Kenyas Horisonter

Kenya - Aberdare , Samburu, Mt. Kenya , Lake Naivasha, Masai Mara

 • Drømmesafari til nogle af Kenyas bedste safariområder
 • De tidlige morgentimer på den afrikanske savanne
 • ”The big five” – elefant, næsehorn, flodhest, bøffel og leopard
 • Mulighed for tur i varmluftsballon over savannen
 • Indkvartering på hyggelige lodges og i luksus safaritelte

Klassisk Kenya safari til nogle af landets bedste safariområder, som byder på varierede landskaber, et rigt dyreliv, majestætiske masaier samt indkvartering på lodges og i luksustelte

1 nat Aberdare – 2 nætter Samburu – 1 nat Mt. Kenya – 1 nat Lake Naivasha – 2 nætter Masai Mara

Undervejs vil I opleve et varietet landskab fra bushskov i Samburu, bjergene omkring Aberdare og Mt. Kenya, det frodige Lake distrikt omkring Lake Naivasha og Lake Nakuru og de store åbne vidder på Masa Mara sletten. I vil krydser ækvator, køre gennem den 6.000 km lange Great Rift Valley med vulkankratere, vandfald og små landsbyer. 

Ud over et fantastisk og mangfoldigt dyreliv giver rejsen jer også mulighed for, at få et indblik i de høje og rødklædte masaiers dagligdag, levevis og kultur.  

Efter en eventyrlig safari er der mulighed for at besøge Karen Blixens Museum i Nairobi og at forlænge rejsen til det varme og smukke Indiske Ocean, hvor svajende palmer, varme vand, kridhvide strande, og verdens næst længste koralrev kan nydes som afslutning på eventyret.

Rejsen foregår i minibus med plads til maksimum 6 personer. Der er vinduesplads til alle, og minibussen har ”pop-up-tag”. 

Undervejs overnattes på gode og hyggelige lodges hvoraf de fire af nætterne er i luksustelte.

Hele safarituren ledes af en kompetent engelsktalende chauffør/guide, der øser af sig med sin store viden om områderne og dyrene. Safarien køres sammen med andre gæster. Ønskes en privat safari er dette også muligt. Ring og hør nærmere.


Læs mere

Rejseoverblik

 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV

Kenya

Aberdare , Samburu, Mt. Kenya , Lake Naivasha, Masai Mara

7 nætter / 16 dage

fra kr. 16.040

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Samburu, Buffalo Springs og Shaba Lake Naivasha

Rejser til Samburu, Buffalo Springs og Shaba

Samburu Nationalreservat på 165 km2 ligger nord for Mount Kenya og godt 325 km fra Nairobi. I samme område ligger Buffalo Springs og Shaba Nationalreservat. Alle ejes og bebos af samburustammen som er nært beslægtet med masai'erne.

Læs mere
Samburu, Buffalo Springs og Shaba Lake Naivasha Masai Mara

Rejser til Lake Naivasha

Lake Naivasha er en ferskvandssø beliggende i Great Rift Valley ca. 2 timers kørsel nordvest for Nairobi. Søen ligger smukt med udsigt til de grønne skråninger på de omkringliggende bjerge. Det er et frodigt område, hvor du også finder en del blomster plantager. Ved Lake Naivasha slapper du af i smukke omgivelser. Dyrene kommer ganske tæt på lodgene, så ofte kan du se giraffer og antiloper fra lodgens område.
Læs mere
Lake Naivasha Masai Mara

Rejser til Masai Mara

En rejse til Masai Mara er en rejse til masaiernes land, den storslåede slette mellem Victoriasøen i vest og Rift Valley i øst. Reservatet ligger kun 270 km fra Nairobi i forlængelse af de berømte Serengeti sletter i Tanzania. Dyrene vandrer frit mellem de to lande og reservater. Landskabet består mest af åben græsslette og gennemstrømmes af Mara-floden.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Safari - 7 nætter

Overnatning på safari lodges og teltcamps

Overnatning på safari lodges og teltcamps

Beliggenhed: Kenya, Safari

En del af oplevelsen af være på en safari rejse i Kenya er også stemningen på lodgen eller i den teltcamp der overnattes i. Fælles for alle er, at standarten er høj, servicen i top og maden god.

På denne rejse overnattes på flg. lodges/camps:

 • Aberdare – Aberdare Country Club
 • Samburu – Ashnil Samburu Camp
 • Mt. Kenya – Serena Mountain Lodge
 • Lake Naivasha – Lake Naivasha Sopa Lodge
 • Masai Mara – Ashnil Mara Camp

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
København - Nairobi
Dag 2
Aberdare
Dag 3
Samburu
Dag 4
Samburu
Dag 5
Mount Kenya
Dag 6
Lake Naivasha
Dag 7
Masai Mara
Dag 8
Masai Mara
Dag 9
Masai Mara - København

Dag 1 - 2

København - Nairobi

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med kurs mod Kenya. Undervejs er der mellemlanding og I skifter fly.


Læs mere

Dag 2

Aberdare

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Kenya og transport til Aberdare – ca. 4 timers kørsel (F, A)

Efter ankomsten til Nairobis Internationale lufthavn kører I til Somak Safari Lounge, hvor der er tid til at blive frisket lidt op og skifte tøj. Herefter fortsætter turen nordpå gennem frodige landbrugsområder til Aberdares, som er navnet på den tredjestørste bjergkæde i Kenya. 

I når Aberdares og hotellet i god tid til at nyde den ventende frokost. Herefter er resten af dagen til afslapning. Slap af ved hotellets swimmingpool og nyd den dejlige have og udsigten, eller tag med hotellets guide på en vandretur i området (hvis vejret tillader det). 

Overnatning: Aberdare Country Club


Læs mere

Dag 3

Samburu

Små landsbyer, ækvator krydses og game drive – ca. 4 timers kørsel (M, F, A)

Efter morgenmaden kører I nordpå gennem de rige landbrugsområder og små landsbyer til den støvet busksavanne i Samburu-reservatet. Undervejs krydser I også ækvator. 

Ved ankomst til campen checker I ind, og efter frokost skal I på turens første game drive – safarikørsel, og på udkig efter nogle af sjældne dyrearter, der findes her i det nordlige Kenya.

Det drejer sig bl.a. om den sjældne smalstribede grevy zebra, net-giraffen og somalistrudsen med de blå ben – men I har naturligvis også mulighed for at se alle de "almindelige" dyr her, såsom elefanter, løver, flodheste, geparder, leoparder og antiloper.

Overnatning: Ashnil Samburu Camp


Læs mere

Dag 4

Samburu

Hel dag med safarikørsel og afslapning ved poolen (M, F, A)

I tilbringer dagen med store og spændende naturoplevelser i reservatet. 

Mange dyr er så fint tilpasset disse tørre egne, at de ikke behøver at drikke, men kan nøjes med den væde, der er i føden. Den graciøse girafgazelle og den sky beisaoryx, som også kaldes den østafrikanske gazelle, er eksempler på sådanne arter. 

Vi kører ud fra den tidlige morgenstund, mens det endnu er køligt, og er tilbage til en sen morgenmad. Midt på dagen, når det er varmest, kan I slappe af med en dukkert i den svalende swimmingpool. 

Om eftermiddagen kører I igen ud i terrænet. Således går dagene i et af Kenyas mest betagende landskaber, hvor fladtoppede akacietræer, svajende doumpalmer og blånende bjerge er lige så store visuelle oplevelser som synet af de mange eksotiske dyr og fugle. 

Overnatning: Ashnil Samburu Camp


Læs mere

Dag 5

Mount Kenya

Mod Kenyas højeste bjerg og mulighed for bushvandring – ca. 4 timers kørsel (M, F, A)

Efter morgenmaden køres sydpå mod Mt. Kenya, som med sine 5.199 meter er Kenyas højeste og Afrikas næsthøjeste bjerg. 

Efter ca. 4 timers kørsel er vi fremme tids nok til frokost på den charmerende og unikke Serena Mountain Lodge i Mount Kenya Nationalpark. Lodgen ligger i godt 2.200 meters højde og byder på en betagende udsigt til Mt. Kenyas tinder. 

Fra lodgen kan I opleve dyrene ved den nærliggende vandhul, og en tunnel fører til et skjul tæt ved vandhullet, så I kan komme helt tæt på dyrene. Deltag evt. i en vandretur i området med lokal guide (mod tillæg og betales lokalt). Når mørket falder på tændes lys mod vandhullet, så også de nataktive dyr kan opleves fra lodgen. 

Overnatning: Serena Mountain Lodge 


Læs mere

Dag 6

Lake Naivasha

Gennem Great Rift Vally og safarikørsel i Lake Nakuru Nationalpark – ca. 5 timers kørsel + game drive (M, F, A)

Tidligt om morgenen forlader I Mt. Kenya og kører mod Lake Nakuru Nationalpark. Turen går bl.a. gennem Great Rift Valley – verdens længste gravsænkning, som strækker sig over næsten 6.000 km fra Golanhøjderne i det nordlige Syrien gennem Jordan-dalen, Det Røde Hav og videre gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique.

Efter frokost på Lake Nakuru Lodge byder eftermiddagen på game drive i parken, der tidligere var kendt for sine mange flamingoer. Flamingoerne er her stadig, men ikke i samme mængder som tidligere. Bortset fra tusindvis af skarve, pelikaner, hejrer, storke, ibis, flodørn og mange flere arter rummer nationalparken også mange pattedyr, og regnes for at være et af de bedste steder at se den sky leopard og det udryddelsestruede sorte næsehorn. 

Sent på eftermiddagen fortsættes til Lake Naivasha hvor I skal overnatte. Hvis tiden tillader det, vil der være mulighed for en sen eftermiddags tur med båd, med mulighed for at komme tæt på nogle af områdets mange flodheste (mod tillæg og betales lokalt).

Overnatning: Lake Naivasha Sopa Lodge


Læs mere

Dag 7

Masai Mara

Gennem den kenyanske landskab til Masai Mara – ca. 5,5 timers kørsel (M, F, A)

Efter en tidlig morgenmad sættes turen mod sydvest til det verdenskendte Masai Mara Game Reserve. Køreturen bringer jer bl.a. gennem The Great Rift Valley og Narok – et af de to administrative centre for masaiernes land. Efterhånden tynder det ud mellem huse og småhytter og turen fortsætter igennem et utrolig smukt slettelandskab, der fuldt lever op til alle drømmebillederne om den afrikanske savanne, hvor kvægflokkene dominerer og hvor I inden længe sikkert vil se de første gazeller, zebraer og giraffer.

Frokosten spiser I på lodgen og når skyggerne igen bliver lange, begiver I jer ud på den store åbne savanne. Det er ikke mindst Maras store løvebestand med de flotte, sortmankede hanløver og de store elefantflokke, der skal holdes udkig efter. Men også de graciøse giraffer, spændstige antiloper og talrige andre større og mindre arter kalder på opmærksomheden. 

Overnatning: Ashnil Mara Camp


Læs mere

Dag 8

Masai Mara

En hel dag med safarikørsel og afslapning ved poolen (M, F, A)

Denne morgen er der mulighed for, mod ekstra betaling, af starte dagen med en tur i varmluftballon over savannen. Det er en enestående og unik oplevelse, at se solen stige op i horisonten, og kaste sine første varme stråler på dyrelivet under jer. Turen slutter med morgenmad som serveres på savannen.

Ellers står morgenen på game drive efterfulgt af morgenmad på campen. Herefter er der tid til afslapning ved poolen, eller I kan besøge en af områdets nærliggende Masailandsbyer (mod betaling).

På disse kanter lever masaierne i øvrigt ganske traditionelt, så I dag er der mulighed for at arrangere et besøg til en af de nærliggende landsbyer. I vil få lejlighed til at komme på nært hold af en interessant kultur, hvis fremtid desværre synes særdeles usikker. Mara er ikke blot masaiernes land, en moderne afrikansk stats fineste reservat og et eftertragtet mål for alverdens rejsende. Det er også en forlængelse af Serengeti-sletterne – et af de sidste sammenhængende naturområder, hvor vildtvandringerne hidtil har kunnet fortsætte uhindret af den moderne udvikling. 

Sidst på eftermiddagen er det igen tid til endnu et game drive. 

Ved Mara-floden kan spejde efter flodheste og glubske krokodiller. Indimellem gør I også holdt for at nyde synet af de gnu-og zebraflokke og de små, vævre Thomsons-gazeller. Også de graciøse giraffer og talrige andre større og mindre arter kalder på opmærksomheden. Vildtbestanden er stor og varieret. Elefanterne har svært ved at gemme sig på de åbne vidder – det gælder også de andre store dyr såsom bøfler og giraffer. Næsehornene, derimod, foretrækker det tætte buskads, hvor de nipper af buskenes blade og skud. Bøfler, zebraer, gnuer, gazeller og talrige andre antiloper giver føde til Maras mange rovdyr, ikke mindst de mange løvefamilier. 

Overnatning: Ashnil Mara Camp 


Læs mere

Dag 9

Masai Mara - København

Hjemrejse eller forlængelse af rejsen ved Mombasakysten eller på Zanzibar – ca. 5 timers kørsel (M)

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til det smukke safarilandskab farvel og køre tilbage til Nairobi. Herfra kan I enten flyve tilbage til Danmark, eller I kan forlænge eventyret med nogle dage ved den 20 km lange hvide sandstrand i Mombasa eller på Zanzibar i Det Indiske Ocean.

Afhængigt af tidspunktet for hjemrejsen eller den videre rejse, er der i dag mulighed for, mod betaling, at besøge Karen Blixens Museum, som er beliggende i Baronessens tidligere kaffeplantage i en forstad til Nairobi. Forstaden hedder faktisk Karen, opkaldt efter den danske forfatterinde. På en tur rundt i huset og haven med udsigt til Ngong Hills får man et godt indblik i livet på farmen, og man kan mærke forfatterindens ånd blandt hendes møbler og malerier. 

Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Kenya

  Tidszone
  Tidsforskellen mellem Danmark og Kenya er +2 timer. Ved dansk sommertid er forskellen +1 time.

  Vaccinationer
  Ved en kort rejse under 3 uger anbefales Hepatitis A, Difteri, Stivkrampe, Gul feber. Ved en rejse over 3 uger anbefales desuden Tyfus og Hepatitis B. Ved længere ophold Rabies, Tuberkulose og Meningitis. 
  Forhør dig hos din egen læge eller hos Rejseklinikken.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Der kræves gyldigt visum for at besøge Kenya. Visum for 30 dage udstedes ved indrejse. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Kenya.  Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Kenya.

  Særlige forhold
  Der er 240 volt, og der bruges trebenede stik. Medbring adapter.

 • Under din rejse i Kenya

  Drikkepenge
  I Kenya er det kutyme at give guider, tjenere og andet servicepersonale drikkepenge. Guiden får 5-10 USD pr. dag. Portøren får 1 USD får den bagage han bærer for dig, og stuepigen får 1 USD om dagen. Der gives 10% i barer og restauranter.

  Valuta
  Kenyas møntfod er Kenyansk shilling (KES). Du kan se den akutelle kurs her. Valutaomregner

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Kristina, Marianne

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.