord på betryggende vis.
 

Varighed: 2 dage (med mulighed for tilkøb af ekstra nætter)
Afgang: Dagligt (juni til september)

Helikoptertur til Indlandsisen | Ilulissat

Med 20 millioner ton is om dagen er Ilulissat Isbræ den mest producerende isbræ på den nordlige halvkugle.
Den er syv kilometer bred, over en kilometer tyk og bevæger sig med en fart af næsten en meter i timen! Det er et fantastisk syn at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter. På helikopterturen flyver vi lavt over isfjeldene i isfjorden og langs med brækanten. Vi lander på fjeldet ved Kangia – midt i det fredede område, der er optaget på UNESCOs verdensnaturarvsliste. Her holder vi ½ times pause, hvor du kan nyde sceneriet. Flyvetid ca. 50 minutter.

Varighed: ca. 2 timer
Afgang: På udvalgte dage (hele året)

Voksen fra kr. 3.995
Barn fra kr. 3.995

Hundeslædetur | Ilulissat

Nord for polarcirklen er hundeslædekørsel den dominerende vinteraktivitet.
Læn dig tilbage på slæden og nyd de 10–12 logrende hunde, der trækker dig og din eventuelle rejsefælle samt slædekusken gennem vinterlandskabet, hvor imponerende scenarier åbenbarer sig - kun forstyrret af medernes gliden på sneen, hundenes åndedræt og kuskens råb til hundene.

 
Bemærk: Det er muligt at leje varmt slædetøj og støvler til slædeturene for ca. kr. 315,- per person.

Ture af længere varighed på forespørgsel.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (januar til april)

Voksen fra kr. 1.295
Barn fra kr. 1.295

Hvalsafari | Ilulissat

Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller helt oppe nordpå.

De hyppigste hvalarter i Diskobugten er pukkel- og vågehvalen, som kommer for at spise ved den næringsrige isfjordsmunding. Her er enorme mængder af grill, rejer og ikke mindst hellefisk.

De lokale fiskere og fangere er i konstant radiokontakt med hinanden, og således får man man hurtig information om, hvor hvalerne findes.

 

Varighed: 3 timer (juni-september)
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 1.195
Barn fra kr. 598

Sejlads til Isfjorden og de store isfjelde | Ilulissat

Klassikeren blandt Ilulissats udflugter. Vi går på jagt efter de flotteste isbjerge i denne verdens største skulpturpark. Oplevelsen er overvældende, lys og farver skifter konstant.

Vi sejler oftest med de gode gamle trækuttere, Grønlandstogternes veteraner. For mange er det en af rejsens højdepunkter, når den lave sol fanger de gigantiske isbjerge og forvandler dem til et lærred, hvor farver og lys udspiller sig på en måde, som kan være svær at rumme - men som aldrig glemmes. 

Fra 21. maj til 24. juli er det sæson for midnatsol. Der sejles ud når solen står i nord, hvor isfjeldene får en særlig gylden glød.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 500
Barn fra kr. 250

Overnatning i Ilimanaq Lodge | Ilulissat

Bo i luksus hytter på kanten af fjorden med udsigt til Diskobugten.

I sommeren 2017 blev 15 hytter og tilhørende gourmet restaurant bygget på kanten af fjeldet smukt beliggende i rolige omgivelser ca. 1 times sejlads syd for Ilulissat, tæt ved deb store Isfjord.

De topmoderne hytter er designet i respekt for den omkringliggende natur, og er smukt indrettet i to plan med sengepladser øverst, og forneden en stue med plads til opredning. Og fra den private terrassen med liggestole i sælskind, er der udsigt til hvalerne og isbjerge. Hytterne er udstyret med bad, toilet, varme og el, som leveres af hyttens eget solpanel. 

Det er muligt at komme på udflugter og vandreture, som med fordel kan bestille hjemmefra.

Prisen er inkl. morgenmad samt bådtransport fra/til Ilulissat.

 

Varighed: 1 overnatning
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 2.800
Barn fra kr. 600