Rejser til Dubai

Abu Dhabi GrandArch natTag på en fantastisk rejse til Dubai og oplev kontrasternes by med luksushoteller, futuristiske skyskrabere, moderne shopping centre, gyldne sandstrande og velholdte golfbaner side om side med traditionelle basarer og sandørkener. En rejse til Dubai er spækket med imponerende seværdigheder, festligt natteliv og afslappende selvforkælelse, så du bør kun forvente det bedste fra en ferie i Dubai.

Burj_KhalifaDubai markedudsigt over dubai skylineklassisk arabisk tebygningsværk i dubaiarabisk udsmykning af hænderne i dubaiverdens højeste bygning i dubailille pige svømmer med delfinjeepsafari i ørkenen i dubaigammelt bygningsværk i dubaiDubai marina set fra toppen sckgolfbane med dubai skyline i baggrundenPå rejsen til Dubai kan du blandt andet opleve det velkendte Burj al Arab hotel, bygget som et kæmpe sejl ude i havet, Dubais kunstige øer, formet som kæmpepalmer, verdens højeste skyskraber, Burj Khalifa og det eksklusive shopping center ’Mall of the Emirates’. Gå på opdagelse i de traditionelle arabiske souks (markeder) fyldt med krydderier og guld eller tag på jeepsafari og kameltur i ørkenen. Dubai rejser er også ideelle til både golfferie, storbyferie eller badeferie. Hvad end I er en familie med børn eller et par på udkig efter en romantisk destination, er mulighederne er mange for rejsende i Dubai.

Se aktuelle rejsetilbud til Dubai

Dubai: Oplevelser og historie

Dubai, som er en del af de Forenede Arabiske Emirater er konstant i rivende udvikling. Blandt de utrolige projekter tæller blandt andet Palm Island, som er kunstige øer udformet som en palme. Hertil kommer The World – 250 kunstige øer med hver deres landenavn, som tilsammen danner verdenskortet. 


I begyndelsen af 2010 kunne Dubai endnu engang tiltrække hele verdens opmærksomhed, for endnu et imponerende bygningsværk stod klart. Burj Khalifa er med sine 828 meter indtil videre verdens højeste bygning.

Et andet udflugtssted er Dubailand, som størrelsesmæssigt er dobbelt så stort som Walt Disney World i Florida og kan bedst beskrives som en krydsning mellem Orlando og Las Vegas. Dubailand indeholder Dubai Autodrome, Dubai Sunny Mountain Ski Dome, et kæmpe sportscenter og meget mere.

Fascinationen over, hvordan Dubai har udviklet sig og den livlige handel i byen, bliver ikke mindre ved tanken om, at Dubai ikke var meget mere end en støvet handelsby med små huse, beduintelte og kameler for 35-40 år siden. Med ca. 900.000 indbyggere og deraf over 80 % gæstearbejdere byder byen på en god blanding af arabisk kultur og kosmopolitisk atmosfære.

Shopping på din rejse i Dubai

Dubai har slået sig op som supershoppernes mekka, og der bliver afholdt 2 årlige shopping festivaler, som hver varer 1-2 måneder. Og udvalget er stort i Dubai, men det er ikke alt, der er lige billigt. Priserne i de store shopping centre er ikke meget anderledes end i Danmark, dog kan for eksempel ure og elektronik købes med fordel.
I guldsouken sælges alverdens guldsmykker efter gramvægt og dagspris, og her er også penge at spare, hvis du giver dig tid til at forhandle om prisen. Endvidere kan elektronik, lækre metervarer og krydderier som for eksempel safran også købes til fordelagtige priser.

Deres gigantiske malls har alt hvad hjertet begærer inden for shopping, gastronomi og forlystelser - alt sammen i verdensklasse. Dubai er et anderledes rejsemål end andre steder på jorden, det er mystisk, arabisk og uundgåeligt.

Vær opmærksom på, at mange butikker lukker midt på dagen, men til gengæld er der åbent om aftenen.

Udflugter i Dubai

Profil Rejser tilbyder et bredt udvalg af udflugter i Dubai, som du kan booke i forbindelse med, at du bestiller din rejse. Dubai byder på så mange oplevelser at det er umuligt at nævne dem alle sammen. Du kan spille golf på nogle af verdens bedste baner, du kan tage på jeepsafari og opleve den arabiske ørken i al dens skønhed. Der findes nærmest ikke den sportsgren eller form for motion du ikke kan få dyrket mens du der i Dubai. 

Se udflugter i Dubai

Nyd ferien i Dubai med masser af sol og strand

Det er de færreste storbyer, der inden for en halv times kørsel fra centrum kan hamle op med strandene omkring Dubai. Kilometervis af bred hvid sandstrand og indbydende turkisblåt vand samt et stort udvalg af vandsportsfaciliteter gør Dubai til et yndet rejsemål. Især den eksklusive Jumeirah Beach er populær.
Dubai er på mange måder uvirkelig, ubegribelig men fantastisk. Et slaraffenland, hvor alt kan lade sig gøre.

Hvornår skal man holde ferie i Dubai?

Den bedste tid på året at holde ferie i Dubai er enten i foråret (marts til maj) eller efteråret (september til november). December og januar er begge kølige måneder, hvor ørkener er bittert kolde om natten. Sommeren bør på den anden side undgås, medmindre man virkelig elsker stærk sol og varme eller er en dedikeret vandhund – det er simpelthen for varmt til at lave noget som helst. 

klimatabel over dubai

Anbefalede hoteller i Dubai

Dubai tilbyder nogle af verdens bedste hoteller, og ofte til en rimelig pris, i forhold til hvad du får. Mange af hotellerne er spritnye og med super lækre faciliteter. Der er både pool, motionscentre, flere forskellige restauranter og meget andet. Vores hoteller i Dubai er udvalgt af vores eksperter, som selv har besøgt destinationen og beset stederne med egne øjne. Derfor kan du være sikker på, at hotellet vil leve op til dine forventninger.

Se hoteller i Dubai

Værd at vide når du rejser til Dubai

Mad og drikke
I Dubai kan du finde et stort internationalt udvalg af kulinariske muligheder, men også det pakistanske og det libanesiske køkken er vel repræsenteret.
Tidszone
Tidsforskellen mellem Danmark og Dubai er +2 timer. Ved dansk sommertid +1 time.
Vaccinationer
Der er ingen obligatoriske vaccinationer ved indrejse til Dubai, generelt er hygiejnestandarden på hoteller og restauranter som herhjemme eller bedre.
Det gule sygesikringskort dækker dog ikke i Dubai, så derfor er det nødvendigt at tegne en rejseforsikring. Inden din rejse til Dubai bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

Rejseklinikken.dk
Valuta
Møntfoden i Dubai hedder Emirati Dirham (AED). Man kan benytte alle kreditkort i Dubai og hæveautomater findes overalt. Det er en god idé at undersøge hjemmefra, hvad det koster at hæve på Visa-kort m.m. Det er muligt at veksle kontanter mange steder, ofte kan det gøres på hotellet for en lidt lavere kurs end i banken. Det er vigtigt at medbringe Euro eller US-dollars da man ikke skal regne med at kunne veksle danske kroner.

På Nationalbankens hjemmeside kan du se den seneste kurs på AED.
Visum
Der er visumpligt ved indrejse til Dubai.
Visum udstedes gebyrfrit ved ankomst mod forevisning af gyldig returbillet.
Visum gælder for 1 indrejse med ophold i op til 30 dage. Kan forlænges yderligere 30 dage mod gebyr.
Der er ikke krav om visum ifm. transit i FAE, medmindre man går gennem paskontrollen (visum udstedes i så fald gebyrfrit ved ankomst, se ovenfor).
Indehavere af diplomat- og tjenestepas, skal søge visum inden afrejse
Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdets varighed.
Forlænget pas anerkendes.
Danske provisoriske pas anerkendes ved udrejse.

Få mere information på udenrigsministeriets hjemmeside.
Dresscode

Vær opmærksom på, at der er regler for påklædning ved adgang til Burj Khalifa. Alle besøgende forventes at møde op i såkaldt pænere tøj. Mænd bør bære bukser (ikke jeans) en skjorte eller polo shirt samt have lukkede sko på (ikke gummisko/sportssko). Kvinder kan bære bukser, eller kjole/nederdel der dækker knæene, og bør generelt være tækkeligt klædt. Kvinder kan godt have åbne sko/sandaler på, dog ikke klip-klappere og lign. Ledelsen i Burj Khalifa forbeholder sig ret til at afvise enhver gæst, som ikke overholder angivne retningslinjer for påklædning.

Særlige forhold
NB. Det er ikke tilladt at kysse og kramme offentligt i Dubai. Heller ikke for turister! Ikke engang på stranden eller ved poolen.

De praktiske oplysninger her på Profil Rejsers hjemmeside er vejledende og bygger på informationer korrekte i skrivende stund. Da mange rejseforhold dog løbende ændres tager vi forbehold for eventuelle ændringer, der måtte ske.