Borneo - Det ultimative regnskovseventyr

Malaysia - Sabah

 • Cykeltur til små landsbyer på Borneo
 • Havskildpadderne på Turtle Island
 • Flodsejlads og dyrelivet langs Kinabatangan-floden
 • Danum Valleys uberørte skønhed

Tag til Borneo og oplev et af jordens største sammenhængende regnskovsområder, et mangfoldigt dyreliv med næseaber, orangutanger, næsehornsfugle, pygmæelefanter og havskildpadder, hvide sandstrande og klart blåt vand, dybe dale og høje bjerg, storbyliv og landsbyliv.

På Borneo, verdens tredjestørste ø, ligger de to malaysiske provinser Sarawak og Sabah. Sarawak, der er Malaysias største delprovins med provinshovedstaden Kuching, ligger på Borneos sydvestlige spids, mens Sabah ligger mod nordvest. Denne rejse indeholder det absolut bedste af Sabah – som også kaldes ”Landet under Skyerne” – med mange og varierede indtryk i et af verdens største regnskovsområder. 
Kun få andre steder i verden oplever man et så varieret og tilgængeligt dyreliv og natur. Dette Borneo eventyr starter med et par dage i Kota Kinabalu hvor I bl.a. skal på en skøn og afslappende cykeltur til nogle af de små landsbyer uden for ”storbyen”. Herfra videre til Sepilok Orangutang Center i Sandakan inden turen går til Selingan Island – eller Turtle Island som den også kaldes hvor I oplever havskildpadder. Eventyret fortsætter med båd op ad Kinabatangan-floden hvor I kan nyde det mangfoldige fugleliv og kigge efter de karakteristiske næseaber og sky pygmæelefanter. Fra floden kører I til den afsidesliggende Danum Valley hvor den står på vandreture i den tætte regnskov og over hængebroer, hvor I ser det hele lidt fra oven inden turen går tilbage til Kota Kinabalu for en enkelt nat. Alt i alt et ultimativt regnskovseventyr med unikke oplevelser for livet. Forlæng evt. rejsen med nogle dage på en af Balis skønne palmestrande.

Læs mere

Rejseoverblik

 • 2017
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC

Malaysia

Sabah

11 nætter / 14 dage

fra kr. 24.725

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Sabah

Rejser til Sabah

Eventyret begynder, så snart du ankommer til Sabah. Få andre steder i verden oplever du et så varieret og tilgængeligt dyreliv.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Sabah - 9 nætter

Overnatning på rundrejsen

Overnatning på rundrejsen

Beliggenhed: , Sabah

Undervejs på det ultimative regnskovseventyr bor I på gode hoteller og lodges, og på Turtle Island i simple hytter hvor omgivelserne og oplevelsen klart opvejer den manglende komfort.

Kota Kinabalu - Grandis Hotel, Superior værelse

Turtle Island - Park Chalet

Sukau Kinabatangang - Riverside Lodge, standard værelse

Danum Valley Borneo - Rainforest Lodge, standard værelse

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 2 - 4
Kota Kinabalu
Dag 4 - 5
Selingan, Turtle Island
Dag 5 - 7
Kinabatangan-floden, Sukau
Dag 7 - 10
Danum Valley
Dag 10 - 11
Kota Kinabalu

Dag 2 - 4

Kota Kinabalu

M, F, A = Morgenmad, frokost, aftensmad

Dag 1 Danmark – Borneo

I flyver fra Københavns Lufthavn med kursen mod Borneo. Mellemlanding og flyskifte undervejs. 

Dag 2 Kota Kinabalu

Hen på formiddagen ankommer I Kota Kinabalu som er hovedstad i Sabah, en af Malaysias 13 delstater. Provinsen ligger på nordvestkysten af øen Borneo ud mod Det Sydkinesiske Hav og Tunku Abdul Rahman National Park på den ene side, og med det 4.095 meter høje Mount Kinabalu på den anden side. Selve byen har et myldrende folkeliv og en venlig befolkning af kinesisk, indisk, filippinsk, indonesisk og malaysisk oprindelse. Dertil kommer ca. 30 andre stammer, der lever rundt om i provinsen. KK, som Kota Kinabalu kaldes, har et broget folkeliv med markeder med alt fra træskærerarbejder til fødevarer, hvor man kan vælge og vrage mellem lokale specialiteter. Desuden findes et stort antal restauranter, barer og markeder for enhver smag og pengepung.

Efter indrejseformaliteterne møder I vores lokale repræsentant som kører jer til hotellet. Efter check in er resten af dagen til afslapning og tid på egen hånd. Om aftenen kan det anbefales at tage en lille spadseretur til havnefronten, hvor der ligger flere hyggelige restauranter samt et fiske- og frugtmarked, som også er et besøg værd. 

Dag 3 Kota Kinabalu (M, F)

Efter en god nats søvn og morgenmad bliver I hentet på hotellet. Den første 1½ times tid foregår med bus, men herefter er det så tid til at få rørt benene lidt. I får udleveret cykler og cykelhjælme, og i et roligt og behageligt tempo kører I så ellers på opdagelse i de landlige omgivelser. Turen går ad små støvede veje og stier, over broer og langs rismarker. I besøger lokalbefolkningen i en af de små hyggelige landsbyer med træhuse. Her nyder I en kop kaffe og lokale specialiteter, hører om livet på landet, ser hvordan de bor, og hvordan de tapper gummi fra træerne. Cykelturen fortsætter lidt endnu og ender ved en floden Kiulu, hvor I spiser frokost. Her er der også mulighed for at få en svalende dukkert i floden, så husk badetøjet. Det er en ganske let cykeltur på 1-2 timer ad mindre veje og stier, og alle der kan cykle kan deltage. Tempoet er stille og roligt med mange stop undervejs. Efter frokost kører bussen jer tilbage til hotellet, hvortil I ankommer midt på eftermiddagen.Læs mere

Dag 4 - 5

Selingan, Turtle Island

Dag 4 Selingan Island (M, F, A)

I kører fra hotellet til lufthavnen for at flyve til Sandakan. Ved ankomst til Sandakan kører I til Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre der er verdens største oplærings- og udsætningssted for forældreløse orangutanger. Inden I begiver jer ud i junglen, ser I en film om arbejdet med orangutangerne, og herefter kan I på tæt hold se, hvordan personalet fodrer de små rødhårede charmetrolde. Orangutangerne, som slet er ikke til at stå for, gør det svært at komme videre. Men endnu en af turens højdepunkter venter. 

Fra Sandakan sejler I til Selingan Island eller Turtle Island – Skildpaddeøen, som den også kaldes. En sejltur på ca. en time. Turtle Island ligger 40 km nord for Sandakan ved Sabahs østkyst og er hjemstedet for de grønne havskildpadder, som bygger deres reder og lægger æg her.

Efter frokost på lodgen kan I bruge dagen på at slappe af og nyde den skønne hvide strand eller snorkle i det lune vand og nyde de farvestrålende fisk. Efter aftensmaden sætter alle sig til at vente på parkens opsynsmand, som giver besked når skildpadderne er kommet frem for at lægge deres æg. Under opholdet lærer I om fredningen af de grønne havskildpadder, oplever indsamlingen af æg fra rede hullerne og ser hvordan de placerer dem i udklækningsanstalter. Hytterne er simple og enkelt indrettet. Her er det omgivelserne der er i højsædet, og den manglende komfort opvejes klart af disse og den unikke oplevelsen ved at hjælpe med udsættelsen af de små søde babyskildpadder, som straks kravler mod det åbne hav.


Læs mere

Dag 5 - 7

Kinabatangan-floden, Sukau

Dag 5 Kinabatangan-floden (M, F, A)

Tidligt om morgenen sejler I tilbage til Sandakan. Her skifter I båd og fortsætter regnskovseventyret op ad Kinabatangan-floden til lodgen hvor I skal bo de næste to nætter. Undervejs spiser I frokost på Abai Jungle Lodge inden sejlturen fortsætter til jeres lodge der er smukt beliggende midt i regnskoven ved bredden af Kinabatangan-floden. Regnskovene omkring floden er et af naturens skatkamre, som rummer mindst 290 fuglearter og 60 arter af pattedyr, bl.a. vigtige bestande af asiatisk pygmæelefant, næseabe og orangutang. 

Sent på eftermiddagen er der mulighed for at tage med på en lille ekstra udflugt (ikke inkl.) hvor I sejler ud på en af de mindre bifloder. At sidder her, i den åbne båd midt i den kulsorte regnskov og lytte til regnskovens mange fremmede lyde, mens naturguide søger dyr i spotlysets skær, er en stor oplevelse.

Dag 6 Kinabatangan-floden (M, F, A)

I vågner ved gibbonabernes og næsehornsfuglenes kalden og allerede fra den tidlige morgenstund tager I på en sejltur op ad Kinabatangan-floden til Oxbow Lake – et naturskønt område, som er perfekt til at studere fugle.

Tilbage på lodgen spiser I morgenmad, og herefter er der tid til at I kan slappe af og nyde de smukke omgivelser.  Tag evt. på en lille vandretur i området eller nyd udsigten fra lodgens fælles terrasse. Hen på eftermiddagen skal I på endnu en flodsejlads hvor den står på flere regnskovsoplevelser langs floden. Måske I er heldige at se en flok pygmæelefanter slukke tørsten i floden, orangutanger som sidder i trætoppene eller at spotte den særprægede næseabe, mens den falder til ro i trætoppene langs floden.


Læs mere

Dag 7 - 10

Danum Valley

Dag 7 Danum Valley (M, F, A)

Efter morgenmad på lodgen kører sættes kursen mod Danum Valley hvor flere oplevelser venter. Det er en køretur på ca. 4-5 timer uden stop. Der gøres naturligvis stop undervejs på turen gennem nogle af Borneos små landsbyer og grønne landskab. Hen på eftermiddagen ankommer I til Danum Valley og jeres lodge, der er smukt beliggende ned til en lille flod. 
Om aftenen er der middag på lodgen efterfulgt af et diasshow og foredrag om junglen og dens mange dyr. Er vejret til det får I desuden mulighed for at komme på ”nattevandring” og aftentur med jeep, hvor I måske er heldige at spotte nogle af de nataktive dyr. 

Dag 8 og 9 Danum Valley (M, F, A)

I det tidlige morgengry vågner I til regnskovens mange lyde – og med cikadernes sang, fuglenes kvideren og gibbonabernes kald fra den tætte regnskov, som ligger smukt indhyllet i morgendisen, kan det næsten ikke blive bedre. 

De næste par dage skal I på eventyr i Danum Valley, der er en af de mindre kendte og besøgte nationalparker på Borneo, men dette gør den absolut ikke mindre interessant. Tværtimod. Mange vil sige, at dette er ”det rigtige Borneo”. Nationalparken er hjemsted for mere end 275 fuglearter, pattedyr som det sjældne Sumatra næsehorn, pygmæelefanter, makak¬aber, gibbonaber, orangutanger, vildsvin, frøer og en mængde insekter. 

I dag og i morgen er der mulighed for at komme på forskellige vandreture med naturguiden hvor I bl.a. kan nyde synet fra hængebroerne i trætoppene, hvorfra I har en storslået udsigt over den tætte regnskov som også byder på vandfald, begravelsespladser i klipperne og små vandhuller hvor det er muligt at få en forfriskende dukkert. Eller måske I har lyst til at ”bestige” det nærliggende ”bjerg” hvorfra der ligeledes er en fantastisk udsigt over floden, lodgen og tågeskoven. Vandreturene er frivillige og tilpasses deltagernes ønsker. Afhængig af vandstanden i floden, er det også muligt at få en ”sejltur” på store gummibæk ned ad floden.


Læs mere

Dag 10 - 11

Kota Kinabalu

Dag 10 Kota kinabalu

Det er tid til at skulle forlade de smukke omgivelser og efter frokost kører I til Lahad Datu. En tur gennem regnskoven på ca. to timer. Herfra flyver I direkte til Kota Kinabalu hvor I overnatter inden den videre rejse. Ankomst til hotellet sidst på eftermiddagen.

Dag 11 Borneo – Danmark 

Efter en begivenhedsrig rundrejse med masser af regnskovsoplevelser og mange nye indtryk er det tid til at sætte kursen mod Danmark, eller I kan vælge at forlænge rejsen med nogle dage på en af de smukke tropeøer ud for Borneos kyst, på et af de skønne strandhoteller ved Kota Kinabalu eller at flyve til Bali og nyde nogle dage under palmerne på ”Gudernes Ø”.
Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Borneo

  Tidszone
  Tidsforskellen mellem Danmark og Borneo er +7 timer. Ved dansk sommertid +6 timer.

  Vaccinationer
  Vaccinationer mod Difteri, Stivkrampe, Hepatitis A og Malaria anbefales. Forhør dig hos din egen læge eller hos Rejseklinikken.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Er opholdet på Borneo under 3 måneders varighed, kræves der ikke visum for danske statsborgere. Bemærk at passet skal være gyldigt i 6 måneder efter forventet hjemkomst. 
  Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse om de aktuelle visumregler for Malaysia.

  Særlige forhold
  Der er 220 Volt. Medbring adapter.

 • Under din rejse på Borneo

  Drikkepenge
  Det er ikke almindeligt at give drikkepenge, restauranter opkræver ofte selv et gebyr på 10%.

  Valuta
  Borneos møntfod er ringgit (MYR) . Du kan se den aktuelle kurs her. Enkelte steder kan man også betale med USD eller Euro.
  Valutaomregner

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Natascha, Inger, Mark

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser