Klima

Rejsevejret i Marokko

Marokko kan besøges året rundt, men bryder du dig ikke om stærk varme, er det bedst at undgå landet i sommermånederne, hvor temperaturen ofte når over de 40 °C. 

Klimaet i Marokko er tropisk og stærkt påvirket af ørkenen. Henover året får du varme og tør luft med temperaturer fra 19-37 °C. Langs kysterne, både ved Middelhavet i nord og ved Atlanterhavet i vest, bliver man dog afkølet af havbrisen. Besøger du landet i de varmeste måneder i juli og august, kan du med fordel hoppe i bølgerne, der har en temperatur på omkring 17-23 °C.

Vejret i Marokko er kendt for de stærkt varierende forskelle på årets sæsoner og på dag og nat. Om sommeren kan varmen overstige de 40 °C, mens det om vinteren er mere tempereret om dagen. Om natten kan temperaturen falde voldsomt, især i december og januar.

Der falder regn året rundt, dog mest i november til marts, men det er ikke noget, der bør afholde dig fra at holde ferie i Marokko.

Den viste klimatabel er baseret på middelværdier, målt over 30 år, fra officielle meteorologiske vejrstationer. Disse data er indsamlet af meteorologisk institut i Sverige, der indgår i WMO (World Meteorological Organization). For yderligere oplysninger henvises også til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.