Natures Africa - safari og natur i Sydafrika og Botswana

Sydafrika -
 • Kør-selv med start og slut i Johannesburg 
 • Blyde River Canyon - overgås kun af Grand Canyon
 • Big Five safari i Klaserie Game Reserve
 • Botswana - safari i Mashatu Game Reserve

Tilbring 10 uforglemmelige dage i nogle af de mest vidunderlige naturområder i Sydafrika og Botswana med safari, vandreture og betagende sightseeing.

I modtager en udlejningsbil fra Avis ved ankomsten til Johannesburg og tre timer senere er I allerede midt i oplevelserne i den skønne natur ved Elands Valley. De næste dage udforsker I Sydafrikas smukke Mpumalanga provins og oplever alle de store seværdigheder på Panoramaruten rundt om Blyde River Canyon.

Så følger tre dages intensiv safari med The Big Five i et privat game reserve ved Krügerparken. Herefter går turen gennem endnu en landskabelig betagende egn med indblik i det lokale og traditionsbundne liv på landet. Fra højdedragene over Magoebaskloof kører I til Botswana. Her venter et spændende ophold i en romantisk og komfortabel indrettet safari camp og to dages storvildtoplevelser i et smukt og anderledes savanne landskab. I slutter rejsen med at køre via Pretoria, Sydafrikas hovedstad, tilbage til Johannesburg lufthavn.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Sydafrika

12 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Overnatningsmuligheder

- 7 nætter

Natures Africa - safari og naturoplevelser i Sydafrika og Botswana

Natures Africa - safari og naturoplevelser i Sydafrika og Botswana

Beliggenhed: Botswana,

Læs mere her

- 2 nætter

Overnatning på kør-selv ferien

Overnatning på kør-selv ferien

Beliggenhed: Botswana,

I bor på følgende 5-stjernede boutique hoteller:

Dullstroom: Walkersons Hotel & Spa i Lakeside Suite

Hazyview: Chestnut Country Lodage i Standard værelse

Klaserie Game Reserve: Xanatseni Private Camp i Luxury værelse

Louis Trichardt: Madi-A-Thava Mountain Lodge i Suite

Mashatu Game Reserve: Masatu Tented Safari Lodge i Tented Camp

Ønsker I at bo på andre hoteller er dette naturligvis muligt.

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 2
Elands Valley
Dag 3
Kiepersol
Dag 4
Kiepersol
Dag 5
Karongwe Private Reserve
Dag 6 - 7
Klaserie Game Reserve
Dag 8
Louis Trichardt
Dag 9
Mashatu i Botswana
Dag 10
Mashatu i Botswana
Dag 11
Mashatu

Dag 2

Elands Valley

Ved ankomsten til Johannesburg lufthavn vil I få udleveret jeres udlejningsbil hos AVIS. I kører østpå til Dullstroom. På halvvejen ændre landskabet udseende. Jorden slår stor folder og landskabet bliver nu stærkt kuperet. Efter små tre timers kørsel når I frem til det lille charmerende Walkersons Hotel & Spa. Efter et velfortjent hvil og en dejlig frokost anbefaler vi en vandretur i det smukke landskab. Det er muligt at få en guide med til at vise rundt og forklare om området. Overnatning: Walkersons Hotel & Spa inkl. halvpension

Walkersons Hotel & Spa, Dullstroom

Det charmerende lille boutique hotel Walkersons ligger i et fredeligt og naturskønt område 20 minutters kørsel nord for Dullstroom. Hotellet lige ned til en lille sø og byder på smuk udsigt over det flotte bakkede landskab. Maden er 5 stjernet og de 27 suiter og 6 cottages er smagfuldt indrettet med flot udsigt fra terrassen. Der er mange forskellige muligheder for vandreture i det smukke landskab, både på egen hånd eller med en lokal guide. 

 
Læs mere

Dag 3

Kiepersol

I fortsætter turen gennem den smukke egn. Landskabet er grønt med tætte skove og bugnende frugtplantager. Vejene er smalle og snoede – og midt i dette paradis ligger Chestnut Country Lodge, tæt på landsbyen Kiepersol. Efter check-in på Chestnuts Country Lodge anbefaler en god vandretur rundt på den 48 hektar store farm, f.eks. op til Leopard Rock, hvorfra der er udsigt over hele Sabie dalen. Der er også fint afmærkede vandrestier omkring de nærliggende små byer, Sabie og Graskop. Overnatning: Chetsnut Country Lodge inkl. morgenmad.

Chestnut Country Lodge

Chestnut Country Lodge ligger midt i et flot landskabet med tætte skove, bugnende frugtplantager og små snoede veje. De 12 værelser er individuelt indrettet med egen terrasse og flot udsigt til det smukke naturområde. Er I interesseret i fugle, er det værd at tage kikkerten med. 

 
Læs mere

Dag 4

Kiepersol

Brug dagen på at tage rundt i den smukke og kuperede egn. Områderne øst for Drakensberg forkastningen kaldes ”The Lowveld”, og for millioner af år siden skabte heftige geologiske aktiviteter dramatiske udsigtspunkter som God's Window, Bourke's Luck Potholes og den mægtige Blyde River Canyon. Den over 25 km lange kløft er skabt af Blyde flodens kraftige strøm, der gennem tusindvis af år med voldsom kraft har ført sine vandmasser igennem landskabet og boret sig dyt ned i det. I størrelse overgås kløften kun af Grand Canyon i USA. Området er rigt på seværdigheder. Besøg f.eks. den gamle guldmine by Pilgrims Rest, som i dag er nænsomt restaureret og står som et levende monument over en svunden tid da guldgravere, lykkeridder og fantaster hjemsøgte egnen i håbet om at ændre deres liv. Overnatning: Chetsnut Country Lodge inkl. morgenmad

 
Læs mere

Dag 5

Karongwe Private Reserve

I fortsætter rejsen i nordøstlig retning med kurs mod Karongwe Private Reserve, som I når frem til efter få timers kørsel. I dette naturparadis findes næsten alt. Elefanter, næsehorn, bøfler, løver og leoparder – de såkaldte Big Five. Men der er også et væld af forskellige antilopearter, f.eks. impala, kudu og sabelantilope. Midt i den afrikanske bush ligger Shiduli Game Lodge.

Sidst på eftermiddagen kører I på safari i lodgens åbne terrængående køretøjer. Parken er på 9.000 hektar og grænser op til Krüger National Parken. Fordi parken er privat ejet har de egne regler, og de kyndige rangers kan derfor køre bort fra vejene og følge vildtets sport over savannen. Og det er kun de private lodges i området, der må køre i området. Rangeren forklarer om dyrenes levevis og om de store bestræbelser der udfoldes for at bevare kontinentets naturrigdomme inklusive de udsatte dyrearter. Overnatning: Shiduli Game Lodge inkl. safariture og helpension

Shiduli Game Lodge 
Lodgen har dejlig swimmingpool, hyggelig lounge, restaurant og 43 værelser med eget badeværelse og privat veranda.
Læs mere

Dag 6 - 7

Klaserie Game Reserve

Dagen begynder typisk før daggry, for savannen opleves bedst i dagens første og kølige timer. Da er vildtet mest aktivt  og chancerne derfor størst for at opleve det hele tæt på. Måske ser I den imponerende gepard, den kan på korte sprint distancer nå en hastighed på 100 km i timen. Morgenbuffeten står klar efter safarien og bagefter er det tid til at slappe af ved den kølige pool. Ud på eftermiddagen, efter en god frokost og måske et par timers vildtvandring, er det igen tid til safari. I aftenlyset nyder I det smukke landskab og på hjemturen sættes der et kraftigt spot frem så I kan se de nat aktive dyre, hvem ved måske ser i en leopard midt i dens jagt. Efter en dag mættet med vildtoplevelser serveres middagen under  den tindrende afrikanske stjerne vrimmel i bomaen – en lille indhegning med et knitrende bål i midten. Overnatning: Xanatseni Private Camp inkl. safariture og helpension

Læs mere

Dag 8

Louis Trichardt

Tidligt op og ud til nye spændende vildt oplevelser. Efter en sen morgenmad rejser I videre mod Louis Trichardt. På vej nordpå møder I en stor kontrast til de sidste par dage, fra grønne intensivt dyrkede landbrugsarealer skifter landskabet pludseligt til støvede, udpinte jordlodder. I det tidligere hjemland for Shagaanfolket, Gazankulu, ligger de små hytter og skure tæt samlet i små landsbyer. Flokke af kvinder med tunge vandspande på hovedet går den lange vej mellem hjemmet og vandposten. Men alligevel møder I venlighed og vinkende skolebørn i uniformer.

Vejene er grusbelagte, men når I mærker asfalten under hjulene skifter omgivelserne dramatis og landskabet er nu grønt. Frugtplantagerne ligger tæt, de smalle veje snor sig igennem citruslunde, bananplantager, ananas- og tobaksmarker og bakkerne klædes af eukalyptus og nåletræer. Vi anbefaler at I gør en afstikker til byerne Duiwelskloof og Magoesbaskloof, som ligger i subtropiske landskab med stor frodighed, før I kører den sidste strækning til byen Louis Trichardt. Overnatning: Madi-A-Thave Mountain Lodge inkl. morgenmad.

Madi a Thava Mountain Lodge

Madi a Thava Mountain Lodge ligger højt i landskabet, og byder på mange smukke udsigter. Slap af på hotellets terrasse og nyd udsigten over det smukke landskab.

 

Læs mere

Dag 9

Mashatu i Botswana

I kører videre nordpå til grænsen til Botswana. Parker jeres bil ved Pont Drift grænseovergangen og kryds til fods over den grågrøn grumsede Limpopo flod til Botswana. I bliver hentet på den anden side af floden og kørt til vildtreservatet Mashatu, hvor der venter to dages spændende safarioplevelser.

Sidst på eftermiddagen kører I på safari i lodgens terrængående køretøjer, måske møder I en løveflok eller en af områdets store elefantflokke. Klipperne reflekterer solens sidste gyldne stråler og lægger et varmt rosa skær over horisonten. Hjemme i camp'en har kokken sammensat en appetitvækkende menu, der serveret udendørs i bomaen. Overnatning: Mashatu Tented Safari Camp inkl. safariture og helpension.

Mashatu Tented Safari Camp 

På den romantiske Mashatu Tented Safari Lodge er jeres værelse et stort luksustelt med alle private faciliteter. 

 
Læs mere

Dag 10

Mashatu i Botswana

Ligesom Karongwe er Mashatu privatejet og ikke bundet af stive regler. I har derfor mulighed for at tage på vildtvandring eller mountain bike tur med en bevæbnet ranger. Området er tørt og bortset fra Limpopo- og Shashefloden står der sjældent overfladevand i området. Derfor koncentreres vildtet også, specielt i den tørre tid, omkring floderne. Bortset fra de gængse arter, skal I holde øje med Afrikas største antilopeart, eland. Også fuglelivet er rigt, for der er over 375 forskellige fuglearter på det 30.000 hektar store areal. Der køres safari både morgen og aften og middagen spises igen under den afrikanske stjernehimmel.

Overnatning: Mashatu Tented Safari Camp inkl. safariture og helpension

Læs mere

Dag 11

Mashatu

Efter en sidste morgensafari er det tid til at tage afsked med den afrikanske savanne og dens storvildt. Turen går nu tilbage til Johannesburg lufthavn, og undervejs er der tid til at gøre stop i Sydafrikas hovedstad, Pretoria. Gør gerne stop for en god frokost, og har I tid så besøg regeringskomplekset Union Building. Fra Pretoria er der kun en times kørsel til lufthavnen, hvor I afleverer bilen.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.