Marokko
  • Rejsetid

    4,5 timer

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    -1 / -2 timer

Marokko - kameler, myntete og farverige markeder

I Marokko lever gamle traditioner og en stemning af 1001 nats eventyr side om side med moderne byliv i en gæstfri blanding af arabisk, afrikansk og fransk kultur.

Marokko er et land, hvor ældgamle traditioner blandes med en moderne dagligdag. Europa møder Afrika og skaber et særligt multietnisk samfund, hvor der altid er liv i de farverige gader. Ude i ørkenen ser du den klareste stjernehimmel i selskab af kamelerne, og inde i Marrakech kan du fare vild og købe smukt håndværk.

Se alle rejser til Marokko

Marrakech – historisk kongeby og kæmpe bazar  

I Marrakech kan du bo i en traditionel riad inde bag de gamle bymure i medinaen. Gaderne er labyrintiske, og hverdagsliv og slentrende turister flettes sammen i et harmonisk virvar. Om aftenen forvandles byens centrale torv, Djerna El Fna, til et velduftende madmarked med lækre lokale specialiteter. Vil du købe lokale souvenirs med hjem, skal du begive dig ind i bazaren, som er Marokkos største af sin slags med tusindvis af boder. I sidegaderne kan du købe krydderier, puder, tæpper - alt til 'special price for you'. Uden for bymurene findes den moderne bydel, Gueliz, med grønne områder og brede boulevarder, som franskmændene byggede under kolonitiden. 

Agadir – sol, strand og golf

I Agadir, som ligger i det sydlige Marokko ved Atlanterhavskysten, kan du nyde den dejlige, brede strand og det behagelige klima året rundt. Det er dejligt at gå en tur langs promenaden, hvor du også finder mange restauranter, caféer og isboder. På stranden er der flere aktiviteter at vælge i mellem og golfbaner ligger tæt på byen.

Essaouira – en spændende fiskerby

Du kan også vælge at starte dit arabiske eventyr i den charmerende fiskerby Essaouira. Byens arkitektur og fæstning er på UNESCOs verdensliste, og bag bymurene finder du utallige markeder og boder. Der er også en populær sandstrand, hvor kamelerne sommetider tager sig en lur. Ikke langt fra kysten kan du opleve geder, der klatrer i argantræer på jagt efter frugt.

Atlasbjergene

I Atlasbjergene kan du komme tæt på den marokkanske berberkultur i de små landsbyer. På lørdagens lokale marked sidder en ældre herre og får studset håret med et barberblad. I et hjørne står en flok æsler sirligt parkeret med nummerplader om halsen. Den summende handlen fra købmændene blander sig med duften af friskbagt brød og kardemomme. Du er langt fra turistbussens gængse rute. Besøg Atlasbjergene på en dagstur fra Marrakech, på vandreture og når du krydser Høje Atlas for at komme til ørkenen.   

Hoteller i Marokko

Hvor skal man så bo, når man er på ferie i Marokko? Helt afhængigt af, hvilket område i Marokko du besøger, er der nogle helt særlige og charmerende opholdsmuligheder. I Marrakech er det oplagt at finde et værelse på en riad inde i byen. Her kan du slappe af og trække dig tilbage i ro efter en spændende dag på byens markeder. I Agadir ligger der skønne 4- og 5-stjernede hoteller langs den smukke kyst, og i Atlasbjergene kan du bo på riad med udsigt til de høje Atlasbjerge. Se alle vores anbefalede hoteller og riads

Vejret i Marokko

Hvornår er det bedst at rejse til Marokko? Er der forskel på vejret fra nord til syd? Er der varmere inde i ørkenen? Regner det nogensinde? Det er altid rart at vide noget om vejrforholdene, inden du bestiller din rejse. Find alle svarene på vores side om klimaet i Marokko.

Skal du til Marokko i 2020?

Har du været i Marokko før, eller er det første gang, du besøger landet? Det gør ingen forskel, om det er et nyt rejsemål eller et glædeligt gensyn, for hos Profil Rejser finder du masser af inspiration. Marokko har meget at byde på for både par, singler, grupper og børnefamilier. Der venter spændende oplevelser for alle, og vi giver gode råd til udflugter og oplevelser i landet. Tag et kig på vores udvalg af rejseforslag

Vores løfte til dig

Hos Profil Rejser kan vi langt mere end at ekspedere dig. Vi kan inspirere dig. Vi guider dig med omhu gennem tilvalg og fravalg. Som en skrædder tager vi mål og syr ruten med hoteller, fly og priser efter dine ønsker.

Modtag et tilbud

Læs mere
Anbefalet til dig

Top oplevelser

Marokko

Vil du til Marokko?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.