Oplev Svalbards enestående natur og dyreliv

Svalbard - Longyearbyen, Spitsbergen

 • FØR: 14.720,- NU: 12.900,- med dansk rejseleder
 • Kulturhistorisk møde med Longyearbyen
 • Sejltur til Esmarksbræen og Barentsburg
 • Besøg i nedlagt kulmine og vildmarksaften i Camp Barentz
 • Inklusiv helpension, udflugter, entréer og transport jf. program

Tag med på en fem dages lang rejse til Svalbard med dansk rejseleder, der både byder på natur med fjelde og gletsjere, dyreliv med isbjørne og hvaler samt minebesøg og vildmarksaften. Alle måltider og udflugter er inkluderet.

Højt, højt mod nord, og blot 1.300 km fra Nordpolen, ligger den norske øgruppe Svalbard. Her findes en fantastisk polarnatur med bjergtagende scenerier af fjorde, fjelde og gletsjere – og ikke mindst verdens største population af den arktiske konge: isbjørnen. Den storslåede natur er hjem for en masse spændende og sjældne dyrearter, hvor bl.a. hvalrosser, sæler, hvaler, rensdyr, polarræve og et utal af forskellige fuglearter kan opleves. 

Svalbard er et unikt sted for de helt store natur- og dyreoplevelser i Norden – det er for de eventyrlystne og naturelskende, som ønsker at se og opleve den arktiske natur på tæt hold. Sammen med vores danske rejseleder, der er med fra start til slut, kommer vi i tæt kontakt med Svalbards ekstreme vejr og unikke natur, og her på toppen af verden skal vi udforske de imponerende omgivelser med bådudflugt til Esmarkbræen, den russiske aktive mineby Barentsburg, vildmarksaften i Camp Barentz og besøg i den nedlagte kulmine ”Gruve 3”. Utallige nordpolsekspeditioner er udgået fra Svalbard i forsøget på at opnå berømmelse ved at være den første mand på 90 grader nord, og du vil i det hele taget få en omfattende indsigt i kulturen og historien om dette fjerne og øde sted på kloden.

I rejseperioden kan vi forvente temperaturer mellem 0 og -7 graders Celsius. For vinterbadere kan vi oplyse, at vandtemperaturen i fjorden vil være +2 graders Celsius.

Flytider:
22. maj - København – Oslo 07:20 – 08:30
22. maj - Oslo – Longyearbyen 09:55 – 14:00

26. maj - Longyearbyen – Oslo 13:25 – 16:20
26. maj - Oslo – København 17:15 – 18:25

Læs mere

Rejseoverblik

 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR

Svalbard

Longyearbyen, Spitsbergen

4 nætter / 5 dage

fra kr. 12.900

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Overnatningsmuligheder

Longyearbyen - 4 nætter

Spitsbergen Hotel
Se kort

Spitsbergen Hotel

Beliggenhed: Svalbard, Longyearbyen

Spitsbergen Hotel ligger i Longyearbyen tæt ved lufthavnen og Universitetscentret i Svalbard og har en uovertruffen udsigt til Sarkofagen og Longyeargletsjeren. 

Hotellet blev oprindeligt bygget som messe for funktionærerne i Store Norske Spitsbergen Kulkompagni, og hotellet har bevaret atmosfæren fra dengang med historiske billeder og kort på væggene. På anden sal ligger Funktionærmessen Restaurant, og i underetagen ligger Nordpolen, hvor funktionærerne kunne nyde alkohol i afmålte mængder. I dag kan gæsterne nyde et stort udvalg af champagne her. Udover de 88 værelser har hotellet også tilbagetrukne saloner, polarbibliotek, karambole, sauna og fitnessrum.
Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 5
Longyearbyen, Svalbard

Dag 1 - 5

Longyearbyen, Svalbard

Vi ankommer med fly fra København og bliver kørt til Longyearbyen. Her er der check-in på Spitsbergen Hotel, som er et moderne hotel med historisk islæt beliggende på en bakke med fin udsigt over byen og de nærliggende gletsjere. Klokken 14 er der sen frokost i hotellets autentiske restaurant, Funktionærmessen. Her spiste minernes funktionærer tidligere, mens de menige minearbejdere var henvist til deres barakker andetsteds i byen. Om aftenen er der inkluderet en to-retters middag med kaffe.

Dag 2
Efter morgenmad på hotellet er det tid til et kulturhistorisk møde med Longyearbyen. Klokken 10 afgår bussen fra hotellet, og guiden vil de næste tre timer vise rundt og fortælle om polarbyens spændende historie. Undervejs er der besøg på Svalbard Museum og Galleri Svalbard, hvor vi bliver klogere på Svalbards geologi, flora, fauna og hverdagslivet på øgruppen. Frokost og aftensmad serveres igen i Funktionærmessen på hotellet, og eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 3
I dag skal vi ud at sejle, så efter morgenmaden venter en hel dag på havet. Vi stævner ud med kurs mod Esmarksbræen og den russiske mineby Barentsburg. Undervejs krydser vi Isfjorden og sejler tæt mod bræens kant. En velsmagende frokost indtages, mens båden ligger stille ud for den knejsende isvæg. Ved ankomst til Barentsburg går vi i land og forcerer lidt over 200 trappetin, der fører os op til byens hovedgade. Her viser vores rejseleder rundt i byen, hvor vi blandt andet ser idrætshallen, skolen og hotellet, og der er også lidt tid på egen hånd, inden båden atter stævner ud. Hjemsejladsen går forbi fuglefjeld og de nedlagte russiske bosættelser i Coles-bugten og Grunmant. Ombord på båden er der en lille kiosk, som sælger varme drikke, vafler med mere. Husk at iklæde dig uldundertøj, vindtæt overtøj, hue, vanter og halstørklæder til den 9-10-timer lange tur. Om aftenen er der tre-retters middag på Radisson Blu Polar Hotel.

Dag 4
I dag kommer vi til at opleve, hvordan Longyearbyen er skabt på baggrund af minedrift. Byens mine er den sidste på øerne, hvorfra der blev hentet kul ud med rå muskelkraft. På en tur efter morgenmaden tager vi ned i minen, hvor der kan være ned til fire minusgrader, så husk god og varm påklædning – og gode skridsikre sko. Transport til og fra minen samt rejseleder er inkluderet.

Først på eftermiddagen er der frokost i Funktionærmessen, og efter resten af dagen på egen hånd mødes vi igen om aftenen, hvor en ny stor oplevelse venter. Med bus kører vi til Camp Barenzt ved foden af Gruve 7-fjeldet, cirka ti kilometer øst for Longyearbyen. Her venter os en vildmarksaften med naturopleveler, foredrag og middag. Camp Barentz har en fantastisk beliggenhed i et område, hvor der tidligere var en del minedrift, og hvor der også siden 2. verdenskrig har været videnskabelig polarforskning. Med lidt held kan vi spotte rener, inden vi træder indenfor i Barenzts hus, der er en kopi af den hytte, som Willem Barents og hans mandskab overvintrede i under deres ekspedition i 1596-1597 – en ekspedition, hvor de ved en tilfældighed opdagede Bjørnøya og Spitsbergen. Vi bliver budt velkommen i hytten med en lokal akvavit, og værterne serverer desuden varm mad, øl, vin, bålkaffe og hjemmebagt kage, mens de viser billeder og holder foredrag om verdens største landpattedyr, isbjørnen, som med garanti lusker omkring et sted ikke langt fra campen. Vi er retur på hotellet i Longyearbyen cirka klokken 22.

Dag 5
Morgenmad på hotellet, og herefter transport til lufthavnen og fly retur til Danmark.

Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Svalbard

  Tidszone
  Svalbard har samme tid som Danmark.

  Pas/Visum
  Indrejsereglerne for Svalbard er lidt anderledes end i fastlands-Norge. Da Svalbard står udenfor Schengen-aftalen foretages der paskontrol af alle, der rejser mellem Svalbard og det norske fastland. Visum er dog ikke nødvendigt for at rejse til Svalbard.

 • Under din rejse på Svalbard

  Valuta
  Norske kroner.

  Strøm
  220 volt i stikkontakterne og almindelige danske stik passer.

  Særlige forhold
  På grund af det store antal isbjørne på Svalbard (3000 isbjørne) er det nødvendigt at medbringe et våben, når man bevæger sig udenfor Longyearbyen. Skilte markerer begge indgange til byen, så man ved hvor grænsen går. Ved udgang af Longyearbyen anbefaler vi, at det gøres i selskab af en guide eller en lokalbetjent.

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Mogens, Merete

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.