Klima

Rejsevejret i Thailand

Den bedste årstid at rejse til Thailand er fra november/december til starten af marts, som er den koldeste og tørreste periode med flest solskinstimer og temperaturer mellem 25–32 °C.

Thailand har det perfekte ferieklima, og derfor er landet den foretrukne feriedestination i Sydøstasien. Vejret i Thailand byder på dejlig sol og varme temperaturer fra 25-31 °C hele året rundt. De varmeste måneder er fra marts til maj, mens monsunsæsonen løber fra juni til oktober. Derfor er Thailand mest populært i månederne november til marts. 

Luftfugtigheden ligger mellem 75-80 % og kan stige endnu mere i månederne juli til november. Bliver man overvældet af heden, kan man hoppe i bølgerne i det lækre 28-30 °C varme badevand.

Bangkok (central)

Bedst at rejse: november - marts
I den pulserende hovedstad Bangkok er vejret lige så dejligt som i resten af Thailand med varme temperaturer og masser af sol. Regnsæsonen rammer også storbyen. Dog forekommer der sjældent heldagsregn i Bangkok.

Chiang Mai (nord)

Bedst at rejse: november - marts
Det spændende nordlige Thailand er generelt lidt koldere end resten af Thailand. Det betyder selvfølgelig ikke, at det er koldt, men at nætterne kan komme ned på 10-15 °C, hvilket nogen vil finde rigtig rart. Regntiden er også mere intens i det nordlige Thailand, hvor man kan opleve heldagsregn. Det resulterer sommetider i oversvømmelser, og derfor er det bedst at besøge Chiang Mai uden for regntiden, hvor solskinstimerne er mange, og vejret er dejligt varmt og mildt.

Koh Samui (sydøst)

Bedst at rejse: januar - februar & juli - august
I det dejlige Koh Samui får man også varme temperaturer og mange solskinstimer. I regntiden er området ofte tørrere end længere sydpå, og når det for en gangs skyld regner, er det i kortere perioder. Som regel er vejret altid fantastisk, og hvis det glipper en enkelt dag, kan man bare tage et smut over på vestkysten.

Phuket (sydvest)

Bedst at rejse: november - marts
Ønsker man sol og badeferie, er Phuket-området perfekt! Vejret og klimaet er som skabt til at ligge på stranden og få en kølig drink. I regntiden skal man huske, at man vil opleve færre solskinstimer end uden for regntiden. Ønsker man alligevel at være i Sydthailand i regntiden, kan man ofte opleve bedre vejr på østkysten, hvis vejret er dårligt på vestkysten.