Zagreb City Break

Kroatien - Zagreb

 • Cafeer og byliv i den gamle bykerne 
 • Øvre og nedre bydel, Gornji Grad og Donji Grad
 • En tur med kabelbanen mellem de 2 bydele
 • Det farverige Dolac marked

Kroatiens hovedstad Zagreb er stadig en overset plet på kortet for de fleste, men med sin tilbagelænede atmosfære, smukke arkitektur, caféliv, markeder og stemningsfulde gader, er byen absolut et besøg værd. 

Zagreb befinder sig kun 2 timer og 20 minutters flyvning fra København, og med sine 1,2 mio indbyggere, minder den i størrelse om København.

Foruden at være et kunst- og kulturcentrum, er Zagreb en ualmindelig hyggelig by at færdes i, uanset om man er ung eller ældre. Her er en afslappet atmosfære med fortovscaféer, butikker, byliv og markeder, og centrum er ikke større end, at man nemt kan komme rundt til alle de vigtigste seværdigheder til fods. 

Zagreb er delt i to, en øvre bydel (Gornji Grad) og nedre bydel (Donji Grad). I den nedre bydel finder du shoppinggader, grønne parker, kunst, museer og de fleste hoteller. Den øvre bydel er kendetegnet ved et netværk af små stemningsfyldte gader, spisesteder, Dolac marked, Markuskirken, Katedralen og ikke mindst en flot udsigt.

Begge bydele opleves bedst til fods, men har du ikke lyst til at tage de mange trapper for at komme nedefra og op, så hop ombord på kabelbanen, der med sine blot 66 m i længde, forbinder de to bydele.

Snyd ikke dig selv for at besøge det farverige Dolac marked (Gornji Grad), hvor der sælges frisk frugt, olivenolie og grøntsager i en størrelse vi sjældent ser i Danmark. Du kan også lægge vejen forbi det prominente Esplanade Hotel og nyde en drink i baren. Hotellet er fra 1925 og blev oprindeligt bygget til at huse fine gæster fra Orientekspressen, det berømte luksustog, der engang forbandt Paris med Istanbul.

Selvom Zagreb bryster sig af, at være blandt de nye ”hippe” steder i Europa, så har priserne endnu ikke helt nået europæiske højder, hvilket også er værd at tage med når man taler storbyrejse. En stor fadøl eller en kop kaffe fås for ca. 20 kr. og et udmærket måltid på restaurant fra ca. 150-200 kr.

Zagreb kan besøges året rundt, men er bedst fra maj til september, hvor temperaturen typisk ligger over de 15 grader. 

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2017
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Kroatien

Zagreb

3 nætter / 3 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Zagreb

Rejser til Zagreb

Zagreb, Kroatiens hovedstad, er beliggende ved floden Sava, der deler byen i to. Zagreb er med sit smukke centrum med den flotte Østrig-ungarske arkitektur perferkt til en storbyferie.

Læs mere

Overnatningsmuligheder

Zagreb - 3 nætter

Hotel Dubrovnik Hotel Jägerhorn
Billigste hotelmulighed
Se kort

Hotel Dubrovnik

Beliggenhed: Kroatien, Zagreb

Hotel Dubrovnik er beliggende midt i centrum af Zagreb, og ikke langt fra hotellet finder du en række af byens kendte seværdigheder, f.eks. Domkirken, shoppinggaden Ilica og det pittoreske udendørsmarked Dolac. Zrinjevac-parken og blomsterpladsen Cvjetni trg, hvor det er tradition at lokalbefolkningen mødes, ligger også nær hotellet. Alle værelser er smukt møblerede. Klassisk design er kombineret med moderne komfort, og dette inkluderer air-condition, tv, minibar m.v.  

Hotellet har flere restauranter, bl.a. et amerikansk steak-house. Derudover findes der en lounge-bar, et lille fitnesscenter og en tagterrasse, der benyttes flittigt om sommeren

Læs mere her
Hotel Dubrovnik Hotel Jägerhorn Palace Hotel Zagreb
Se kort

Hotel Jägerhorn

Beliggenhed: Kroatien, Zagreb

Læs mere her
Hotel Jägerhorn Palace Hotel Zagreb
Se kort

Palace Hotel Zagreb

Beliggenhed: Kroatien, Zagreb

Palace Hotel er oprindeligt et palads, bygget i det tidlige 20-århundrede, beliggende i hjertet af Zagreb. Her kombineres gamle traditioner med moderne komfort og en hyggelig atmosfære. Fra hotellet er der udsigt til én af Zagrebs grønne parker, og du befinder dig blot 5 minutters gang fra byens centrale plads og den historiske bykerne. Alle værelser har satellit TV, minibar, bankboks, hårtørrer og air-condition.

På hotellet finder du Restaurant Strossmayer, hvor en prisbelønnede kok serverer lokale og internationale retter. For lettere måltider findes hotellets café, som serverer frokostretter og hjemmelavede kager m.m. Om aftenen forvandles caféen til en hyggelig pianobar, hvor der kan nydes en drink eller cocktail. 

Læs mere her

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Kroatien

  Tidszone
  GMT + 1 – Kroatien er en time foran Greenwich Meantime og ligger i samme tidszone som Danmark.

 • Under din rejse i Kroatien

  Mad og drikke
  Maden i Kroatien er inspireret af det italienske middelhavskøkken. Når du rejser langs Kroatiens kyst bør du nyde det store udvalg af friskfanget fisk og skaldyr. Kroatien har mange interessante, lokale drikkevarer at byde på. Kroatiens øl har fået succes overalt, men den lokale vin finder du sjældent udenfor landets grænser.

  Valuta
  Kuna (HRK) er den gældende valuta i Kroatien.

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

golf@profilrejser.dk
/
77 33 56 20

Heidi, Peter

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.