Savanneeventyr i Kenya og Tanzania

Kenya - Masai Mara, Arusha, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro

 • De bedste af Afrikas savanner i Kenya og Tanzania
 • Serengeti Nationalpark, Ngorongoro Crater og Lake Manyara
 • Camp under den store midnatshimmel ved Masai Mara
 • Garanti for nærkontakt med det vilde dyreliv

De bedste af Afrikas savanner i Kenya og Tanzania på én rejse. Oplev Serengeti Nationalpark, Ngorongoro Crater, den storslåede Lake Manyara og bo i camp under den store midnatshimmel ved Masai Mara. Transport i firhjulstrækkere og lokalguider giver garanti for nærkontakt med det vilde dyreliv.

Drømmer du om Afrikas savanner, men har kun kort tid til rådighed? Dette er løsningen. På dette eventyr vil du opleve Serengeti Nationalpark, Ngorongoro Crater, den storslåede Lake Manyara og campering under den store midnatshimmel ved Masai Mara på 12 eventyrspækkede dage. Det terrængående køretøj skærer ned på rejsetiden og sørger for, at hvert minut i Afrika bruges på at interagere med de lokale og spore ”the Big five”. Afrika i et flash? Det kan lade sig gøre. Rejsen kan forlænges med badeferie på Zanzibar, eller du kan udfordre dig selv ved at bestige Mt. Kilimanjaro.

Profil Rejser arrangerer sammen med vores internationale partnere spændende rundrejser, hvor autentiske oplevelser og eventyr er de vigtigste ingredienser. Rejserne er med engelsktalende guider og fokus er på både kultur og natur. Du transporteres med offentlige transportmidler eller med privat bus.  Overnatning sker på små hoteller og pensionater uden den store komfort, men med autentisk atmosfære. Gennemsnitsalderen ligger mellem 40 og 50 år, og turene er også ideelle for singlerejsende, da der ikke betales særskilt enkeltværelsestillæg. Rejser du alene med på turen, bliver du tilbudt overnatning sammen med en anden person af samme køn.

Når du bestiller flybillet sammen med en af Profil Rejsers adventure rundrejser, er du dækket af rejsegarantifonden og vi garanterer dig samme pris, som hvis du bestiller direkte hos vores samarbejdspartner.

Som regel er morgenmad inkluderet i prisen samt enkelte frokoster og middage. Dette vil fremgå af turbeskrivelsen for den enkelte tur.  Ønsker du en aktiv ferie, hvor du rejser sammen med 12-15 andre rejsende i en international gruppe, så er vores adventure rundrejser det rigtige valg for dig.

Der er afrejse hver uge fra Nairobi.
Læs mere

Rejseoverblik

 • FEB
 • MAR
 • APR
 • MAJ
 • JUN
 • JUL
 • AUG
 • SEP
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 2018
 • JAN

Kenya

Masai Mara, Arusha, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro

10 nætter / 11 dage

fra kr. 25.450

Dette er et rejseforslag, som du kan skræddersy efter dine ønsker.
Prisen er baseret ud fra kombinationen af billigste afrejsedato ved to personer, der rejser sammen.

Priser og forespørgsel

Rejsens Indhold

Rejsemål

Masai Mara Lake Manyara

Rejser til Masai Mara

En rejse til Masai Mara er en rejse til masaiernes land, den storslåede slette mellem Victoriasøen i vest og Rift Valley i øst. Reservatet ligger kun 270 km fra Nairobi i forlængelse af de berømte Serengeti sletter i Tanzania. Dyrene vandrer frit mellem de to lande og reservater. Landskabet består mest af åben græsslette og gennemstrømmes af Mara-floden.
Læs mere
Masai Mara Lake Manyara Serengeti

Rejser til Lake Manyara

Omkring en god times kørsel fra Arusha, på vejen mod Ngorongoro og Serengeti, ligger Lake Manyara og nationalparken af samme navn. Inden for parkens 325 km2 store område breder søen sig over de 230 km2.
Læs mere
Lake Manyara Serengeti Ngorongoro

Rejser til Serengeti

Serengeti ligger på det nordlige højlandsplateau mellem Ngorongorokrateret mod øst, Victoriasøen mod vest og Kenya i nord, hvor den grænser op til Masai-Mara nationalparken. Det er ikke blot Tanzanias mest berømte nationalpark, velsagtens også Afrikas - og med rette. De store bestande af slettevildt finder ikke sin mage andre steder på jorden. Omkring 3 millioner dyr i alt findes her.

Læs mere
Serengeti Ngorongoro

Rejser til Ngorongoro

Vest for Arusha, mellem Rift Valley og Serengeti, ligger Ngorongoro Conservation Area – et af verdens mest unikke områder. Ngorongoro vildtreservat udgør 8.288 km2,, og hele området er en del af det store Serengeti økosystem.
Læs mere

Dagsprogram

Dag 2
Nairobi
Dag 3 - 5
Masai Mara
Dag 6
Arusha
Dag 7
Lake Manyara
Dag 8 - 9
Serengeti
Dag 10
Ngorongoro
Dag 11 - 12
Arusha

Dag 2

Nairobi

Dag 2 - Nairobi 

Brug dagen på at gå i gaderne af det centrale Nairobi, se den gamle arkitektur fra kolonitiden og de farvestrålende skarer for at få en fornemmelse for Afrika. Byens bedste attraktion er National Museet, der huser nogle af de største præhistoriske fund, der er foretaget af Leakey familien i Østafrika fra Etiopien til Olduvai Gorge i Tanzania. Der er også en afdeling for dyreliv, kunst, geologi, lokal historie og en slangepark.

Vest for byen er forstaden Karen opkaldt efter Karen Blixen, der skrev ”Den afrikanske farm”. Hendes hus huser nu Karen Blixen museet, der er komplet med en have og tehus, der fortæller historien om den berømte forfatter. Syd for Nairobi i Langata ligger nogle af byens bedste attraktioner. Ved Giraffe Centre er der mulighed for at håndfodre de sjældne Rothschild giraffer, og gå ad en natursti med 160 fuglearter. Sheldrick Animal Orphanage tager sig af unge, forældreløse elefanter. Bomaerne i Kenya er et levende friluftsmuseum for stammerne i Kenya inklusiv danseforestillinger. Nairobi National Park ligger lige syd for byen og dækker 114 km2. Parken har over 400 fuglearter og bestande af løver, leoparder og en af landets mest blomstrende populationer af det sorte næsehorn.

Navnet Nairobi er et Masai ord for køligt vand, som Masaierne gav et vandhul, der er kendt som Ewaso Nyirobi. I moderne tider er den sprudlende, kosmopolitiske by Nairobi en blanding af skyskrabere af glas og ynkelige bygninger, der emmer af et udviklingslands fattigdom. Byen stammer fra 1899 fra en håndfuld skure, som markerede slutningen på jernbanen under konstruktionen af jernbanen til Uganda. På grund af de gode jagtmuligheder kom turister fra England til, og byen ekspanderede dramatisk i det tidlige 1900-tal. Et stort antal af briter bosatte sig i området, hvilket fik mere vækst til området, og dette generede Masai folket og Kikuyu folket, da de mistede jagtterritorier på grund af byens vækst. Spændingen øgedes og det kom til Mau Mau opstanden, hvor Jomo Kenyatta, den tidligere præsident blev fængslet. Kenya opnåede uafhængighed fra England i 1963 med Nairobi som hovedstad.

Bortset fra at være Kenyas hovedstad og center for regering og handel, er Nairobi den vigtigste by i Østafrika og en vigtig spiller på den pan-afrikanske scene. Byen er den diplomatiske base for mange lande i Afrika med et bredt spektrum af internationale ambassader og hovedkvarter for FN, multinationale selskaber, NGO’er og pressekorrespondenter. Den er også centrum for den voksende safari-forretning i Østafrika.
Læs mere

Dag 3 - 5

Masai Mara

Dag 3-4 - Masai Mara Game Reserve 2 x (Morgenmad, Frokost, Aftensmad)

Turen starter kl. 7.30 om morgenen på dag 2 ved dit hotel i Nairobi. Vær der venligst til tiden og mød din chauffør/guide ved hovedindgangen til hotellet. Et kort afrejsemøde vil blive afholdt i området ved hotelreceptionen om generelle og specifikke aspekter af turen, før vi tager mod Masai Mara.

Vi tager fra Nairobi gennem Great Rift Valley videre til Kenyas vildtreservat. Om eftermiddagen vil vi ankomme til området og finde os tilrette i vores safari camp, som er vores base. Derefter tager vi afsted for at se vildt sent om eftermiddagen med gode muligheder for at ”the Big 5” – løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn. Det varierede dyreliv og naturlige miljø udgør en spektakulær safari oplevelse.

Masai Mara (staves også Maasai Mara) er et vildtreservat i det Sydvestlige Kenya, som er den nordlige fortsættelse af Serengeti National Park i Tanzania. Opkaldt efter Masai stammens folk, som er de traditionelle indbyggere i området, og Mara floden, som skiller det. Reservatet er berømt for sin bestand af vildt og den årlige store migration af gnuer hver september og oktober. Den store migration er et af de mest imponerende, naturlige syn i verden, der involverer en uendelighed af planteædere: 1.300.000 gnuer, 360.000 Thomson’s gazeller og 191.000 zebraer.

Med et område på 1510 km2 er Masai Mara ikke den største vildtpark eller reservat i Kenya, men den er nok den mest berømte. Hele parken ligger i den enorme Great Rift Valley, som strækker sig fra Middelhavet til Mozambique. Reservatets terræn er primært åbne sletter med klynger af akacietræer i den sydøstlige region. Den vestlige grænse er Esoit Oloololo skrænten ved Rift Valley, og det er her, der er flest af de vilde dyr, da den sumpede jord betyder, at der altid er adgang til vand, og der er et minimalt rend af turister. Den østligste grænse ligger 224 km fra Nairobi. 

Masai Mara er nok mest kendt for sine løver og de andre ”Big 5”. Flodheste findes i store grupper i Masai Mara og Talek floderne og mange geparder, zebraer, impalaer, gazeller, antiloper, vortesvin, strudse og masai giraffer blandt andre pattedyr, der alle anser ”Mara” for deres territorium. Såvel som den store Roan antilope og den nataktive ræv, der kun sjældent ses andre steder end i Kenya, kan ses i reservatet. Ligesom i Serengeti i Tanzania er gnuerne den dominerende beboer i Masai Mara, og deres antal regnes i millioner. Omkring hvert år i juli migrerer disse klodsede dyr fra nord fra Serengetis sletter for at søge efter friske græsarealer og vender atter tilbage mod syd omkring oktober. Disse talrige migranter bliver fulgt på deres årlige, cirkulære rute af sultne rovdyr som løver og hyæner.

Dag 5 - Nairobi

Indånd den friske morgenluft, og nyd den afrikanske sol, når den stiger over Maras savanne. Besøg et vandhul på morgens safari, som er et perfekt tidspunkt at fotografere dyreliv på. Vend tilbage til Nairobi sen eftermiddag.

Læs mere

Dag 6

Arusha

Dag 6 - Arusha (Morgenmad)

Distance: 286 km
Estimeret rejsetid: 7-8 timer afhængig af vejene.

I dag krydser vi grænsen til Tanzania og ankommer til den maleriske by Arusha om eftermiddagen. Arusha ligger ved foden af det forrevne bjerg Mount Meru, Afrikas femte højeste bjerg. Brug tiden på at udforske byen og dens travle markeder og tilbring natten på et komfortabelt hotel. Ved ankomst til Arusha kan andre G Adventure rejsende tilslutte sig gruppen, som starter deres safaridel i Arusha.

Arusha er også kendt som Tanzanias ”Safari hovedstad” og er utvivlsomt det mest vigtige center i det nordlige Tanzania. Med mange beskyttede nationalparker, reservater og bjerge tæt ved (på en klar dag er det muligt at se Kilimanjaro), Arusha er en moderne by med sine markeder, serviceydelser og fine beliggenhed, det er en god base for din safaritur. Arusha blev officielt en by den 1. juli 2006.

Den primære industri i regionen er landbrug med store grøntsags producenter, der sender kvalitetsprodukter til Europa. Byen og dens omegn ses tydeligt med store kaffeplantager, der tilfører området charme. Gennem de seneste år, på grund af kaffekrisen, er mange lokale landmænd blevet hårdt ramt og nu er subsistenslandbrug den mest almindelige kilde til at tjene til føden. Arusha har fået sit navn fra de lokale Wa-arusha folk, som boede her for hundrede år siden, og er en historisk og politisk vigtig by i Østafrika.

I 1961 blev de officielle dokumenter, der gav uafhængighed til Tanzania, underskrevet af Storbritannien i Arusha. Seks år senere blev ”Arusha Declaration of Self Reliance” underskrevet i Tanzania. Den 4. august 1993 blev Arusha aftalerne underskrevet af repræsentanter for konkurrerende fraktioner i borgerkrigen i nabolandet Rwanda. Efter folkedrabet i Rwanda besluttede FN’s sikkerhedsråd, at Arusha skulle afholde den Internationale straffedomstol for Rwanda. Oprettelsen af domstolen og dens ansatte har haft indflydelse på den lokale økonomi i Arusha.
Læs mere

Dag 7

Lake Manyara

Dag 7 - Lake Manyara (Morgenmad, Frokost, Aftensmad)

Distance: 130 km

Estimeret rejsetid: 2-3 timer

Efter morgenmaden finder vi vej til Lake Manyara National Park og tager del i en landsbytur for at lære lidt om en typisk landsby i området. Landsbyen – Mto wa Mbu, hvis navn betyder ”moskitofloden”, har over 18.000 indbyggere fra 120 stammer. Den to timers tur vil tage dig fra landsbyens lokale marked gennem mange, forskellige landbrug, hytter og håndværkerbutikker og tilbage til markedet, hvilket giver dig mulighed for at få et glimt af den nordlige kultur i Tanzania!

Efter frokost i landsbyen tilbringer vi eftermiddagen med at se dyreliv i parken. Dette område er virkelig smukt, da den vestlige væg af Rift Valley skrænt danner et baggrundstæppe for din søgen efter parkens fænomenale fugleliv, træklatrende løver, elefanter, giraffer og flodheste. Vi bruger eftermiddagen på at se på vilde dyr langs hovedvejen, der snor sig flere kilometer gennem en kølig, frodig, moden grundvandsskov, der er domineret af store fichus træer og et virvar af grønne epifytter. Navnet Manyara stammer fra Masai ordet ”Emanyara”, som er en særlig planteart, som er fundet omkring en familieejet gård i området. Søen selv er en lavvandet, basisk sø, der strækker sig 50 km fra foden af den 600 meter høje Rift Valley skrænt. Det udgør en del af nationalparken, som dækker et område på omkring 330 km2.

Lake Manyara National Park huser gigantiske figentræer, akacieskove, mahognitræer og græsbeklædte flodsletter. Kontrasterne i området er simpelthen bjergtagende med åbne sletter, kæmpe skrænt, central sø, tætte skove og fjerne vulkanske tinder i et område, der beskrives af Ernest Hemingway som ”det skønneste jeg har set i Afrika”. Dyr som blåaber, flodheste, impalaer, elefanter, gnuer, vortesvin og giraffer findes på parkens territorium. Parken huser også løver, der klatrer i træer og har også en lille gruppe af leoparder. Manyara giver den perfekte introduktion til Tanzanias fugleliv med over 400 arter inden for parkens grænser. Højdepunkter inkluderer tusindvis af lyserøde flamingoer på deres evige migration, såvel som andre store vandfugle som pelikaner, skarver og storke.

Læs mere

Dag 8 - 9

Serengeti

Dag 8-9 - Serengeti National Park 2 x (Morgenmad, Frokost, Aftensmad)

Distance: 120 km
Estimeret rejsetid: 5-6 timer

I dag har vi en tidlig start, da vi besøger Eleyo Masai landsby, før vi fortsætter videre mod Serengeti, en af Afrikas bedste vildtparker. Parken er for Tanzania, hvad Masai Mara Game Reserve er for Kenya, selvom det med et område på 14.763 km2 er over 7 gange større! Området, hvor du vil bo og se vildt, ligger i det centrale Serengeti ”Seronera” området, som ligger sydøst i Nationalparken. På grund af parkens størrelse vil andre områder ikke være tilgængelige under dit ophold.

Når vi kører gennem Ngorongoro Conservation Area og videre til Serengeti National Park, vil du begynde at opleve territoriets enorme vidder, og du vil undre dig over de mange dyr og fugle, mens vi cruiser gennem denne savanne med akacietræer. På dag 4 står vi tidligt op og nyder at køre ud at se på vildt, og vi vender tilbage til en god frokost, fulgt af et kort men velfortjent hvil. Vi fortsætter vores søgen efter ”Big 5” – løve, leopard, bøffel, elefant og næsehorn – mens vi nyder Serengetis endeløse sletter.

Serengeti har sit navn fra Masaierne og betyder ”endeløs slette”, som er juvelen af Tanzanias beskyttede områder, sammen med Masai Mara og Ngorongoro Conservation area beskytter det, det mest varierede og største samling af dyreliv på jorden. Med ”Big 5”, ”Small 5” og de omfattende mængder af dyreliv, tilbyder denne region den bedste mulighed for at se vilde dyr i verden. Med sin enorme størrelse og varierede terræn er det at se på dyr kun et aspekt af Serengeti – landskabet er simpelthen betagende.

Masai folket ankom til Serengetis sletter i det 17. århundrede, og fortrængte Datoga kvægavlerne, som indtil da havde levet der. De levede et uforstyrret, nomadisk liv i regionen i hundreder af år, indtil den første vesterlænding, amerikaneren Stewart Edward White passerede forbi i 1913. Han nævnte sletterne i rejseskildringen, som begyndte i Nairobi, Kenya. Det han skrev, gælder stadig i dag: ”…Vi gik flere kilometer over et udbrændt land… så så jeg grønt græs ved floden, gik 3 km mere og fandt mig selv i paradis”. Der er ikke noget dårligt tidspunkt at besøge Serengeti på, da hver sæson har sine egne højdepunkter – selv regntiden har den daglige torden og lyn at se frem til. De skiftende årstider og lysmønstre udgør det mest smukke bagtæppe til at se Afrikas majestætiske og utrolige dyreliv. Der er mere end 1.6 millioner planteædere og tusindvis af rovdyr. Blå gnuer, gazeller, zebraer og bøfler er de dyr, der er mest almindelige i regionen.

Dette område er mest berømt for sin migration, der finder sted hvert år, i oktober rejser over en million planteædere mod de sydlige sletter, krydser Mara floden fra bjergene mod nord. De fortsætter vest over Serengeti og så nordpå igen, krydser Mara floden, efter regnen omkring april og ofte mere end 800 km. Dette fænomen kaldes også for migrationscirklen. Over 250.000 gnuer alene vil dø under rejsen fra Tanzania til Masai Mara Reserve i Kenya.

Bemærk: Hvis du har forudbestilt en Serengeti Balloon Safari Theme Pack, vil din flyvetur finde sted tidligt om morgenen på dag 5.
Læs mere

Dag 10

Ngorongoro

Dag 10 - Ngorongoro Conservation Area  (Morgenmad, Frokost, Aftensmad)

Distance: 160 km
Estimeret rejsetid: 5 timer

Før vi forlader Serengeti, nyder vi en sidste morgentur, hvor vi ser dyreriget komme til live på denne utrolige græsklædte savanne. Du vil vende tilbage og bryde lejren op og rejse mod Ngorongoro Conservation Area, der er berømt for Afrikas bedste muligheder for at se vildt. Udsigten fra Ngorongoro Crater kanten er fantastisk, og der er et allestedsnærværende dyreliv, pga. den permanente vandforsyning i krateret. Du vil ankomme til campen ved kraterkanten sen eftermiddag.

Det 8.300 km2 Ngorongoro Conservation Area er opkaldt efter sit centrale træk, Ngorongoro Crater har verdens største, intakte vulkanske caldera og den mest spektakulære naturlige arena. Ngorongoro Crater er ofte blevet beskrevet som et af verdens vidundere, ikke bare pga. af dens iboende geologiske betydning, men også fordi det tjener et helt ekstraordinært, naturligt tilflugtssted for Afrikas mest tætte population af store dyr. Ngorongoro var del af den originale Serengeti National Park, der blev bekendtgjort i 1951, men blev til et selvstændigt fredet område i 1956, så Masai folket kunne lade deres kvæg græsse der.

Ngorongoro Crater blev verdensarv i 1978. Land i det fredede område er unikt for Tanzania, da det giver beskyttelse til dyrelivet og tillader menneskelig beboelse. Landskabet udgøres af vulkaner, græssletter, vandfald og bjergskove, hvor dyrelivet er udbredt. De sydlige og østlige grænser er defineret af kanten af Great Rift Valley, som også forhindrer migration i disse retninger. Den årlige migration af hovdyr går gennem Ngorongoro Conservation Area med gnuer og zebraer, der bevæger sig mod syd i området i december og bevæger sig mod nord i juni. Dette område har raske populationer af de fleste dyrearter.
Læs mere

Dag 11 - 12

Arusha

Dag 11 - Ngorongoro Crater – Arusha (Morgenmad, Frokost)

Distance: 200 km
Estimeret rejsetid: 3-4 timer

Efter morgenmad tager vi ud på en tidlige kratertur. De rige græsarealer og permanente vand i krateret understøtter en population på mere end 20.000 til 25.000 store dyr. De er ikke begrænset af kratervæggen og de kan frit forlade området, de bliver fordi betingelserne er favorable. Siden det meste af krateret består af græs, græssende dyr især zebra, gazeller, bøfler, eland og vortesvin. Sumpen og skoven giver gode betingelser for flodhesten, nogle af Tanzanias sidste sorte næsehorn, gigantiske elefanter, vandbukke, skriftantilope, bavianer og livlige aber. Alle disse dyr sørger for, at store rovdyr som løve og leopard og skraldemænd som hyæner og sjakaler kan overleve. Efter denne fantastiske oplevelse inde i krateret, skal vi forlade dyrelivet og bevæge os mod Arusha, hvor du kan nyde en sidste safariaften med dine rejsekammerater og sige farvel før afrejse næste dag.

Dag 12 - Afrejse Arusha (Morgenmad)

Afrejse fra Arusha på ethvert tidspunkt. Turen kan forlænges med strandferie på Zanzibar eller du kan tilkøbe en tur, som fører dig til toppen af Mt. Kilimanjaro
Læs mere

Afrejsedatoer, priser og forespørgsel

Klik på knappen herunder for at gå videre til afrejsekalenderen og priserne. Mange af vores rejseforslag kan du tilpasse, som du ønsker, med valg mellem flere forskellige hoteller, spændende udflugter og andre tilvalg.

Priser og forespørgsel

Kontakt os på

ferie@profilrejser.dk
/
77 33 55 00

Kristina, Merete, Marianne

Rejsekonsulenter, Profil Rejser

Vi kan hjælpe dig

Har du spørgsmål til rejsen eller ønsker du en specialdesignet rejse, kan vi selvfølgelig hjælpe dig - vi skræddersyr også rejser fra bunden af! Kontakt en af vores rejsespecialister og find frem til din drømmerejse.