M/S Fram

- Hurtigruten Explorer

På et krydstogt med M/S Fram kommer du tæt på den vilde natur og oplever dens råhed og styrke, mens du står ved rælingen og ser de gigantiske isbjerge glide forbi.

Et krydstogt i de arktiske egne byder på sjældne naturoplevelser, som er svære at få på egen hånd. Vi giver dig muligheden for at blive en af de indviede!  

I 2007 søsatte Hurtigruten krydstogskibet M/S Fram, der forener luksus og høj komfort med en hyggelig atmosfære. Ved indretningen af det topmoderne krydstogtskib, har Hurtigruten hentet inspiration i grønlandske og skandinaviske traditioner. Stilen på Fram er klassisk og afslappet, hvilket afspejler Grønland, Antarktis og Svalbard meget godt. Profil Rejser tilbyder sommerkrydstogter langs Grønlands imponerende vestkyst ombord på M/S Fram – en luksusoplevelse i noget af verdens smukkeste natur. Den sidste del af sommeren gælder det Svalbard og i vinterhalvåret Antarktis. 

Fordelene ved en skibsrejse er mange. Du skal f.eks. kun pakke ud én gang, og så følger dit værelse med på hele ruten. Du bestemmer selv, hvilke udflugter du vil deltage i, og der er god tid til besøg i byer og bygder undervejs. Udsigten til den storslåede natur kan bl.a. nydes fra panoramaloungen, observationsdækket, restauranten – ja sågar fra jacuzzien!

Grønlandsk udsmykning

Arkitekten Arne Johansen står bag designet af interiøret og den grønlandske kunstner Ane Birthe Hove er hovedkunstneren bag udsmykningen. Andre kunstnere, hvis værker pryder M/S Fram, er grønlænderne Miki Jakobsen, Julia Pars og Isle Hessner.

Spisesalon med havudsigt

Den store spisesalon har panoramavinduer og kan rumme 174 gæster. Konferencerummet i biografstil giver mulighed for at høre spændende foredrag undervejs. På skibet findes også internetcafé.

Jacuzzi med udsigt til isfjeldene

Forestil dig at sidde udendørs i en opvarmet jacuzzi og nyde det varme vand og den frostklare luft, imens du betragter isfjelde, der driver forbi. Trænger du til at røre dig rummer skibets spa-afdeling også et fitnesscenter med udsigt over dækket og 2 saunaer.

Panoramalounge

Den flotte natur kan nydes udendørs fra observationsdækket eller indendørs fra den luksuriøse panoramalounge, der er designet med tanke på udsigten. Små skylights i loftet giver et smukt lysindfald. Loungens kæmpe panoramavinduer strækker sig helt op og udgør den yderste del af loftet.

Komfortable kahytter

M/S Fram rummer i alt 136 kahytter med plads til 318 passagerer. Alle kahytstyper har privat bad/toilet, klædeskab, bord, stol og tv (indvendige standardkahytter har dog ikke bord og stol). Standardkahytter er yderligere indrettet med minikøleskab 1 seng og en sovesofa. Suiter og minisuiter er indrettet med dobbeltseng, sofaarrangement og minibar. Nogle suiter har privat balkon. 1 enkelt Grand Suite er luksuriøst indrettet med separat soveværelse og yderligere møblement. 2 standardkahytter er handicapvenlige (udvendige). 1 suitetype har begrænset udsigt.

Landgang, udflugter og byrundture

Byer og bygder i Grønland er små og opleves derfor bedst til fods. Undtaget er hovedstaden Nuuk, hvor byrundturen foregår med bus. I de store byer lægger skibet til ved kajen, og du går i land på normal vis. I mindre bygder, hvor skibet ikke kan komme til kaj, ankrer skibet op og du sejles i land i såkaldte Polar Circle både. Der er mange udflugter inkluderet i rejsens pris. Vil du se endnu mere, kan du bestille flere udflugter gennem Profil Rejser. Vi opfordrer dig til at bestille hjemmefra, da udflugterne hurtigt bliver udsolgt. 

På ekspeditionerne til Antarktis kan rækkefølgen og anløbsstederne variere med kort varsel, da der er klare restriktioner for antallet af samtidigt besøgende for at skåne den sårbare natur. Hurtigruten kan ikke på forhånd kende de øvrige få andre krydstogtskibe i områdets aktuelle sejlplaner. Adgangsbegrænsningen medfører også, at alle ekstra Antarktis udflugter skal være bestilt hjemmefra.

Læs mere

Hoteloverblik

Rejseforslag med hotellet

Har du spørgsmål?

Kontakt os på

krydstogt@profilrejser.dk
/
70 200 100

Anna, Heidi, Helle, Henrik, Kristine, Louise

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.