Tanzanias Horisonter

Tanzania - Arusha, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro

 • Besøg i tre meget forskellige parker
 • Smukke Lake Manyara ved foden af Great Rift Valley
 • Serengetis endeløse græssletter og vilde dyr
 • Udsigten over Ngorongoro krateret fra lodgen 
 • De tidlige morgentimer på savannen

Klassisk Tanzania safari til Serengetis enestående og dyrerige sletter, Lake Manyaras fugle- og dyrevildt samt det gigantiske Ngorogoro krater med verdens tætteste bestand af storvildt

1 nat Arusha – 1 nat Lake Manyara – 2 nætter Serengeti – 2 nætter Ngorongoro 

Efter en enkelt nat ved Lake Duluti fortsætter rejsen til Lake Manyara Nationalpark, der er beliggende for foden af Rift Valley skrænten. Parken er især kendt for sine træklatrende løver og mange elefanter. Her er en meget varieret natur og i midten ligger selve Manyara-søen med et fantastisk fugleliv, bl.a. store flokke af flamingoer.  

Herfra sættes kursen mod Serengetis dyrerige og nærmest endeløse sletter. Efter et besøg på det spændende antropologiske museum ved Olduvai Gorge slutter rejsen i den for længst udslukte og sammenstyrtede vulkan, Ngorongoro med verdens tætteste bestand af storvildt. 

Forlæng evt. eventyret med nogle dage ved Mombasakysten eller på Zanzibar hvor det varme og smukke Indiske Ocean, svajende palmer og kridhvide strande venter. 

Rejsen foregår i en landcruiser med plads til højest 7 gæster. Alle har vinduesplads og der er ”pop-up-tag”. 

Der er en lokal engelsktalende rejseleder med på hele turen. Indkvarteringen sker på skønne lodges, hvor alle værelser naturligvis har eget bad og toilet.

Undervejs overnattes på gode og hyggelige lodges med en skøn beliggenhed midt i den smukke natur.

Hele safarituren ledes af en kompetent engelsktalende chauffør/guide, der øser af sig med sin store viden om områderne og dyrene. Safarien køres sammen med andre gæster. Ønskes en privat safari er dette også muligt. Ring og hør nærmere.


Læs mere

Rejseoverblik

 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Tanzania

Arusha, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro

7 nætter / 8 dage

fra kr. 23.430

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Lake Manyara Serengeti

Rejser til Lake Manyara

Omkring en god times kørsel fra Arusha, på vejen mod Ngorongoro og Serengeti, ligger Lake Manyara og nationalparken af samme navn. Inden for parkens 325 km2 store område breder søen sig over de 230 km2.
Læs mere
Lake Manyara Serengeti Ngorongoro

Rejser til Serengeti

Serengeti ligger på det nordlige højlandsplateau mellem Ngorongorokrateret mod øst, Victoriasøen mod vest og Kenya i nord, hvor den grænser op til Masai-Mara nationalparken. Det er ikke blot Tanzanias mest berømte nationalpark, velsagtens også Afrikas - og med rette. De store bestande af slettevildt finder ikke sin mage andre steder på jorden. Omkring 3 millioner dyr i alt findes her.

Læs mere
Serengeti Ngorongoro

Rejser til Ngorongoro

Vest for Arusha, mellem Rift Valley og Serengeti, ligger Ngorongoro Conservation Area – et af verdens mest unikke områder. Ngorongoro vildtreservat udgør 8.288 km2,, og hele området er en del af det store Serengeti økosystem.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1 - 2
København - Arusha
Dag 2
Lake Duluti
Dag 3
Lake Manyara
Dag 4
Serengeti
Dag 5
Serengeti
Dag 6
Ngorongoro
Dag 7
Ngorongoro
Dag 8
Ngorongoro - Købehavn

Dag 1 - 2

København - Arusha

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med kurs mod Tanzania. Undervejs er der mellemlanding og I skifter fly.


Læs mere

Dag 2

Lake Duluti

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Tanzania og transport til Lake Duluti – ca. 45 minutters kørsel 

I lander i Kilimanjaro Airport der er beliggende ved foden af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro.

Efter indrejseformaliteterne møder I jeres guide, som ligeledes skal være jeres chauffør på rejsen rundt i Tanzania.

Fra lufthavnen kører I mod Lake Duluti for en enkelt overnatning inden safarien starter. Der er ankomst til hotellet sent på aftenen.

Lake Duluti er beliggende uden for den travle storby Arusha, ved foden af de skovklædte skråninger af Mount Meru. 

Overnatning: Lake Duluti Serena Hotel


Læs mere

Dag 3

Lake Manyara

Transport til Lake Manyara og safarikørsel i nationalparken – ca. 2t 30m kørsel + game drive (M, F, A)

Efter morgenmaden køres mod ferskvandssøen Lake Manyara der er en del af nationalparken af samme navn. Undervejs vil I passere mange maleriske landsbyer såvel som kaffe- og bananplantager.

I ankommer til Lake Manyara Serena Safari Lodge tidsnok til en dejlig frokost. Herefter er der tid på egen hånd til at nyde den flotte panoramaudsigt fra lodgen, før I sidst på eftermiddagen skal ud på jeres første game drive – safarikørsel.   

Lake Manyara nationalparken er især berømt for sine løver, der tilbringer meget af dagen i trækronerne og ligeledes er her mange elefanter. Det er ikke nogen stor park, men ikke desto mindre byder den på en meget varieret natur. Den frodige skov får sit vand fra kilderne ved foden af Rift Valleys skrænter, og bag skoven breder den åbne savanne sig. 

I midten af parken ligger Manyara-søen – en såkaldt sodasø – med et fantastisk fugleliv. Når vandstanden i søen er høj virker den som en magnet på flamingoer. 

Overnatning: Lake Manyara Serena Safari Lodge


Læs mere

Dag 4

Serengeti

Transport og safarikørsel til Serengetis endeløse sletter – ca. 5 timers kørsel (M, F, A)

Efter morgenmaden går turen videre til den storslåede nationalpark, Serengeti. Køreturen på 235 km kombineres undervejs med safarikørsel. 

Serengeti betyder ”endeløse sletter” på masai og parken lever til fulde op til sit navn. Den 15.000 km2 store park er storslået vild og betagende smuk med sine enorme græssletter brudt af klippefremspring, akacietræer, floder og spredte småsøer.

Sammen med Masai Mari i Kenya er det nok den mest berømte safaripark i Afrika. Hvert år danner de endeløse sletter kulisse til, hvad der nok er det mest spektakulære dyreoptrin på jorden – den store vandring ”great migration” hvor ca. 2 millioner gnuer og zebraer vandre frem og tilbage mellem Serengeti og Masai Marai i søgen efter nye græsgange og livsvigtig føde.

Ud over flokke af pattedyr er det også muligt at se næsehorn, elefanter, giraffer og de spændende rovdyr som løver, hyæner, den sky leopard og verdens hurtigste dyr, geparden. 

Efter frokost på lodgen er eftermiddagen til egen disposition, før I atter begiver jer ud på safarikørsel inden mørket falder på.  

Overnatning: Serengeti Serena Lodge 


Læs mere

Dag 5

Serengeti

Hel dag med game drive og picnic frokost samt mulighed for ballontur over savannen (M, F, A)

Dagen starter ved daggry, hvor I kører ud for at opleve hvordan savannen vågner. Der er en helt speciel stemning tidligt om morgenen, hvor især rovdyrene er mest aktive, og med lidt held kan I opleve dem jage. Efter et par timers oplevelser i det fri vender I atter tilbage til lodgen og en velfortjent morgenmad. 

Denne morgen er der også mulighed for, mod ekstra betaling, af starte dagen med en tur i varmluftballon over savannen. Det er en enestående og unik oplevelse, at se solen stige op i horisonten, og kaste sine første varme stråler på dyrelivet under jer. Turen slutter med champagnebrunch som serveres på de åbne vidder.

Frokosten er i dag medbragt fra lodgen, så efter en skøn frokost på savannen fortsætter safarikørslen tilbage til lodgen. 

Overnatning: Serengeti Serena Lodge


Læs mere

Dag 6

Ngorongoro

Gennem Great Rift Vallet til Ngorongoro-området, Olduvai Gorge og mulighed for besøg i masailandsby – ca. 4 timers kørsel (M, F, A)

Efter en dejlig morgenmad på lodgen forlader I Serengeti og kører via verdens længste gravsænkning, Great Rift Valley mod Ngorongoro-området. Great Rift Valley strækker sig over næsten 6.000 km fra Golanhøjderne i det nordlige Syrien gennem Jordan-dalen, Det Røde Hav og videre gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique.

Undervejs gøres holdt ved Olduvai Gorge, der er blevet kaldt menneskehedens vugge. Det var her palæontolog-ægteparret Louis og Mary Leakey i 1959 fandt knoglerester af "Australopithicus Bosei" – et abelignende menneske, der skulle have levet her for 1,8 millioner år siden. Udstillingen i Olduvai Gorge, og i det tilhørende museum, kaster lys over menneskets udvikling.

Vel fremme ved et af naturens små vidunder, den udslukte vulkan Ngorongoro nyder vi en dejlig frokost på lodgen, der ligger med storslået udsigt over selve krateret. Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition, så der er god tid til at hvile sig og nyde den fantastiske udsigt kraterbunden og dyrelivet.  

Overnatning: Ngorongoro Serena Safari Lodge 


Læs mere

Dag 7

Ngorongoro

Hel dag med game drive og picnic frokost i Ngorongoro krateret (M, F, A)

Dagen starter tidligt med morgenmad på lodgen. Udstyret med en picnickurv til frokost drager I ud på en heldags safarikørsel ned i det verdensberømte naturparadis. Her kan I opleve store flokke af gazeller, antiloper, gnuer, zebraer, bøfler samt den karakteristiske sortmankede løve. Gnuerne vandrer ud og ind af krateret, men mange af dyrene har det som deres permanente tilholdssted. Her findes også flodheste og en kratersø med flamingoer. For mange vil denne dag sikkert være turens højdepunkt. 

Overnatning: Ngorongoro Serena Safari Lodge


Læs mere

Dag 8

Ngorongoro - Købehavn

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen ved Mombasakysten eller på Zanzibar – ca. 3t 30m kørsel (M, F)

Det er tid at sige farvel til de smukke omgivelser, så efter morgenmaden et sidste kig over Ngorongoro kører I de 200 km tilbage til Arusha. Efter frokost er der transport til lufthavnen hvor turen, hjem eller til næste destination, kan begynde. 

Forlæng evt. eventyret med nogle dage ved den 20 km lange hvide sandstrand i Mombasa eller på Zanzibar i Det Indiske Ocean.


Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Tanzania

  Tidszone
  Tanzania er to timer foran Danmark og en time ved sommertid.

  Vaccinationer
  Inden din rejse til Tanzania bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Der er visumpligt ved indrejse til Tanzania. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Tanzania.

  Særlige forhold
  Periodevis kan der forekomme søpindsvin på havbunden, og det kan derfor anbefales at medbringe badesko. 

  Rejsende bør være opmærksomme på risikoen for eventuelle uroligheder og bør undgå at opholde sig, hvor der er demonstrationer eller større menneskemængder forsamlet. 
  Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside. 
  I Tanzania bruges 240 Volt og 3-benede stik. Adaptorer kan som regel lånes i hotelreceptionen, men man kan også medbringe et rejseadaptersæt for en sikkerheds skyld.

 • Under din rejse i Tanzania

  Drikkepenge
  Afrikanere i servicefagene får en meget lille løn og derfor er de meget afhængige af de drikkepenge de får, når de yder en god service. Som en tommelfingerregel kan du beregne 1 US-dollar (el. tilsvarende lokal mønt) pr. kuffert eller rejsetaske, som portørerne bærer for dig. Det samme gælder for stuepigen pr. dag. 10 % af regningen i barer og restauranter. Ligeledes forventer guiden, som du er sammen med mange timer hver dag, også drikkepenge. Giv løbende, så han føler, at hans gode indsats er værdsat. Det er en god idé at give drikkepengene personligt, så det er dem, der har betjent jer, der får dem. Det er dog frivilligt at give drikkepenge, men vi bør huske på, at de er en nødvendig del af hverdagen på hele det afrikanske kontinent.

  Mad og drikke
  På safarien er alle måltider normalt inkluderet i prisen, når ikke andet er nævnt. Drikkevarer til måltiderne er ligeledes inkluderet, ligesom vandet på safariturene.

  Valuta
  I Tanzania er møntfoden tanzanian shilling (TZS). Tanzanias valuta må hverken indføres eller udføres af landet. Man kan veksle fra US-dollar til shilling og den bedste kurs fås i lufthavnen. Det er bedst at have mindre sedler på sig (1-5 dollar sedler), da det er mest praktisk på markeder og til betaling af drikkepenge. Man kan også hæve penge med Visa og Master Card i minibankerne, og visse steder kan man betale med kort. Man kan også betale med USD, Euro og engelske pund i Tanzania.


Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.