Cape Town, Garden Route og safari

Sydafrika - Cape Town, Garden Route, Vinlandet
 • Kør-selv ferie fra Cape Town to Port Elizabeth
 • Vinlandet - fantastiske vine og delikatesser
 • Garden Route langs Sydafrikas sydligste kyst
 • ”The Big Five” på safari i Kariega Game Reserve

Få et indblik i Sydafrikas enorme mangfoldighed på denne kør-selv ferie. Turens højdepunkter er Cape Town, Vinlandet og Stellenbosch, Garden Route og et par dages safari i malariafrit område, Kariega Game Reserve med "Big Five".

Oplev nogle af Sydafrikas smukkeste steder i eget tempo på denne kør-selv ferie. 

Med en ferie i egen bil har du mulighed for at opleve Sydafrikas enorme mangfoldighed. Landet er en kalejdoskopisk oplevelse, og i en bil bestemmer du selv tempoet og har tid til at nyde de skiftende landskaber, møde befolkningen og fordøje de mange indtryk undervejs. Asfaltering, vejnet og skiltning er af en standard, du vil kunne finde hvilket som helst sted i Europa – hvis ikke bedre. Og afstandene på denne kør-selv ferie er overkommelige.

Kør-selv turen starter med et par dages ophold i Cape Town, Sydafrikas ældste by. Derfra fortsættes til Vinlandet med hyggelige små restauranter og vingårde, som producerer nogle af Sydafrikas berømte vine. 

Fortsæt ad den berømte Garden Route – en tur på ca. 300 km langs Sydafrikas sydligste kyst og Det indiske Ocean. Udsigten fra de mange småveje og udsigtspunkter afslører, hvorfor dette kaldes Sydafrikas riviera. Afrikas sydligste punkt Cape Agulhas ligger på ruten, og der er gode muligheder for at se både hvaler og delfiner. 

Afslut med et par dages safari i Kariega Game Reserve, hvor du kan se ”The Big Five” i malariafrit område.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2021
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Sydafrika

Cape Town, Garden Route, Vinlandet

13 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Hvornår vil du rejse?

Vælg en af de forslåede afrejsedatoer i kalenderen. Vil du rejse en anden dato, så brug knappen nedenfor.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Cape Town Garden Route

Rejser til Cape Town

Rejser du til Cape Town kan det største problem være at vælge blandt byens utallige restauranter, caféer, teatre, museer og aktiviteter. Fine museer kappes med moderne skyskrabere, travle strøggader og smukke parker, og byen kan trygt udforskes på egen hånd.
Læs mere
Cape Town Garden Route Vinlandet

Rejser til Garden Route

Du kan, som i resten af Sydafrika, leje bil og gå på opdagelse i dit helt eget tempo. Fra Cape Town er der også mulighed for at rejse på ægte gammeldags maner med det legendariske tog Rovos Rail og opleve kyststrækningen i ro og mag.
Læs mere
Garden Route Vinlandet

Rejser til Vinlandet

Citrusplantager, ferskenlunde, solmodne dadler, pærer og naturligvis uendelige rækker af vinstokke findes så langt øjet rækker.
Læs mere
Dagsprogram
Dag 2 - 4
Cape Town
Dag 5
Stellenbosch
Dag 6
Oudtshoorn
Dag 7 - 8
Knysna
Dag 9
St. Francis Bay
Dag 10 - 12
Kariega Game Reserve

Dag 2 - 4

Cape Town

Dag 2-4: Cape Town (Morgenmad) 
Ankomst til Cape Town lufthavn på dag 2. Her bliver I mødt af en repræsentant for vores lokale samarbejdspartner, som vil gennemgå rejseprogrammet med jer og besvare evt. spørgsmål. Herefter modtager I jeres udlejningsbil og kører ind til jeres hotel i Cape Town. De følgende dage er til fri disposition til at opleve og udforske byen og omegnen. 

Cape Town, én af verdens smukkest beliggende storbyer, byder på utallige restauranter, caféer, teatre, museer og aktiviteter – og byen kan trygt udforskes på egen hånd. Det livlige havneområde, ”The Waterfront”, med butikker og underholdning inviterer til slentreture i solskinnet. I kan også tage på ”havne cruise” og se den smukke by fra søsiden. 
Området omkring Cape Town byder på et utal af oplevelser. Tag på stranden ved Camps Bay eller forstaden Cliften. Gå en runde på en af de mange golfbaner langs Det indiske Ocean. Tag en båd tillkolonierne af pelssæler og ”World of birds” på Duiker Island. Eller til fængselsøen Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år, og som huser minder om et mørkere kapitel af Sydafrikas historie. Gå ombord i en ”cable car” til toppen af Table Mountain/Taffelbjerget og nyd udsigten over byen og halvøen. Besøg St. George katedralen, hvor Desmond Tutu var ærkebiskop i 10 år. Tag på guidet tur til en af de såkaldte townships, hvor mange af de mindre bemidlede, sorte indbyggere lever i ydmyge omgivelser. 
Mulighederne er mange, og vi er gerne behjælpelig med at forhåndsreservere udflugter. 
Overnatning: The Walden House eller lign.
Læs mere

Dag 5

Stellenbosch

Dag 5: Cape Town – Vinlandet – Stellenbosch (Morgenmad) 
Efter morgenmaden går turen mod ”Vinlandet”, et naturskønt område med en fantastisk frodighed og mange hyggelige vinbyer. Her, hvor øjet svælger i endelige rækker af vinstokke, produceres nogle af Sydafrikas bedste vine. De 300 år gamle vingårde tager næsten alle mod besøg, så her er rig mulighed for at udforske alle de hyggelige, små steder og deres internationalt anerkendte vine. Den idylliske, lille universitetsby Stellenbosch oser af historie og atmosfære med kæmpe egetræer, historiske bygninger, caféer, gallerier, vinbarer mv.. Ydermere er byen kendt for at have udklækket mange af landets politiske ledere, men det er nok mest byens unikke arkitektur i den klassiske Cape Dutch stil og de uimodståelige kulinariske nydelser, der lokker under besøget. 
Hos Stellenbosch Tourism kan I få informationer om de forskellige vinruter i området. 
Overnatning: Rusthuiz Guest House eller lign.
Læs mere

Dag 6

Oudtshoorn

Dag 6: Stellenbosch – Oudtshoorn (Morgenmad) 
Når I er mættede af opholdet i Stellenbosch, fortsætter I gennem storslået natur til Oudtshoorn, også betegnet som ”strudsebyen” eller ”fjer-hovedstaden” pga. de mange strudsefarme i området.. Byen ligger på den støvede Klein Karoo slette omkranset af de smukke Outeniqua bjerge mod syd og Swartberg i nord. Det er et ”must” at besøge de imponerende drypstenshuler, Cango Caves, som anses for værende et af Sydafrikas største naturfænomener. Det imponerende hulesystem går langt ind i bjergkæden, men kun en lille del er åbent for publikum. Det er naturligvis muligt at købe en guidet tur på stedet – faktisk er der tre forskellige at vælge imellem. Dagen bør også indeholde et besøg på Safari Ostrich Farm, én af verdens største strudsefarme. Få en guidet tur, lær mere om denne forunderlige fugl, smag strudse-æg og prøv evt. kræfter som ”strudse-jockey. 
Overnatning: Mooiplaas Guest House eller lign.
Læs mere

Dag 7 - 8

Knysna

Dag 7: Oudtshoorn – Knysna (Morgenmad) 
Efter morgenmaden kan I aflægge Cheetah Wildlife Ranch et besøg og lære om geparder og det arbejde, der her gøres for at redde det prægtige dyr fra udryddelse. Herefter er det tid at tage afsked med Oudtshoorn og fortsætte køreturen gennem det smukke bjergpas, Outeniqua, til Knysna. Byen, med velbevarede gamle bygninger, er én af de mest populære på Garden Route, og ligger smukt i en lagune bevogtet af to majestætiske klipper, Knysna Heads. Knysna er også berømt for sine østers, så aflæg evt. Oyster Farm et besøg og lær lidt om dyrkningen af østers og den fascinerende industri. Overnatning: Alfreds Manor eller lign. 

Dag 8: Knysna (Morgenmad) 

I har hele dagen til at opleve den charmerende bymidte og hyggelige havn og udforske området omkring Knysna. Tag f.eks. en udflugt til Featherbed Nature Reserve – et fremragende eksempel på øko-turisme. Reservatet nås kun med båd, og vel fremme kører I sammen med lokale naturguider på opdagelse i den storslåede natur, hvorefter I til fods kan opleve det smukke naturreservat. I kan også begive jer på vandretur langs Knysna Heads og nyde den smukke udsigt over lagunen og byen. Havet ud for Knysna byder også på mulighed for at se delfiner og hvaler, så måske vælger I at bruge dagen på en sådan udflugt. Overnatning: Alfreds Manor eller lign.
Læs mere

Dag 9

St. Francis Bay

Dag 9: Knysna – St. Francis Bay (Morgenmad) 
Efter morgenmaden byder formiddagen på en smuk køretur langs kysten mellem Knysna og Cape St. Francis – et område med skønne strande og fremragende vandsportsmuligheder. Cape St. Francis er et fredfyldt øko-område omgivet af naturreservat på en side og herlige strande til den anden side. Stedet udgør en perfekt base for udflugter og aktiviteter som f.eks. golf, sejlture på kanaler og floder, surfing og vandreture. Og i sæsonen kan I komme på hvaludflugt. Overnatning: Cape St. Francis Resort eller lign.
Læs mere

Dag 10 - 12

Kariega Game Reserve

Dag 10: St. Francis Bay – Kariega Game Reserve (Morgenmad, Aftensmad)
Kariega Game Reserve ligger i et malariafrit område, og med hele fem økosystemer byder reservatet på en unik rigdom og variation af dyre- og planteliv kombineret med fine safarioplevelser. I kan ikke selv køre ind i området, men bliver hentet i receptionen ved ”gaten” og kørt til Kariega Main Lodge. Efter en velkomstdrink kan I slappe af et par timer før det sidst på eftermiddagen er tid til den første game drive. I Land Rover og med erfarne rangers går turen ud i bushen på udkig efter ”The big Five” (løve, elefant, bøffel, leopard og næsehorn). Undervejs gøres stop, og med en drink i hånden kan I nyde bushens utrolige stilhed og se solen gå ned i horisonten. Herefter retur til lodgen og en dejlig middag.
Overnatning: Kariega Main Lodge. 

Dag 11: Kariega Game Reserve (Morgenmad, Frokost, Aftensmad)
De bedste tidspunkter at iagttage dyrene er tidlig morgen og sen eftermiddag, hvor solen ikke står for højt på himlen og dyrene er mest aktive. Derfor er der tidlig vækning efterfulgt af en let morgenmad, og så er det atter tid at begive sig ud i naturen og møde dyrene. Dagens to safariture foregår med erfarne rangers til fods eller i et åbent køretøj. Tiden midt på dagen kan I f.eks. tilbringe ved poolen. Overnatning: Kariega Main Lodge. 

Dag 12: Kariega Game Reserve – Port Elizabeth (Morgenmad)
Efter et dejligt morgenmåltid er det tid til at tage afsked med Kariega Game Reserve og begive jer mod storbyen, hvor turen slutter. Der er knap et par timers kørsel til Port Elizabeth lufthavn, hvor I afleverer udlejningsbilen og begynder rejsen tilbage til Danmark.

Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.