Klima

Vejret på Færøerne

Hvornår er det bedst at besøge Færøerne?

 

Vi anbefaler typisk en rejse til Færøerne fra maj til september. Om sommeren bliver der aldrig helt bliver mørkt og vejret viser sig fra sin bedste side, men det kan stadig være meget omskiftelig.

På grund af Golfstrømmen er vinteren mild.  Beliggenheden i det åbne hav gør, at havet aldrig fryser til, og temperaturen er særdeles moderat i forhold til øernes nordlige breddegrader.

Vi har rejser til Færøerne hele året rundt.

Vejret på Færøerne 

Færøerne har et tempereret øklima, hvor vejret er meget omskifteligt. Det ene øjeblik skinner solen fra en skyfri himmel, og det næste slår det om i dis og bygeregn. 

Det kan godt sne om vinteren, men snevejret er som regel kortvarigt. Om vinteren ligger gennemsnitstemperaturen på 3,5°C og om sommeren på 12°C, det kan dog blive meget varmere på steder, hvor der er læ. Uanset årstid er luften altid ren og frisk.

Temperaturer året rundt på Færøerne

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Din rejse - vores ansvar