Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Ilulissat

Profil Rejsers udflugter og guide-service sker i tæt samarbejde med Ilulissat Tourist Nature, der har en meget personlig betjening og udflugterne inkluderer transport fra og til dit hotel, med mindre andet er aftalt. Bureauets chef, Silver, er af italiensk herkomst, der i sin begejstring for naturen og kulturen, grundlagde virksomheden i 1993. Så oplev Silvers accent og ”armbevægelser” som en ekstra charme og nyd at han personligt er så engageret i hver enkelt gæsts arrangementer og trivsel.

Profil Rejser samarbejder også med Ilulissats største arrangør, World Of Greenland (WOG), især om flere helikopterudflugter. WOGs udflugter udgår fra bycentrum og transport til og fra dit hotel IKKE inkluderet.

Vind- og vejrforhold samt ikke mindst snemængderne (for hundeslædeture) og isforhold (for sejlture), kan medføre ændringer og aflysninger.. Ligeledes kan kapacitetsforhold have indflydelse på tidspunktet for gennemførelsen af udflugterne. Vor repræsentant kender dine forudbestilte udflugter og gør sit yderste for at du får alle de oplevelser, du har forudbestilt.

Profil Rejser anbefaler, at du bestiller dine udflugter i god tid hjemmefra. Generelt er kapaciteten begrænset og forudbestilte udflugter vil altid blive gennemført først.
Læs mere

Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Byrundtur i Ilulissat | Ilulissat

Spændende og informativ gåtur, hvor vi fortæller om byens historie, kultur- og erhvervsliv og meget mere.
Vi går bl.a. forbi Zionskirken, egnsmuseet i Knud Rasmussens fødehjem og havnen. Livet her 300 km nord for polarcirklen har helt andre livsvilkår end dem vi kender og turen vil sætte dine oplevelser i en grønlandsk by i et dybere perspektiv.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 325
Barn fra kr. 165

Bådtur til bygden Ilimanaq/Claushavn | Ilulissat

Denne udflugt tilbydes som dagstur.
Da sejladsen til Ilimanaq t/r passerer Isfjorden, vælger nogle af vore gæster denne længere tur i stedet for Isfjordsturene ovenfor, men Isfjorden er så imponerende, især fra søsiden, at mange ønsker at opleve begge ture.

Ilimanaq er en lille bygd i Ilulissat kommune syd for Isfjorden. Der er omkring 80 indbyggere og bygden blev grundlagt ca. 1741. Hovedbeskæftigelsen er stadig jagt og fiskeri. Bådturen til Ilimanaq giver dig mulighed for at besøge et af de mest uberørte samfund og samtidig se de mægtige isbjerge, som ligger i udmundingen af Isfjorden.

I Ilimanaq vil der være ca. 2 timers ophold, hvor du kan besøge bygden og se den lille kirke, som blev grundlagt i 1904. Der er mulighed for at arrangere frokost hos Arnes (en lokal grønlandsk familie ) Familien vil tilberede en traditionel grønlandsk anretning (Suasaat) - en suppe med ris, grøntsager og kød (oftest sæl eller fisk) og under opholdet hos familien, vil Martha og Arne fortælle om stedet og gerne besvare de spørgsmål, du måtte ønske svar på.

Bemærk: Frokost eller kaffemik hos Arnes kan tilkøbes for DKK 180,- pr person

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 850
Barn fra kr. 425

Bådtur til bygden Oqaatsut - Rodebay | Ilulissat

Oplev en dag i den lille fisker- og fangerbygd Oqaatsut / Rodebay, som har en lang og traditionsrig fortid.
Nyd et lækkert måltid i den hyggelige Restaurant H8 i KGH´s gamle pakhus. Her er udsigt til hav og fjord og i godt vejr serveres på terrassen lige ud til vandet.

Bemærk: Prisen er ekskl. frokost på H8, men kan tilkøbes for kr. 195,-.

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 850
Barn fra kr. 425

Bådtur til den kælvende bræ - Eqi Sermia | Ilulissat

Bræen der kælver skal opleves fra vandsiden! Efter en fantastisk 3 timers sejlads har vi den imponerende Eqi Sermia gletsjer foran os.
Vi går ikke i land, men krydser foran den 5 km brede front. Frokosten nydes enten ombord foran brækanten eller i den lille nedlagte bygd Ataa. En uforglemmelig tur med fantastiske fotomotiver. Det er også muligt at blive sat af ved Eqi og overnatte i Ice Camp Eqi, hvor komfortable hytter giver dig en uforglemmelig oplevelse.

Bemærk: Prisen er inkl. frokost.

Varighed: 10 timer (kan forlænges med overnatning)
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 2.295
Barn fra kr. 1.150

Glacier Lodge Eqi | Ilulissat

En fantastisk oplevelse venter dem, som vælger at indlogere sig på Glacier Lodge Eqi, ca. 80 km nord for Ilulissat, med direkte udsigt til "Den Kælvende bræ". Eqip Sermia, på dansk kaldt "den kælvende bræ" er omdrejningspunktet for et spændende sceneri i Diskobugten. Bræen kælver så ofte, at de fleste vil opleve både lyden og synet af dette fantastiske naturfænomen. Den kælvende bræ kan opleves på en dagstur med skib eller på en flerdages tur med overnatning i den populære hytteby, Glacier Lodge Eqi. Fra Glacier Lodge Eqi er der mulighed for at tage på en 2 dages vandretur til og på indlandsisen.

Standard hytte: DKK 3.790,- (pr. person v/2 personer i samme hytte)
Prisen inkluderer sejlads frem og tilbage, frokost på udturen, ophold foran bræen med skibet, 1 nat i standardhytte med fuld pension i Café Victor. varmeovn, servante og toilet. Desuden en 4 timers vandretur med gletsjer view – med guide.
Ekstra nat pr. person inkl. fuld pension: DKK 1.495,-
Comfort hytte: DKK 4345,- (pr. person v/2 personer i samme hytte)
Prisen inkluderer sejlads frem og tilbage, frokost på udturen, ophold foran bræen med skibet, 1 nat i comfort hytte med fuld pension i Café Victor. Opvarmet med elektricitet fra solceller på taget, varmt og koldt rindende vand. Bad og toilet. Lækkert udstyret. Desuden en 4 timers vandretur med gletsjer view – med guide.
Ekstra nat pr. person i comfort hytte inkl. morgenmad: DKK 2.050,-
Vandretur med guide fra Glacier Lodge Eqi til gletsjer-lagunen, morænen og selve gletsjeren: Varighed 3-4 timer. Pris DKK 350,-
 
Bemærk: Adgangsforholdene til Glacier Lodge Eqi er ikke egnede for gangbesværede. Bagagen bedes pakket i bløde taster eller rygsæk. Ved anløb / afgang er personalet altid behjælpelig for at sikre at alle kommer i land / ombord på betryggende vis.
 

Varighed: 2 dage (med mulighed for tilkøb af ekstra nætter)
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 3.790

Helikoptertur til Indlandsisen | Ilulissat

Med 20 millioner ton is om dagen er Ilulissat Isbræ den mest producerende isbræ på den nordlige halvkugle.
Den er syv kilometer bred, over en kilometer tyk og bevæger sig med en fart af næsten en meter i timen! Det er et fantastisk syn at se disse uendelige ismasser og enorme naturkræfter. På helikopterturen flyver vi lavt over isfjeldene i isfjorden og langs med brækanten. Vi lander på fjeldet ved Kangia – midt i det fredede område, der er optaget på UNESCOs verdensnaturarvsliste. Her holder vi ½ times pause, hvor du kan nyde sceneriet. Flyvetid ca. 50 minutter.

Varighed: 2 timer og 15 minutter
Afgang: Dagligt (hele året)

Voksen fra kr. 2.995
Barn fra kr. 2.995

Hundeslædetur | Ilulissat

Nord for polarcirklen er hundeslædekørsel den dominerende vinteraktivitet.
Læn dig tilbage på slæden og nyd de 10–12 logrende hunde, der trækker dig og din eventuelle rejsefælle samt slædekusken gennem vinterlandskabet, hvor imponerende scenarier åbenbarer sig - kun forstyrret af medernes gliden på sneen, hundenes åndedræt og kuskens råb til hundene.

Bemærk: Det er muligt at leje varmt slædetøj og støvler til slædeturene for DKK 300,-

Priser og varighed:

  • 3 timer, 1 person, fra kr. 1.695,-
  • 5 timer, 1 person, fra kr. 1.995,-
Ingen børnerabat – undtagen en 5 timers tur med 1 voksen + 1 barn under 12 år på slæden. Pris i alt 2.795,-

Varighed: 3 eller 5 timer (afhængigt af pris)
Afgang: Dagligt (januar til april)

Voksen fra kr. 1.695
Barn fra kr. 1.695

Hvalsafari | Ilulissat

Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller helt oppe nordpå.
Konstant radiokontakt til byens fiskere og fangere er kilden til information om bugtens hvaler, så der er hvaler på 95% af turene. Pukkelhvalen med den karakteristiske hale er den mest sete.

Bemærk: Frokostpakke kan tilkøbes for kr. 165,-

Varighed: 5 timer
Afgang: Dagligt (juni til september)

Voksen fra kr. 1.150
Barn fra kr. 575

Sejlads til Isfjorden og de store isfjelde | Ilulissat

Klassikeren blandt Ilulissats udflugter. Vi går på jagt efter de flotteste isbjerge i denne verdens største skulpturpark. Oplevelsen er overvældende, lys og farver skifter konstant.

Vi sejler oftest med de gode gamle trækuttere, Grønlandstogternes veteraner. For mange er det en af rejsens højdepunkter, når den lave sol fanger de gigantiske isbjerge og forvandler dem til et lærred, hvor farver og lys udspiller sig på en måde, som kan være svær at rumme - men som aldrig glemmes. 

 

Varighed: 2,5 time
Afgang: 10:00 og 14:00

Voksen fra kr. 650
Barn fra kr. 325

Vandretur til den gamle boplads ved Sermermiut, Isfjorden | Ilulissat

Vi går gennem byen til den fhv. heliport, gennem den brede Sermermiutdal til den verdensberømte Isfjord.
Her har der levet eskimoer fra alle indvandrede kulturer fra ca. 2500 f.Kr. til 1850 e. Kr. De græsovergroede fundamenter af de sidste beboeres tørvehytter ses tydeligt. Ilulissat Isfjord er på UNESCOs liste over Verdensarvsområder.

Varighed: 2 timer
Afgang: Dagligt (februar til oktober)

Voksen fra kr. 325
Barn fra kr. 175