Sumatras højdepunkter og Langkawi

Indonesien - Sumatra, Singapore, Langkawi

 • Mødet med Sumatras orangutanger
 • Oplevelserne på og omkring Lake Toba
 • Sejlture, junglevandring og smuk natur
 • Storbyliv, regnskov og palmestrande

Tag på en rejse til Sumatras mangfoldighed af kulturer, sprog, historie, arkitektur og fantastiske natur, som byder på et møde med Sumatras orangutanger, jungle, vulkaner og stammefolk.

Denne rundrejse starter med et par dage i miniputstaten Singapore inden I flyver videre til verdens sjettestørste ø, Sumatra. Her er klimaet tropisk, men meget afvekslende fra mildt højlandsklima til fugtig varme. Naturen byder på en utrolig artsrigdom og farvepragt, som kun lader sig sammenligne med regnskovene i Sydamerika eller på Borneo. Endnu findes her vilde tigere, Sumatra-elefanter, næsehorn, orangutanger og i hundredvis af sjældne fuglearter. Også floraen er helt imponerende, derudover den store mangfoldighed af tropiske træer, tillige tæller adskillige fredede blomster, fx verdens største blomst, Rafflesia Arnoldii.

På Sumatra vil I stifte bekendtskab med landets enestående natur, komme helt tæt på den truede Sumatra orangutang, besøge små landsbyer og hilse på nogle af landets etniske minoriteter, se vulkaner, gå på markeder, opleve vandfald og sejle på søen Toba.

Efter rundrejsen fordøjer I de mange nye og spændende indtryk under palmerne på tropeøen Langkawi, hvor der er mulighed for afslapning, solbadning og flere udflugter.

Læs mere

Rejseoverblik

 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB

Indonesien

Sumatra, Singapore, Langkawi

13 nætter / 15 dage

fra kr. 17.445

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Sumatra Langkawi

Rejser til Sumatra

Er du eventyrlysten med en smag for vild og utæmmet natur? Så skal Sumatra måske være målet for din næste rejse.
Læs mere
Sumatra Langkawi

Rejser til Langkawi

Længst nordpå ud for Malaysias vestkyst, blot få kilometer fra den thailandske grænse, ligger en af Malaysias smukkeste øer, Langkawi. Her kan du slappe af på de smukke hvide sandstrande under svajende palmer, mens du nyder udsigten til de små, ubeboede øer, der ligger rundt om Langkawi.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Singapore - 2 nætter

Peninsula Excelsior Hotel
Se kort

Peninsula Excelsior Hotel

Beliggenhed: Singapore, Singapore

Peninsula Excelsior er et elegant og moderne hotel med fremragende beliggenhed i centrum af Singapore. Her er du i gåafstand fra Singapore F1 banen, handelsgaden, Orchard Road, og Clarke Quay samt MRT Interchange, som er knudepunktet for Singapores offentlige transport. Hotellet har swimmingpool, fitnesscenter og sauna. Der er 20 minutters kørsel til Changi International Lufthavn. 

Hotellets dobbeltværelser varierer i størrelsen fra 26 til 30 m2 og indeholder alle gratis WiFi og kabel-tv til underholdning. Desuden er der minibar med kaffe/te faciliteter, badekåber, slippers osv. Værelserne er alle med air-condition, sikkerhedsboks og skrivebord

Læs mere her

Sumatra - 5 nætter

Sumatras Højdepunkter - Opleve det bedste af verdens 5. største ø

Sumatras Højdepunkter - Opleve det bedste af verdens 5. største ø

Beliggenhed: Indonesien, Sumatra

Denne rundrejse starter med et par dage i miniputstaten Singapore inden I flyver videre til verdens 5. største ø, Sumatra. Her er klimaet tropisk, men meget afvekslende fra mildt højlandsklima til fugtig varme. Naturen byder på en utrolig artsrigdom og farvepragt, som kun lader sig sammenligne med regnskovene i Sydamerika eller på Borneo. Endnu findes her vilde tigere, Sumatra-elefanter, næsehorn, orangutanger og i hundredvis af sjældne fuglearter. Også floraen er helt imponerende, derudover den store mangfoldighed af tropiske træer, tillige tæller adskillige fredede blomster, fx verdens største blomst, Rafflesia Arnoldii.

På Sumatra vil I stifte bekendtskab med landes enestående natur, komme helt tæt på den truede Sumatra Orangutang, besøge små landsbyer og hilse på nogle af landets etniske minoriteter, se vulkaner, gå på markeder, opleve vandfald og sejle på Toba Søen.

Efter rundrejsen fordøjer I de mange nye og spændende indtryk under palmerne på tropeøen Langkawi, hvor der er mulighed for afslapning, solbadning og flere udflugter.

Undervejs på Sumatra rundrejsen bor I på gode hoteller og lodges. Lodgen i Bukit Lawang er simple værelser, hvor omgivelserne og oplevelsen klart opvejer den manglende komfort.

Læs mere her

Langkawi - 6 nætter

The Frangipani Langkawi Resort & Spa Meritus Pelangi Beach Resort & Spa
Billigste hotelmulighed
Se kort

The Frangipani Langkawi Resort & Spa

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Et rigtig hyggeligt hotel med en dejlig afslappet atmosfære og et højt serviceniveau. Ligger 15 min. fra lufthavnen ved en 400 meter lang hvid sandstrand i en stor tropisk have. De 139 pæne lyse værelser har alle aircondition, loftvifte, tv, telefon, hårtørrer og terrasse eller balkon. Hotellet har flere gode restauranter, bar, dejlig swimmingpool med poolbar, massage- og spacenter samt masser af vandsportsaktiviteter.
Læs mere her
The Frangipani Langkawi Resort & Spa Meritus Pelangi Beach Resort & Spa Tanjung Rhu Resort
Se kort

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Dejligt førsteklassehotel med en fantastisk atmosfære beliggende kun ti minutters kørsel fra lufthavnen i grønne, tropiske omgivelser lige ned til strand og hav. Værelserne er smukt indrettet i malajstil og har udsigt til enten haven, havet, søen eller en af de to store swimmingpools. De har mange moderne faciliteter såsom aircondition, tv, telefon, minibar, værdiboks, hårtørrer og kaffe/te faciliteter samt privat balkon eller terrasse.

Hotellet har tre restauranter, hvor du på den ene kan indtage måltiderne med fødderne i sandet samt bar, spa, tennis, volleyball, squash og mange vandsportsaktiviteter, hvoraf de fleste er gratis. Desuden butikker, frisør, skønhedssalon og wifi på hele hotellet. 5 minutters gang fra hotellet finder du masser af butikker, restauranter og det lokale natmarked.

Læs mere her
Meritus Pelangi Beach Resort & Spa Tanjung Rhu Resort
Se kort

Tanjung Rhu Resort

Beliggenhed: Malaysia, Langkawi

Oplev paradis på dette luksuriøse førsteklassehotel, beliggende i charmerende og fascinerende omgivelser ved den funklende strand. Nyd livet og bliv forkælet i denne lækre oase. Hvis du ønsker andet end afslapning byder resortet på en række aktiviteter, så du kan udforske den skønne natur. 136 store værelser (min. 50 m2) holdt i smukke afstemte naturfarver der signalerer afslappet elegance. Alle har aircondition, fladskærmstv, dvd/cd afspiller, hårtørrer, stort lækkert badekar samt separat "rainforest" brusebad. 

Hotellet har flere spændende restauranter der byder på gastronomiske oplevelser, bar, to swimmingpools, bibliotek med cd/dvd udlån, JivaRhu spa og fitnesscenter. Øvrige aktiviteter tæller tennis, golf i omegnen, vandreture og flere vandsportsaktiviteter.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 2 - 4
Singapore
Dag 4 - 6
Samosir Island, Lake Toba
Dag 6 - 7
Berastagi
Dag 7 - 9
Bukit Lawang
Dag 9 - 14
Langkawi
Dag 15 - 16
Hjemrejse

Dag 2 - 4

Singapore

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Dag 1 Danmark 

I flyver fra Københavns Lufthavn med kursen mod Singapore. 

Dag 2 Singapore (M)

Tidligt om morgenen ankommer I til miniputstaten Singapore, og efter indrejseformaliteterne er der transport til hotellet, som er centralt beliggende, kun 15 minutters gang fra Boat Quay og Clarke Quay. Her er en hyggelig stemning med masser af restauranter, caféer og barer. Med lidt god vilje kan det sammenlignes med Nyhavn i København, blot større og med noget billigere mad og drikke.

Singapore er en kulturel smeltedigel, og trods den kraftige vækst har man mange steder formået at bevare tidligere tiders asiatiske charme. Byen er meget andet end et finansielt og handelsmæssigt centrum. Her er mange spændende museer, nationalparker og forlystelsesområder. På mindre end 50 år er byen gået fra at være en lille, søvnig kolonihavn i det britiske kolonirige til en moderne global landsby, og på mindre end 200 år er byen vokset fra 150 indbyggere i en lille landsby til lidt over 4 mio. indbyggere i en moderne metropol.

Efter check in, er de næste to dage til oplevelser op eventyr på egen hånd. Vi gør opmærksom på, at tjek in ikke kan garanteres før tidligst kl. 14:00, så benyt evt. tiden med en orienterende byrundtur.

Dag 3 Singapore (M)

Efter en god nats søvn og morgenmad på hotellet er formiddagen til fri disposition og oplevelser på egen hånd. 
Tag fx en tur i byens fantastiske Botaniske Have, gå en tur gennem China Town, tag på en lille sejltur på Singapore River, tag på shopping på Orchard Road, gå en tur gennem China Town der har overlevet landets moderniseringsbølge og bevaret sin charme på trods af, at arealet er blevet væsentligt mindre, nyd en god middag ved Merlion med udsigt til Sentosa og byens nye vartegn, hotellet Marina Bay Sands.


Læs mere

Dag 4 - 6

Samosir Island, Lake Toba

Dag 4 Samosir Island, Lake Toba (M)

Efter morgenmad på hotellet er der transport til lufthavnen hvorfra der flyves til Sumatras største by, Medan. Efter indrejseformaliteterne bliver I budt velkommen af vores lokale guide, der skal være med jer på rejsen ned gennem Sumatra. Indonesien er, med sine 240 mio. indbyggere og hundreder af folkeslag fordelt på ca. 3.000 øer, et multikulturelt rejseland, der tåler sammenligning med Kina og Indien. Der er stor forskel i kultur og sprog mellem papuanerne i øst og Aceh-folket på Nordsumatra i vest. 

Medan har ikke mange seværdigheder at byde på og indflydelse fra den hollandske kolonitid ses ikke længere så tydeligt i bybilledet. Vi har derfor valgt ikke at inkludere et ophold i storbyen, men i stedet at koncentrere os om naturoplevelserne og kulturen som, efter vores mening er unikke for Sumatra. 

Fra lufthavnen i Medan sættes kursen mod den sagnomspundne og mystiske sø Lake Toba – Sydøstasiens største sø med et areal der kan sammenlignes med Fyn. Søen ligger i 900 meters højde, og udfylder et forhistorisk vulkankrater. Søens dybde er endnu ikke helt udforsket, men man er flere steder kommet længere end 400 meter ned. Søen var tidligere hellig for batakerne, og det var forbundet med dødsstraf at lede europæere herop. Derfor er den først sent blevet set af europæere. Vejen ned mod søen går gennem et kæmpe skovområder, med banan- og nåletræer side om side på de stejle skrænter ned mod søen. Fra den lille by, Prapat, sejler I over til Samosir, og indlogerer jer på et pragtfuldt beliggende hotel ved søens bred.
Få minutters gang fra hotellet findes der flere hyggelige og gode restauranter med retter fra både det asiatiske og vestlige køkken på menuen.

Dag 5 Samosir Island, Lake Toba (M)

Denne formiddag sejler I rundt til forskellige interessante steder omkring søen. Først lægger I ind til Tomok, hvor I kan se gravpladsen for en af de tidligere Toba-konger. Derefter tager I op langs kysten til Ambarita, hvor I kan se de store sten, der førhen udgjorde Toba-kongernes rådsforsamling. Herefter sejler I tilbage til hoteller, og kan nu bruge eftermiddagen på en svømmetur i søen, eller til at søge jeres helt eget eventyr.

Læs mere

Dag 6 - 7

Berastagi

Dag 6 Berastagi (M)

I begynder dagen med en skøn sejltur til nordspidsen af øen. Her besøger I en landsby, der endnu har sin gamle forsvarsvold som beskyttelse rundt om byen og I ser en opvisning i traditionel Toba-dans. Herefter kan I nyde den smukke udsigt over søen, de frodige kraterkanter og vulkaner i det fjerne mens i langsomt sejler tilbage til Prapat hvor jeres chauffør venter. 

Efter frokost sættes kursen mod Sumatras indre højlandsområde, der hovedsageligt befolkes af det legendariske Batak-folk. Batak-folket er ikke et homogent folk. Det består af seks stammer. Naturligvis har de meget historie, sprog og kultur tilfælles, men samtidig adskiller de sig også fra hinanden på de samme områder. De seks stammer er, fra nord til syd: Karo, Pakpak, Simalungun, Toba, Angkola og Mandailing. 

Batak-folket menes at stamme dels fra Indien og dels fra det nordlige Burma. Herfra tog de søvejen til det nordlige Sumatra for mere end 1.500 år siden. På Sumatra søgte de til øens indre, hvilket er grunden til batakernes isolation helt frem til begyndelsen af dette århundrede. Især den frygtløse missionær Nommensen fra Slesvig var med til at åbne Batak-landet op for fremmede. Da han kom til Sumatra i 1860-erne, mødte han et folk, der praktiserede kannibalisme som led i deres animistiske religion. Denne tradition holdt sig et stykke ind i 1900-tallet. Nu er de fleste batakere kristne, dog med et tydeligt islæt af deres gamle naturreligion.

Jeres mål for dagens tur er karoernes område. Langsomt bevæger vi os ad hårnålesving op i højlandet til karoernes gamle kulturcentrum, Berastagi. Undervejs stopper I og ser Indonesiens højeste vandfald, Sipisopiso og nyder den smukke udsigt over Lake Toba og Samosir Island. Inden ankomst til Berastagi besøger I også en Karo landsby hvor lokalguide vil forsøge at arrangere et besøg hos en af de lokale familier. 


Læs mere

Dag 7 - 9

Bukit Lawang

Dag 7 Bukit Lawang (M)

Højlandet er berømt for sin store eksport af passionsfrugter, avokadoer, majs, gulerødder, salat, asparges og meget mere, så efter morgenmad på hoteller besøger I byens overdådige frugt- og grøntmarked. 

Næste stop er lige uden for byen hvorfra I kan nyde den flotte udsigt til den aktive Sinabung vulkan og videre til Lumbini Park hvor I finder en kopi af den overdådige Shwedagon pagode i Yangoon, Myanmar. 

Herefter sættes krusen mod den tætte regnskoven, for at en af få de oplevelser der er så unikke for Sumatra. I kører gennem spredte bysamfund, passerer store vandrige floder, kommer gennem store plantageområder, hvor det er oliepalmen, der præger landskabet. Lidt efter lidt bliver den utroligt artsrige regnskov, som Sumatra i høj grad består af, dog mere og mere dominerende. 

Gunung Leuser Natur Reserve, der ligger omkring 83 km vest for Medan, er et område på størrelse med Jylland i det indre Sumatra. Her findes et af verdens mest spændende naturreservater, Bohorok Centre. Her har Verdens Naturfonden og andre organisationer oprettet et center, hvor orangutangunger, der ulovligt har været holdt i fangenskab, oplæres til at kunne klare sig i naturen igen. Orangutangen er stærkt truet af udryddelse, især fordi dens naturlige levesteder forsvinder som en konsekvens af tømmerhugst og et ekspanderende landbrug. Orangutangcentret ligger i udkanten af en enorm jungle, der strækker sig nordpå langt ind i Aceh-provinsen. 

I dette vidunderlige område, der også kaldes Bukit Lawang, skal I bo to nætter på et hotel lige ud til junglen og en flod. 

Det siger næsten sig selv, at stedet her midt inde på øen i udkanten af den store regnskov ikke frembyder den høje hotelstandard. Hotellet er et såkaldt Eco Lodge, bestående at en række mindre bygninger, og er bevidst drevet efter miljøvenlige principper. Derfor er her meget begrænset med varmt vand – hvis der da er noget! Værelserne er hyggeligt og enkelt indrettet, hvor hver seng er forsynet med myggenet. Vi har valgt dette hotel på baggrund af dets beliggenhed som en af de bedste i Bukit Lawang, og vi er af den overbevisning, at den manglende komfort klart opvejes af beliggenheden.

Stedet har sin egen lille restaurant med et varieret menukort og god mad som kan nydes fra restaurantens terrasse med udsigt over floden.   

Dag 8 Bukit Lawang (M)

Dagens, og turens helt store oplevelse er at komme tæt på Sumatras orangutanger, så efter morgenmaden skal I på en vandretur i regnskoven. Jeres naturguide vil fortælle om regnskovens flora og fauna mens der holdes udkig efter de kære menneskeaber. Det er et uforglemmeligt syn, at se de kære dyr langsomt, og pludseligt, dukke frem af junglen. Særlig betagende er det, hvis der også ankommer en morgenfrisk hun med sine små unger om halsen. Der er store chancer for at se orangutanger, for hver dag holdes der øje med hvor de opholder sig i området, og hvor de bevæger sig hen, men da det er vilde dyr, som lever i det fri, gives der ingen garanti. Vandreturen tager ca. 3 timer og er ikke for gangbesværede, men alle – voksne som børn – der er i alm. fysisk form kan deltage. 

Tilbage på lodgen er resten af dagen en kærkommen lejlighed til at opleve de fantastiske naturscener på egne vandreture – eller med naturguide – i området, at bade i den kølige flod, eller bare nyde en kølig drink og slappe af på hotellet med lydene af de mange tropiske dyr og floden som lydtæppe i baggrunden.

Det kan også anbefales at tage på en ”Betor tur”. En ”Betor” er en knallert med en slags sidevogn med plads til to. Så sæt jer til rette og tag på en tur rundt i området hvor I vil få mulighed for at møde lokalbefolkningen, se nogle at de små lokale produktionsvirksomheder der bl.a. producerer sukker, tofu og gummi, besøge et forsøgshavecenter, gå en tur i rismarkerne osv.  

Læs mere

Dag 9 - 14

Langkawi

Dag 9 Langkawi 

I tager afsked med regnskoven og sætter kursen mod lufthavnen i Medan. Herfra flyver I via Singapore eller Kuala Lumpur til Malaysias nordligste ø, Langkawi. Ved ankomst til Langkawi kører I direkte til hotellet og efter check-in er resten af opholdet til oplevelser på egen hånd.

Langkawi ligger i Andamanhavet i det nordlige Malaysia ca. 30 kilometer fra det malaysiske fastland. Langkawi-øgruppen består ved højvande af 99 øer og ved lavvande af 104 øer. Øerne er en del af den malaysiske delstat Kedah og ligger nær den thailandske kyst. Den største af øerne er Pulau Langkawi (pulau betyder ø) med omkring 45.000 indbyggere. Den eneste anden beboede ø er Pulau Tuba. For mange år siden var Langkawi et berygtet tilholdssted for pirater, men med sine flotte sandstrande, azurblå vand, dramatiske klippeformationer, små landsbyer og tropiske regnskove er øen nu et ferieparadis, der siden 1987 er udviklet til at være en af Malaysias største turistdestinationer. 

Dag 10-14 Langkawi (M)

Oven på en begivenhedsrig rejse på Sumatra er resten af ferien til afslapning under palmerne, I kan tage på nogle af vores spændende udflugter eller I kan søge jeres helt eget eventyr på egen hånd.

Læs mere

Dag 15 - 16

Hjemrejse

Dag 15 Hjemrejse

Det meste af dagen er afsat til, at I kan få den sidste sol og gøre de sidste souvenirindkøb, inden hjemrejsen kan begynde. 

Dag 16 Ankomst til Danmark

I lander i Københavns Lufthavn, og med sindet – og kufferten – fuld af minder kan I se tilbage på en begivenhedsrig rejse.

Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Lars, Mark

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser