Klatrende løver og endeløse sletter

Tanzania - Arusha, Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara, Zanzibar
 • Udsigten over Ngorongoro-krateret fra lodgen 
 • Klatrende løver og Serengetis endeløse græssletter
 • Førsteklasses lodges midt i den storslående natur 
 • Barfodsferie og hvide sandstrande på Zanzibar
 
Oplev Tanzanias storvildt på tæt hold på en klassisk safari, som slutter af med en uges forkælelse ved Zanzibars kridhvide strande. Kom med til landet, hvor flamingoer går på vandet og løver klatrer i træer

Tanzaniarejse hvor du oplever Serengetis enestående og dyrerige sletter, Lake Manyaras fugle- og dyrevildt samt det gigantiske Ngorogoro krater med verdens tætteste bestand af storvildt og Zanzibars kridhvide palmestrande.

Blandt Tanzanias vilde dyr

Efter en enkelt nat ved Lake Duluti starter dit safarieventyr for alvor, når du kører ned i den for længst udslukte og sammenstyrtede vulkan, Ngorongoro, med verdens tætteste bestand af storvildt. Her bor du på kraterkanten med et imponerende vue over det store krater, hvor selve safrikørslen foregår.

Herfra sættes kursen mod Serengetis dyrerige og nærmest endeløse sletter. Undervejs er der et besøg på det spændende antropologiske museum ved Olduvai Gorge.

Sidste del af denne klassiske Tanzania safari foregår i Lake Manyara Nationalpark, der ligger for foden af Rift Valley. Parken er især kendt for sine træklatrende løver og mange elefanter. Her er en meget varieret natur, og i midten ligger selve Manyara-søen med et fantastisk fugleliv og flokke af flamingoer.  

Barfodsferie og hvide palmestrande

Eventyret fortsætter på Zanzibar, hvor det varme, smukke Indiske Ocean, de svajende palmer og kridhvide strande venter. 

Pop-up-tag og førsteklasses lodges

Safari foregår med landcruiser, hvor der er plads til højest 7 gæster. Alle har vinduesplads, og der er ”pop-up-tag”. 

Indkvarteringen sker på skønne lodges, hvor alle værelser naturligvis har eget bad og toilet og med en skøn beliggenhed midt i den smukke natur.

Hele safarituren ledes af en kompetent engelsktalende chauffør/guide, der øser af sig med sin store viden om områderne og dyrene. Safarien køres sammen med andre gæster. Ønskes en privat safari er dette også muligt. Ring og hør nærmere.

Din rejse - vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • NOV
 • DEC
 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT

Tanzania

Arusha, Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara, Zanzibar

14 dage

fra kr. 30.600

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Ngorongoro Serengeti

Rejser til Ngorongoro

Vest for Arusha, mellem Rift Valley og Serengeti, ligger Ngorongoro Conservation Area – et af verdens mest unikke områder. Ngorongoro vildtreservat udgør 8.288 km2,, og hele området er en del af det store Serengeti økosystem.
Læs mere
Ngorongoro Serengeti Lake Manyara

Rejser til Serengeti

Serengeti ligger på det nordlige højlandsplateau mellem Ngorongorokrateret mod øst, Victoriasøen mod vest og Kenya i nord, hvor den grænser op til Masai-Mara nationalparken. Det er ikke blot Tanzanias mest berømte nationalpark, velsagtens også Afrikas - og med rette. De store bestande af slettevildt finder ikke sin mage andre steder på jorden. Omkring 3 millioner dyr i alt findes her.

Læs mere
Serengeti Lake Manyara

Rejser til Lake Manyara

Omkring en god times kørsel fra Arusha, på vejen mod Ngorongoro og Serengeti, ligger Lake Manyara og nationalparken af samme navn. Inden for parkens 325 km2 store område breder søen sig over de 230 km2.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Safari - 6 nætter

Overnatning på safari lodges

Overnatning på safari lodges

Beliggenhed: Tanzania, Safari

På en safari er det primære ønske, at få en enestående oplevelse af dyr og natur. Men en del af oplevelsen at være på en safari, er også stemningen på de lodges der overnattes på. Indkvarteringen skal også være i orden, og det er den, når man rejser med Profil Rejser. Fælles for alle er, at standarten er høj, servicen i top og maden god.

På denne rejse overnattes på flg. lodges:

Nætter  By/sted  Lodge
1  Arusha  Arusha Serena Hotel & Resort
2  Ngorongoro  Ngorongoro Serena Safari Lodge
2  Serengeti  Serengeti Serena Safari Lodge
1  Lake Manyara Lake Manyara Serena Safari Lodge

Læs mere her

Zanzibar - 5 nætter

Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas Breezes Beach Club & Spa Zanzibar
Billigste hotelmulighed
Se kort

Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Det første syn, der møder én, når man ankommer til Matemwe Beach er den lange, hvide sandstrand med de mange, slanke kokospalmer og Det indiske Oceans azurblå bølger. Det lille strandhotel, Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas, har blot 26 suiter og villaer, alle på én gang minimalistisk og individuelt indrettede med en afslappet og ’laid back’ atmosfære. Værelserne har eget bad og er placeret i palmetækte hytter beliggende mellem frodige planter og de smukke ironwood-træer, blot få meter fra stranden.

Hotellet er af god standard med personlig betjening og en hyggelig atmosfære. Er man til verdenen under havet, er Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas næsten et ’must’ – lige ud for stranden ligger den verdensberømte Mnemba Atol med sine fantastiske koraller, og hotellet har en femstjernet IDC PADI dykkerskole. Ønsker man at opleve, hvorfor Zanzibar er kendt som ’Spice Island’, kan man komme på en udflugt til en af øens krydderiplantager.

Officiel hotelkategori: TBA

Læs mere her
Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villas Breezes Beach Club & Spa Zanzibar Diamonds Mapenzi Beach
Se kort

Breezes Beach Club & Spa Zanzibar

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Dette pragtfulde og meget populære hotel har en uovertruffen beliggenhed i en stor tropisk have ved den skønne strand Bwejuu. Rejsemagasinet Conde Nast har kåret Bwejuu stranden på øens østkyst som værende blandt verdens 30 bedste strande. Hotellet er familieejet og –drevet, og gæster oplever her en eksotisk og personlig atmosfære og service. Møbler og kunsthåndværk er fremstillet specielt til hotellet af lokale håndværkere og i blandt er der antikviteter fra øen.

De 70 værelser er holdt i lyse toner med skønne silkestoffer og mørke træsorter. Alle har aircondition, loftsvifte, køleskab, værdiboks, hårtørrer og stor terrasse til den dejlige have eller med udsigt til stranden og havet. Hotellet tilbyder mange faciliteter og aktiviteter, bl.a. fire restauranter, tre barer, swimmingpool, spa, yoga og meditation, tennisbane, fitness center, vandsportscenter, dykkercenter og cykler.

Rejser du alene bor du i et større Deluxe Room. 

Officiel hotelkategori: 4*

 

Læs mere her
Breezes Beach Club & Spa Zanzibar Diamonds Mapenzi Beach Sandies Baobab Beach
Se kort

Diamonds Mapenzi Beach

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Diamonds Mapenzi Beach er et stemningsfuldt hotel med sjæl og charme. Hotellet ligger helt ned til den endeløse og kridhvide Kiwengwa strand på øens østkyst, omkranset af en stor, frodig have med masser af slanke palmer og farverige bougainvilleaer. En ferie på Diamonds Mapenzi Beach Club anbefales til både par og familier, og der er naturligvis All Inclusive under hele opholdet.

Hotellet tilbyder i alt 87 stråtækte, hvidkalkede bungalower med forskellige beliggenhed i haven og ved stranden. Alle bungalower har en dejlig, møbleret veranda og de er hyggeligt indrettet i lokal stil og udstyret med aircondition, loftsvifte, værdiboks, telefon, hårtørrer, kaffe/te-faciliteter og minibar. Bemærk at der ikke er TV på værelset, men hotellet tilbyder fælles TV-stue. 

Vælg mellem tre forskellige restauranter og 2 barer, og så er der naturligvis dejlig swimmingpool. Under opholdet kan du benytte hotellets forskellige faciliteter, f.eks. tennisbaner, massagecenter og vandsportsaktiviteter og ydermere arrangeres hotellets aktivitets-team forskellige aktiviteter som bueskydning, strandvolley og -fodbold, bordtennis, dart mv. ligesom der er aftenunderholdning et par gange om ugen. Desuden kan der på hotellet bestilles udflugter til lands og til vands. 

Der er cirka 45 km til både hovedbyen Stonetown og lufthavnen.

Grøn Profil med Travelife

Diamonds Mapenzi Beach er registreret i Travelife, der er turismens internationale miljømærke og viser, at et hotel lever op til en række stramme miljøkrav på områder som energi, vand, bæredygtig mad, CSR mv. Med et ophold på Diamonds Mapenzi Beach bor du således på et hotel, der er med til at passe på miljøet uden at gå på kompromis med kvalitet og service.

Officiel hotelkategori: TBA

Læs mere her
Diamonds Mapenzi Beach Sandies Baobab Beach Riu Palace Zanzibar
Se kort

Sandies Baobab Beach

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Nyd en eksklusiv ferie på eksotiske Zanzibar, hvor det meste er betalt hjemmefra. I kan nyde 3 daglige måltider og de fleste drikkevarer under ferien.

Sanies Baobab Beach Resort ligger ved Nungwi-stranden på den nordlige del af Zanzibar. Nungwi er en af de mest populære strande på Zanzibar, hovedsagligt da denne side af øen ikke har så store udfordringer med tidevandet, som mange andre steder på Zanzibar. På Nungwi-stranden har man i stedet en inbydende bred sandstrand, med kridhvidt sand og smukt turkisblåt vand, året rundt. 

Sandies Baobab Beach ligger lige ned til denne dejlige strand og byder herudover på en stor og lækker pool og en dertilhørende pool-bar, som servere diverse snacks, cocktails, øl og andre drikkevarer. Resortets restaurant The Beach Gallery serverer morgenmadsbuffet, samt frokost og aftensmad. Menuen er en blanding af både lokale og internationale retter. Om aftenen byder resortet på underholdende shows, med alt fra lokale dansere, musikere til akrobater.

Resortet har i alt 105 værelser, bygget i to plan og omgives af en dejlig tropiske have. Værelserne er designet i en moderne Swahili style og fremstår lyse og indbydende, alle med blandt andet store dobbeltsenge, eller to enkeltmandssenge, aircondition, myggenet, værdiboks og møbleret altan/terrasse.

All Inclusive konceptet på Sandies Baobab Beach: 
Under opholdet indgår sodavand, frisk juice, kaffe og the, lokal øl og husets vine. Fra kl. 18.00 til kl. 24.00 serveres der desuden andre lokale alkoholiske drikkevarer og cocktails. 

 

 
Læs mere her
Sandies Baobab Beach Riu Palace Zanzibar Dream of Zanzibar Resort & Spa
Se kort

Riu Palace Zanzibar

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Riu Palace Zanzibar er et adult only luksushotel, der ligger på Zanzibars eksotiske nordvestlige kyst, ikke langt fra byen Ras Nungwi. Hotellet er et godt og sikkert valg til en afslappende ferie i skønne omgivelser, med de smukkeste strande og azurblåt hav lige udenfor døren. På netop denne kyststrækning ved Riu Palace oplever du ikke tidevandet, som ved mange andre steder på Zanzibar. 

Resortet er spredt over 10 hektar land, der skråner let mod strand og havet. Den unikke beliggenhed betyder, at uanset hvor du befinder dig i den tropiske have med tusindvis af eksotiske planter og træer, så mødes du af en spektakulær udsigt til det Indiske Ocean.

De 100 værelser ligger i lyse 2-etagers bygninger spredt i den meget store have, så du følger ikke at der er mange andre gæster. De rummelige værelser er på minimum 45 m2 og smukt indrettet i afstemte farver, der matcher den arabisk-afrikansk stil. Her finder du alle ønskelige faciliteter samt stor terrasse eller balkon, der også byder på fantastisk udsigt til Det Indiske Ocean.

Hotellet tilbyder tre restauranter og tre barer, internet café og 24-timers roomservice. Desuden en indbydende 50 lang swimmingpool der synes at gå i ét med det turkisblå Indiske Ocean, bibliotek, tennisbaner, bordtennis, fitnesscenter, skøn spa samt forskellige vandsportsaktiviteter. Et par gange om ugen er der aftenunderholdning.

Officiel hotelkategori: 5*

Læs mere her
Riu Palace Zanzibar Dream of Zanzibar Resort & Spa
Se kort

Dream of Zanzibar Resort & Spa

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Dream of Zanzibar er et stemningsfuldt resort omgivet af slanke, vajende palmer, beliggende direkte ved den smukke strand Kiwengwa på Zanzibars nordøstlige kyst. Resortet ligger i en stor, frodig have med palmer og farverige blomster. Foran indbyder den hvide strand til lange gåture og det turkisblå Indiske Ocean til en kølende dukkert. Atmosfæren her oser af gæstfrihed og arabisk stemning, og både par og familier føler sig velkomne her.

Øens arabiske historie og afrikanske befolkning præger arkitekturen med lyskalkede bygninger i arabisk/afrikansk stil med mauriske buer og stråtækte tage. Værelserne og villaerne har lyse, kølende stengulve, mørke træmøbler, himmelsenge, farverige tekstiler og afrikansk kunst. Af faciliteter tilbydes aircondition, loftvifte, TV, wi-fi, telefon, værdiboks, minibar, kaffe/te-faciliteter og møbleret terrasse eller balkon med udsigt til den tropiske have eller havet. 

Til frokost og middag kan du vælge mellem velsmagende retter i hele 9 forskellige restauranter og barer - lige fra sushi, burgere, klassiske italienske retter, 'alt godt fra havet' til asiatiske retter og afrikansk inspireret køkken - så her er noget for enhver smag. I strandbaren kan du nyde eksotiske drinks og Le Souk Bar byder på på ægte arabisk stemning med vandpibe, mynte-te og søde sager. 

Tilbring de afslappende feriedage ved poolen eller den lange hvide strand. Lad dig forkæle med massage i den indbydende spa, spil tennis eller benyt dig af nogle af resortets mange vandsportsaktiviteter. Når mørket falder på, er der et par gange om ugen underholdning med eksempelvis arabisk eller afrikansk temaaften. Resortets personale er desuden altid behjælpelig med at bestille f.eks. udflugter og snorkelture.  

Der er cirka 45 km til både hovedbyen Stonetown og lufthavnen.

Dreams of Zanzibar vil være lukket for renovering 1. april 2020 til 1. juli 2020. Resortet vil efterfølgende hedde TUI Blue Bahari . 

Officiel hotelkategori: TBA

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 2
København - Arusha
Dag 2
Lake Duluti
Dag 3 - 4
Ngorongoro-krateret
Dag 5 - 6
Serengeti
Dag 7
Lake Manyara
Dag 8 - 12
Zanzibar
Dag 13
Zanzibar - København

Dag 1 - 2

København - Arusha

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med kurs mod Tanzania. Undervejs er der mellemlanding og du skifter fly.
 
Læs mere

Dag 2

Lake Duluti

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Tanzania og transport til Lake Duluti 

Du lander i Kilimanjaro Lufthavn beliggende ved foden af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro.

Efter indrejseformaliteterne møder du guiden, som ligeledes er din chauffør på rejsen rundt i Tanzania.

Fra lufthavnen er der afgang til Lake Duluti, hvor du bor den første nat inden safarien for alvor begynder. Lake Duluti ligger lige uden for den travle storby Arusha.

 
Læs mere

Dag 3 - 4

Ngorongoro-krateret

Transport til Ngorongoro-krateret (M, F, A)

Efter morgenmaden køres mod til den for længst udslukte og sammenstyrtede vulkan Ngorongoro, der har verdens tætteste bestand af storvildt. Her bor du på kraterkanten med et imponerende vue over det store krater, hvor selve safrikørslen foregår.

Vel fremme ved et af naturens små vidundere, Ngorongoro-krateret, nydes en dejlig frokost på lodgen, der ligger med storslået udsigt over selve krateret. 

Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition, så der er god tid til at hvile sig og nyde den fantastiske udsigt til kraterbunden.  

Dag 4 Hel dag med game drive og picnic frokost i Ngorongoro-krateret (M, F, A)

Dagen starter tidligt med morgenmad på lodgen. Udstyret med en picnickurv til frokost drager du ud på en heldags game drive (safarikørsel) ned i det verdensberømte naturparadis. Her oplever du store flokke af gazeller, antiloper, gnuer, zebraer, bøfler, løver og elefanter. Gnuerne vandrer ud og ind af krateret, men mange af dyrene har det som deres permanente tilholdssted. Her findes også flodheste og en kratersø med flamingoer. For mange vil denne dag helt sikkert være turens højdepunkt. 

 
Læs mere

Dag 5 - 6

Serengeti

Transport til Serengetis sletter, Olduvai Gorge og game drive (M, F, A)

Efter morgenmad på lodgen og et sidste kig til krateret sættes kursen mod Serengetis endeløse sletter. Turen går via verdens længste gravsænkning, Great Rift Valley. Great Rift Valley strækker sig over næsten 6.000 km fra Golan-højderne i det nordlige Syrien gennem Jordan-dalen, Det Røde Hav og videre gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique.

Undervejs gøres holdt ved Olduvai Gorge, der er blevet kaldt menneskehedens vugge. Det var her palæontolog-ægteparret Louis og Mary Leakey i 1959 fandt knoglerester af "Australopithicus Bosei" – et abelignende menneske, der skulle have levet her for 1,8 millioner år siden. Udstillingen i Olduvai Gorge og det tilhørende museum kaster lys over menneskets udvikling.

Serengeti betyder ”endeløse sletter” på masai, og parken lever til fulde op til sit navn. Den 15.000 km2 store park er storslået, vild og betagende smuk med sine enorme græssletter brudt af klippefremspring, akacietræer, floder og spredte småsøer.

Sammen med Masai Mara i Kenya er det nok den mest berømte safaripark i Afrika. Hvert år danner de endeløse sletter kulisse til det nok mest spektakulære dyreoptrin på jorden – den store vandring ”Great migration”, hvor ca. 2 millioner gnuer og zebraer vandrer frem og tilbage mellem Serengeti og Masai Mara i søgen efter nye græsgange og livsvigtig føde. 

Det er også muligt at se næsehorn, elefanter, giraffer og de spændende rovdyr som løver, hyæner, den sky leopard og den lynhurtige gepard. 

Efter frokost på lodgen er eftermiddagen til egen disposition, før du hen på eftermiddagen atter begiver dig ud på safarikørsel inden mørket falder på.  

Dag 6 Hel dag med game drive og picnic frokost samt mulighed for ballontur over savannen (M, F, A)

De tidlige morgentimer, hvor solen og varmen endnu ikke har fået overtaget, og hvor morgendisen stadig bølger over savannen, er en helt speciel oplevelse. Det er nu savannen vågner. Især rovdyrene er mest aktive, og med lidt held kan du opleve dem jage. Efter et par timers oplevelser i det fri vender du tilbage til lodgen, hvor en velfortjent morgenmad venter. 

Denne morgen er der også mulighed for, mod ekstra betaling, at starte dagen med en tur i varmluftballon over savannen. Det er en enestående og unik oplevelse at se solen stige op i horisonten og kaste sine første varme stråler på dyrelivet under dig. Turen slutter med champagnebrunch, som serveres på de åbne vidder.

Frokosten er i dag medbragt fra lodgen, så efter en skøn picnic på savannen fortsætter safarikørslen tilbage til lodgen. 

 
Læs mere

Dag 7

Lake Manyara

Transport til Lake Manyara og game drive (M, F, A)

Efter morgenmad på lodgen sættes kursen mod ferskvandssøen Lake Manyara, der er en del af nationalparken af samme navn. 

Du ankommer til lodgen tidsnok til en dejlig frokost. Herefter er der tid til at nyde de flotte omgivelser, før du sidst på eftermiddagen skal ud på endnu et game drive.   

Lake Manyara nationalpark er især berømt for sine løver, der tilbringer meget af dagen i trækronerne og ligeledes er her mange elefanter. Det er ikke nogen stor park, men ikke desto mindre byder den på en meget varieret natur. Den frodige skov får sit vand fra kilderne ved foden af Rift Valleys skrænter, og bag skoven breder den åbne savanne sig. 

I midten af parken ligger Manyara-søen – en såkaldt sodasø – med et fantastisk fugleliv. Når vandstanden i søen er høj, virker den som en magnet på flamingoer. 

 
Læs mere

Dag 8 - 12

Zanzibar

Fly til Zanzibar og strandferie ved Det Indiske Ocean (M, F)

Det er tid at sige farvel til de smukke omgivelser, så efter morgenmaden kører du tilbage til Arusha. Efter frokost fortsættes til lufthavnen, hvorfra kursen sættes mod Zanzibars kridhvide palmestrande og azurblå vand. 

Ved ankomst til Zanzibar er der transport til hotellet, og efter check in er opholdet til oplevelser og eventyr på egen hånd.

Dag 9-12 Strandferie og tid til egne oplevelser

Oven på en begivenhedsrig safari er de næste dage på egen hånd. Zanzibar går også under navnet ”The Spice Island”, og fra de store plantager spreder monsunvindene duftene fra de mange krydderier ud over øen. I markedspladsernes boder finder du de velsmagende swahili-kager med den særlige krydderiblanding af kanel, kardemomme, muskat, vanilje, appelsin og navnlig kryddernellike, som i allerhøjeste grad har været med til at sætte øen på verdenskortet.

Stone Town er Zanzibars gamle bydel. Her kan man slentre gennem de smalle gader og betragte de hvidkalkede huse og flot udskårne trædøre med deres tunge messingornamentik. 

Zanzibar byder også på sublim badeferie. Kilometer efter kilometer strækker de kridhvide sandstrande sig langs Det Indiske Ocean med svajende kokospalmer og pragtfuldt azurblåt vand.

Tidevandseffekten er stor, så vandlinjen kan rykke flere hundrede meter ind og ud fra kysten. De bedste strande finder man på østkysten, navnlig i den nordlige ende. Hotellerne spænder lige fra små, enkle strandhytter til raffinerede badehoteller, så om du er på familieferie med børn eller på romantisk rejse findes lige den type overnatning, der passer dig.

 
Læs mere

Dag 13

Zanzibar - København

Hjemrejse og ankomst til Danmark

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.