Tanzanias højdepunkter: Lake Manyara, Serengeti og Ngorongoro

Tanzania - Serengeti, Ngorongoro

 • Oplev nationalparken Serengeti og Lake Manyara Nationalpark
 • Besøg det spændende antropologiske museum ved Olduvai Gorge
 • Udforsk den udslukte vulkan, Ngorongoro-krateret
 • Safari i landcruiser med engelsktalende rejseleder

Kom med på en indholdsrig safari rundrejse, hvor du besøger Lake Manyara, Serengeti og Ngorongoro.

Rejsen starter i Lake Manyara Nationalpark, der især er kendt for sine træklatrende løver og mange elefanter. Parken har en meget varieret natur og i midten ligger selve Manyara-søen med et fantastisk fugleliv, bl.a. store flokke af flamingoer.  

Herfra fortsætter turen til nationalparken Serengeti, der ligger på det nordlige højlandsplateau mellem Ngorongorokrateret mod øst, Victoriasøen mod vest og Kenya i nord, hvor den grænser op til Masai-Mara nationalparken. I Serengeti finder du åbne vidder og store flokke af vildt, og på safarikørslerne kommer du helt tæt på det enestående dyreliv. 

Efter et besøg på det spændende antropologiske museum ved Olduvai Gorge slutter rejsen i den for længst udslukte og sammenstyrtede vulkan, Ngorongoro-krateret. Du tilbringer en halv dag i kraterbunden med mulighed for at se de større og mindre dyr på den afrikanske savanne. 

Rejsen foregår i en landcruiser med plads til højest 7 gæster. Alle har vinduesplads og der er ’pop’up’-tag. Der er en lokal engelsktalende rejseleder med på hele turen. Indkvarteringen sker på skønne lodger, hvor alle værelser naturligvis har eget bad og toilet.

Læs mere

Rejseoverblik

 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN

Tanzania

Serengeti, Ngorongoro

7 nætter / 8 dage

fra kr. 23.845

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Serengeti Ngorongoro

Rejser til Serengeti

Serengeti ligger på det nordlige højlandsplateau mellem Ngorongorokrateret mod øst, Victoriasøen mod vest og Kenya i nord, hvor den grænser op til Masai-Mara nationalparken. Det er ikke blot Tanzanias mest berømte nationalpark, velsagtens også Afrikas - og med rette. De store bestande af slettevildt finder ikke sin mage andre steder på jorden. Omkring 3 millioner dyr i alt findes her.

Læs mere
Serengeti Ngorongoro

Rejser til Ngorongoro

Vest for Arusha, mellem Rift Valley og Serengeti, ligger Ngorongoro Conservation Area – et af verdens mest unikke områder. Ngorongoro vildtreservat udgør 8.288 km2,, og hele området er en del af det store Serengeti økosystem.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Arusha, Tanzania
Dag 3
Lake Manyara
Dag 4 - 5
Serengeti
Dag 6 - 7
Ngorongoro
Dag 8
Arusha

Dag 1 - 2

Arusha, Tanzania

Søndag: Danmark - Tanzania
Afrejse fra Danmark med kurs mod Arusha i Tanzania. 

Dag 2 mandag: Arusha (-, -, aftensmad)
Ankomst til Kilimanjaro lufthavn efterfulgt af transport til Lake Duluti Serena for en enkelt overnatning inden safarien starter. Overnatning: Lake Duluti Serena Hotel. 

Læs mere

Dag 3

Lake Manyara

Tirsdag: Arusha – Lake Manyara (morgenmad, frokost, aftensmad)

Efter morgenmaden køres mod Lake Manyara National Park – en tur på 150 km der varer cirka 2½ time. Vi ankommer til Lake Manyara Serena Safari Lodge tidsnok til en dejlig frokost. Herefter er der tid på egen hånd til at nyde den flotte panoramaudsigt fra lodgen, før vi sidst på eftermiddagen begiver os ud på safarikørsel.  
Lake Manyara nationalparken er især berømt for sine løver, der tilbringer meget af dagen i trækronerne og ligeledes er her mange elefanter. Det er ikke nogen stor park, men ikke desto mindre byder den på en meget varieret natur. Den frodige skov får sit vand fra kilderne ved foden af Rift Valleys skrænter, og bag skoven breder den åbne savanne sig. I midten af parken ligger Manyara-søen - en såkaldt sodasø - med et fantastisk fugleliv. Når vandstanden i søen er høj virker den som en magnet på flamingoer. Overnatning: Lake Manyara Serena Safari Lodge.

Læs mere

Dag 4 - 5

Serengeti

Onsdag: Lake Manyara – Serengeti (morgenmad, frokost, aftensmad)

Efter morgenmaden går turen videre til den storslåede nationalpark, Serengeti. Køreturen på 235 km kombineres undervejs med safarikørsel. Serengeti er nok den mest berømte park i Afrika med kæmpe flokke af store pattedyr og mange af de spændende rovdyr som løver, hyæner og verdens hurtigste dyr, geparden. Det er i Serengeti at man finder den store vandring ”great migration” af ca. 2 mill. gnuer og zebraer. 
Efter frokost på Serengeti Serena Lodge er eftermiddagen til egen disposition, før vi atter begiver os ud på safarikørsel inden mørket falder på.  Overnatning: Serengeti Serena Lodge.  

Dag 5 torsdag: Serengeti (morgenmad, frokost, aftensmad)
Dagen starter ved daggry, hvor vi kører ud for at opleve hvordan savannen vågner. Der er en helt speciel stemning tidligt om morgenen, hvor især rovdyrene er mest aktive, og med lidt held kan vi opleve dem jage. Efter et par timers oplevelser i det fri vender vi atter tilbage til lodgen og en velfortjent morgenmad. 
Hvis det ønskes, er der i stedet for morgenens safarikørsel mulighed for en safari i varmluftsballon med en afsluttende champagnebrunch på de åbne vidder (mod merbetaling).
Efter en god frokost på lodgen er eftermiddagen til fri disposition, så der er dog tid til at hvile sig inden eftermiddagens safarikørsel. 
Serengeti betyder ’udstrakte vidder’ på masai og parken lever til fulde op til sig navn. Den 15.000 km2 store park er storslået vild og betagende smuk med sine enorme græssletter brudt af klippefremspring, akacietræer, floder og spredte småsøer. Overnatning: Serengeti Serena Lodge.  

Læs mere

Dag 6 - 7

Ngorongoro

Fredag: Serengeti – Ngorongoro (morgenmad, frokost, aftensmad)

Efter en dejlig morgenmad på lodgen forlader vi Serengeti og kører via verdens længste gravsænkning, Great Rift Valley mod Ngorongoro-området. Undervejs gøres holdt ved Olduvai Gorge, der er blevet kaldt menneskehedens vugge. Det var her palæontolog-ægteparret Louis og Mary Leakey i 1959 fandt knoglerester af "Australopithicus Bosei" – et abelignende menneske, der skulle have levet her for 1,8 millioner år siden. Udstillingen i Olduvai Gorge og i det tilhørende museum kaster lys over menneskets udvikling.
Vel fremme ved et af naturens små vidunder, den udslukte vulkan Ngorongori nyder vi en dejlig frokost på lodgen, der ligger med storslået udsigt over selve krateret. Eftermiddagen og aftenen er til fri disposition, så der er god tid til at hvile sig og nyde den fantastiske udsigt kraterbunden og dyrelivet.  Overnating: Ngorongoro Serena Safari Lodge. 

Dag 7 lørdag: Ngorongoro (morgenmad, frokost, aftensmad)

Dagen starter tidligt med morgenmad på lodgen. Udstyret med en picnickurv til frokost drager vi ud på en halvdags safarikørsel ned i det verdensberømte naturparadis. Her kan vi opleve store flokke af gazeller, antiloper, gnuer, zebraer, bøfler samt den karakteristiske sortmankede løve. Gnuerne vandrer ud og ind af krateret, men mange af dyrene har det som deres permanente tilholdsstede. Her findes også flodheste og en kratersø med flamingoer. For mange vil denne dag sikkert blive turens højdepunkt.  Hvis tiden tillader det besøger vi også en lokal masai landsby. Middag og overnating: Ngorongoro Serena Safari Lodge. 

Læs mere

Dag 8

Arusha

Efter morgenmaden og et sidste kig over Ngorongoro kører vi de 200 km tilbage til Arusha – en tur på cirka 3½ time. Efter frokost på en lokal restaurant er der transport til lufthavnen og det ventende fly mod nord.
Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Tanzania

  Tidszone
  Tanzania er to timer foran Danmark og en time ved sommertid.

  Vaccinationer
  Inden din rejse til Tanzania bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Der er visumpligt ved indrejse til Tanzania. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Tanzania.

  Særlige forhold
  Periodevis kan der forekomme søpindsvin på havbunden, og det kan derfor anbefales at medbringe badesko. 

  Rejsende bør være opmærksomme på risikoen for eventuelle uroligheder og bør undgå at opholde sig, hvor der er demonstrationer eller større menneskemængder forsamlet. 
  Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside. 
  I Tanzania bruges 240 Volt og 3-benede stik. Adaptorer kan som regel lånes i hotelreceptionen, men man kan også medbringe et rejseadaptersæt for en sikkerheds skyld.

 • Under din rejse i Tanzania

  Drikkepenge
  Afrikanere i servicefagene får en meget lille løn og derfor er de meget afhængige af de drikkepenge de får, når de yder en god service. Som en tommelfingerregel kan du beregne 1 US-dollar (el. tilsvarende lokal mønt) pr. kuffert eller rejsetaske, som portørerne bærer for dig. Det samme gælder for stuepigen pr. dag. 10 % af regningen i barer og restauranter. Ligeledes forventer guiden, som du er sammen med mange timer hver dag, også drikkepenge. Giv løbende, så han føler, at hans gode indsats er værdsat. Det er en god idé at give drikkepengene personligt, så det er dem, der har betjent jer, der får dem. Det er dog frivilligt at give drikkepenge, men vi bør huske på, at de er en nødvendig del af hverdagen på hele det afrikanske kontinent.

  Mad og drikke
  På safarien er alle måltider normalt inkluderet i prisen, når ikke andet er nævnt. Drikkevarer til måltiderne er ligeledes inkluderet, ligesom vandet på safariturene.

  Valuta
  I Tanzania er møntfoden tanzanian shilling (TZS). Tanzanias valuta må hverken indføres eller udføres af landet. Man kan veksle fra US-dollar til shilling og den bedste kurs fås i lufthavnen. Det er bedst at have mindre sedler på sig (1-5 dollar sedler), da det er mest praktisk på markeder og til betaling af drikkepenge. Man kan også hæve penge med Visa og Master Card i minibankerne, og visse steder kan man betale med kort. Man kan også betale med USD, Euro og engelske pund i Tanzania.


Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Elsebeth

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser