Rejser til Split

  • Rejsetid

    1,5 - 2 timer

  • Bedste årstid

    Hele året

  • Tidsforskel

    0

Ønsker du historie, kultur og oplevelser på din rejse så er Split lige noget for dig. Split er Kroatiens antikke by og ligger på den østlige side af Adriaterhavet, centreret omkring den antikke romerske palads af kejser Diocletian og dens bugt og havn.

Med en befolkning på knap 180.000 borgere er Split langt den største dalmatiske by, og den næststørste by i Kroatien. Spredt over en central halvø og dens omgivelser omfatter Splits forstæder de omkringliggende kystbyer godt. Med en interregional transport hub er byen et link til adskillige af Adriaterhavets øer og Apennine halvøen. Byen er velegnet til en storbyferie med kultur, shopping og seværdigheder. 

Split er en af ​​de ældste byer i området. Mens byen traditionelt betragtes som værende lige over 1.700 år gammel - regnet fra opførelsen af ​​Diocletians palads i 305 e.Kr., - arkæologisk forskning vedrørende den oprindelige grundlæggelse af byen, som en græske koloni af Aspalathos i det 6. århundrede f.Kr., etablerer den urbane tradition af området som værende flere århundreder ældre. Mange rejser til Split for netop at opleve den gamle historie og kultur.

Splits middelhavsklima grænser til et fugtigt subtropisk, da kun én sommermåned har mindre end 40 mm nedbør. Byen har varme, moderat tørre somre og milde, våde vintre (dog kan vintrene sommetider føles kolde, på grund af nordenvinden Bura og den vindstyrke - hvis f.eks. lufttemperaturen er 5°C og Bura blæser stærkt, føles det som -10°C.
Læs mere

Vil du til Split?

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Send en rejseforespørgsel

Kontakt os på

golf@profilrejser.dk
/
77 33 56 20

Christian, Jens, Patricia

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.