Rejser til Kilimanjaro

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

    jan - feb & jun - okt

  • Tidsforskel

    1 - 2

På grænsen til Kenya, omgivet af savanne og med sneklædte toppe, rejser Kilimanjaro sig. Et vartegn for Tanzania og en drøm og udfordring for alverdens hikere, der elsker bjergbestigning.

Afrikas højeste bjerg på 5.895 meter var engang en voldsom ildspyende vulkan, dannet samtidig med Rift Valley for omtrent 2 millioner år siden. 4 kratere i alt dannede oprindeligt bjerget. 3 af dem aftegner stadig konturerne; Shira mod vest, Mawenzi mod øst og i midten, med den berømte profil, Kibo. Først i 1973 blev Kilimanjaro udnævnt til nationalpark, forholdsvis sent i betragtning af dets enestående karakter. Parken dækker et areal på 756 km2 med kratertoppen og kontinentets højeste punkt, Uhuru Peak, som den største attraktion. Parken ligger i Tanzania og er et oplagt mål for en aktiv ferie. 

Til trods for sin næsten 6 kilometers højde kan Kilimanjaro bestiges af både trænede bjergbestigere og turister uden erfaring. Det er kun de færreste af verdens rigtigt høje bjerge, hvor det er muligt. Den personlige udfordring afhænger af, hvilken rute du vælger til din trekking. Det rigtige udstyr og en god kondition er alfa og omega. Er det i orden, kan alle generationer til gengæld opleve bjergbestigning i verdensklasse. Om du så også kommer de sidste par hundrede meter til tops afhænger af dit blods evne til at binde ilt i det tynde luftlag. Det finder man først ud af i situationen, men jo længere opstigning, des bedre den fysiske akklimatisering. 

Uanset om du vælger en lettere eller mere krævende rute, vil du under selve bestigningen opleve, at landskabet hele tiden skifter karakter. Fra frodig højlandsurskov med mosbehængte, krogede træer og vilde dyr til et bølgende afro-alpint hedelandskab med sære plantevækster. Efterhånden som du kommer i vejret, tynder det ud i både vegetation og dyreliv, og når du når op til saddelområdet mellem toppene, Kibo og Mawenzi, befinder du dig i en zone, der kan betegnes som alpin ørken. Til slut – oppe mod kraterkanten – domineres landskabet af glitrende gletsjer formationer. Når du endelig står på toppen, seks kilometer over havets overflade, har du ikke blot fået et af dit livs største oplevelser, men også udført en stor personlig bedrift!

Læs mere
Vil du til Kilimanjaro?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Elsebeth

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.