Rejser til Madikwe Game Reserve

  • Rejsetid

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    1

I Madikwe Game Reserve er der rig mulighed for at komme dyrene på nært hold, også de berømte "Big Five".

Madikwe Game Reserve ligger 90 km nord for Zeerust på, hvad der plejede at være landbrugsjord, men på grund af den dårlige jordtype, var landbruget ikke så vellykket. Efter omfattende forskning, fandt den sydafrikanske regering ud af, at dette land bedst ville blive udnyttet som nationalpark for at støtte økonomisk dette ellers temmelig fattige område. Det har for nylig åbnet sig op til private bedrifter uden for de vigtigste reserves. Private brugere skal overholde parkreglerne for dyrenes vandringer over alle jorder, men med begrænsninger for hvor private køretøjer kan køre. Der er 30 hytter på ejendommen og alt overskud bruges til at opløfte de lokale samfund. 

Safari med "Big Five"

Det er i øjeblikket det femtestørste vildtreservat i Sydafrika og alligevel ikke almindeligt kendt. Parken er nu 680 km² af sig selv, og 750 km² med de privatejede jorder. Terrænet er hovedsageligt åbne græsarealer og bushveld sletter, spækket med klippeskær og enlige bjerge. Madikwe er blevet betragtet som et af de bedre beskyttede områder i Afrika, der tilbyder alle de store arter, herunder løve, leopard, elefant, bøffel, både hvide og sorte næsehorn sammen med næsten alle antilopearter. 

Et særligt træk ved Madikwe ligger i den unikke placering, en overgangszone på kanten af Kalahari ørkenen, hvor en række sjældne arter forekommer naturligt, og bushvelden. Klimaet er generelt mildt til varmt, men vinternætterne kan være kolde. Over 350 fuglearter er blevet registreret i Madikwe. Det er det eneste sted i Afrika, hvor Springbok og Kalahari Gemsbok mødes på naturlig vis. 
Det er relativt tæt på Pilanesberg Game Reserve, og der er i øjeblikket en toårig ordning mellem de to beskyttede områder, der i sidste ende vil føre til en oprettelse af en korridor mellem de to parker.

Læs mere
Vil du til Madikwe Game Reserve?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Elsebeth

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.