Bestig Kilimanjaro

Tanzania - Kilimanjaro

 • Opstigning på bjergets Kilimanjaro ad den naturskønne Rongai-rute
 • Seks dages vandring i selskab med lokalguider
 • Telte og andet udstyr af højeste kvalitet
 • Medfølgende kok, som sørger for sunde og velsmagende måltider 

Bestig Kilimanjaro og få dit livs oplevelse! Denne opstigning går ad den naturskønne Rongai-rute, som anses for en af de lettere opstigningsruter. 

Bestig Kilimanjaro og få dit livs oplevelse! Denne opstigning går ad den skønne Rongai-rute, som er en af de lettere opstigningsruter. Turen gennemføres med min. 2 og maks. 15 deltagere. Afrejse fra Danmark hver fredag i store dele af året, men mod tillæg arrangeres også private opstigninger, som kan finde sted hver dag året rundt. 

Den smukke Rongai-rute lå i mange år stille hen, men nu benyttes den igen med udgangspunkt fra bjergets nordside. Ruten kan anbefales, hvis du gerne ofrer en ekstra dag på at få en uforstyrret naturoplevelse uden trængsel. Ruten anses tilmed for at være både smukkere og lettere end Marangu- og Machame ruterne.

The African Walking Company leverer en kvalitetoplevelse på Kilimanjaro. Grupperne består af minimum 4 og maksimum 15 personer. Der er 1 guide pr. 2 deltagere, hvilket jo især er vigtigt mod toppen. De bruger kun telte og andet udstyr af højeste kvalitet og medbringer sågar et toilettelt, så man undgår de offentlige toiletter på bjerget. Den medfølgende kok laver velsmagende mad og har tilpasset menuen til højderne med en del væske og mange kulhydrater. 

Turen gennemføres med min. 2 og maks. 15 deltagere.

Læs mere

Rejseoverblik

 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR

Tanzania

Kilimanjaro

7 nætter / 8 dage

fra kr. 25.895

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Kilimanjaro

Rejser til Kilimanjaro

På grænsen til Kenya, omgivet af savanne og med sneklædte toppe, rejser Kilimanjaro sig. Et vartegn for Tanzania og en drøm og udfordring for alverdens hikere, der elsker bjergbestigning.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 1 - 2
Arusha
Dag 3 - 10
Kilimanjaro

Dag 1 - 2

Arusha

Dag 1 

Tidlig afrejse fra Danmark med ankomst om aftenen til Kilimanjaro lufthavn. Transport til Ilboru Hotel i Arusha, hvor vi har en overnatning med morgenmad inkluderet. 

Dag 2

Om eftermiddagen bliver vi hentet på hotellet og kørt til Kilimanjaro Mountain Resort, hvor vi møder guiderne og bliver briefet om opstigningen. Vi foretager også de nødvendige formaliteter med registrering etc. Middag på Kilimanjaro Mountain Resort.
Læs mere

Dag 3 - 10

Kilimanjaro

Dag 3

Vi kører nu i Landrover til Rongai. Dagens samlede vandring tager mellem tre og fire timer – men først opstigningen: Den begynder fra den særprægede træ-landsby Nale Moru (1.950 m) på en lille smal sti, der snor sig gennem marker med majs og kartofler. Herefter bevæger vi os ind i fyrretræsskoven.

Stien begynder at stige – konsekvent, men blidt – gennem den dragende skov, der skærmer for en lang række vilde dyr – inklusiv den smukke Kilimanjaro Colobus abe. Disse aber er sorte med en lang kappe af hvidt hår på ryggen, et hvidt skæg, der dækker næsten hele ansigtet, samt hvid hale. Skoven begynder at tynde ud, og den første lejr ligger for enden af hedezonen (2.600 m) med en vidtstrakt udsigt over den kenyanske slette. 

Dag 4

Morgenvandringen er en støt stigende tur op til ‘Second Cave’ (3.450 m) med prægtig udsigt til Kibo og ismasserne på kraterkanten. Efter frokost forlades hovedstien, og turen går videre henover heden på en mindre sti mod Mawenzis takkede bjergtinder. 

Vores lejr for i aften ligger i en beskyttet dal med de kæmpemæssige, sjældne planter, senecios, tæt ved Kikelewa Caves (3.600 m). 

Dagens vandring tager mellem seks og syv timer. 

Dag 5

Efter en kort, men stejl, vandring op ad græsklædte bjergskråninger belønnes vi efterhånden med en fantastisk udsigt, der giver en intens fornemmelse af områdets vildnis. Vegetationen tynder ud, kort før vi ankommer til næste lejr på Mawenzi Tarn (4.330 m), der er spektakulært beliggende i en cirkel direkte under Mawenzias knejsende toppe. 

Dagens vandring har taget tre og fire timer, og for at hjælpe med akklimatiseringen er eftermiddagen fri til at slappe af eller udforske det omkringliggende område. 

Dag 6

Det måneagtige ørkenlandskab, også kendt som the Saddle, mellem Mawenzi og Kibo, krydses, og vi når frem til Kibo-lejren (4.700) i bunden af Kibo kratervæggen. Efter dagens 5-6 timers lange vandringer er der behov for hvile, så vi kan være forberedt på turens sidste stigning, der starter yderst tidligt næste dag – eller rettere nat.

Dag 7

Det er med lommelygterne i hånden, at turen – kl. 01.00 – begynder. Den sidste, stejleste og mest krævende del af bestigningen op mod Afrikas Tag. Højden betyder, at tempoet nærmest foregår i slow motion, og vi går langsomt af sted i mørket på en sti med løse vulkansten, indtil vi når frem til kraterkanten ved Gillman’s Point (5.685). Der er behov for et kort hvil, som i tilgift betyder, at vi kan nyde den smukke solopgang over Mawenzi. De, der stadig føler sig friske, kan nu tage en tre timers rundtur til Afrikas Tag – Uhuru Peak (5.896) – tæt forbi gletschere og kæmpemæssige klipper af is, som stadig dækker det meste af området på toppen. Nedturen til Kibo (4.700) går overraskende hurtigt, og efter forfriskninger fortsætter nedstigningen til den sidste lejr ved Horombo (3.720 m). 

Dagen byder på mellem 11 og 15 timers vandring. 

Dag 8

Nedstigningen, der tager mellem fem og seks timer, bringer os ned gennem hedelandskabet til Mandara Hut (2.700 m), som er det første stoppested på Marangu ruten. Vi fortsætter med at gå ad en god sti ned igennem frodige skovområder til nationalparkindgangen ved Marangu (1.830 m). Overnatning og middag på Kilimanjaro Mountain Resort. 

Dag 9

Transport til Kilimanjaro lufthavn. Om aftenen begynder hjemrejsen.

Dag 10

Efter flyskift er der ankomst til Kastrup eller Billund lufthavn. Slut på et stort Kilimanjaro-eventyr!

Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Tanzania

  Tidszone
  Tanzania er to timer foran Danmark og en time ved sommertid.

  Vaccinationer
  Inden din rejse til Tanzania bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Der er visumpligt ved indrejse til Tanzania. Pas skal være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Du kan på udenrigsministeriets hjemmeside læse alt om de aktuelle visumregler for Tanzania.

  Særlige forhold
  Periodevis kan der forekomme søpindsvin på havbunden, og det kan derfor anbefales at medbringe badesko. 

  Rejsende bør være opmærksomme på risikoen for eventuelle uroligheder og bør undgå at opholde sig, hvor der er demonstrationer eller større menneskemængder forsamlet. 
  Læs mere på udenrigsministeriets hjemmeside. 
  I Tanzania bruges 240 Volt og 3-benede stik. Adaptorer kan som regel lånes i hotelreceptionen, men man kan også medbringe et rejseadaptersæt for en sikkerheds skyld.

 • Under din rejse i Tanzania

  Drikkepenge
  Afrikanere i servicefagene får en meget lille løn og derfor er de meget afhængige af de drikkepenge de får, når de yder en god service. Som en tommelfingerregel kan du beregne 1 US-dollar (el. tilsvarende lokal mønt) pr. kuffert eller rejsetaske, som portørerne bærer for dig. Det samme gælder for stuepigen pr. dag. 10 % af regningen i barer og restauranter. Ligeledes forventer guiden, som du er sammen med mange timer hver dag, også drikkepenge. Giv løbende, så han føler, at hans gode indsats er værdsat. Det er en god idé at give drikkepengene personligt, så det er dem, der har betjent jer, der får dem. Det er dog frivilligt at give drikkepenge, men vi bør huske på, at de er en nødvendig del af hverdagen på hele det afrikanske kontinent.

  Mad og drikke
  På safarien er alle måltider normalt inkluderet i prisen, når ikke andet er nævnt. Drikkevarer til måltiderne er ligeledes inkluderet, ligesom vandet på safariturene.

  Valuta
  I Tanzania er møntfoden tanzanian shilling (TZS). Tanzanias valuta må hverken indføres eller udføres af landet. Man kan veksle fra US-dollar til shilling og den bedste kurs fås i lufthavnen. Det er bedst at have mindre sedler på sig (1-5 dollar sedler), da det er mest praktisk på markeder og til betaling af drikkepenge. Man kan også hæve penge med Visa og Master Card i minibankerne, og visse steder kan man betale med kort. Man kan også betale med USD, Euro og engelske pund i Tanzania.


Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.