Cape Town, en bid af Garden Route, safari og Vinlandet

Sydafrika - Cape Town, Garden Route, Sanbona Wildlife Reserve
 • Kør-selv ferie med start og slut i smukke Cape Town
 • Malariafri safari i Sanbona Wildlife Reserve
 • Maleriske Knysna og eksklusive Plettenberg Bay
 • Vinsmagning og oplevelser i Vinlandet

Endelig til tops! Du står på Lions Head glad for, at du valgte at tage turen op til fods. Udsigten er helt ubeskrivelig. Du ser Cape Town og Table Bay til den ene side og Atlanterhavet til den anden. Solnedgangen venter derude...

Tag på en kortere 11-dages kør selv-ferie med store oplevelser i Cape Town, populære og frodige Garden Route med pingviner, malariafri safari i Sanbona Game Reserve og ikke mindst vinsmagning på de verdenskendte gårde i Vinlandet. Du bor på nøje udvalgte 4-stjernede boutique-hoteller undervejs. 

Sæt dit eget tempo i lejebil

Sydafrikas landskaber er svære at overgå i skønhed og de opleves bedst i et tempo, der tillader dig at fordøje de mange indtryk. På denne kør-selv ferie i udlejningsbil sætter du selv tempoet og skræddersyr oplevelserne.

Cape Town - en by fuld af overraskelser

Turen begynder med nogle dage i smukt beliggende Cape Town, der med sin næsten europæiske atmosfære et 'must' at besøge. Udforsk byens brede vifte af kulturelle tilbud. Tag på stranden ved Camps Bay eller Clifton, besøg Mandelas fængsel på den forblæste ø Robben Island og kør til Kap Det Gode Håb, hvor Atlanterhavet og Det indiske Ocean mødes. Mulighederne er mange i en af verdens smukkeske byer. 

Garden Route - Sydafrikas riviera

Efter Cape Town venter en del af den berømte Garden Route, der slynger sig langs Sydafrikas sydlige kyst. Den idylliske kystby Knysna udgør basen for de næste dage, og såvel byen som området er rig på oplevelser og aktiviteter. Tag f.eks. på sejltur og se kyststrækningen ved Plettenberg Bay fra en anden vinkel. Kør på opdagelse ad de mange småveje og oplev udsigtspunkter der afslører, hvorfor dette kaldes Sydafrikas riviera.

Safari i Sanbona Wildlife Reserve

Safari er indbegrebet af en rejse i Afrika, og Sydafrika byder da også på masser af muligheder. De næste par dage tilbringes i det 58.000 hektar store privatejede Sanbona Wildlife Reserve, som byder på åbne sletter, søer og kuperet terræn med mulighed for safari i Landcruiser, i båd og til fods. Erfarne rangers garanterer det maksimale udbytte af safarien, og med lidt held kan du se de klassiske 'Big Five'; elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men også andre dyrearter som antiloper, hyæner og gnuer tiltrækker sig opmærksomhed.

Vinlandet - smag på prisvindende vine

Sidste stop på turen er Vinlandet med idylliske landsbyer omgivet af skønne bølgende landskaber. Blandt uendelige rækker af vinstokke ligger hundredvis af vingårde, hvor du kan prøvesmage nogle af Sydafrikas prisvindende vine. Du bor i byen Paarl midt i Vinlandet, men besøg også den idylliske lille universitetsby Stellenbosch, der lokker med unik arkitektur i klassisk Cape Dutch stil og kulinariske specialiteter. Universitetsbyen er også kendt for at udklække landets politiske ledere, deriblandt apartheid-folk, men også nutidens mere reformvenlige ledere.

Din rejse - Vores ansvar

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2020
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Sydafrika

Cape Town, Garden Route, Sanbona Wildlife Reserve

12 dage

fra kr. 19.720

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Cape Town Garden Route

Rejser til Cape Town

Rejser du til Cape Town kan det største problem være at vælge blandt byens utallige restauranter, caféer, teatre, museer og aktiviteter. Fine museer kappes med moderne skyskrabere, travle strøggader og smukke parker, og byen kan trygt udforskes på egen hånd.
Læs mere
Cape Town Garden Route

Rejser til Garden Route

Du kan, som i resten af Sydafrika, leje bil og gå på opdagelse i dit helt eget tempo. Fra Cape Town er der også mulighed for at rejse på ægte gammeldags maner med det legendariske tog Rovos Rail og opleve kyststrækningen i ro og mag.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

- 10 nætter

Overnatning på kør-selv ferien

Overnatning på kør-selv ferien

Beliggenhed: ,

4.-stjernede boutique hoteller: 

Cape Town: Cape Riviera Guest House i Superior værelse
Knysna: Rexford Manor i Princess/Queen/King/Kingsman værelse
Sanbona Game Reserve: Gondwana Family Lodge
Paarl: Cascade Country Manor i Classic værelse

Ønsker I andre hoteller end de nævnte, er det naturligvis muligt. 

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 2 - 4
Cape Town
Dag 5 - 7
Knysna
Dag 8 - 9
Sanbona Game Reserve
Dag 10 - 11
Paarl, Vinlandet
Dag 12
Paarl, Vinlandet

Dag 2 - 4

Cape Town

Ved ankomsten til Cape Town lufthavn får I udleveret jeres udlejningsbil hos AVIS. Bilen har I på hele turen. I kører til hotellet i Cape Town og slapper af resten af dagen eller går på oplevelse i den fantastiske by. Cape Town har det hele, en intens metropol stemning, restauranter i verdensklasse, en unik kultur sammenblanding og naturskønne omgivelser. Det er Sydafrikas ældste bosættelse og den smukt beliggende by byder på et udsøgt miks af gammelt og nyt.

I har dagene til at udforske den pulserende storby for foden af Table Mountain og drage på ture i det spændende opland. Brug en dag på at køre ad den smukke kystvej til Kap det Gode Håb. Turen går via den charmerende Kalk Bay med dejlig ferie stemning og masser af gode små kunstbutikker. Fortsæt til Simon's Town og oplev den store pingvinkoloni ved Boulders Beach.

I kan også følge i Nelson Mandelas fodspor og besøge et township på en guidet tur - Apartheid havde sine rødder i disse townships. Slut dagen af med halvdags udflugt til fængselsøen Robben Island, hvor Mandela tilbragte 18 af sine 27 år i fængslet. Sejlturen derud tager 30 minutter, og på øen vil I blive kørt rundt i bus mens en af de tidligere fanger fungerer som guide. 

Tag en tur op på toppen af Table Mountain - bjerget er 1086 meter højt og den flade top kan nås med en kabinelift. Udsigten over byen og de nærliggende strande er enestående. Besøg også Victoria & Alfred Waterfront med masser af gode restauranter, butikker, barer mv. Tag måske en tur til Kirstenbosch Botanical Garden, der ligger på bagsiden af Table Mountain - her findes der et stort smukt udvalg af blomster og planter som hører naturligt til i det sydlige Afrika. 

Lad jer lokke af caféerne langs de kilomenter lange strande, der frister på de mange solrige dage. Læg hertil en bred vifte af fantastiske restauranter med spændende menukort og vine i verdensklasse, og jeres ophold i Cape Town er fyldt op med oplevelser.

Overnatning: Cape Riviera Guest House inkl. morgenmad.

Læs mere

Dag 5 - 7

Knysna

I kører fra Cape Town til Knysna ad den smukke Garden Route, og gør gerne stop i nogle at de små hyggelige byer undervejs.

I nu dagene til at udforske området omkring Knysna. Kør eller sejl ud til Knysna Heads, bugten er smuk både fra havet og fra landsiden. Brug en dag på at køre til Tsitsikamma National Park hvor det er svært ikke at tabe vejret over udsigten, når I krydser broen over Storms River Mouth. Gør stop i Plettenberg Bay undervejs - en charmerende kystby der bliver kaldet for millionærernes legeplads. Plettenbergs strand er en af de mest badesikre langs hele kysten, og skovene i baglandet indbyder til gode vandreture. Stierne er fint afmærkede og tager I badetøj med, så venter der forfriskende styrtebade under flere af de små vandfald. Og stop i Natures Valley, her mødes skovens vegetation med kystslettens. Den smalle vej snor sig ned mellem høje træer, store bregner, slyngplanter og et væld af vilde blomster. Stranden ved Keurboom Beach er måske Sydafrikas fineste.

Overnatning: Rexford Manor, Knysna inkl. morgenmad


Læs mere

Dag 8 - 9

Sanbona Game Reserve

I forlader Knysna og kører til Sanbona Game Reserve. Tag den lidt længere rute over Oudtshoorn inde i landet så I kommer over Outenigua passet, hvor udsigten er helt sublim. I Oudtshoorn kan I besøge en strudsefarm, hvor I kan få en anderledes og sjov viden omkring strudsen. Eller I kan besøge de smukke drypstenshuler, Cango Caves. 

I er nu fremme ved Sanbona Wildlife Reserve hvor Western Cape's bedste safari oplevelser venter i et malariafrit område. I skal bo på Gondwana Family Lodge og safari kørslerne foregår i lodgens åbne Landcruiser med en erfaren ranger som chauffør. De op til tre timer lange safari kørsler er altid tidlig morgen og sidst på eftermiddagen, da dyrene er mest aktive i disse tidsrum. Der serveres kaffe og te på morgen safari og solnedgangs drinks/vin på eftermiddags safarien.

Overnatning: Gondwana Family Lodge inkl. alle måltider og to safari kørsler om dagen.

 

Læs mere

Dag 10 - 11

Paarl, Vinlandet

Fra morgenstunden sættes kurs mod Vinlandet. Blandt vingårde, bølgende bakker og majestætiske bjerge, fletter byen Paarl sig malerisk ind i det smukke landskab, og her skal I bo de næste par dage. I oplandet ligger en række vingårde og lokker med oplevelser og god vin.

Det er også et 'must' at køre en tur til Stellenbosch, som er Sydafrikas næstældste by og en livlig universitetsby. I gaderne ser man 300 år gamle egetræer og i hundredvis af universitetsstuderende blandt byens mange historiske bygninger. Hele året rundt bydes på kulturelle aktiviteter lige fra gadefestivaller og loppemarkeder til kunstudstillinger og koncerter, så gå en tur rundt i Stellenbosch og nyd den smukke by. Besøg også byen Franshhoek og prøv eventuelt ølsmagning, hvis I trænger til lidt andet end vin.

Brug dagene med vinsmagning som kan gøres på mange måder uden at bruge bilen. Cykel rundt mellem vingårdene, tag med et vintog gennem vinmarkerne eller prøv en guidet tur. Køb en lækker picnic kurv på en af de mange vingårde og nyd den i de smukke omgivelser. 

Overnatning: Cascade Country Manor inkl. morgenmad

.
Læs mere

Dag 12

Paarl, Vinlandet

Det er tid til at tage afsked med den smukke sydafrikanske natur og mange dejlige oplevelser. Turen går nu tilbage til Cape Town lufthavn, hvor I afleverer bilen. Fra Cape Town flyver I tilbage til København med ankomst dagen efter.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.