Praktisk info

Praktisk information

Ankomst

Har du bestilt transport til hotellet vil du ved ankomst blive mødt af vores samarbejdspartner, som står med et skilt i ankomsthallen med enten ”Profil Rejser” eller dit/dine navn(e).

Check in på hotellerne er oftest først muligt først på eftermiddagen. Ankommer du før og værelset ikke er klart, kan bagagen opbevares i receptionen.

Hjemrejse

Har du bestilt transport til lufthavnen vil vores lokale samarbejdspartner hente dig på hotellet. Tidspunkt vil blive oplyst enten på ankomstdagen eller dagen før hjemrejsen.

Normalt har du værelset til sidst på formiddagen. Har du afrejse om aftenen og ønsker at beholde værelset, kan du betale for dette hjemmefra. Alternativ kan du spørge på hotellet, om det er muligt at beholde værelset til afrejse.

Pas og visum

Se pas- og visumregler på din rejseplan.

Bemærk: Det er den rejsendes eget ansvar at tjekke op på reglerne for visum, da dette kan ændre sig med kort varsel.

Vaccinationer

Inden rejsen bør du sikre dig, at du har evt. anbefalede eller påkrævede vaccinationer. Vi anbefaler i øvrigt, at du kontakter egen læge eller søger oplysninger på: www.rejseklinikken.dk

Rejseforsikring

Selv om du er på ferie, kan du blive syg eller der kan opstå andre situationer, hvor du får brug for hjælp.

Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker såvel tyveri og beskadigelse af bagage samt udgifter i forbindelse med sygdom og hjemtransport.

Profil Rejser samarbejder med Europæiske Rejseforsikring, og har du endnu ikke tegnet en rejseforsikring, er vi gerne behjælpelige med dette.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Marokko varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid.

Sommer: -2 timer / Vinter: -1 time.

Marokko

Påklædning

Marokko er muslimsk, og man bør udvise hensyn til den islamiske kultur. Ved kysterne bader man ikke topløs, og i byerne bør man, særligt som kvinde, optræde tækkeligt. Dvs. med tildækket barm/skuldre/knæ. Generelt er afslappet påklædning accepteret overalt, men besøger man særligt religiøse steder, bør man udvise respekt for de lokale forhold.

Det vil også være en god idé at medbringe en trøje til evt. kølige aftener og til at ”beskytte sig mod” aircondition.

Valuta og kreditkort

Den lokale valuta hedder Marokkanske Dirham (MAD). Det er ikke tilladt at ind- eller udføre marokkansk valuta.

Danske kroner kan være svære at få vekslet så det anbefales, at der medbringes US-dollars eller Euro som så veksles til lokal valuta. Der kan hæves og veksles penge i lufthavnen eller i hæveautomater. Ligeledes kan kreditkort benyttes på de fleste hoteller samt større restauranter og forretninger.

Har du MAD i overskud ved hjemrejsen, så kan de veksles om til EUR eller USD i afrejselufthavnen.

Drikkepenge

I Marokko er det almindeligt og god skik, at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen. Piccoloen, der bærer kufferten til værelset, vil sætte pris på 5-10 MAD. På restauranter og barer lægges typisk 5-10% oven på regningen.

Elektricitet

Marokko har 230 volt som i Danmark. Flere steder er det også samme type stik som i Danmark, men da der findes flere forskellige typer stik, tilrådes det at medbringe et adaptersæt med varierende valgmuligheder.

Vand

For at være på den sikre side anbefaler vi, du kun drikker vand på flaske og ikke fra hanen.

Print her