Blixens Kenya safari og Zanzibar badeferie

Kenya - Lake Nakuru Nationalpark, Masai Mara, Lake Naivasha, Zanzibar

 • Det frodige område omkring Lake Naivasha og Lake Nakurau
 • Masai Maras endeløse savanne
 • Morgen- og eftermiddagssafari på savannen
 • Mulighed for besøg i masailandsby
 • Seks dage badeferie på den smukke ø, Zanzibar

Kenya safari til det bjergrige Aberdare, frodige Lake distrikt omkring Lake Naivasha og Lake Nakuru samt de store åbne vidder på Masa Mara sletten. Eventyret slutter på den smukke ø, Zanzibar, hvor du har seks dages afslappende badeferie.

1 nat Aberdare – 1 nat Lake Naivasha – 2 nætter Masai Mara – 6 nætter Zanzibar

En rejse med fem dages oplevelsesrig safari efterfulgt af 6 dages badeferie på krydderi-øen, Zanzibar. En safari i Kenya er fuld af oplevelser, der går lige i blodet, og herefter er det tid til at fordøje alle indtrykkene på Zanzibars kridhvide strande.

Én af vores bedst sælgende safarier er denne 5-dages safari til Aberdares, Lake Nakuru, Lake Naivasha og Masai Mara. Rejsen starter med besøg i Aberdarebjergene og hotellet, Treetops. Hotellet ligger ved et vand- og salthul, hvor dyrene kommer døgnet rundt for at slukke tørsten og slikke salt. Herefter fortsætter turen ind i verdens længste gravsænkning, Great Rift Valley, til de smukke søer Lake Nakuru og Lake Naivasha. Safarien slutter i verdensberømte og enestående Masai Mara, som måske er Afrikas mest dyrerige område.

På en safari står du tidligt op, for dyrene er mest aktive i dagens første timer. Efter morgenens safari vender du først på formiddagen enten tilbage til lodgen eller fortsætter til næste park eller reservat og sidst på eftermiddagen er det atter tid til flere spændende vildtoplevelser. Du har således hele dagen til oplevelser, og det kan være svært at tælle alle de dyr, du på en enkelt dag kan indfange med kameraet. 

Efter de store naturoplevelser afrundes rejsen med 6 nætter på Zanzibar som lokker med kridhvide strande. Vælg mellem forskellige hoteller som hver i sær har sin egen charme og skønne beliggenhed.Rejsen foregår i minibus med plads til maksimum 6 personer. Der er vinduesplads til alle, og minibussen har ”pop-up-tag”. 

Undervejs overnattes på gode og hyggelige lodges.

Hele safarituren ledes af en kompetent engelsktalende chauffør/guide, der øser af sig med sin store viden om områderne og dyrene. Safarien køres sammen med andre gæster. Ønskes en privat safari er dette også muligt. Ring og hør nærmere.


Læs mere

Rejseoverblik

 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2019
 • JAN

Kenya

Lake Nakuru Nationalpark, Masai Mara, Lake Naivasha, Zanzibar

10 nætter / 13 dage

fra kr. 19.425

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Lake Nakuru Nationalpark Masai Mara

Rejser til Lake Nakuru Nationalpark

150 kilometer nordvest for Nairobi i Kenyas højland ligger Lake Nakuru, der er 188 km2 stor. Det er en sodasø, som flere af Rift Valleys søer, og det giver dyr og fugle ekstreme livsbetingelser.
Læs mere
Lake Nakuru Nationalpark Masai Mara Lake Naivasha

Rejser til Masai Mara

En rejse til Masai Mara er en rejse til masaiernes land, den storslåede slette mellem Victoriasøen i vest og Rift Valley i øst. Reservatet ligger kun 270 km fra Nairobi i forlængelse af de berømte Serengeti sletter i Tanzania. Dyrene vandrer frit mellem de to lande og reservater. Landskabet består mest af åben græsslette og gennemstrømmes af Mara-floden.
Læs mere
Masai Mara Lake Naivasha

Rejser til Lake Naivasha

Lake Naivasha er en ferskvandssø beliggende i Great Rift Valley ca. 2 timers kørsel nordvest for Nairobi. Søen ligger smukt med udsigt til de grønne skråninger på de omkringliggende bjerge. Det er et frodigt område, hvor du også finder en del blomster plantager. Ved Lake Naivasha slapper du af i smukke omgivelser. Dyrene kommer ganske tæt på lodgene, så ofte kan du se giraffer og antiloper fra lodgens område.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

- 4 nætter

Overnatning på safari lodges

Overnatning på safari lodges

Beliggenhed: Kenya,

En del af oplevelsen af være på en safari rejse i Kenya er også stemningen på de lodges hvor der overnattes. Fælles for alle er, at standarten er høj, servicen i top og maden god.

På denne rejse overnattes på flg. lodges:


 • Aberdare – Treetops
 • Lake Naivasha – Lake Naivasha Country Club
 • Masai Mara – Keekerok Lodge

Læs mere her

Zanzibar - 6 nætter

Matemwe Beach Village Breezes Beach Club & Spa Zanzibar
Billigste hotelmulighed
Se kort

Matemwe Beach Village

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Det første syn, der møder én, når man ankommer til Matemwe Beach er den lange, hvide sandstrand med de mange, slanke kokospamler og Det indiske Oceans azurblå bølger. Det lille strandhotel, Matemwe Beach Village, har blot 17 værelser, alle på én gang minimalistisk og individuelt indrettede med en afslappet og ’laid back’ atmosfære. Værelserne har eget bad og er placeret i palmetækte hytter beliggende blandt slanke palmer og smukke ironwood-træer kun få meter fra stranden. 

Hotellet er af god standard med personlig betjening og en hyggelig atmosfære. Er man til verdenen under havet, er Matemwe Beach Village næsten et ’must’ – lige ud for stranden ligger den verdensberømte Mnemba Atol med sine fantastiske koraller, og hotellet har en femstjernet IDC PADI dykkerskole. Ønsker man at opleve, hvorfor Zanzibar er kendt som ’Spice Island’, kan man komme på en udflugt til en af øens krydderiplantager.
Læs mere her
Matemwe Beach Village Breezes Beach Club & Spa Zanzibar
Se kort

Breezes Beach Club & Spa Zanzibar

Beliggenhed: Tanzania, Zanzibar

Dette pragtfulde og meget populære hotel har en uovertruffen beliggenhed i en stor tropisk have ved den skønne strand Bwejuu. Rejsemagasinet Conde Nast har kåret Bwejuu stranden på øens østkyst som værende blandt verdens 30 bedste strande. Hotellet er familieejet og –drevet, og gæster oplever her en eksotisk og personlig atmosfære og service. Møbler og kunsthåndværk er fremstillet specielt til hotellet af lokale håndværkere og i blandt er der antikviteter fra øen. 

De 70 værelser er holdt i lyse toner med skønne silkestoffer og mørke træsorter. Alle har aircondition, loftsvifte, køleskab, værdiboks, hårtørrer og stor terrasse til den dejlige have eller med udsigt til stranden og havet. Hotellet tilbyder mange faciliteter og aktiviteter, bl.a. fire restauranter, tre barer, swimmingpool, spa, yoga og meditation, tennisbane, fitness center, vandsportscenter, dykkercenter og cykler.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 2
København - Nairobi
Dag 2
Aberdare
Dag 3
Lake Naivasha
Dag 4
Masai Mara
Dag 5
Masai Mara
Dag 6
Zanzibar
Dag 7 - 11
Zanzibar
Dag 12 - 13
Zanzibar - København

Dag 1 - 2

København - Nairobi

Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark med kurs mod Kenya. Undervejs er der mellemlanding og I skifter fly.


Læs mere

Dag 2

Aberdare

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Ankomst til Kenya og transport til Aberdare – ca. 4 timers kørsel (F, A)

Efter ankomsten til Nairobis Internationale lufthavn kører I til Somak Safari Lounge, hvor der er tid til at blive frisket lidt op og skifte tøj. Herefter fortsætter turen nordpå gennem frodige landbrugsområder til Aberdare, som er navnet på den tredjestørste bjergkæde i Kenya. 

I når Aberdare og hotellet i god tid til at nyde den ventende frokost. Herefter er resten af dagen til afslapning. 

Fra lodgen kan I opleve dyrene ved den nærliggende vandhul. Deltag evt. i en vandretur i området med lokal guide (mod tillæg og betales lokalt). 

Overnatning: Treetops.


Læs mere

Dag 3

Lake Naivasha

Gennem Great Rift Vally og safarikørsel i Lake Nakuru Nationalpark – ca. 4 timers kørsel + game drive (M, F, A)

Efter morgenmad på lodgen forlader I Aberdare og kører mod Lake Nakuru Nationalpark. Turen går bl.a. gennem Great Rift Valley – verdens længste gravsænkning, som strækker sig over næsten 6.000 km fra Golanhøjderne i det nordlige Syrien gennem Jordan-dalen, Det Røde Hav og videre gennem Østafrika til den centrale del af Mozambique.

Efter frokost på Lake Nakuru Lodge byder eftermiddagen på game drive – safarikørsel i parken, der tidligere var kendt for sine mange flamingoer. Flamingoerne er her stadig, men ikke i samme mængder som tidligere. Bortset fra tusindvis af skarve, pelikaner, hejrer, storke, ibis, flodørn og mange flere arter rummer nationalparken også mange pattedyr, og regnes for at være et af de bedste steder at se den sky leopard og det udryddelsestruede sorte næsehorn. 

Sent på eftermiddagen fortsættes til Lake Naivasha hvor I skal overnatte. Hvis tiden tillader det, vil der være mulighed for en sen eftermiddags tur med båd, med mulighed for at komme tæt på nogle af områdets mange flodheste (mod tillæg og betales lokalt).

Overnatning: Lake Naivasha Country Club


Læs mere

Dag 4

Masai Mara

Gennem den kenyanske landskab til Masai Mara – ca. 5,5 timers kørsel (M, F, A)

Efter en tidlig morgenmad sættes turen mod sydvest til det verdenskendte Masai Mara Game Reserve. Køreturen bringer jer bl.a. gennem The Great Rift Valley og Narok – et af de to administrative centre for masaiernes land. Efterhånden tynder det ud mellem huse og småhytter og turen fortsætter igennem et utrolig smukt slettelandskab, der fuldt lever op til alle drømmebillederne om den afrikanske savanne, hvor kvægflokkene dominerer og hvor I inden længe sikkert vil se de første gazeller, zebraer og giraffer.

Frokosten spiser I på lodgen og når skyggerne igen bliver lange, begiver I jer ud på den store åbne savanne. Det er ikke mindst Maras store løvebestand med de flotte, sortmankede hanløver og de store elefantflokke, der skal holdes udkig efter. Men også de graciøse giraffer, spændstige antiloper og talrige andre større og mindre arter kalder på opmærksomheden. 

Overnatning: Keekerok Lodge


Læs mere

Dag 5

Masai Mara

Game drive blandt savannens vilde dyr og afslapning ved poolen (M, F, A)

I dag er der mulighed for, mod ekstra betaling, af starte dagen med en tur i varmluftballon over savannen. Det er en enestående og unik oplevelse, at se solen stige op i horisonten, og kaste sine første varme stråler på dyrelivet under jer. Turen slutter med morgenmad som serveres på savannen.

Ellers står dage på game drive efterfulgt af morgenmad på lodgen. Herefter er der tid til afslapning ved poolen, eller I kan besøge en af områdets nærliggende Masailandsbyer (mod betaling).

På disse kanter lever masaierne i øvrigt ganske traditionelt, så I dag er der mulighed for at arrangere et besøg til en af de nærliggende landsbyer. I vil få lejlighed til at komme på nært hold af en interessant kultur, hvis fremtid desværre synes særdeles usikker. Mara er ikke blot masaiernes land, en moderne afrikansk stats fineste reservat og et eftertragtet mål for alverdens rejsende. Det er også en forlængelse af Serengeti-sletterne – et af de sidste sammenhængende naturområder, hvor vildtvandringerne hidtil har kunnet fortsætte uhindret af den moderne udvikling. 

Om eftermiddagen står den igen på endnu et game drive. 

Overnatning: Keekerok Lodge 


Læs mere

Dag 6

Zanzibar

Transport til Nairobi og fly til strandhotellet på Zanzibar (M, A)

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til det smukke safarilandskab farvel og køre tilbage til Nairobi – en køretur på ca. 5 timer. Herfra flyver I til Zanzibar hvor eventyret fortsætter med nogle dage ved den 20 km lange hvide sandstrand ved Det Indiske Ocean.

Afhængigt af tidspunktet for den videre rejse, er der i dag mulighed for, mod betaling, at besøge Karen Blixens Farm, som er beliggende i Baronessens tidligere kaffeplantage i en forstad til Nairobi. Forstaden hedder faktisk Karen, opkaldt efter den danske forfatterinde. På en tur rundt i huset og haven med udsigt til Ngong Hills får man et godt indblik i livet på farmen, og man kan mærke forfatterindens ånd blandt hendes møbler og malerier. 

Ved ankomst til Zanzibar bliver I mødt af vores lokale samarbejdspartner og kørt til hotellet. Efter check in er resten af opholdet på egen hånd.


Læs mere

Dag 7 - 11

Zanzibar

Afslapning ved poolen eller på stranden samt mulighed for ekstra udflugter (M, A)

Dagen ved stranden er på egen hånd med mulighed for at søge jeres helt eget eventyr. Besøg Zanzibar Town og gå på opdagelse i den gamle bydel, Stone Town, tag på dykker- eller snorkeltur til koralrevet, gå en tur langs stranden, slap af ved hotellets swimmingpool eller på den vidunderlige hvide sandstrand.


Læs mere

Dag 12 - 13

Zanzibar - København

Tid til den sidste sol og hjemrejse (M)

Hen på eftermiddagen bliver I hentet på hotellet. Kursen sættes mod lufthavnen hvorfra hjemrejsen for alvor kan starte. Undervejs er der mellemlanding og I skifter fly.

Dag 13 København

Ankomst til Danmark


Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Kenya

  Tidszone
  Tidsforskellen mellem Danmark og Kenya er +2 timer. Ved dansk sommertid er forskellen +1 time.

  Vaccinationer
  Ved en kort rejse under 3 uger anbefales Hepatitis A, Difteri, Stivkrampe, Gul feber. Ved en rejse over 3 uger anbefales desuden Tyfus og Hepatitis B. Ved længere ophold Rabies, Tuberkulose og Meningitis. 
  Forhør dig hos din egen læge eller hos Rejseklinikken.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Der kræves gyldigt visum for at besøge Kenya. Visum for 30 dage udstedes ved indrejse. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter udrejse fra Kenya.  Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Kenya.

  Særlige forhold
  Der er 240 volt, og der bruges trebenede stik. Medbring adapter.

 • Under din rejse i Kenya

  Drikkepenge
  I Kenya er det kutyme at give guider, tjenere og andet servicepersonale drikkepenge. Guiden får 5-10 USD pr. dag. Portøren får 1 USD får den bagage han bærer for dig, og stuepigen får 1 USD om dagen. Der gives 10% i barer og restauranter.

  Valuta
  Kenyas møntfod er Kenyansk shilling (KES). Du kan se den akutelle kurs her. Valutaomregner

 • Før du rejser til Tanzania

  Tidszone
  Tanzania er to timer foran Danmark og en time ved sommertid.

  Vaccinationer
  Inden din rejse til Tanzania bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Der er visumpligt ved indrejse til Tanzania. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Tanzania.

  Særlige forhold
  Periodevis kan der forekomme søpindsvin på havbunden, og det kan derfor anbefales at medbringe badesko. 

  Rejsende bør være opmærksomme på risikoen for eventuelle uroligheder og bør undgå at opholde sig, hvor der er demonstrationer eller større menneskemængder forsamlet. 
  Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside. 
  I Tanzania bruges 240 Volt og 3-benede stik. Adaptorer kan som regel lånes i hotelreceptionen, men man kan også medbringe et rejseadaptersæt for en sikkerheds skyld.

 • Under din rejse i Tanzania

  Drikkepenge
  Afrikanere i servicefagene får en meget lille løn og derfor er de meget afhængige af de drikkepenge de får, når de yder en god service. Som en tommelfingerregel kan du beregne 1 US-dollar (el. tilsvarende lokal mønt) pr. kuffert eller rejsetaske, som portørerne bærer for dig. Det samme gælder for stuepigen pr. dag. 10 % af regningen i barer og restauranter. Ligeledes forventer guiden, som du er sammen med mange timer hver dag, også drikkepenge. Giv løbende, så han føler, at hans gode indsats er værdsat. Det er en god idé at give drikkepengene personligt, så det er dem, der har betjent jer, der får dem. Det er dog frivilligt at give drikkepenge, men vi bør huske på, at de er en nødvendig del af hverdagen på hele det afrikanske kontinent.

  Mad og drikke
  På safarien er alle måltider normalt inkluderet i prisen, når ikke andet er nævnt. Drikkevarer til måltiderne er ligeledes inkluderet, ligesom vandet på safariturene.

  Valuta
  I Tanzania er møntfoden tanzanian shilling (TZS). Tanzanias valuta må hverken indføres eller udføres af landet. Man kan veksle fra US-dollar til shilling og den bedste kurs fås i lufthavnen. Det er bedst at have mindre sedler på sig (1-5 dollar sedler), da det er mest praktisk på markeder og til betaling af drikkepenge. Man kan også hæve penge med Visa og Master Card i minibankerne, og visse steder kan man betale med kort. Man kan også betale med USD, Euro og engelske pund i Tanzania.


Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.