Tanzania
  • Rejsetid

  • Bedste årstid

    jan - feb & jun - okt

  • Tidsforskel

    +1/+2 timer

Rejser til Tanzania

Rejs til Tanzania og kom på safari i nogle af Afrikas mest berømte nationalparker, bestig Kilimanjaro eller tag på tropisk badeferie på Zanzibar.
Se alle rejser til Tanzania

Tanzania byder på en masse spændende oplevelser om du er på familieferie med børn, eller på luksus drømmeferie alene. Tanzania ligger på Afrikas østkyst og er derfor også et af de afrikanske lande med strand. Som turist kan du få mange skønne oplevelser på din rejse til Tanzania.

Safari og nationalparker i Tanzania

En af de helt vigtige grunde til at rejse til Tanzania er den fantastiske oplevelse, man kan få ved at tage på safari. På en safari får du mulighed for at opleve mange af de dyr, man kun har set på tv, eller i zoologisk have. Rejser du vest for bjergene, finder du Serengeti nationalpark, der er kendt for sin årlige vandring af millionvis af gnuer, foruden store antal løver, leoparder, næsehorn, elefanter og afrikanske bøfler. Helt klart en mulighed for at se ”The big 5” på nært hold, hvis du tager på safari. 

Videre mod vest vil du på din rejse møde Victoriasøen, der ligger på den kenyansk-ugandisk-tanzanianske grænse. Dette er Afrikas største indsø og er traditionelt blevet udpeget som Nilens kilde. Sydvest herfor finder du en anden sø, Tanganyikasøen, som separerer Tanzania fra Den Demokratiske Republik Congo. Denne indsø anses som værende den næstældste og næstdybeste indsø i hele verden efter Bajkalsøen i Sibirien. Hele det centrale område i Tanzania udgør et stort plateau. Her vil du opdage endeløse savanner og nationalparker i syd, mens du længere mod nord finder landbrugsjord. Det er også her den nye hovedstad, Dodoma ligger, selvom landet stadig regeres fra Dar-es-Salaam.

Bjergbestigning i Tanzania

Tanzania har en enestående og varieret natur, blandt de mest unikke i verden. Her finder du Afrikas højeste punkt i bjerget Kilimanjaro, en gammel, uddød vulkan. Ligeledes er det her, du vil opdage Afrikas laveste punkt i søen, Lake Asal med sine 153 m under havet i Djibouti. Den nordøstlige del af landet er særdeles bjergrig, og dermed perfekt til bjergbestigning. Det er da også her bjergene Meru og Kilimanjaro, begge udslukte vulkaner, befinder sig. Kilimanjaros uovertrufne skønhed tiltrækker tusindvis af turister hvert år. Kilimanjaro ligger på grænsen til Kenya og troner med sin sneklædte top. Bjerget er en af de helt store attraktioner i Tanzania og står højt på listen over bjerge, der skal bestiges for mange hikere. Der er ingen tvivl om, at turen op af Kilimanjaro er en af de største naturoplevelser, man kan få på denne jord.

Tanzanias kultur og historie

Til trods for store attraktioner og naturrigdomme blev Tanzania i mange år betragtet som Kenyas fattige søster, og i 1976 lukkede regeringen helt den fælles grænse. 
Grænsen er nu genåbnet og Tanzania er slået ind på en ny og mere turistvenlig kurs. Tanzania er idag et uberørt land, hvor du kan få helt enestående naturoplevelser uden at skulle dele dem med særligt mange andre. På en ferie i Tanzania vil du få minder for livet og fantastiske oplevelser.

Læs mere
Vil du til Tanzania?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Elsebeth

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.