Opdag Færøerne - on the road

Færøerne - Øen Vágar, Thorshavn, Øen Eysturoy, Øen Bordoy
 • Verdens mindste hovedstad, Thorshavn
 • Rundtur på egen hånd i eget tempo
 • Søpapegøjer, får, uberørt natur og isolerede bygder
 • Gæstfri befolkning, rigt kulturliv og historie

Vi har fyldt kufferten for jer med en 8-dages rejse, hvor I kan opleve Færøerne på den allerbedste måde. Nemlig med egen bil, så I se selv bestemmer både tempo og rute.

Vi har sammensat denne 8-dages rejse med vores lokale færøske samarbejdspartner, således at både fly, overnatning og billeje er inkluderet i prisen. Vi har sørget for, at bilen står klar, når I lander, og overnatningerne er booket – resten er op til jer. Vi giver naturligvis anbefalinger til, hvad I kan og bør se undervejs, men tempoet bestemmer I selv. 
I overnatter på guesthouse eller hotel alt afhængigt af hvad I ønsker. På hotel har I eget bad/toilet på værelset, hvor I på guesthouse deler med de andre gæster.

På Færøerne er det nemt at komme rundt, 80 procent af øerne er forbundet med broer og tunneller. Vejret er kendt for at være omskifteligt, så det er nemt at ændre sin rute fra syd til nord – hvis det viser sig, at vejret på dagen er bedre i den anden retning. Der er sjældent mere end en times transport mellem stederne, og det er let at finde rundt.

Det er jer selv (og vejret), der bestemmer tempoet og retningen på denne rejsen.

Vi har sammensat pakken, så I får de bedste muligheder for at se de fleste af øerne – og hvad de byder på. Gå på opdagelse i verdens mindste og hyggeligste hovedstad Thorshavn. Se verdens ældste parlament "Tinganes", Europa's nok bedst bevarede, gamle bydel "á Reyni”, ruinerne af Skt. Magnus katedralen fra 1300-tallet og Færøernes ældste kirke Ólav's kirken fra 1200-tallet. Derudover byder naturen på Europas næsthøjeste forbjerg på 788 meter og Nólsoy, der har verdens største koloni af stormsvaler. Øerne har en enestående natur, en rig historie og et rigt kulturliv. 

Det skiftende vejr kan vi ikke gøre så meget ved – I skal være indstillede på, at man på én og samme dag kan opleve regn, dis, snevejr og solskin. Det giver dog nogle kontrastfulde naturoplevelser og specielle farvespil. I vil helt sikkert møde mange gæstfrie indbyggere – som selvfølgelig også er en væsentlig del af at opleve Færøerne.
Der er fugle og får, uberørt natur og isolerede bygder. Der er stilhed, der kun afbrydes af brusende vandfald og øredøvende brænding.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT

Færøerne

Øen Vágar, Thorshavn, Øen Eysturoy, Øen Bordoy

7 nætter / 8 dage

fra kr. 7.995

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Øen Vágar - 2 nætter

Hotel Vágar Guesthouse Hugo
Billigste hotelmulighed
Se kort

Hotel Vágar

Beliggenhed: Færøerne, Øen Vágar

Der er blot et par minutters gang til Vágar Lufthavn, og hotellet ligger omkring 50 km fra Thorshavn.

Der er 25 værelser, og nogle af dem er 40 m2 store familieværelser med separat opholdsområde. Alle værelser har udsigt over landskabet, og der er gratis wi-fi, fladskærms-tv og te/kaffefaciliteter. 

I restauranten kan der bestilles pizza og kebab. Hotellet har et legeområde til børn, og der tilbydes gratis parkering. 

Læs mere her
Hotel Vágar Guesthouse Hugo
Se kort

Guesthouse Hugo

Beliggenhed: Færøerne, Øen Vágar

Guesthouse Hugo har fire værelser – tre dobbelt- og et enkeltværelse. Nogle af værelserne har udsigt over landskabet. Der er delt toilet og bad. Som gæst har du adgang til køkkenet, hvor der kan laves madpakker, aftensmad eller blot en kop kaffe. Der er gratis wi-fi på alle områder.
Læs mere her

Øen Eysturoy - 2 nætter

Guesthouse Gjáargardur
Se kort

Guesthouse Gjáargardur

Beliggenhed: Færøerne, Øen Eysturoy

På Guesthouse Gjáargardur bor du midt i den smukke, færøske natur nær ved bygden Gjógv på Færøernes næststørste ø, Eysturoy. Omgivelserne er fredelige og ideelle til vandreture. Thorshavn by og Vágar Lufthavn ligger omkring en times kørsel derfra.

Værelserne er hyggelige og enkelt indrettet med eget bad med bruser. Der er gratis internet i hele ejendommen. 

På Gjaargardur Guesthouse kan du spise i den sæsonåbne restaurant. Øvrige faciliteter omfatter tv-stue, bordtennis og cykeludlejning.

 
Læs mere her

Øen Streymoy - 2 nætter

Hotel Streym
Se kort

Hotel Streym

Beliggenhed: Færøerne, Øen Streymoy

Streym er et pænt og moderne hotel, hvor mange af værelserne har havudsigt. Alle har privat bad samt wi-fi og satellit-tv.

Der er morgenmadsrestaurant med behagelige sofagrupper, hvor du også kan drikke en gratis kaffe. I hotellets reception er personalet behjælpeligt med at anbefale restauranter og seværdigheder. Det er ligeledes muligt at bestille lufthavnstransport til og fra Vágar Lufthavn.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Vagar
Dag 3 - 4
Eysturoy
Dag 5 - 6
Klaksvík
Dag 6 - 8
Tórshavn

Dag 1 - 2

Vagar

Ankomst
Fly fra København eller Billund/Aalborg (afhængigt af ugedag og årstid) til Færøerne. Turen tager knap 2 timer, og bilen udleveres i lufthavnen, når I lander.
De to første nætter skal I bo på Hotel Vágar eller Guesthouse Hugo – begge i nærheden af lufthavnen.
Brug eventuelt resten af dagen til at udforske øen Vagar og bygderne Sørvági, Bøur og Gásadalur - fra de to sidstnævnte er der en fantastisk udsigt over Tindholmur og Mykines.

Dag 2 Mykines
Det er oplagt at tage en tur til Mykines herfra. Det er et fulgeparadis, der ikke findes mange andre steder i verden. Man tager båden fra kajen i Sørvági kl. 10.20 og er retur omkring kl. 18.
Bemærk, at båden kun sejler til Mykines i sommerperioden (1/5-31/8).


Læs mere

Dag 3 - 4

Eysturoy

Dag 3 Vestmanna, Kvivik og Gjogv
Så går turen videre via øen Streymoy til Eysturoy, hvor Guesthouse Gjáargarður skal være jeres hjem de næste to nætter. Hvis I har valgt hotel, får I værelser med eget bad/toilet.
På turen til Gjógv passerer man Færøernes første undersøiske tunnel, hvor man, når man er dybest, er 105 meter under havets overflade. Tag eventuelt en afstikker til Vestmanna og med på sejltur under de tårnhøje fugleklipper nord for Vestmanna - turen tager ca. to timer (maj-august).
Fra Vestmanna kommer I forbi Kvívík, hvor I kan besøge vikingebosættelserne, herfra videre over "Atlanterhavsbroen" til Eysturoy. På vejen mellem Eiði og Gjogv, kan I opleve den spetakulære udsigt over stenformationerne "Kæmpen og Kællingen". De ses ude fra nordspidsen af Eysturoy.

Dag 4 Tjørnavik
I dag kan I tage en tur til den idylliske bygd Tjørnavík, hvor det anbefales at I får afkølet tæerne ved en vandretur på den dejlige sandstrand. I Tjørnavík ses spor fra vikingetiden. På vej retur til Gjógv er kirken og museet Dúvugarður bestemt et besøg værd. Mellem Eiði og Gjógv passerer I i øvrigt Færøernes højeste fjeld Slættaratindur med sine 882 meter.


Læs mere

Dag 5 - 6

Klaksvík

Dag 5
Turen går videre mod Nordøen ved Klaksvik. I kommer gennem bygden Oyndarfjørður og ser de ejendommelige "Rolling Stones" (Rinkusteinar), hvor sagnet fortæller, at en gammel troldkvinde forbandede to sørøverskibe, så de blev til sten og for tid og evighed skulle stå ved strandkanten og rokke hvileløst frem og tilbage. I kirken kan I se altertavlen af den danske maler Eckersberg. Efter Oyndarfjørður går turen gennem Færøernes anden og nyeste undersøiske tunnel til Klaksvík. Bemærk udsmykningen inde i tunellen – det er glaskunst af kunstneren Trondur Patursson.
Denne nat overnatter I på Hotel Klaksvik eller Guesthouse Hjá hos Elisabeth i bygden Vidareidi.

Dag 6
Dagen står i Nordøernes tegn; først oplever I Færøernes nordligste bygd Viðareiði, og hvis I er i god form kan I bestige Europas næsthøjeste forbjerg "Enniberg" og nyde den helt fantastiske  udsigt over Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.

Hvis I har valgt at bo på hotel i Klaksvik, anbefaler vi at I holder kaffepause på Elisabeths Guesthouse. I kører tilbage og over dæmningen til Konoy, og kan tage på en lille vandretur i den idylliske plantage. På vejen til jeres sidste overnatningssted i Tórshavn, foreslår vi, at I gør stop ved vikingebosættelserne i Leirvík.

I Tórshavn bor I de sidste to nætter på Hotel Streym eller Guesthouse Bládypi.

Læs mere

Dag 6 - 8

Tórshavn

Dag 7

I kan bruge dagen i Torshavn og måske gå en tur på Tinganes ved havnen. Vi kan også anbefale en heldagstur til øen Nólsoy - båden afgår fra havnen og turen overfarten tager kun 15-20 minutter. På Nólsoy vil I føle at I rejser flere årtier tilbage i tiden. Udnyt muligheden for at opleve øen sammen med en lokal guide og tag til den sydlige del, hvor I finder fyrtårnet, der er bygget af smukt tilhuggede sten - og forresten afbildet på en af 20 krone mønterne, og det har en af verdens største linser, 282 cm bred og fire tons tung. 

På øen finder I verdens største koloni af stormsvaler - hvorfor I selvfølgelig bør besøge ornitologen Jens Kjeld Jensen og se alle hans udstoppede fugle og dyr. En anden attraktion er båden Diana Victoria, som ligger i kælderen under informationskontoret - det var med denne båd, at Ove Joensen ene mand roede de 900 sømil fra Nólsoy til Langelinie i København.

Dag 8
Turen går tilbage til Vagar, hvor bilen afleveres i lufthavnen – inden I flyver retur til Danmark.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Mogens

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.