Udflugter

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

  • Tidsforskel

Udflugter i Sydafrika

Er du i gang med planlægningen af din rejse til Sydafrika?

Så bør du overveje at tage med på en eller flere dagsture. Det er en superfin måde at opleve de sider af Sydafrika, som du særligt interesserer dig for, og en chance for at få nogle spændende oplevelser, du muligvis ikke finder andre steder.

Både i og omkring Cape Town er der et væld af dagsture og udflugter at vælge imellem. Her på siden viser vi blot et lille udvalg af de ture, som er vores foretrukne, men der er rig mulighed for at komme med på eksempelvis guidede cykelture forskellige steder i Sydafrika, ligesom kokkekursus, kajakture og besøg i de forskellige nationalparker.

Kontakt os for yderligere information og få inspiration til dine udflugter. Tag en snak med en af vores dygtige rejsekonsulenter og lad os hjælpe dig med at skræddersy din oplevelsesrejse til Sydafrika.

Lad dig inspirere af vores foretrukne udflugter i Sydafrika herunder.
 
Læs mere
Udflugter

Brug knapperne for at hoppe ned til et specifikt rejsemål

Heldags bytur i Cape Town | Cape Town

Waterfront - Green Market Square - Compagny Garden - Table Mountain

Intet besøg i Cape Town er komplet uden en god introduktion til højdepunkterne i byen.

Dagen begynder tidligt med en naturskøn køretur for at beundre udsigten over luksusboliger og de berømte strande i Camps Bay og Clifton, samt det kulørte liv i Sea Point. Vi kører forbi Cape Town Stadion og gennem V&A Waterfront til byens centrum, hvor vi besøger Green Market Square, hvor der sælges afrikansk kunsthåndværk. Benene strækkes på en kort gåtur gennem Compagny Garden, 
der tidligere dyrkede grønsager til de mange skibe der rundede Cape Town. I dag er det en frodig oase, midt i byen. 

Turen fortsætter med en køretur forbi Parlamentet, rådhuset, fæstningen, det kulturhistoriske museum Slave Lodge inden vi går ind i det farverige boligkvarter "Bo Kaap ", også kendt som Malay Quarter
Vi tilslutter os den fascinerende Diamond og Tanzanite oplevelse på Jewel Africa. Opdag hemmelighederne ved diamanter, Tanzanite og andre afrikanske skatte. Derefter skal Cape Towns varetegn, Table Mountain opleves. Table Mountain er et af de nye 7 natur-vidundere i Verden og I har nu mulighed for at beundre udsigten fra den nedre kabel Station, eller som vi anbefaler købe billet til svævebane (tillæg 370 rand pr. person) for at nå toppen (vejret tillader det) og opleve den storslået udsigt over byen, Kap Det Gode Håb og Robben Island. Der vil være mulighed for at købe frokost.
Efter at have nydt den spektakulære udsigt går turen tilbage til hotellet ved ca. 14:30 tiden. 

 

Varighed: 5 time
Afgang: Hver dag kl. 08.00

Voksen fra kr. 270
Barn fra kr. 139

Fascinerende tur til Cape Towns townships | Cape Town

Denne dagstur til Cape Towns townships med engelsktalende guide kommer I helt tæt på de lokale og får en stor indsigt i de forskellige kulturer og samfund.
Oplev hverdagslivet i et barskt miljø, hvor I vil høre nogle af de 11 officielle sprog, der tales i Sydafrika. 

Turen begynder ved en rundtur i District Six. Der ser vi 3 moskeer og 5 kirker og lærer område bedre at kende, som engang var hjem for tusinder af mennesker fra forskellige kulturer, der levede ved foden af Table Mountain.
I hører om hvordan apartheidstyret tvang de lokale til at flytte. Det er en trist, men fascinerende historie. 

Turen fortsætter til Cape Flats for at besøge Langa, der er den ældste Township i Cape Town. Her skal vi besøge lokale markeder, et kunst og håndværk Center, samt forsøge at finde den flygtige traditionelle healer, eller heksedoktor om man vil. 
Vi besøger en vuggestue (hvis åben) med de mange storsmilende børn. Derefter ser vi også nabo townships som Bonteheuwel, Nyanga, Crossroads, Khayelitsha, der er hjem til over en million mennesker. Derefter har vi et kort stop ved Gugulethu Seven og Amy Biehl gravpladser. 

I hentes og køres tilbage til jeres hotel i Cape Town. 

 

Varighed: 4 timer
Afgang: Dagligt kl. 8.00

Voksen fra kr. 266
Barn fra kr. 135

Hop on, hop off i Franschhoek | Cape Town

Tag på en hop-on, hop-off og oplev Franschhoek i Vinlandet på en anderledes og afslappende måde, hvor du kører gennem de natursmukke vinmarker og det bakket terræn i enten åben sporvogn eller åben bus.

Du kan vælge imellem flere linier og netop sammensætte den rute, der passer dig bedst. Under alle omstændigheder gør du stop ved nogle af Sydafrikas ældste og mest fornemme vingårde med mulighed for at de mange forskellige vinsorter.

Turen er en kombination af sporvogn og bus der får dig rundt i Franschhoek-dalen. Her har du mulighed for at hoppe af, når du vil og opleve de aktiviteter der tilbydes. Det kan være alt fra vinsmagning, en rundvisning af vinkælderen, frokost på en hyggelig gårdrestaurant eller blot en spadseretur gennem vinmarkerne, inden du igen står ombord og fortsætte turen.

Du kan bl.a. besøge følgende vingårde La Bourgogne, Glenwood, La Couronne, Rickety Bridge & Grande Provence, Haute Cabriere, Holden Manz, Allee Bleue, Boschendal, Zorgvliet, Plaisir de Merle, vrede en Lust, Franschhoek Cellar, Maison, Leopards LEAP, Moreson, Eikehof & Paserene og mange flere. 

Inkluderet:
Transport med hop on, hop off i Franschhoek-dalen. 

Varighed: 3-6 timer
Afgang: Dagligt

Voksen fra kr. 208
Barn fra kr. 208

Oplev den ældste vinregion i Sydafrika – på cykel | Cape Town

Oplev den historiske vinrute i Constantia med din egen private guide, som vil tage dig med på en cykeltur om morgenen.   

Du hentes på dit hotel og køres til Constantia-dalen, en af Sydafrikas vindistrikter blot 20-30 minutters kørsel fra Cape Town. Constantias vinindustri kan dateres helt tilbage til det 17th århundrede, så du kommer til at besøge nogle af Sydafrikas ældste vingårde. Første stop er ved historiske Groot Constantia Estate, hvor du vil blive introduceret til en komplet vifte af Constantias prisvindende vine. Du vil lære om regionens rige historie. Efterfølgende har du en mulighed for at cykle på asfaltveje gennem forstæderne eller vælge at tage den nyåbnet mountainbike-rute, hvor det går mere op og ned gennem Constantia Greenbelt, til næste vingård. 

Ruten bugter sig gennem det sofistikerede Constantia, der har nogle af de fineste klassiske bygninger i Kap hollandsk arkitektur. Undervejs vil du blive forkælet med nogle af de mest velafbalancerede vine, som Sydafrika er så stolte af. Anerkendte vingårde som Buitenverwachting, Groot Constantia, Constantia Uitsig samt Steenberg vil åbne deres døre og kældre for dig.Selve cykelturen er på omkring 14 km på temmelig fladt terræn. 

NB:
I skal være minimum to personer på denne tur. 

Inkluderet: Transfer t/r. fra hotellet i Cape Town, mountainbike, cykelhjelm, engelsktalende guide, diverse entreer og vinsmagning.

 

 

Varighed: 4 timer
Afgang:

Voksen fra kr. 1.076
Barn fra kr. 1.076

Oplev havets største rovdyr på tæt hold | Cape Town

Er du til et adreanalin-kick af bedste karakter, hvor du får gåsehud over hele kroppen? Så er denne dagstur lige noget for dig. Du kommer på tæt hold af den legendariske Great White Shark, alt imens du befinder dig i et bur, under vandet. Dagen begynder med at du hentes på hotellet i Cape Town eller Hermanus og kører til Gaains Bay. En grundig introduktion og gennemgang af sikkerhedsforanstaltninger gives af de erfarne eksperter, inden du går ombord. Den 20-25 minutters bådtur til hvor selve aktiviteten finder sted, er i sig selv et spændende eventyr.

De ansatte vil vise dig, hvordan du skelner mellem en mandlig og kvindelig haj, og hvordan du identificerer en bestemt haj ved dens unikke rygfinne og ar. Du får maske og våddragt på og bliver sænket ned i et bur, langs bådens side. Lokkemaden tiltrækker hajerne, som kommer help på tæt hold. Det er en oplevelse i en klasse for sig. 

Inkluderet: t/r. transfer fra hotellet, morgenmad, frokost, dykkerudstyr, håndklæde, vindtætte jakker, samt drikkevarer ombord. 

Nb. 
Hvis de vejrmæssige forhold ikke er egnet til denne tur, rykkes turen til en anden dag. 
Vi anbefaler derfor ikke at have et alt for tæt program. 
 
 

Varighed: Heldagstur
Afgang:

Voksen fra kr. 1.441
Barn fra kr. 1.441

Mandelas Robben Island | Cape Town

Når du besøger Cape Town er et besøg på fængsels-øen Robben Island er næsten et 'must'. Et vingsus af fortidsminder og spændende beretninger om hvad der foregik under apartheid, der endte i 1993.

Denne halvdagsudflugt bringer dig til den flade og forblæste Robben Island med minderne om et mørkt kapitel af Sydafrikas historie med apartheidstyret. Nelson Mandela tilbragte nemlig hele 18 af sine 27 år i fængslet indtil apartheids ophør.

Øen ligger et par sømil ude i Atlanterhavet, og sejlturen dertil tager en halv time. Fremme på øens mødes du af din guiden, som oftest er en tidligere indsat. De kan til mindste deltajle fortætte deres personlige oplevelser, og berrette om forholdene for fangerne, samt arbejdet der skulle udføres. Du kommer til at se Nelson Mandelas fængelcelle, spadseergården, stenbrudet og en lille koloni af pingviner. Under besøget kører du rundt i bus med andre turister og guiden. Efter ca. 1,5 - 2 timer på Robben Island går båden retur til havnen i Cape Town. 

Husk at bestille turen i god tid, da turen er meget popular og der oftest bliver hurtigt udsolgt.

Du finder selv ned til V&A Waterfront, hvor båden afgår.  

Varighed: 4 timer
Afgang: Daglig undtagen søndag

Voksen fra kr. 266
Barn fra kr. 135

Vinsmagning i Franschhoek | Cape Town

Vi kører nordpå mod det bakket og naturskønne vinland for smagning af de dyrebare vindråber og en bid ost. Der bliver rig mulighed for at smage de mange vinsorter, både rød -og hvidvine. 

På vejen dertil kommer vi gennem Paarl og derefter til Franschhoek, hvor vi gør et kort ophold til at tage billeder ved Groot Drakenstein fængslet, hvor Nelson Mandela blev løsladt
i februar 1990. Den maleriske landsby Franschhoek er omgivet af storslåede bjerge og vinmarker. Efter en køretur gennem byen, vil anden vinsmagningen finde sted, efterfulgt af en frokost (for egen regning)

Franschhoek er udover rød- og hvidvine især kendt for de mange gode restauranter. Flere af dem med Michelinstjerne. Efter frokosten fortsætter turen til Vinlandet største by, Stellenbosch. Byen har det eneste universitet i området, hvilket tiltrække mange unge studerende til byen. Gå rundt i de hyggelige gader, fuldt med restauranter, cafeer og små butikker. Læg mærke til de hollandske huse med deres typiske hvide gavl. Turen går tilbage til Cape Town, der blot ligger en lille time derfra. 

Transport til/fra hotellet er inkluderet. 

Vinsmagning er kun for personer over 18 år.

 

Varighed: 8 timer
Afgang: Fra juni til december

Voksen fra kr. 451

Heldagstur til Kap Det Gode Håb | Cape Town

Seal Island - Kap Det Gode Håb - Cape Point - pingvinkoloni -  botanisk have.

I bliver hentet på jeres hotel og nyder den naturskønne køretur over Kloof Nek Road og ned til kysten, hvor de uberørte strande ligger ud til Atlanterhavet. I kommer forbi 12 apostle, hvis bjergtoppe rejser sig mod himmelen på den ene side af vejen mens I har det iskolde Atlanterhav på den anden side.

Første stop er i den charmerende fiskerby Hout Bay, hvor I bliver tilbudt en valgfri bådtur til Seal Island (ca. 105 rand pr. person) eller tag et kig på efter souvenirs på markedet ved havnen.
Turen fortsætter over Chapman's peak, som byder på et sceneri uden sidestykke. I har fantastiske muligheder at tage nogle imponerende naturbilleder. Både Kap Det Gode håbs naturreservat og Cape Point er hjemsted for de mange arter af ' Fynbos.planter", fugle, Cape Mountain Zebra og ikke mindst de drillesyge bavianer. Nyd den pragtfulde udsigt over False Bay. Ved Cape Point kan I desudn tage kabelbanen (ca. 90 rand pr. person) til fyrtårnet for et endnu bedre udsigtspunkt til de to oceaner. Der stoppes undervejs, hvor der kan købes frokost.

Efter en kort kørsel, besøger I Boulders Beach for at se kolonien og komme tæt på de afrikanske pingviner (indgang er inkluderet), hvorefter I ankommer til flådebasen i Simon's Town. Dagens sidste besøg er ved Kirstenbosch botaniske have (ca. 90 rand pr. person) inden I er retur ved jeres hotel ved 18-tiden. 

Obs, tillæg for visse aktiviter/indgange. 

 

Varighed: 10 timer
Afgang: Dagligt kl. 08.00

Voksen fra kr. 550
Barn fra kr. 275

Gigantiske hvaler og prisvindende vine | Cape Town

Fra juli til november søger de enorme Souther Right hvaler fra Antarktis til de lunere sydafrikanske farvande for at føde deres unger. De store pattedyr kommer helt ind til kysten og kan ses fra land, men naturligvis kommer du endnu tættere på når du tager med på en bådtur (tillæg ca. 1000 rand pr. person) Der ingen garanti for, at hvaler vil blive observeret, selv om guiderne gør alt for at finde det bedste udsigtspunkt.

Turen fortsætter ind i den smukke Hemel en aarde Valley, der betyder himmel & jord, hvor vi besøger en af Sydafrikas mest prisvindende vingårde, der er kendt for aroma-rige vine af exceptionel god kvalitet. Vingården er indhyllet af bjerge og har en betagende havudsigt. Her skal vi skal smage på nogle af deres lækre vine og der vil være mulighed for at købe et par flasker med hjem. Nb: Vingården er lukket om søndagen, men et besøg i gepard-park vil blive inkluderet i stedet, hvis tiden tillader det. 

Nyd en kop te og kage i den populære cafe/butik hvor der også er mulighed for at handle hjemmelavet syltetøj, honning og lækre kager m.m. 
Kørslen tilbage over er Sir Lowry's bjergpas hvor udsigten over de lange hvide sandstrande, der strækker sig langs False Bay´s kan nydes. I er retur på hotellet i Cape Town ved 18-tiden. 

Vinsmag/entree til gepard-park er inkluderet.
Profil tips: solbeskyttelse, beskyttende beklædning, solhat eller kasket, samt søsygepiller, hvis I du tager på bådturen i Hermanus. 

 

Varighed: 10 timer
Afgang: 3 gange dagligt i perioden juli-november

Voksen fra kr. 453
Barn fra kr. 225

Hvalsafari med Dyer Island Cruises og en marinebiolog | Cape Town

Firmaet Dyer Island Cruises har specialiseret sig i 'Marine Big 5'-ture. Havets 'Big 5' tæller hvaler, hajer, delfiner, sæler og pingviner, og firmaet gør alt for at give gæstene den oplevelse, det er at se dem alle fem. Men også fuglelivet over havet er imponerende med f.eks. albatrosser og stormsvaler, og i baggrunden ses det smukke kystlandskab.

Båden 'Whale Whisperer' tager kun 20-24 passagerer med for at sikre, at gæsterne får en rigtig god oplevelse. Derfor anbefaler vi, at du bestiller turen på forhånd. På sejlturen får du naturligvis tildelt vandtæt jakke og redningsvest, og turen tager 2 til 2 1/2 time afhængigt af hvilke og hvor mange dyr, der opleves samt vejrforholdene. Under hele turen er du ledsaget af en marinebiolog for at sikre, at det også bliver en lærerig oplevelse.

Turen starter fra Kleinbaai havn nær Gansbaai. Kun 8 kilometer fra land ligger det vigtige fuglereservat Dyer Island, hvor bl.a. den afrikanske pingvin holder til. Ved siden af Dyer Island ligger Geyser Rock, og her findes året rundt en stor koloni på op til 60.000 Cape Fur-sæler. Du sejler ind imellem Dyer Island og Geyser Rock, et område kendt som Shark Alley, så hvis du er lidt heldig, ser du også hajer her. Efterfølgende sejles til det område af bugten, hvor hvalerne holder til. Hvalsæsonen er fra  juni til december måned, og der er intet sted i verden, hvor man i løbet af en times sejlads kan se så mange hvaler indenfor så lille et område.

Retur transfer fra Cape Town er inkluderet i prisen.

 

Varighed: Halvdagsudflugt
Afgang: Fra juni til december

Voksen fra kr. 985
Barn fra kr. 985