Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Sydafrika

Nedenfor kan du se vores foretrukne udflugter i Sydafrika.

Kontakt os for yderligere information om udflugterne og lad os hjælpe dig med at skræddersy din drømmerejse til Sydafrika.

Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Guidet tur til townships | Cape Town

Det vækker stof til eftertanke, når man på en guidet tur til de såkaldte townships oplever, hvordan livet leves i ydmyge omgivelser af det mindre priviligerede, sorte flertal af befolkningen. Det er i sådanne townships, at apartheid havde sine rødder, og på denne udflugt bliver du klogere på hverdagen i det barske miljø.

Turen starter i District Six, hvor der er flere moskeer og kirker. Distriktet er hjemsted for tusinder af mennesker med forskellige kulturer, der lever for foden af Table Mountains. Hør fascinerende historier om nogle af beboerne. 

Turen fortsætter til Cape Flats, hvor Langa, den ældste township i Cape Town ligger. Her oplever du et lokalt marked samt kunst- og håndværksmarkeder. Se hvordan man bor i denne township og tal med beboerne. Du ser også Bonteheuwel, Nyanga, Crossroads og Khayelitscha, der er hjem for millioner af mennesker, og besøger Gugulethu Seven Memorial og The Amy Biehl Memorial. 

Når turen slutter, vil du have en bedre forståelse for, hvordan ”Regnbue Nationen” blev udviklet, og hvordan folk med alle hudfarver lever i demokrati og harmoni. Regnbuen symboliserer forskelligheden i Sydafrikas farverige kulturelle og etniske samfund på tværs af alle samfundslag samt håbet om en bedre fremtid.

Vær opmærksom på, at der tages forbehold for, at nogle af stederne kan være lukket. Hvis det lykkes for guiden at finde en traditionel healer undervejs, vil der være et lille tillæg herfor. 

Varighed: 4 timer
Afgang: Mandag til lørdag 4 gange om dagen

Voksen fra kr. 348
Barn fra kr. 174

Hvaltur fra Hermanus | Cape Town

Fra juli til november søger de enorme Souther Right hvaler fra Antarktis til de lunere sydafrikanske farvande for at føde deres unger. De store pattedyr kommer helt ind til kysten og kan ses fra land, men naturligvis kommer du endnu tættere på når du tager med på en bådtur. Du har mulighed for at opleve sydlige rethvaler, pukkelhvaler, bardehvaler, delfiner, sæler, pingviner og et rigt fugleliv. 

Du bliver hentet på dit hotel i Cape Town og kørt til kystbyen Hermanus. Selve sejlturen tager 1½-3 timer afhængigt af, hvor hurtigt du får øje på hvalerne. Efter turens afslutning bliver du kørt tilbage til dit hotel i Cape Town.

Varighed: 5-6 timer
Afgang: 3 gange dagligt i perioden juni-november

Voksen fra kr. 791
Barn fra kr. 791

Halvdagstur til Cape Point | Cape Town

I bliver hentet på jeres hotel og nyder den naturskønne køretur over Kloof Nek Road og ned til kysten, hvor de uberørte, smukke strande ligger ud til Atlanterhavet. I kører forbi Hout Bay, der tidligere var en lille fiskelandsby, men som nu et populært boligområde. 

Turen fortsætter over den berømte Chapman’s Peak - her er et lodret fald på 200 meter på den ene side ned til vandet og 200 meter høje klipper på den anden side af vejen. Fremme ved Cape Point kan I vælge at gå op til udsigtspunktet eller tage kabelbanen for egen regning (cirka ZAR 80 pr. person). Herfra har I en enestående udsigt ned til de to oceaner, der mødes, Atlanterhavet og Det Indiske Ocean. På turen tilbage passerer I den maleriske flådebase i Simons Town. Turen fortsætter langs False Bay, og undervejs gøres der stop ved Boulders Beach, hvor I for egen regning (cirka ZAR 70 pr. person) kan komme tæt på pingvinerne. Turen slutter på jeres hotel i Cape Town.

Varighed: 4 timer
Afgang: Daglig kl. 08.00

Voksen fra kr. 348
Barn fra kr. 174

Halvdags bytur i Cape Town | Cape Town

Tag på en byrundtur og få en introduktion til smukke Cape Town og alt hvad byen har at byde på.

Turen starter med pittoresk køretur langs kysten og de smukke strande ved forstæderne Camps Bay, Cliften og Sea Pointe. Passér det Olympiske Stadium og det livlige havneområde, Victoria & Alfred Waterfront med butikker og underholdning, før der gøres stop ved Green Market Square. Her er der tid til at strække benene og gå en tur i smukke Company Garden. 

Se også nogle af byens andre store seværdigheder i centrum som f.eks. parlamentet, rådhuset og det kulturhistoriske museum Slave Lodge før næste stop i 'Bo Kaap', også kendt som Malay Quarter. Hør om områdets historie og nyd synet af de farverige huse og maleriske brostensbelagte gader.

Turen slutter efter dit ønske tilbage på dit hotel eller ved foden af Table Mountain. Her kan du for egen regning (cirka ZAR 270) tage kabelbanen op til toppen af Taffelbjerget, som er 1086 meter højt og byder på en enestående udsigt over byen og de nærliggende strande. Hvis du vælger at stoppe turen ved Table Mountain, så er transport tilbage til dit hotel for egen regning.

Varighed: 4 timer
Afgang: Hver dag kl. 08.00

Voksen fra kr. 239
Barn fra kr. 119

Hvalsafari med Dyer Island Cruises og en marinebiolog | Cape Town

Firmaet Dyer Island Cruises har specialiseret sig i 'Marine Big 5'-ture. Havets 'Big 5' tæller hvaler, hajer, delfiner, sæler og pingviner, og firmaet gør alt for at give gæstene den oplevelse, det er at se dem alle fem. Men også fuglelivet over havet er imponerende med f.eks. albatrosser og stormsvaler, og i baggrunden ses det smukke kystlandskab.

Båden 'Whale Whisperer' tager kun 20-24 passagerer med for at sikre, at gæsterne får en rigtig god oplevelse. Derfor anbefaler vi, at du bestiller turen på forhånd. På sejlturen får du naturligvis tildelt vandtæt jakke og redningsvest, og turen tager 2 til 2 1/2 time afhængigt af hvilke og hvor mange dyr, der opleves samt vejrforholdene. Under hele turen er du ledsaget af en marinebiolog for at sikre, at det også bliver en lærerig oplevelse.

Turen starter fra Kleinbaai havn nær Gansbaai. Kun 8 kilometer fra land ligger det vigtige fuglereservat Dyer Island, hvor bl.a. den afrikanske pingvin holder til. Ved siden af Dyer Island ligger Geyser Rock, og her findes året rundt en stor koloni på op til 60.000 Cape Fur-sæler. Du sejler ind imellem Dyer Island og Geyser Rock, et område kendt som Shark Alley, så hvis du er lidt heldig, ser du også hajer her. Efterfølgende sejles til det område af bugten, hvor hvalerne holder til. Hvalsæsonen er fra  juni til december måned, og der er intet sted i verden, hvor man i løbet af en times sejlads kan se så mange hvaler indenfor så lille et område.

 

Varighed: Halvdagsudflugt
Afgang: Fra juni til december

Voksen fra kr. 541
Barn fra kr. 423

Besøg på Robben Island | Cape Town

Et besøg på fængsels-øen Robben Island er næsten et 'must', når du er i Cape Town. Denne halvdagsudflugt bringer dig til den flade og forblæste Robben Island med minderne om et mørkt kapitel af Sydafrikas historie. Her tilbragte Nielson Mandela nemlig 18 af sine 27 år i fængslet indtil apartheids ophør.

Øen ligger et par sømil ude i Atlanterhavet, og sejlturen dertil tager en halv time. Fremme på øens køres du rundt i bus mens en guide, som er en tidligere indsat, fortæller sin personlige beretning om forholdene for fangerne.

Varighed: 4 timer
Afgang: Daglig undtagen søndag

Voksen fra kr. 251
Barn fra kr. 125