Rejser til Marokko

En rejse til Marokko byder blandt andet på eksotiske destinationer med en spændende natur. I et land hvor de gamle traditioner og den ægte Orient lever i bedste velgående, oplever du samtidigt et moderne byliv, hvor gæstfriheden og varmen giver rejsen til Marokko en særlig magi.

Jemaa el Fna, Marrakesh, MarokkoHænder med hennaSom rejsende i Marokko vil du hurtigt opdage, at du besøger en eksotisk destination i en hel anden verden - bogstaveligt talt. Det er her Europa møder Afrika og den overdådige luksus blander sig med den ægte Orient, og det moderne byliv trives side om side med ældgamle traditioner.
Drømmer du om en ferie, hvor solen skinner og stemningen er varm, hvor gæstfrihed og lange brede sandstrande går hånd i hånd, så se nærmere på vores populære rejser til Marokko herunder.

Hvornår skal man holde ferie i Marokko?

Klimaet i Marokko er tropisk og stærkt påvirket af ørkenen. Marokko kan besøges året rundt, men bryder du dig ikke om stærk varme, er det bedst at undgå landet i sommermånederne, hvor temperaturen ofte når over de 40 grader. Langs kysterne, både ved Middelhavet i nord og ved Atlanterhavet i vest, bliver man dog afkølet med havbrisen. I forårsmånederne, marts og april, ligger temperaturen på 22-24 grader og i efterårsmånederne når temperaturen op omkring 30 grader.
 

lokal_dameEksotisk charme og spændende attraktioner

I flere Marokkanske byer finder du stadig en autentisk stemning af 1001 nat, og menneskerne, stedet og stemningen er varm og gæstfri. I byernes souk´er er intensiteten i de smalle gyder overvældende, og sanserne bliver konstant bombarderet med lyde, farver og dufte. Marokko er, som navnet lyder - en krydret sammenblanding af nyt og gammelt, cous-cous og kødboller, safran og sandaler, myldrende markedspladser og magiske tæpper.

Anbefalede hoteller og indkvartering i Marokko

I Marokko kan man bo både på hoteller og i private riads. Vælger man at bo i en riad, får man på nærmeste hold indblik i den marokkanske kultur med gæstfrihed og madoplevelser. En riad er oftest en privatbolig med få værelser, men faciliteter og service skorter det ikke på. Du kan f.eks. bo i 5-stjernet riad, som Brad Pitt under indspilning af filmen Babel. Der findes riads i de fleste større byer i Marokko.

Profil Rejser har et bredt udvalg af anbefalede hoteller i Marokko.

Se vores anbefalede hoteller i Marokko

Udflugter, badeferie og shopping

Ellers byder landet på lange brede sandstrande, bl.a. ved den moderne kystby, Agadir. Her er alle de ingredienser man måtte ønske sig som turist på badeferie, med strandpromenade, marina, aktiviteter, restauranter, shopping, barer og natteliv.
 
Dreng med kamelFor den som søger oplevelser, kan der arrangeres rundrejser eller udflugter til f.eks. Atlasbjergene, berberlandsbyer eller til den østlige ørken, hvor der kan overnattes hos beduiner, rides på kameler m.v. De færreste ved, at man faktisk kan stå på ski i Atlasbjergene om dagen og 2 timer senere nyde en drink ved poolen i Marrakech. 

Værd at vide når du rejser til Marokko

Valuta

I Marokko er møntfoden marokkanske dirham (MAD). Brugen af betalingskort og kreditkort bliver efterhånden mere og mere udbredt i Marokko. I alle større byer vil du finde hæveautomater. Ligeledes tager de fleste større hoteller, restauranter og forretninger imod betalingskort/kreditkort. Det er dog altid en god idé at medbringe lidt kontanter i enten US-dollar eller Euro.

Pas/Visum

Marokko er visumfri i indtil 90 dage. Pas skal være gyldigt i 3 måneder udover opholdet. Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Marokko.

Vaccinationer
Inden din rejse til Marokko bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

Rejseklinikken.dk
Tidszone

Danmark er en time foran Marokko, sommer og vinter.

Mad og drikke

Det kan være sundhedsskadeligt at drikke vand direkte fra hanen. Vi anbefaler vand på flaske.

Drikkepenge

Drikkepenge er frivilligt men meget almindeligt i Marokko. Lønninger til ansatte i servicefag er ofte baseret på drikkepenge som tillæg til deres løn. Som en tommelfingerregel kan du beregne 1 US-dollar (el. tilsvarende lokal mønt) pr. kuffert eller rejsetaske, som portørerne bærer for dig. Det samme gælder for stuepigen pr. dag. 10% af regningen på barer og restauranter er høfligst, på mere ydmyge caféer kan man dog nøjes med at lægge et par dirham. Ligeledes forventer guiden, som du er sammen med mange timer hver dag, også drikkepenge. Giv løbende, hvis der ydes en tilfredsstillende service, så han føler hans indsats er værdsat. Det er en god idé at give drikkepengene personligt, så det er dem, der har betjent jer, der får dem.

Særlige forhold

Marokko er et moderat og tolerant muslimsk land. Offentlig indtagelse af alkohol bør dog undgås.

I Marokko har man de fleste steder 220 Volt, men det anbefales alligevel at medbringe en adapter.


De praktiske oplysninger her på Profil Rejsers hjemmeside er vejledende og bygger på informationer korrekte i skrivende stund. Da mange rejseforhold dog løbende ændres tager vi forbehold for eventuelle ændringer, der måtte ske.

Hos Profil Rejser har vi kufferten fyldt med gode råd og erfaring, så vi kan sammensætte den bedste rejse til Marokko netop til dig!

Den ultimative ferie kan ikke defineres, for smag og behag er individuel. Til gengæld har vi ekspertisen til at sammensætte din drømmeferie fra start til slut.

Profil Rejser byder dig varmt velkommen til Marokko!
  

Læs om Agadir Læs om Marrakech Læs mere om Marokko Se rejsetilbud til Marokko Til hovedsiden om rejser til Marokko