Rejsemål i Grønland

Rejsemål i Grønland

Grønland opdeles naturligt i Nord-, Syd-, Øst- og Vestgrønland. Alle byer og bygder ligger langs kysten pånær Søndre Strømfjord/Kangerlussuaq med en placering i Kangerlussuaq Fjord.

Sydgrønland: Julianehåb/Qaqortoq - Narsaq - Narsarsuaq

Landskaberne er grønne og frodige med ”bløde” bjerge og et blomstervæld om sommeren. Her er få og små isbjerge. Området er præget af landbrug og fåreholdersteder. Det var i dette område, at Erik den Røde valgte at bosætte sig og bygge sin gård. Der findes endnu spor efter den spændende historie i form af nordboruiner.

Vestgrønland: Godthåb/Nuuk - Holsteinborg/Sismiut - Søndre Strømfjord/Kangerlussuaq

Naturen er mere barsk her end i Sydgrønland, med høje spidse fjelde. Lange fjorde skærer ind i kystlinjen. Kysten ved Vestgrønland er det område, hvor der er størst chance for at se hvaler. Isbjerge er der ikke mange af. Vestgrønland er et yndet skisportsområde, og det er desuden her, at man finder mest industri og flest offentlige virksomheder. Især omkring Søndre Strømfjord er der et rigt dyreliv med bl.a. moskusokser og rener. Det muligt at køre med hundeslæde i Søndre Strømfjord, men ikke i det øvrige Vestgrønland.

Nordgrønland: Godhavn/Qeqertarsuaq - Jacobshavn/Ilulissat - Rodebay/Oqaatsut - Uummannaq

Naturen er barsk, men fjeldene er ikke nær så høje som Vestgrønland. Kysten er præget af imponerende isfjelde. Her ligger den kendte Diskobugt. Ved Nuussuaq-halvøen, hvor Uummaannaq ligger, findes hvaler, høje flelde og produktive gletsjere. Kulturen er overvejende fiskere og fangere. I Nordgrønland køres der med hundeslæde. Højt mod nord ligger det nordligst beboede område, Thule/Qaanaaq, hvor inuitternes fangerkultur stadig trives. I det nordlige område er der en længere periode med midnatssol og nordlyset ses bedre jo længere mod nord du kommer.

Østgrønland: Scoresbysund/Ittorqortoormiit

Østgrønland har den mest barske, isolerede og uberørte natur, præget af høje spidse fjelde og utroligt smukke skærgårde. Kulturen og sproget adskiller sig fra de andre dele af Grønland. Her hersker en ren fisker- og fangerkultur med stærke traditioner. I Østgrønland køres der med hundeslæde og her finder du også verdens største nationalpark, som det kræver særlig tilladelse at besøge. I Østgrønland findes desuden en bestand af moskusokser.

Klik på kortet herunder, eller brug knapperne længere nede, for at læse mere om rejsemålene i Grønland

Læs mere
Vælg område
Vil du til Grønland?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi har rejseeksperter med speciale i hvert deres område

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.