Cape Town, Vinlandet og hvaler

Sydafrika - Cape Town, Vinlandet

 • Kør-selv tur i og omkring smukke Cape Town
 • Nyd vinlandets idylliske vingårde og prøvesmag de skønne vine
 • Fine chancer for at se hvaler fra kystbyen Hermanus
 • Oplev storby, kultur og natur i eget tempo

Grib chancen for at opleve havets kæmper, hvalerne, fra august til november, som er årets absolutte hvalsæson, på en 11 dages kør-selv rejse til Cape Town.

Hvis du har et stort ønske om at se hvaler i det sydlige Afrika, så er denne tur det rigtige valg. Månederne august til november er den absolutte hvalsæson omkring den hyggelige kystby Hermanus, der ligger blot et par timers kørsel fra Cape Town. 

Denne kør-selv ferie starter med nogle dage i en af verdens smukkest beliggende storbyer, Cape Town, hvor du kan opleve byens brede vifte af kulturelle tilbud og få store natur- og dyreoplevelser tæt ved byen. Fortsæt til idylliske landsbyer og små vingårde blandt bølgende bakker i Vinlandet. Her kan du prøvesmage nogle af Sydafrikas prisvindende vine og spise på skønne restauranter. 

Afslutningsvis er der rigtig fine muligheder for at se hvaler ved Hermanus - men kun i månederne august til november.

Læs mere

Rejseoverblik

 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN
 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL

Sydafrika

Cape Town, Vinlandet

10 nætter / 11 dage

fra kr. 0

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Cape Town Vinlandet

Rejser til Cape Town

Rejser du til Cape Town kan det største problem være at vælge blandt byens utallige restauranter, caféer, teatre, museer og aktiviteter. Fine museer kappes med moderne skyskrabere, travle strøggader og smukke parker, og byen kan trygt udforskes på egen hånd.
Læs mere
Cape Town Vinlandet

Rejser til Vinlandet

Citrusplantager, ferskenlunde, solmodne dadler, pærer og naturligvis uendelige rækker af vinstokke findes så langt øjet rækker.
Læs mere

Overnatningsmuligheder

Cape Town - 10 nætter

Ophold på udvalgte 3 og 4* hoteller undervejs

Ophold på udvalgte 3 og 4* hoteller undervejs

Beliggenhed: Sydafrika, Cape Town

Kør-selv rejse i Sydafrika fra Cape Town med ophold på udvalgte 3- og 4-stjernede hoteller undervejs.

Læs mere her

Dagsprogram

Dag 1 - 5
Cape Town, Sydafrika
Dag 6 - 8
Vinland / Stellenbosch, Sydafrika
Dag 9 - 11
Hermanus, Sydafrika
Dag 12
Hjemrejse

Dag 1 - 5

Cape Town, Sydafrika

Dag 1
Afrejse fra København til Cape Town

Dag 2
Ankomst til Cape Town på dag 2. Her bliver du mødt af en repræsentant fra vores lokale samarbejdspartner, som vil gennemgå rejseprogrammet og besvare evt. spørgsmål.  Herefter modtager I jeres udlejningsbil og kører til hotellet i Cape Town. De følgende dage er til fri disposition til at opleve byen og udforske omegnen. 

I 2014 udnævnte The New York Times og The Telegraph, Cape Town til at være “verdens bedste sted at besøge”. Og med god grund! Cape Town er Sydafrikas ældste bosættelse og den smukt beliggende storby byder på et udsøgt miks af gammelt og nyt.

Cape Town er en skøn blanding af moderne skyskrabere og omhyggeligt bevarede gamle bygninger i Cape Dutch, edwardiansk og victoriansk arkitektur. Gaderne er livlige og fyldt med gadesælgere, og byen byder på mange og varierede, kulturelle tilbud. Oplev også township’et, Bo-Kaap med de store moskeer, farverige huse og det pulserende islamiske islæt og caféerne langs de kilomenter lange strande, der frister på de mange solrige dage.

Udover at være en moderne og kreativ hovedstad med en rig historie, er Cape Town også indbegrebet af enestående natur. Her kan man, med et af verdens syv naturvidundere, Table Mountain, som baggrundskulisse, blandt andet se i hundredevis af afrikanske pingviner boltre sig i vandet ved Boulders Beach og opleve den fantastiske frodighed i Kirstenbosch botaniske have. Læg hertil en lang række af vingårde der producerer vine i verdensklasse og en bred vifte af fantastiske restauranter med spændende menukort, og dit ophold i Cape Town er fyldt op med oplevelser. 

Overnatning: Inn on the Square, Cape Town

Læs mere

Dag 6 - 8

Vinland / Stellenbosch, Sydafrika

I Vinlandet, blandt vingårde, bølgende bakker og majestætiske bjerge, fletter den pittoreske by Stellenbosch sig malerisk ind i landskabet.

Stellenbosch er Sydafrikas næstældste by og en livlig universitetsby, og i gaderne ser man 300 år gamle egetræer og i hundredvis af universitetsstuderende blandt byens mange historiske bygninger. Hele året rundt bydes på kulturelle aktiviteter lige fra gadefestivaller og loppemarkeder til kunstudstillinger og koncerter.

Stellenbosch er hjemsted for den ældste vinrute i Sydafrika og kan prale af at have over 200 vinproducenter, der falder inden for kategorien ”Wine of Origin” og de fleste er verdenskendte og prisvindende vine. Gæster er velkomne til at besøge vingårdene og smage på vine, og på byens mange dejlige restauranter kan man nyde veltilberedte måltider.

Overnatning: Cultivar Guest Lodge, Stellenbosch
Læs mere

Dag 9 - 11

Hermanus, Sydafrika

Hermanus er en idyllisk, lille fiskerby på Sydafrikas sydligste kyst, og byen er især kendt som et af verdens bedste steder at se hvaler. Byens grundlæggere ønskede oprindeligt at stedet skulle forblive et hemmeligt ”hideaway”, og de gik så langt som til at nægte, at der blev lagt togspor til byen, til trods for at stationen var blevet opført, men heldigvis blev det ikke sådan.

Hver år fra august til november flokkes mennesker i hundredevis til hvalsæsonen i Hermanus for at se den sydlige rethval, der ankommer til kysten for at parre sig. Hermanus er som nævnt kendt som et af verdens 12 bedste steder at se hvaler, og hvert år holdes naturligvis en hvalfestival. Hvalerne kan både ses fra land, fra båd på en hvalsafari og fra luften, og i månederne september, oktober og november er der næsten garanti for at se ’havets kæmper’ boltre sig. Udover rethvaler er der også gode chancer for at se pukkelhvaler, brydehvaler og forskellige delfinarter. Siden 1992 har Hermanus også været hjemsted for verdens eneste hvaludråber, der er ansvarlig for at signalere hvalernes positioner med sit blæseinstrument lavet af tang. Hvalinteresserede kan også besøge det lokale hvalmuseum og se hvalskeletter og lære mere omkring disse storslåede pattedyr. 

Indlandet omkring Hermanus står dog ikke tilbage for noget sammenlignet med kysten. Walker Bay klippernes og kystens vilde skønhed rækker helt ind til Fernkloof naturreservat, hvor mountain bikers får god udfordring og vandrere kan beundre den vildtvoksende og enestående flora i form af de såkaldte Fynbos. Er du til golf, er der på det luksuriøse Arabella Country Estate en prisvindende golfbane og for vininteresserede byder området på over 35 vingårde, hvoraf de fleste tilbyder vinsmagning og har egen gourmetrestaurant.
 
Overnatning: The Pottingshed Guest House, Hermanus 
Læs mere

Dag 12

Hjemrejse

Efter et dejligt morgenmåltid er det tid at tage afsked med Hermanus og begive jer tilbage til Cape Town lufthavn – en køretur på et par timer - hvorefter I afleverer udlejningsbilen og begynder rejse tilbage til Danmark.
Læs mere

Praktisk info

Udfold alle punkter
 • Før du rejser til Sydafrika

  Tidszone
  Tidsforskellen mellem Danmark og Sydafrika er +1 timer. Ved dansk sommertid er der ingen tidsforskel.

  Vaccinationer
  Inden din rejse til Sydafrika bør du holde dig informeret om aktuelle vaccinationsanbefalinger via linket herunder.

  Rejseklinikken.dk

  Pas/Visum
  Danske statsborgere er påkrævet visum til Sydafrika og dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter forventet hjemkomst fra Sydafrika. Det er dit ansvar at sørge for at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen. Du kan læse alt om de aktuelle regler for Sydafrika på udenrigsministeriets hjemmeside.

 • Under din rejse i Sydafrika

  Drikkepenge
  Det er frivilligt, hvor meget man vil give i drikkepenge. På restauranter er det dog en hovedregel, at man giver 10 %, og der er også en forventning om, at lokalguider, chauffører og rangers i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen som oftest er afstemt derefter. 
  Ønsker du selv at booke din rejse, så tag et kig i vores udvalg af online rejser. Fælles for dem alle er, at du selv pakker og sammensætter rejsen, og kan gennemføre bestillingen fra din egen computer hvor og hvornår det passer dig. 
  Den ultimative ferie kan ikke defineres, for smag og behag er individuel. Til gengæld har vi ekspertisen til at sammensætte din drømmeferie fra start til slut.

  Mad og drikke
  Maden bliver veltilberedt under renlige forhold på både lodges såvel som hoteller, så maveproblemer er et sjældent onde. Vand kan normalt drikkes direkte fra hanen, men man kan også vælge at købe vand på flaske på hoteller og lodges.

  Valuta
  Møntfoden i Sydafrika er rand (1 rand = 100 cent). Du kan veksle hjemmefra, men ellers medbringe kreditkort (Visa eller Master).

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Merete, Kim, Kristina

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.

Relaterede rejser