Klima

Rejsevejret i Tanzania

Tanzania kan besøges året rundt, da der generelt altid er mildt rejsevejr. Men vil du undgå de værste regnskyl, så hold dig til perioderne januar til marts eller august til oktober.

Tanzania har et varieret klima, som ved kysten er varmt og fugtigt, og i den højere liggende centrale del af landet mere tempereret. Du får temperaturer mellem 20-30 °C og en forholdsvis høj luftfugtighed.

Der er to regntider, en lang med meget nedbør fra marts til maj, og en kortere fra november til januar. Regnen kommer typisk om eftermiddagen som tropiske regnskyl, der varer et par timer. Regnvejret er mest voldsomt ved kysten og på øerne, hvor den også kommer mere stabilt end inde i landet. 

Ligesom mange andre lande mærker Tanzania til klimaforandringerne, og derfor oplever de ind imellem, at de såkaldte stabile regnsæsoner ikke er så stabile alligevel. Man har set regn i ørkenområder og tørke, når der ellers var forventet massive regnskyl, og derfor er det efterhånden svært at regne helt og holdent med de angivne sæsoner.

Arusha (nord)
Arusha ligger i det nordlige Tanzania nær grænsen til Kenya og dermed også tættere på ækvator. Det mærkes på temperaturen, der sjældent bevæger sig under 20 eller over 30 °C.

Zanzibar (øst)
På den smukke ø Zanzibar får du et varmt ferievejr. Men øens placering i Det Indiske Ocean gør, at vejret føles køligere end inde på land, så længe vinden blæser.

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.