Out of Africa - Kenya fly safari

Kenya - Samburu, Masai Mara
 • Flyvetur og landing midt på den afrikanske savanne
 • Stilheden, duftene og lydene i de tidlige morgentimer
 • Mulighed for tur i varmluftsballon over savannen
 • Indkvartering i luksuriøse safaritelte

Eventyrlig Kenya safari hvor de lange stræk overland er skiftet ud med fly og hvor I besøger to af landets bedste safariområder – bushskovene ved Samburu og Masai Maras åbne savanne.

2 nætter Samburu – 3 nætter Masai Mara

Ønsker I en safari rejse med et lille twist af luksus, så er denne safari et godt bud. De lange stræk overland er skiftet ud med fly og de traditionelle lodges er skiftet ud med indkvartering i luksustelte med eget bad og toilet.

Nyd oplevelserne på første parket og kom hjem med store oplevelser og ro i sjælen. En rejse hvor I vil opleve et varietet landskab fra bushskov i Samburu til de store åbne vidder på Masa Mara sletten. I vil se Kenyas højeste bjerg, Mt. Kenya, fra luften, flyver over det frodige Lake distrikt omkring Lake Naivasha og Lake Nakuru og nyde udsigten til den 6.000 km lange Great Rift Valley med vulkankratere, vandfald og små landsbyer. 

Ud over et fantastisk og mangfoldigt dyreliv giver rejsen jer også mulighed for, at få et indblik i de høje og rødklædte masaiers dagligdag, levevis og kultur med et besøg i en masailandsby.  

Efter en eventyrlig safari er der mulighed for at besøge Karen Blixens Museum i Nairobi og at forlænge rejsen til det varme og smukke Indiske Ocean, hvor svajende palmer, varme vand, kridhvide strande, og verdens næst længste koralrev kan nydes som afslutning på eventyret.

Rejsen mellem safariområderne foregår med mindre propelfly, som lander på små landingsbaner midt i naturen, mens jeres game drive – safarikørsel, vil foregå med campens egne safarikøretøjer. 

Hele safarituren ledes af en kompetent engelsktalende chauffør/guide, der øser af sig med sin store viden om områderne og dyrene. Safarien køres sammen med andre gæster. Ønskes en privat safari er dette også muligt. Ring og hør nærmere.

Fysiske krav til rejsen
Udgangspunktet for alle vores rejser er, at man er fysisk selvhjulpen. Det vil sige, at man kan klare sig selv, komme ubesværet ind/ud af diverse transportmidler og bære sin egen bagage. Vores rejser er generelt ikke egnede for bevægelseshæmmede, da der oftest vil være trapper og længere gåafstande i lufthavne, skibshavne, ved udflugter og på selve rejsemålet (fx kan elevator ikke garanteres ved indkvartering). Har du spørgsmål til rejsens fysiske krav, beder vi dig venligst kontakte os.
Læs mere

Rejseoverblik

 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2020
 • JAN
 • FEB
 • MAR

Kenya

Samburu, Masai Mara

5 nætter / 6 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel
Lad drømmene begynde her

På de næste sider kan du frit og uforpligtende sammensætte din rejse, så den passer til dine behov.
Først vil vi gerne vide, hvornår du har lyst til at tage af sted - rejselængden på denne pakke er som udgangspunkt forudbestemt. Men husk på, at vi er til for at opfylde dine ønsker, så hvis noget ikke passer ind i dine rejseplaner, får du på de følgende sider rig mulighed for at tilpasse og kommentere, før du sender din uforpligtende rejseforespørgsel.

Vælg en anden dato
Se kalender med foreslåede rejsedatoer

Fandt du ikke, hvad du søger i kalenderen?

Fortæl os, hvornår du ønsker at rejse og hvor længe, så undersøger vores rejsekonsulenter det nærmere.

Rejsens Indhold
Rejsemål
Samburu, Buffalo Springs og Shaba Masai Mara

Rejser til Samburu, Buffalo Springs og Shaba

Samburu Nationalreservat på 165 km2 ligger nord for Mount Kenya og godt 325 km fra Nairobi. I samme område ligger Buffalo Springs og Shaba Nationalreservat. Alle ejes og bebos af samburustammen som er nært beslægtet med masai'erne.

Læs mere
Samburu, Buffalo Springs og Shaba Masai Mara

Rejser til Masai Mara

En rejse til Masai Mara er en rejse til masaiernes land, den storslåede slette mellem Victoriasøen i vest og Rift Valley i øst. Reservatet ligger kun 270 km fra Nairobi i forlængelse af de berømte Serengeti sletter i Tanzania. Dyrene vandrer frit mellem de to lande og reservater. Landskabet består mest af åben græsslette og gennemstrømmes af Mara-floden.
Læs mere
Overnatningsmuligheder

Safari - 5 nætter

Overnatning på safari teltcamps

Overnatning på safari teltcamps

Beliggenhed: Kenya, Safari

På en safari er det primære ønske, at få en enestående oplevelse af dyr og natur. Men en del af oplevelsen at være på en safari, er også stemningen på de lodges eller teltcamps der overnattes i. Indkvarteringen skal også være i orden, og det er den, når man rejser med Profil Rejser. Fælles for alle er, at standarten er høj, servicen i top og maden god.

På denne rejse overnattes på flg. teltcamps:

 • Samburu – Ashnil Samburu Camp
 • Masai Mara – Ashnil Mara Camp

Læs mere her
Dagsprogram
Dag 1 - 2
København - Nairobi
Dag 2
Samburu
Dag 3
Samburu
Dag 4
Masai Mara
Dag 5 - 6
Masai Mara
Dag 7
Masai Mara - Danmark

Dag 1 - 2

København - Nairobi

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med kurs mod Kenya. Undervejs er der mellemlanding og I skifter fly.


Læs mere

Dag 2

Samburu

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Kenya og flytransport til Samburu – flyvetid ca. 1t 15m (F, A)

Efter ankomsten til Nairobis Internationale lufthavn kører I, hvis tiden tillader det, til Somak Safari Lounge, hvor der er tid til at blive frisket lidt op og skifte tøj. Herefter fortsættes til indenrigslufthavnen, Wilson.

Herfra flyver I med mindre propelfly mod nord til den støvet busksavanne i Samburu-reservatet. Undervejs passerer I Kenyas højeste bjerg, Mt. Kenya. 

Ved ankomst bliver I hentet ved flyet og kørt til lodgen hvor der er frokost og check in.

Hen på eftermiddagen skal I på turens første game drive, og på udkig efter nogle af sjældne dyrearter, der findes her i det nordlige Kenya.

Det drejer sig bl.a. om den sjældne smalstribede grevy zebra, net-giraffen og somalistrudsen med de blå ben – men I har naturligvis også mulighed for at se alle de "almindelige" dyr her, såsom elefanter, løver, flodheste, geparder, leoparder og antiloper.

Overnatning: Ashnil Samburu Camp


Læs mere

Dag 3

Samburu

Hel dag med safarikørsel og afslapning ved poolen (M, F, A)

I tilbringer dagen med store og spændende naturoplevelser i reservatet. 

Mange dyr er så fint tilpasset disse tørre egne, at de ikke behøver at drikke, men kan nøjes med den væde, der er i føden. Den graciøse girafgazelle og den sky beisaoryx, som også kaldes den østafrikanske gazelle, er eksempler på sådanne arter. 

Vi kører ud fra den tidlige morgenstund, mens det endnu er køligt, og er tilbage til en sen morgenmad. Midt på dagen, når det er varmest, kan I slappe af med en dukkert i den svalende swimmingpool. 

Om eftermiddagen kører I igen ud i terrænet. Således går dagene i et af Kenyas mest betagende landskaber, hvor fladtoppede akacietræer, svajende doumpalmer og blånende bjerge er lige så store visuelle oplevelser som synet af de mange eksotiske dyr og fugle. 

Overnatning: Ashnil Samburu Camp


Læs mere

Dag 4

Masai Mara

Flytransport til Masi Mara og eftermiddags game drive – flyvetid ca. 1t 30m (M, F, A)

Tidligt om morgenen forlader Samburu og sætter kursen mod det verdenskendte Masai Mara Game Reserve.

Flyveturen bringer jer over vådområdet med Lake Nakurau og Lake Naivasha samt langs Great Rift Valley – verdens længste gravsænkning, som strækker sig over næsten 6.000 km fra Golanhøjderne i det nordlige Syrien gennem Jordan-dalen, Det Røde Hav og videre gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique.

I lander midt på den afrikanske savanne, og under indflyvningen til Masai Mara Air strip vil der sikkert ikke gå længe før I vil se de første gazeller, zebraer, gnuer og giraffer.

Fra ”lufthavnen” kører I til campen og efter frokost og check in, er der tid til afslapning. Og når skyggerne igen bliver lange, begiver I jer ud på den store åbne savanne. Det er ikke mindst Maras store løvebestand med de flotte, sortmankede hanløver og de store elefantflokke, der skal holdes udkig efter. Men også de graciøse giraffer, spændstige antiloper og talrige andre større og mindre arter kalder på opmærksomheden. 

Overnatning: Ashnil Mara Camp


Læs mere

Dag 5 - 6

Masai Mara

To dage med safarikørsel, oplevelser i Masaiernes land og afslapning ved poolen (M, F, A)

I de tidlige morgentimer er der mulighed for, mod ekstra betaling, af starte dagen med en tur i varmluftballon over savannen. Det er en enestående og unik oplevelse, at se solen stige op i horisonten, og kaste sine første varme stråler på dyrelivet under jer. Turen slutter med morgenmad som serveres på savannen.

Ellers står morgenen på game drive efterfulgt af morgenmad på campen. Herefter er der tid til afslapning ved poolen, eller I kan besøge en af områdets nærliggende Masailandsbyer (mod betaling).

På disse kanter lever masaierne i øvrigt ganske traditionelt, så I dag er der mulighed for at arrangere et besøg til en af de nærliggende landsbyer. I vil få lejlighed til at komme på nært hold af en interessant kultur, hvis fremtid desværre synes særdeles usikker. Mara er ikke blot masaiernes land, en moderne afrikansk stats fineste reservat og et eftertragtet mål for alverdens rejsende. Det er også en forlængelse af Serengeti-sletterne – et af de sidste sammenhængende naturområder, hvor vildtvandringerne hidtil har kunnet fortsætte uhindret af den moderne udvikling. 

Sidst på eftermiddagen er det igen tid til endnu et game drive. 

Ved Mara-floden kan spejde efter flodheste og glubske krokodiller. Indimellem gør I også holdt for at nyde synet af de gnu-og zebraflokke og de små, vævre Thomsons-gazeller. Også de graciøse giraffer og talrige andre større og mindre arter kalder på opmærksomheden. Vildtbestanden er stor og varieret. Elefanterne har svært ved at gemme sig på de åbne vidder – det gælder også de andre store dyr såsom bøfler og giraffer. Næsehornene, derimod, foretrækker det tætte buskads, hvor de nipper af buskenes blade og skud. Bøfler, zebraer, gnuer, gazeller og talrige andre antiloper giver føde til Maras mange rovdyr, ikke mindst de mange løvefamilier. 

Overnatning: Ashnil Mara Camp 


Læs mere

Dag 7

Masai Mara - Danmark

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen ved Mombasakysten eller på Zanzibar (M)

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til det smukke safarilandskab farvel og flyve tilbage til Nairobi – flyvetid ca. 1 time.

Herfra kan I enten flyve tilbage til Danmark, eller I kan forlænge eventyret med nogle dage ved den 20 km lange hvide sandstrand i Mombasa eller på Zanzibar i Det Indiske Ocean.

Afhængigt af tidspunktet for hjemrejsen eller den videre rejse, er der i dag mulighed for, mod betaling, at besøge Karen Blixens Museum, som er beliggende i Baronessens tidligere kaffeplantage i en forstad til Nairobi. Forstaden hedder faktisk Karen, opkaldt efter den danske forfatterinde. På en tur rundt i huset og haven med udsigt til Ngong Hills får man et godt indblik i livet på farmen, og man kan mærke forfatterindens ånd blandt hendes møbler og malerier. 


Læs mere
Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina, Merete, Marianne

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser