Klima

Rejsevejret i Sydafrika

Den bedste tid på året at holde ferie i Sydafrika afhænger meget af, hvad du skal lave på din tur dernede, og hvilket ferievejr du foretrækker.

Trods landets subtropiske placering har Sydafrika ofte et tempereret klima. Det skyldes, at tre af landets sider er omgivet af hav, at landet er placeret på den klimatisk mildere sydlige halvkugle, og at landets højde støt stiger mod nord (og mod ækvator). Denne varierede topografi giver et stort udvalg af ferievejr.

De klimatiske zoner spænder fra den ekstreme ørken i det fjerneste nordvestlige hjørne af landet mod Namib til det frodige subtropiske klima i øst langs grænsen til Mozambique og det Indiske Ocean.
Generelt for hele Sydafrika ligger den kolde årstid dog mellem juni og august. Temperaturerne spænder mellem 16-28 °C, alt efter hvor i landet, du befinder dig. Regnen falder primært mellem oktober og april i de indre dele af landet, mens kystområdet ved Cape Town oplever mest regn mellem april og oktober.

Durban (øst)
I Durban, som ligger på østkysten, får du de varmeste grader i februar og de koldeste i juni. Badevandet ud for kysten ligger på omkring 26 °C i de varme måneder, hvor regnen også falder.

Johannesburg (nordøst)
Johannesburg er et af de koldere rejsemål i Sydafrika. Her kan du få helt ned til 10 °C i sommermånederne juni og juli. Til gengæld får du behagelige 25 °C i vintermånederne, hvor regnen også falder.

Cape Town (sydvest)
I modsætning til øst og nord får Cape Town regn om sommeren, mens det holder tørt i vinterperioden. Til gengæld får du varmere temperaturer i disse måneder med op til 27 °C.

Viste klimatabeller er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.